Dodatak:Popis vrsta:Mer

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Meracanthomyia , Meractaea , Meragisa , Merallus , Meranda , Merangiria , Meranoplus , Merapioidus , Meraporus , Merarius , Meratia , Mercadomyces , Mercenaria , Mercetaspis , Merceya , Merciera , Mercurialis , Mercuriana , Merebolina , Merebolina , Meredithia , Merehana , Merelina , Meremra , Merenius , Meretrissa , Merga , Merganetta , Mergellus , Mergonemertes , Mergus , Merhippolyte , Merhynchites , Meria , Meriania , Merianina , Merianthera , Mericarpaea , Mericia , Mericisca , Meridacris , Meridarchis , Meridemis , Meridensia , Meriderma , Meridialaris Peters & Edmunds, 1972 , Meridiastra , Meridiobolbus , Meridiochorista , Meridioclita , Meridiocolax , Meridiolembos , Meridion , Meridiophila , Meridiosignum , Meridiotroctes , Meridiurus , Meridolum , Meridorma , Meridyrias , Meriellum , Merignacia , Merimbla , Merimnetes , Merimnetria , Merinanus , Meringa , Meringaspis , Meringis , Meringodes , Meringodixa , Meringogyne , Meringopalpus , Meringops , Meringopus , Meringosiphon , Meringosphaera , Meringostylus , Merinotus , Meriocepheus , Meriola , Meriolus , Meriones , Merionoeda , Merionoedina , Merionoedopsis , Merionoptila , Merionus , Merioproscelum , Meripherellus , Meripherinus , Meriphus , Meripilaceae , Meripilus , Meris , Merisca , Meriserica , Merisma , Merismella , Merismoclea , Merismoconcha , Merismoconcha , Merismodes , Merismomorpha , Merismopedia , Merismopediaceae , Merismus , Meristacarus , Meristacraceae , Meristacrum , Meristiella , Meristoblemmus , Meristocera , Meristocotyle , Meristocotylidae , Meristogenys , Meristolohmannia , Meristomeringella , Meristomeringina , Meristomerinx , Meristosolen , Meristosomo , Meristosomo , Meristosternina , Meristotheca , Merisus , Meritastis , Merizocera , Merizocotyle , Merizodus Solier in Gay, 1849 , Merizomena Chaudoir, 1872 , Merklinicardiini , Merklinicardium , Merlangius , Merlen , Merleus , Merlia , Merliidae , Merlingina , Merlingina , Merlucciidae , Merluccius , Mermeristis , Mermessus , Mermiglossa , Mermiria , Mermis , Mermithida , Mermithida , Mermithidae , Mermithidae , Merobates , Merobruchus , Merocarterus , Merochlora , Merochlorops , Merocnemus , Merocoremia , Merocoris , Merocrates , Merocryptoides , Merocryptus , Meroctena , Meroctenus Gemminger & Harold, 1868 , Merodesmus , Merodinium , Merodon , Merodonta , Merodontina , Merodontis , Merodontus , Merodoras , Meroglossa , Merogomphus , Merogyrus , Merohister , Meroleptus , Meroles , Meroleuca , Meroleucocerus , Merolides , Meroloba , Merolonche , Meromacroides , Meromacrus , Meromenia , Meromonakantha , Meromyza , Meromyzella , Meromyzobia , Merona , Meroncidius , Meronera , Meropalpus Tschitscherine, 1900 , Meropathus , Merope , Meropeidae , Merophorus , Merophyas , Meropidae , Meropidia , Meropleon , Meropliosepsis , Meroplius , Meroplus , Meropogon , Meroprion , Merops , Meropsilus , Meroptera , Merosargus , Meroscelisus , Meroscolex , Merospondyli , Merosporium Corda , Merostachys , Merostenus , Merostictis , Merostomata , Merostomata , Merostomichnites , Merostomichnites , Merostomoidea , Merostomoidea , Merothricus , Merothripidae , Merothrips , Merotricha , Meroviscosia , Merragata , Merredinia , Merremia , Merriamosauria , Merriamosauridae , Merriamosaurus , Merrilliobryum , Merrilliodendron , Merrilliopanax , Merrinella , Merrittia , Merriwa , Mertensia , Mertensia , Mertensiella , Mertensiidae , Mertensophryne , Mertila , Mertonia , Meruana , Meruana , Merugia , Meruia , Merulana , Merulanella , Merulaxis , Merulempista , Merulia , Meruliaceae , Merulicium , Merulina , Merulina , Merulinidae , Merulinidae , Meruliopsis , Meruliporia , Merulius , Merulla , Merumea , Merunympha , Merunymus , Meruterrana , Mervia , Merwia , Merwilla , Merwiopsis , Merycomyia , Meryeurus , Meryta , Merzomyia ,

