Dodatak:Popis vrsta:Met

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Meta , Metaacidaspis , Metabacetus Bates, 1892 , Metabakuella , Metaballus , Metabasis , Metabelba , Metabelbella , Metabetaeus , Metablastothrix , Metabletus , Metablus Jelicka, 1958 , Metabolaea , Metabolos , Metabolus , Metabonellia , Metaborborus , Metabourdotia , Metabranchipus , Metabraxas , Metabus , Metacaligus , Metacalles , Metacalymene , Metacalypogeia , Metacantharis Bourgeois, 1886 , Metacanthina , Metacanthocephaloides , Metacanthocephalus , Metacanthohelea , Metacanthus , Metacapnodiaceae , Metacapnodium , Metacaprella , Metacaputus , Metacarcinus , Metacatharsius , Metacausta , Metacemyia , Metacephalus , Metacepon , Metaceradocoides , Metaceradocus , Metaceraspis , Metacercops , Metaceronema , Metachaetodus , Metachanda , Metachandidae , Metachaos , Metacharis , Metacharistis , Metachela , Metachelifer , Metachirus , Metachorema , Metachorischizus , Metachorista , Metachroma , Metachromadora , Metachrostis , Metacineta , Metacirolana , Metacleidochasma , Metacleobis , Metacleocnemis , Metaclisis , Metaclythia , Metacmaeops , Metacnemis , Metacnephia , Metacoleroa , Metacolpodes Jeannel, 1948 , Metacolus , Metacomesoma , Metaconchoecia , Metaconularia , Metacopa , Metacopida , Metacoptops , Metacordyceps , Metacorthylus , Metacosma , Metacosmesis , Metacosmoecus , Metacosmus , Metacrambus , Metacrangon , Metacrateria , Metacrias , Metacricus , Metacrinia , Metacrinus , Metacriodion , Metacrisia , Metacrisiodes , Metacrocea , Metacromantis , Metacryphaeus , Metactinolaimus , Metacullia , Metacyatholaimus , Metacyclididae , Metacyclocaris , Metacyclopina , Metacyclops , Metacylicolaimus , Metacymia , Metacyphocaris , Metacyrba , Metacystidae , Metacystis , Metadasydytes , Metadasynemella , Metadeinopsis , Metadelphax , Metadelta , Metadena , Metadenopsis , Metadenopus , Metadesmodora , Metadesmolaimus , Metadiaea , Metadictya , Metadina , Metadioctria , Metadioxys , Metadiplodia , Metadiplogaster , Metadistichophyllum , Metadixa , Metadoga , Metadoga , Metadoga , Metadorodocia , Metadothella , Metadoxides , Metadoxididae , Metadrinomyia , Metadriopea , Metadromia , Metadromips , Metadromius Bedel, 1907 , Metadrosus , Metadupus , Metadynomene , Metaegle , Metaemene , Metaeuchromius , Metafolliculina , Metafroneta , Metagalepsus , Metagarista , Metagathotanais , Metagerra , Metaglymma H.W. Bates, 1867 , Metagnoma , Metagnostidae , Metagoldeus , Metagonia , Metagonimoides , Metagonimus , Metagoniochernes , Metagoniolithoideae , Metagoniolithoideae , Metagoniolithon , Metagonocoelius , Metagonum Jeannel, 1948 , Metagrapsus , Metagraulos , Metagrypa , Metagylla , Metaharpes , Metahelea , Metahomaloptera , Metahuntemannia , Metahygrobiella , Metahylastes , Metahylesinus , Metaiulus , Metajana , Metajapyx , Metakatianna , Metakootenia , Metalaeospira , Metalaimus , Metalamia , Metalanceola , Metalaphria , Metalasia , Metalcyonidium , Metalectra , Metaleiofusa , Metaleiolichas , Metalejeunea , Metalepsis , Metaleptea , Metaleptina , Metaleptobasis , Metaleptus , Metaleptyphantes , Metalia , Metalimnadia , Metalimnobia , Metalimnophila , Metalimnus , Metalinhomoeus , Metalisania , Metalithobius , Metallata , Metallaxis , Metallea , Metallesthes , Metallica Chaudoir, 1872 , Metallichneumon , Metallichroma , Metallicina Basilewsky, 1984 , Metallicomyia , Metalliglaucytes , Metallina Motschulsky, 1850 , Metalliopsis , Metallites , Metallochlora , Metallocrates , Metalloeme , Metallogorgia , Metallographeus , Metalloleptura , Metallolophia , Metallonupserha , Metallopseudinca , Metallosia , Metallosphaera , Metallospora , Metallosticha , Metallostichodes , Metallothea , Metallura , Metallyra , Metallyticidae , Metallyticus , Metaloba , Metalobosia , Metalocerus , Metalopha , Metaloricaria , Metalpheus , Metaltella , Metalype , Metamasiopsis , Metamasius , Metamastophora , Metamazarredia , Metamblyops , Metamecyna , Metamecynopsis , Metamelanea , Metamelus , Metamenophra , Metameris , Metamesia , Metamicrocotyla , Metamicroptera , Metamimas , Metamonada (Grassé, 1952) Cavalier-Smith, 1981 , Metamorpha , Metamorphe , Metamphiascopsis , Metamulciber , Metamunna , Metamya , Metamyiophasia , Metamynoglenes , Metamyobia , Metamysidopsis , Metanapis , Metanarsia , Metanarthecium , Metanastes , Metanastria , Metandaspis , Metandrocarpa , Metaneckera , Metanema , Metanema , Metanema Senn, 1900 , Metanephrops , Metanepsia , Metangela , Metania , Metanigrus , Metaniidae , Metaniphargus , Metanipponaphis , Metanocticola , Metanoea , Metanola , Metanomeuta , Metanomocarella , Metanopedias , Metanotalia , Metanthemus , Metanthia , Metantithyra , Metanycles , Metapachylus , Metapadia , Metapanamomops , Metapanax , Metaparaclius , Metaparagia , Metaparia , Metaparoncholaimus , Metapeachia , Metapelma , Metapenaeopsis , Metapenaeus , Metaperiaptodes , Metaperipatus , Metaperiscyphops , Metapeyssonnelia , Metapezizella , Metaphaena , Metaphaenodiscus , Metaphalacroma , Metaphallus , Metaphelenchus , Metaphenice , Metapherna , Metaphidippus , Metaphidius , Metaphileurus , Metaphoenia , Metaphoricus , Metaphorocera , Metaphoxus , Metaphradmon , Metaphrastis , Metaphreatoicus , Metaphrenon , Metaphrixus , Metaphrynella , Metaphryniscus , Metaphryno , Metaphya , Metaphycus , Metapilekia , Metapioplasta , Metapiorrhynchus , Metaplacha , Metaplagia , Metaplastes , Metaplatyntis , Metaplax , Metaplectrus , Metaplexis , Metapliomerops , Metaplusia , Metapneumovirus , Metapocirtus , Metapocyrtus , Metapogon , Metapogonia , Metapolybia , Metapolycope , Metapolymorphina , Metapolymorphina , Metapolytoma , Metapone , Metaponpneumata , Metaporia , Metaporus , Metapotonia , Metappana , Metaprionota , Metaprodioctes , Metaprosagoga , Metaprosekia , Metaprosphera , Metaprotella , Metaprotus , Metapseudaxine , Metapseudes , Metapseudidae , Metapsylla , Metapsyllaephagus , Metaptous , Metaptya , Metapulvinaria , Metapyroppia , Metaracoelophrya , Metaradiophrya , Metaraeolaimoides , Metaraphia , Metarbela , Metarbelodes , Metarctina , Metardaris , Metaredlichia , Metaredlichioides rectangularis , Metareva , Metarhadinorhynchus , Metarhizium , Metarhodactis , Metarranthis , Metasabatiera , Metasada , Metasarca , Metascarta , Metascelis , Metaschalis , Metaschistura , Metascopus Basilewsky, 1970 , Metascrancia , Metaseiulus , Metaselena , Metasepia , Metasequoia , Metasesarma , Metashantungia , Metasia , Metasiphonella , Metasiriella , Metasolenopora , Metasolenopora , Metasolpuga , Metaspathius , Metasphaerella Speg. , Metasphaeria , Metasphecia , Metasphen , Metasphenisca , Metasphondylia , Metaspriggina , Metaspriggina , Metaspriggina , Metastatia , Metastenasellus , Metastenoniscus , Metastenus , Metastevia , Metasticha , Metastivalius , Metastoma , Metastomatopora , Metastrabus , Metastrangalis , Metastrongylidae , Metastrongylidium , Metastrongylus , Metasulenus , Metasychis , Metasynodites , Metatacha , Metatachardia , Metatactis , Metatanais , Metatemnus , Metatetrapous , Metathelges , Metatheora , Metatheria Huxley, 1880 , Metathoracaphis , Metathrinca , Metathyrida , Metathyriella , Metatinea , Metatiron , Metator , Metatoxodera , Metatrichia , Metatrichia , Metatrichoniscoides , Metatrioza , Metatrogus , Metatropiphorus , Metatyges , Metaurostylopsis , Metaurus , Metavargula , Metavelifer , Metavermilia , Metaverruca , Metaviridae , Metavirus , Metawithius , Metaxaglaea , Metaxanthia , Metaxanthiella , Metaxanthops , Metaxellus Straneo, 1960 , Metaxenus Motschulsky, 1858 , Metaxia , Metaxidius Chaudoir, 1852 , Metaxinidium Basilewsky, 1963 , Metaxmeste , Metaxycheir , Metaxyllia , Metaxymecus , Metaxymorphus Chaudoir, 1850 , Metaxyphloeus , Metaxypsamma , Metaxypsyche , Metaxys Chaudoir, 1857 , Metaxythus , Metazoa , Metazoa , Metazuphium Mateu, 1992 , Metazygia , Metazythia , Metazythiopsis , Metcalfa , Metcalfia , Metcalfiella , Metcalfina , Metcalfina , Metecia , Metedwardsia , Meteima , Metelasmus , Metelectrona , Metelipora , Metellina , Metembia , Metendothenia , Metenoploides , Metentoria , Meteoraspis , Meteoria , Meteoriaceae , Meteoridea , Meteoridium , Meteoriella , Meteoriopsis , Meteoristis , Meteorites , Meteorium , Meteorium , Meteoromyrtus , Meteorus , Metepeira , Metephestia , Metepilysta , Metepsilonema , Meterana , Meterdiplosis , Meteremnus , Meterythrops , Meterythrosia , Metetra , Meteuellus Deuve, 1990 , Meteugoa , Meteura , Metexilisia , Methana , Methanimicrococcus , Methanoaricia , Methanobacteria , Methanobacteriaceae , Methanobacteriales , Methanobacterium , Methanobrevibacter , Methanocalculus , Methanocaldococcaceae , Methanocaldococcus , Methanococcaceae , Methanococcales , Methanococci , Methanococcoides , Methanococcus , Methanocorpusculaceae , Methanocorpusculum , Methanoculleus , Methanofollis , Methanogenium , Methanohalobium , Methanohalophilus , Methanolacinia , Methanolobus , Methanomethylovorans , Methanomicrobia , Methanomicrobiaceae , Methanomicrobiales , Methanomicrobium , Methanoplanus , Methanopyraceae , Methanopyrales , Methanopyri , Methanopyrus , Methanosaeta , Methanosaetaceae , Methanosalsum , Methanosarcina , Methanosarcinaceae , Methanosarcinales , Methanosphaera , Methanospirillaceae , Methanospirillum , Methanothermaceae , Methanothermobacter , Methanothermococcus , Methanothermus , Methanothrix , Methanotorris , Metharmostis , Metharpinia , Metheisa , Methesis , Methia , Methicula , Methidrysis , Methioeme , Methioides , Methiola , Methiolopsis , Methion , Methionopsis , Methles , Metholce , Methona , Methone , Methone , Methydata , Methylarcula , Methylibium , Methylobacillus , Methylobacter , Methylobacteriaceae , Methylobacterium , Methylocaldum , Methylocapsa , Methylocella , Methylococcaceae , Methylococcales , Methylococcus , Methylocystaceae , Methylocystis , Methylohalobius , Methylomicrobium , Methylomonas , Methylophaga , Methylophilaceae , Methylophilales , Methylophilus , Methylopila , Methylorhabdus , Methylosarcina , Methylosinus , Methylosphaera , Methylothermus , Methylovorus , Methyorrhina , Methypora , Methysia , Metialma , Metiche , Metidae , Metiina Straneo, 1951 , Metilia , Metioche , Metiochodes , Metipocregyes , Metironeus , Metis , Metis , Metisa , Metisaspina , Metisaspis , Metischnogaster , Metisella , Metisotoma , Metisotoma Maynard, 1951 , Metius Curtis, 1839 , Metlaouia , Metleucauge , Metoa , Metocalea , Metoecis , Metoligotoma , Metoliophilus , Meton , Metoncholaimoides , Metoncholaimus , Metoncidus H.W. Bates, 1870 , Metonomastus , Metopa , Metopaulias , Metopella , Metopelloides , Metopeuraphis , Metopeurum , Metopheltes , Metopia , Metopidae , Metopides , Metopidiothrix , Metopidiotrichidae , Metopidius , Metopina , Metopiona , Metopiopsis , Metopiora , Metopios , Metopistis , Metopium , Metopius , Metopleura , Metoplisa , Metopoactia , Metopobactrus , Metopocarcinus , Metopoceras , Metopochetus , Metopocoilus , Metopodia , Metopodicha , Metopograpsus , Metopoides , Metopolichas , Metopolophium , Metopolophota , Metopoma , Metopomintho , Metopomuscopteryx , Metopomyia , Metopomystrum , Metopomyza , Metopon , Metoponeurys , Metoponitys , Metoponrhis , Metopoplacis , Metopoplectus , Metopoplus , Metoporhaphis , Metoposcopa , Metoposoma , Metoposparga , Metopostigma , Metopothrix , Metopotylus , Metopta , Metopteryx , Metopus , Metorchis , Metorthocheilus , Metoxylamia , Metoxypilus , Metracolposa , Metraeopsis , Metrania , Metraniella , Metraniomorpha , Metrarabdotomorpha , Metrarabdotos , Metrarabdotos , Metrarabdotosidae , Metrarabdotosidae , Metrarga , Metraria , Metrea , Metreletus Demoulin, 1951 , Metreplecton Kluge, 1996 , Metrernis , Metretopodidae , Metretopus , Metretopus Eaton, 1901 , Metria , Metriaeschra , Metrianopsis , Metrichia , Metridia , Metridiidae , Metridinidae , Metridium , Metriini J. LeConte, 1853 , Metriocampa , Metriocheila Thomson, 1857 , Metriochroa , Metriocnemus , Metrioderus , Metriogastor , Metrioglypha , Metriogryllacris , Metrioidea , Metriomantis , Metrionella , Metriopelia , Metriopelma , Metriophasma , Metriophiloides , Metriophilus , Metrioppia , Metrioppiidae , Metrioptera , Metriorrhynchomiris , Metriostola , Metriostreptus , Metriotes , Metriotrachelus , Metrioxena , Metriozonium , Metrius , Metrius Eschscholtz, 1829 , Metrobates , Metrocidium D. Sharp, 1903 , Metrocrypta , Metrodia , Metrodira , Metrodora , Metrogenes , Metromenus , Metromenus D. Sharp, 1903 , Metron , Metroperiella , Metroperiella , Metropina , Metropis , Metrosideros , Metrosulus , Metroxylon , Metschnikowia , Metschnikowia , Metschnikowiaceae , Metschnikowiidae , Mettinia , Metula , Metulocladosporiella , Metulocyphella , Metulodontia , Metuloidea , Metura , Metus , Metylophorus , Metynnis , Metyrculus , Metyrus , Metzgeria , Metzgeria , Metzgeriaceae , Metzgeriales , Metzgeriales , Metzgeriales , Metzgeriites , Metzgeriites , Metzgeriites montanensis , Metzia , Metzneria ,

