Dodatak:Popis stonoga, C

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Ca[uredi | uredi kôd]

Cabraca Shear, 1982[uredi | uredi kôd]

Myriapoda → Diplopoda → Chordeumatida → Cleidogonidae

  • Cachania
  • Cachrypterus
  • Cairibolus
  • Calathostreptus
  • Calcibius
  • Caliactis
  • Calianotus
  • Californiphilus
  • Californiulus
  • Caliodesmus
  • Caliphilus
  • Callipodella
  • Callipodida
  • Callipodidae
  • Callipus
  • Callistocilla
  • Callistodontopyge
  • Calochaeteuma
  • Caloma
  • Calostreptus
  • Calymmodesmus
  • Calyptodesmus
  • Calyptophyllum
  • Camaricoproctus
  • Cambala
  • Cambalidae
  • Cambalomma
  • Cambalopsidae
  • Campodesmidae
  • Campodesmus
  • Campsogon
  • Camptogona
  • Camptomorpha
  • Camptomorphoides
  • Campylostigmus
  • Canacophilus
  • Cantabrodesmus
  • Cantabromeris
  • Cantabrosoma
  • Caprobolus
  • Caraibodesmus
  • Caralinda
  • Caramba
  • Carinorthomorpha
  • Cariocodesmus
  • Caritohallex
  • Carlocricus
  • Carlodesmus
  • Carlogonus
  • Carlopeltis
  • Carlostreptus
  • Carniosoma
  • Carvalhodesmus
  • Caseya
  • Caseyidae
  • Caspiopetalidae
  • Caspiopetalum
  • Castanotherium
  • Castanotheroides
  • Catamicrophyllum
  • Catanopsobius
  • Catapleuradesmus
  • Catapyrgodesmus
  • Catharodesmus
  • Catharosoma
  • Caucaseuma
  • Caucasodesmus
  • Caucasoiulus
  • Causerium
  • Cauvetauropus
  • Cawjeekelia
  • Cayenniola

Ce[uredi | uredi kôd]

  • Cearodesmus
  • Cearostreptus
  • Celebestia
  • Cenchrodesmus
  • Centrelus
  • Centrobolus
  • Centrodesmus
  • Centrogaster
  • Cephalodolichus
  • Ceratesmus
  • Ceratodesmus
  • Ceratosphys
  • Cercostreptus
  • Cerethmus
  • Cermatobius
  • Cerrobius
  • Ceuthauxus
  • Ceyloncarlia
  • Ceylonesmus
  • Ceylonpeltis

Ch[uredi | uredi kôd]

  • Chaetaspis
  • Chaetoleptophyllum
  • Chaitoiulus
  • Chaleponcus
  • Chamaesoma
  • Chamaesomatidae
  • Chamberlinia
  • Chamberlinius
  • Chapanella
  • Charactopygus
  • Chatelainea
  • Cheiletha
  • Cheirodesmus
  • Cheirogonus
  • Chelodesmidae
  • Chelodesmus
  • Chelogona
  • Chelogonobolus

Porodica Chelojulidae Enghoff, 1991[uredi | uredi kôd]

  1. Chelojulus Enghoff, 1982

Myriapoda → Diplopoda → Julida

Chelojulus Enghoff, 1982[uredi | uredi kôd]

Myriapoda → Diplopoda → Julida → Chelojulidae

  • Cherokia
  • Chersastus
  • Chersoiulus

Chicobolus Chamberlin, 1947[uredi | uredi kôd]

  1. Chicobolus spinigerus (Wood, 1864) [1]

Myriapoda → Diplopoda → Spirobolida → Spirobolidae

Chilaphrodesmus Loomis, 1934[uredi | uredi kôd]

  1. Chilaphrodesmus clarus (Chamberlin, 1950)
  2. Chilaphrodesmus darlingtoni (Loomis, 1941)
  3. Chilaphrodesmus rollei (Velez, 1967)
  4. Chilaphrodesmus rubellus Loomis, 1934

Myriapoda → Diplopoda → Polydesmida → Fuhrmannodesmidae

  • Chilenophilus
  • Chilexenus
  • Chiliosoma

Chilognatha[uredi | uredi kôd]

  1. Archipolypoda Scudder, 1882
  2. Colobognatha
  3. Juliformia
  4. Merocheta
  5. Nematophora
  6. Pentazonia Brandt, 1833
  7. Siphoniulida Cook, 1895
  8. Siphonophorida Newport, 1844

Myriapoda → Diplopoda

Razred Chilopoda Latreille, 1817; (strige)[uredi | uredi kôd]

  1. Craterostigmomorpha
  2. Geophilomorpha
  3. Lithobiomorpha
  4. Scolopendromorpha
  5. Scutigeromorpha Pocock, 1895

Arthropoda → Myriapoda

  • Chinosoma
  • Chinosphaera
  • Chiraziulus
  • Chirripeckia
  • Choctella
  • Choctellidae
  • Chomatobius
  • Chomatophilus
  • Chonaphe
  • Chondrodesmoides
  • Chondrodesmus
  • Chondromorpha
  • Chondrotropis
  • Chonecambala
  • Choneiulus
  • Chonodesmus

Chordeuma C. L. Koch, 1847[uredi | uredi kôd]

  1. Chordeuma consoranense Ribaut, 1956
  2. Chordeuma iluronense Ribaut, 1913
  3. Chordeuma inornatum Ribaut, 1913
  4. Chordeuma intermedium Ribaut, 1913
  5. Chordeuma montanum Ribaut, 1956
  6. Chordeuma muticum Ribaut, 1913
  7. Chordeuma proximum Ribaut, 1913
  8. Chordeuma reflexum Brölemann, 1927
  9. Chordeuma rhenanum Verhoeff, 1891
  10. Chordeuma sylvestre C. L. Koch, 1847 tipična
  11. Chordeuma trifidum Ribaut, 1913
  12. Chordeuma utriculosum Ribaut, 1913
  13. Chordeuma vasconicum Ribaut, 1913