Mera[uredi VE | uredi]

  1. Meractaea
  2. Merarius
  3. Meratia

Merc[uredi VE | uredi]

Mercadomyces[uredi VE | uredi]

Fungi → Ascomycota

  1. Mercenaria
  2. Merceya
  3. Merciera

Mercurana[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Amphibia → Anura → Rhacophoridae

Mercurialis[uredi VE | uredi]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Malpighiales → Euphorbiaceae

Mercuriceratops Ryan et al., 2014[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Dinosauria → Ornithischia → Ceratopsidae → Chasmosaurinae

Mere[uredi VE | uredi]

  1. Meredithia
  2. Merehana
  3. Merelina

Merenius Simon, 1910[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Corinnidae

Merg[uredi VE | uredi]

  1. Merga
  2. Merganetta
  3. Mergellus
  4. Mergonemertes
  5. Mergus

Merh[uredi VE | uredi]

  1. Merhippolyte
  2. Merhynchites

Meri[uredi VE | uredi]

  1. Meria
  2. Meriania
  3. Merianthera
  4. Mericarpaea
  5. Meridacris
  6. Meridiastra
  7. Meridiochorista
  8. Meridiocolax
  9. Meridiosignum
  10. Meridiotroctes
  11. Meridiurus
  12. Meridolum
  13. Meriellum
  14. Merimbla
  15. Merimnetes
  16. Meringa
  17. Meringis
  18. Meringodes
  19. Meringogyne
  20. Meringopalpus
  21. Meriocepheus

Meriola[uredi VE | uredi]

  1. Meriola arcifera
  2. Meriola balcarce
  3. Meriola barrosi
  4. Meriola californica
  5. Meriola cetiformis
  6. Meriola davidi
  7. Meriola decepta
  8. Meriola fasciata
  9. Meriola foraminosa
  10. Meriola gallina
  11. Meriola goloboffi
  12. Meriola hyltonae
  13. Meriola longitarsis
  14. Meriola manuel
  15. Meriola mauryi
  16. Meriola nague
  17. Meriola penai
  18. Meriola puyehue
  19. Meriola quilicura
  20. Meriola rahue
  21. Meriola ramirezi
  22. Meriola tablas
  23. Meriola teresita
  24. Meriola virgata

Meriolus[uredi VE | uredi]

  1. Meriones
  2. Merionoeda
  3. Merionoedina
  4. Merionoedopsis
  5. Merionoptila
  6. Merionus
  7. Merioproscelum
  8. Meripherellus
  9. Meripherinus
  10. Meriphus
  11. Meripilus
  12. Merisma
  13. Merismella
  14. Merismodes
  15. Merismopedia
  16. Meristacarus
  17. Meristacrum
  18. Meristiella
  19. Meristoblemmus
  20. Meristocotyle
  21. Meristogenys
  22. Meristolohmannia
  23. Meristotheca
  24. Merizocera
  25. Merizocotyle

Merl[uredi VE | uredi]

  1. Merlangius
  2. Merlangius merlangus

Merlia Kirkpatrick, 1908[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Merliida → Merliidae

Red Merliida Vacelet, 1979[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae

Porodica Merliidae Kirkpatrick, 1908[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Merliida

Merluccius[uredi VE | uredi]

  1. Merluccius albidus
  2. Merluccius angustimanus
  3. Merluccius australis
  4. Merluccius bilinearis
  5. Merluccius capensis
  6. Merluccius gayi gayi
  7. Merluccius gayi peruanus
  8. Merluccius hernandezi
  9. Merluccius hubbsi
  10. Merluccius merluccius
  11. Merluccius paradoxus
  12. Merluccius patagonicus
  13. Merluccius polli
  14. Merluccius productus
  15. Merluccius senegalensis
  16. Merluccius tasmanicus

Merm[uredi VE | uredi]

Mermessus O. Pickard-Cambridge, 1899[uredi VE | uredi]