Meta[uredi | uredi kôd]

Meta[uredi | uredi kôd]

  • Meta abdomenalis
  • Meta barreti
  • Meta baywanga
  • Meta birmanica
  • Meta bourneti
  • Meta dolloff
  • Meta gertschi
  • Meta japonica
  • Meta longipalpis
  • Meta maculata
  • Meta manchurica
  • Meta melanicruciata
  • Meta menardi
  • Meta merianae
  • Meta merianopsis
  • Meta meruensis
  • Meta milleri
  • Meta minima
  • Meta mixta
  • Meta monogrammata
  • Meta montana
  • Meta nebulosa
  • Meta nigra
  • Meta nigridorsalis
  • Meta obscura
  • Meta ovalis
  • Meta qianshanensis
  • Meta reticuloides
  • Meta rufolineata
  • Meta serrana
  • Meta shenae
  • Meta simlaensis
  • Meta stridulans
  • Meta tiniktirika
  • Meta trivittata
  • Meta turbatrix
  • Meta vacillans
  • Meta villiersi

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Araneae > Tetragnathidae

  1. Metabakuella
  2. Metaballus
  3. Metabelba
  4. Metabelbella
  5. Metabetaeus
  6. Metabletus
  7. Metabolos
  8. Metabolus

Metabonellia Stephen & Edmonds, 1972[uredi | uredi kôd]

  1. Metabonellia gigas (Nielsen, 1963)
  2. Metabonellia haswelli (Jonhston & Tiegs, 1920)

Animalia → Annelida → Polychaeta → Echiura → Echiuroidea → Bonelliidae

  1. Metabourdotia
  2. Metabranchipus
  3. Metabus
  4. Metacaligus
  5. Metacalles
  6. Metacalypogeia
  7. Metacanthocephaloides
  8. Metacanthocephalus
  9. Metacapnodium
  10. Metacaprella
  11. Metacaputus
  12. Metacarcinus
  13. Metacepon

Porodica Metachandidae[uredi | uredi kôd]

  1. Metachanda

Animalia > Arthropoda > Insecta > Lepidoptera > Gelechioidea >

  1. Metachelifer
  2. Metachirus
  3. Metachorema
  4. Metachroma
  5. Metachromadora
  6. Metacineta
  7. Metacirolana
  8. Metacleidochasma
  9. Metacleobis
  10. Metacleocnemis
  11. Metacmaeops
  12. Metacnemis
  13. Metacoleroa
  14. Metacomesoma
  15. Metaconchoecia
  16. Metacopa
  17. Metacoptops
  18. Metacordyceps
  19. Metacorthylus
  20. Metacosmoecus
  21. Metacrangon
  22. Metacricus
  23. Metacrinia
  24. Metacrinus
  25. Metacriodion
  26. Metacromantis
  27. Metactinolaimus
  28. Metacyatholaimus
  29. Metacyclopina
  30. Metacyclops
  31. Metacylicolaimus
  32. Metacymia
  33. Metacyrba
  34. Metacystis
  35. Metadasydytes
  36. Metadasynemella
  37. Metadeinopsis
  38. Metadena
  39. Metadesmodora
  40. Metadesmolaimus
  41. Metadiaea
  42. Metadina
  43. Metadiplodia
  44. Metadiplogaster
  45. Metadistichophyllum
  46. Metadothella
  47. Metadriopea
  48. Metadromia
  49. Metadromips
  50. Metadrosus
  51. Metadupus
  52. Metadynomene
  53. Metafolliculina

Metafroneta Blest, 1979[uredi | uredi kôd]

  1. Metafroneta minima Blest, 1979
  2. Metafroneta sinuosa Blest, 1979 tipična
  3. Metafroneta subversa Blest & Vink, 2002

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Metagalepsus
  2. Metagathotanais
  3. Metagnoma
  4. Metagonia
  5. Metagonimoides
  6. Metagonimus
  7. Metagoniochernes
  8. Metagoniolithon
  9. Metagonocoelius
  10. Metagrapsus

Metahomaloptera[uredi | uredi kôd]