Myriapoda → Diplopoda → Chordeumatida → Chordeumatidae

Red Chordeumatida Koch, 1847[uredi | uredi kôd]

Myriapoda → Diplopoda → Helminthomorpha

Podred Chordeumatidea Koch, 1847[uredi | uredi kôd]

  1. Brannerioidea Cook, 1896
  2. Cleidogonoidea Cook, 1896
  3. Craspedosomatoidea Brolemann, 1935
  4. Heterochordeumatoidea Pocock, 1894

Myriapoda → Diplopoda → Helminthomorpha → Chordeumatida

  • Chordeumella
  • Choridesmus
  • Chromatoiulus
  • Chromobrachydesmus
  • Chromodesmus
  • Chytodesmidae
  • Chytodesmus

Ci[uredi | uredi kôd]

  • Cibiniulus
  • Cibularia
  • Ciliciosoma
  • Cingalobolus
  • Cingalosoma

Cl[uredi | uredi kôd]

  • Cladethosoma
  • Cladodeptus
  • Cladostreptus
  • Clastrotylus
  • Clavophilus
  • Cleidogona
  • Cleidogonidae
  • Cleptomorpha
  • Cleptoria
  • Clinopodes
  • Cliodesmus

Cn[uredi | uredi kôd]

  • Cnemodesmella
  • Cnemodesmina
  • Cnemodesmus

Co[uredi | uredi kôd]

  • Cocacolaria
  • Coccoelasma
  • Cochleostreptus
  • Codiulus
  • Coelogonium
  • Coenobothrus
  • Coiffaiteuma
  • Colactis
  • Colactoides
  • Coleocacamus
  • Colinauropus
  • Colobodesmus
  • Colombodesmus
  • Colomborus
  • Colossobolus
  • Columbianum
  • Comanchelus
  • Comodesmidae
  • Comodesmus
  • Compsodesmus
  • Conchostreptus
  • Condexenus
  • Condylona
  • Congolina
  • Congopyge
  • Congoromus
  • Conotyla
  • Conotylidae
  • Cookella
  • Cookia
  • Coonoorophilus
  • Corallobolus
  • Corcyrozonium
  • Cordilleronomus
  • Cordyloconus
  • Cordylonotum
  • Cordyloporella
  • Cordyloporus
  • Cormocephalus
  • Cormodesmus
  • Cornalatus
  • Cornugonus
  • Corominus
  • Coromus
  • Corsicosoma
  • Corsikomeris
  • Corypherepsis
  • Corypholophus
  • Corypus
  • Corystauchenus

Cottodesmus Verhoeff, 1936[uredi | uredi kôd]

Myriapoda → Diplopoda → Polydesmida

  • Cotylotropis

Cr[uredi | uredi kôd]

  • Cradodesmus
  • Cranogona
  • Craspedosoma
  • Craspedosomatidae
  • Crassotyla
  • Craterodesmus

Porodica Craterostigmidae[uredi | uredi kôd]

  1. Craterostigmus Pocock, 1902

Myriapoda → Chilopoda → Craterostigmomorpha

Red Craterostigmomorpha[uredi | uredi kôd]

  1. Craterostigmidae

Myriapoda → Chilopoda

Craterostigmus Pocock, 1902[uredi | uredi kôd]

  1. Craterostigmus crabilli Edgecombe & Giribet, 2008
  2. Craterostigmus tasmanianus Pocock, 1902

Myriapoda → Chilopoda → Craterostigmomorpha → Craterostigmidae

  • Creagronopus
  • Cretodesmus
  • Croatania
  • Crossosoma
  • Cruzobius
  • Cruzodesmus
  • Cryphodesmus
  • Cryptocephalius
  • Cryptocephalopus
  • Cryptocorypha
  • Cryptodesmidae
  • Cryptodesmoides
  • Cryptodesmus
  • Cryptogonodesmus
  • Cryptomauritius
  • Cryptopidae
  • Cryptoporatia
  • Cryptoporus
  • Cryptops
  • Crypturodesmus
  • Cryptyma
  • Crystallomus
  • Cryxus

Ct[uredi | uredi kôd]

  • Ctenodesmus
  • Ctenoiulus
  • Ctenophilus
  • Ctenorangoon
  • Ctenorya

Cu[uredi | uredi kôd]

  • Cubobolus
  • Cubodesmus
  • Curimagua
  • Curiosoma
  • Curodesmus
  • Cutervodesmus

Cy[uredi | uredi kôd]

  • Cyclodesmus
  • Cyclopsodesmus
  • Cyclorhabdoides
  • Cyclorhabdus
  • Cyclotarsus
  • Cyclothyrophorus
  • Cyclotropis
  • Cylichnogaster
  • Cylindrodesmus
  • Cylindrogonus
  • Cylindroiulus
  • Cylindromus
  • Cyliocyrtus
  • Cylionus
  • Cyliosoma
  • Cyliosomella
  • Cymochilus
  • Cynedesmus
  • Cynotelopus
  • Cyphocallipus
  • Cyphodesmus
  • Cyphomeskelus
  • Cyphonaria
  • Cyphorrhacus
  • Cyphotylus
  • Cypraeogona
  • Cypriopachyiulus
  • Cyrnosoma
  • Cyrnosomatidae
  • Cyrtaphe
  • Cyrtodesmidae
  • Cyrtodesmus
  • Cyrtorhachis
  • Cystogonopus

Izvori[uredi | uredi kôd]