  1. Mermessus agressus (Gertsch & Davis, 1937)
  2. Mermessus albulus (Zorsch & Crosby, 1934)
  3. Mermessus annamae (Gertsch & Davis, 1937)
  4. Mermessus antraeus (Crosby, 1926)
  5. Mermessus augustae (Crosby & Bishop, 1933)
  6. Mermessus augustalis (Crosby & Bishop, 1933)
  7. Mermessus avius (Millidge, 1987)
  8. Mermessus brevidentatus (Emerton, 1909)
  9. Mermessus bryantae (Ivie & Barrows, 1935)
  10. Mermessus caelebs (Millidge, 1987)
  11. Mermessus coahuilanus (Gertsch & Davis, 1940)
  12. Mermessus cognatus (Millidge, 1987)
  13. Mermessus colimus (Millidge, 1987)
  14. Mermessus comes (Millidge, 1987)
  15. Mermessus conexus (Millidge, 1987)
  16. Mermessus conjunctus (Millidge, 1991)
  17. Mermessus contortus (Emerton, 1882)
  18. Mermessus denticulatus (Banks, 1898)
  19. Mermessus dentiger O. Pickard-Cambridge, 1899 tipična
  20. Mermessus dentimandibulatus (Keyserling, 1886)
  21. Mermessus dominicus (Millidge, 1987)
  22. Mermessus dopainus (Chamberlin & Ivie, 1936)
  23. Mermessus entomologicus (Emerton, 1911)
  24. Mermessus estrellae (Millidge, 1987)
  25. Mermessus facetus (Millidge, 1987)
  26. Mermessus floridus (Millidge, 1987)
  27. Mermessus formosus (Millidge, 1987)
  28. Mermessus fractus (Millidge, 1987)
  29. Mermessus fradeorum (Berland, 1932)
  30. Mermessus fuscus (Millidge, 1987)
  31. Mermessus hebes (Millidge, 1991)
  32. Mermessus holdus (Chamberlin & Ivie, 1939)
  33. Mermessus hospita (Millidge, 1987)
  34. Mermessus ignobilis (Millidge, 1987)
  35. Mermessus imago (Millidge, 1987)
  36. Mermessus index (Emerton, 1914)
  37. Mermessus indicabilis (Crosby & Bishop, 1928)
  38. Mermessus inornatus (Ivie & Barrows, 1935)
  39. Mermessus insulsus (Millidge, 1991)
  40. Mermessus jona (Bishop & Crosby, 1938)
  41. Mermessus leoninus (Millidge, 1987)
  42. Mermessus libanus (Millidge, 1987)
  43. Mermessus lindrothi (Holm, 1960)
  44. Mermessus maculatus (Banks, 1892)
  45. Mermessus maderus (Millidge, 1987)
  46. Mermessus major (Millidge, 1987)
  47. Mermessus mediocris (Millidge, 1987)
  48. Mermessus medius (Millidge, 1987)
  49. Mermessus merus (Millidge, 1987)
  50. Mermessus mniarus (Crosby & Bishop, 1928)
  51. Mermessus modicus (Millidge, 1987)
  52. Mermessus montanus (Millidge, 1987)
  53. Mermessus monticola (Millidge, 1987)
  54. Mermessus moratus (Millidge, 1987)
  55. Mermessus naniwaensis (Oi, 1960)
  56. Mermessus nigrus (Millidge, 1991)
  57. Mermessus obscurus (Millidge, 1991)
  58. Mermessus orbus (Millidge, 1987)
  59. Mermessus ornatus (Millidge, 1987)
  60. Mermessus paludosus (Millidge, 1987)
  61. Mermessus paulus (Millidge, 1987)
  62. Mermessus perplexus (Millidge, 1987)
  63. Mermessus persimilis (Millidge, 1987)
  64. Mermessus pinicola (Millidge, 1987)
  65. Mermessus probus (Millidge, 1987)
  66. Mermessus proximus (Keyserling, 1886)
  67. Mermessus rapidulus (Bishop & Crosby, 1938)
  68. Mermessus singularis (Millidge, 1987)
  69. Mermessus socius (Chamberlin, 1949)
  70. Mermessus sodalis (Millidge, 1987)
  71. Mermessus solitus (Millidge, 1987)
  72. Mermessus solus (Millidge, 1987)
  73. Mermessus subantillanus (Millidge, 1987)
  74. Mermessus taibo (Chamberlin & Ivie, 1933)
  75. Mermessus tenuipalpis (Emerton, 1911)
  76. Mermessus tepejicanus (Gertsch & Davis, 1937)
  77. Mermessus tibialis (Millidge, 1987)
  78. Mermessus tlaxcalanus (Gertsch & Davis, 1937)
  79. Mermessus tridentatus (Emerton, 1882)
  80. Mermessus trilobatus (Emerton, 1882)
  81. Mermessus undulatus (Emerton, 1914)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Mermiria
  2. Mermis