  1. Metahomaloptera longicauda
  2. Metahomaloptera omeiensis

Metahuntemannia[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Maxillopoda > Harpacticoida > Huntemanniidae

  1. Metahygrobiella
  2. Metahylastes
  3. Metahylesinus
  4. Metaiulus
  5. Metajapyx
  6. Metakatianna
  7. Metalaeospira
  8. Metalaimus
  9. Metalamia
  10. Metalanceola
  11. Metalasia
  12. Metalcyonidium
  13. Metalejeunea

Metaleptea[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Acridoidea > Acrididae

  1. Metaleptobasis
  2. Metaleptus

Metaleptyphantes Locket, 1968[uredi | uredi kôd]

  1. Metaleptyphantes bifoliatus Locket, 1968
  2. Metaleptyphantes cameroonensis Bosmans, 1986
  3. Metaleptyphantes carinatus Locket, 1968
  4. Metaleptyphantes clavator Locket, 1968
  5. Metaleptyphantes dentiferens Bosmans, 1979
  6. Metaleptyphantes dubius Locket & Russell-Smith, 1980
  7. Metaleptyphantes familiaris Jocqué, 1984
  8. Metaleptyphantes foulfouldei Bosmans, 1986
  9. Metaleptyphantes kraepelini (Simon, 1905)
  10. Metaleptyphantes machadoi Locket, 1968 tipična
  11. Metaleptyphantes ovatus Scharff, 1990
  12. Metaleptyphantes perexiguus (Simon & Fage, 1922)
  13. Metaleptyphantes praecipuus Locket, 1968
  14. Metaleptyphantes triangulatus Holm, 1968
  15. Metaleptyphantes uncinatus Holm, 1968
  16. Metaleptyphantes vates Jocqué, 1983
  17. Metaleptyphantes vicinus Locket, 1968

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Metalia
  2. Metalinhomoeus
  3. Metalithobius
  4. Metallichroma
  5. Metalliglaucytes
  6. Metallites
  7. Metalloeme
  8. Metallogorgia
  9. Metallographeus
  10. Metalloleptura
  11. Metallonupserha
  12. Metallosphaera

Metallura Gould, 1847[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Aves → Apodiformes → Trochilidae

  1. Metallyra

Metallyticidae[uredi | uredi kôd]

MantodeaInsectaArthropodaAnimalia

Metallyticus[uredi | uredi kôd]

  1. Metallyticus fallax
  2. Metallyticus pallipes
  3. Metallyticus semiaeneus
  4. Metallyticus splendidus
  5. Metallyticus violaceus

MetallyticidaeMantodeaInsectaArthropodaAnimalia

  1. Metalocerus

Metaloricaria[uredi | uredi kôd]

  1. Metaloricaria nijsseni
  2. Metaloricaria paucidens
  3. Metalpheus

Metaltella Mello-Leitão, 1931[uredi | uredi kôd]

  1. Metaltella arcoiris (Mello-Leitão, 1943)
  2. Metaltella iheringi (Keyserling, 1891)
  3. Metaltella imitans (Mello-Leitão, 1940)
  4. Metaltella rorulenta (Nicolet, 1849)
  5. Metaltella simoni (Keyserling, 1878)
  6. Metaltella tigrina (Mello-Leitão, 1943)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Amphinectidae

Metalype[uredi | uredi kôd]

  1. Metamasiopsis
  2. Metamasius
  3. Metamastophora
  4. Metamazarredia
  5. Metamblyops
  6. Metamblyops
  7. Metamecyna
  8. Metamecynopsis
  9. Metamelanea
  10. Metamelus
  11. Metameris
  12. Metamicrocotyla
  13. Metamorphe
  14. Metamphiascopsis
  15. Metamulciber
  16. Metamunna

Metamynoglenes Blest, 1979[uredi | uredi kôd]