Mero[uredi VE | uredi]

  1. Merobruchus
  2. Merocarterus

Nadred Merocheta Cook, 1895[uredi VE | uredi]

  1. Polydesmida Leach, 1814

Animalia → Arthropoda → Diplopoda

  1. Merocnemus
  2. Merocoremia
  3. Merocryptoides
  4. Merocryptus
  5. Merodesmus
  6. Merodontis
  7. Merodontus
  8. Merodoras
  9. Merodoras nheco
  10. Merogomphus
  11. Meroleptus
  12. Meroles
  13. Meromonakantha
  14. Merona
  15. Meroncidius
  16. Meronera
  17. Meropathus
  18. Merope
  19. Merophorus
  20. Meroplus
  21. Meropogon
  22. Meroprion
  23. Merops
  24. Meropsilus
  25. Meroscelisus
  26. Meroscolex

†Red Merospondyli Cope 1887[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Actinopteri

  1. Merostachys
  2. Merostictis

Razred Merostomata Woodward, 1866[uredi VE | uredi]

  1. Xiphosurida R. & E. Richter, 1924
  2. Aglaspida Walcott 1911
  3. Angarocaris
  4. Borchgrevingkium
  5. Eolimulus Bergström 1968
  6. Flobertia
  7. Gdowia
  8. Girardevia
  9. Kodymirus
  10. Maldybulakia Tesakov and Alekseev 1998
  11. Sinaglaspis
  12. Triopus
  13. Tuboculops
  14. Willwerathia

Animalia → Arthropoda

Merostomoidea Stormer, 1944[uredi VE | uredi]

ChelicerataArthropodaProtostomiaBilateria

Merothricus[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Dryophthoridae

Merothripidae[uredi VE | uredi]

  • Rod: Merothrips

Animalia > Arthropoda > Insecta > Thysanoptera

Merothrips[uredi VE | uredi]

  • Merothrips floridensis
  • Merothrips fusciceps
  • Merothrips laevis
  • Merothrips morgani
  • Merothrips productus
  • Merothrips williamsi

Animalia > Arthropoda > Insecta > Thysanoptera > Merothripidae

  1. Meroviscosia

Merr[uredi VE | uredi]

  1. Merredinia
  2. Merremia

†Klada Merriamosauria Motani 1999[uredi VE | uredi]

  1. Besanosauridae McGowan and Motani 2003
  2. Californosauridae Von Huene 1948
  3. Euichthyosauria Motani 1999
  4. Guanlingsauridae Yin et al. 2000
  5. Merriamosauridae Maisch and Matzke 2003
  6. Parvipelvia Motani 1999
  7. Shastasauria Motani 1999
  8. Shastasauridae Merriam 1902
  9. Shonisauridae Camp 1980
  10. Thalattoarchon Fröbisch et al. 2013

Animalia → Chordata → Reptilia → Diapsida → Ichthyopterygia

  1. Merrilliobryum
  2. Merrilliodendron
  3. Merrilliopanax
  4. Merrinella
  5. Merrittia

Mert[uredi VE | uredi]

  1. Mertensia
  2. Mertensia
  3. Mertensiella

Mertensophryne Tihen, 1960 (14 sp.)[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Amphibia → Anura → Bufonidae

  1. Mertonia

Meru[uredi VE | uredi]

  1. Meruana
  2. Merugia
  3. Merulana
  4. Merulanella
  5. Merulaxis
  6. Merulia
  7. Merulicium
  8. Merulina
  9. Meruliopsis
  10. Meruliporia
  11. Merulius
  12. Merulla
  13. Merumea
  14. Merunymus
  15. Meruterrana

Merw[uredi VE | uredi]

  1. Merwia
  2. Merwilla
  3. Merwiopsis

Mery[uredi VE | uredi]

  1. Meryeurus
  2. Meryta

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:Me