  1. Metamynoglenes absurda Blest & Vink, 2002
  2. Metamynoglenes attenuata Blest, 1979
  3. Metamynoglenes flagellata Blest, 1979
  4. Metamynoglenes gracilis Blest, 1979
  5. Metamynoglenes helicoides Blest, 1979
  6. Metamynoglenes incurvata Blest, 1979 tipična
  7. Metamynoglenes magna Blest, 1979
  8. Metamynoglenes ngongotaha Blest & Vink, 2002

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Metamysidopsis
  2. Metamysidopsis

Metanapis Brignoli, 1981[uredi | uredi kôd]

  1. Metanapis bimaculata (Simon, 1895)
  2. Metanapis mahnerti Brignoli, 1981
  3. Metanapis montisemodi (Brignoli, 1978)
  4. Metanapis plutella (Forster, 1974)
  5. Metanapis tectimundi (Brignoli, 1978)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Anapidae

Metanarthecium[uredi | uredi kôd]

  1. Metandrocarpa
  2. Metaneckera
  3. Metanephrops

Metania Gray, 1867[uredi | uredi kôd]

  1. Metania fittkaui Volkmer-Ribeiro, 1979
  2. Metania godeauxi (Brien, 1968)
  3. Metania kiliani Volkmer-Ribeiro & Costa, 1992
  4. Metania madagascariensis Manconi & Pronzato, 2015
  5. Metania melloleitaoi Machado, 1948
  6. Metania ovogemata Stanisic, 1979
  7. Metania pottsi (Weltner, 1895)
  8. Metania reticulata (Bowerbank, 1863)
  9. Metania rhodesiana Burton, 1938
  10. Metania spinata (Carter, 1881)
  11. Metania subtilis Volkmer, 1979
  12. Metania vesparia (Martens, 1868)
  13. Metania vesparioides (Annandale, 1908)

Animalia → Porifera → Demospongiae → Spongillida → Metaniidae

Metanigrus[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Fulgoroidea → Meenoplidae

Porodica Metaniidae Volkmer-Ribeiro, 1986[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Spongillida

  1. Metanoea
  2. Metanthia

Metapanamomops Millidge, 1977[uredi | uredi kôd]

  1. Metapanamomops kaestneri (Wiehle, 1961)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Metapanax
  2. Metaparia
  3. Metaparoncholaimus
  4. Metapeachia
  5. Metapenaeopsis
  6. Metapenaeus
  7. Metaperiaptodes
  8. Metaperipatus
  9. Metaperiscyphops
  10. Metapeyssonnelia
  11. Metapezizella
  12. Metaphallus
  13. Metaphelenchus
  14. Metaphidippus
  15. Metaphoricus
  16. Metaphreatoicus
  17. Metaphrenon
  18. Metaphrixus
  19. Metaphrynella

Metaphryniscus Señaris, Ayarzagüena, and Gorzula, 1994 (1 sp.)[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Amphibia → Anura → Bufonidae

  1. Metaphya
  2. Metapiorrhynchus
  3. Metaplastes
  4. Metaplax
  5. Metaplexis
  6. Metapneumovirus
  7. Metapocyrtus
  8. Metapolycope
  9. Metapolytoma
  10. Metaporus
  11. Metapotonia
  12. Metaprodioctes
  13. Metaprosagoga
  14. Metaprosekia
  15. Metaprotella
  16. Metapseudaxine
  17. Metapseudes
  18. Metaptous
  19. Metapyroppia
  20. Metaracoelophrya
  21. Metaradiophrya
  22. Metaraeolaimoides
  23. Metarhadinorhynchus
  24. Metarhizium
  25. Metarhodactis
  26. Metasabatiera

Metaschistura[uredi | uredi kôd]

  1. Metaschistura cristata

Metaseiulus[uredi | uredi kôd]

Metasepia[uredi | uredi kôd]

Animalia > Mollusca > Cephalopoda > Sepiida > Sepiidae

  1. Metasequoia
  2. Metasesarma
  3. Metasiriella
  4. Metasiriella
  5. Metasolpuga
  6. Metasphaeria

Metaspriggina Simonetta and Insom 1993[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Vertebrata

  1. Metastenasellus
  2. Metastenoniscus
  3. Metastevia
  4. Metastivalius
  5. Metastoma
  6. Metastomatopora
  7. Metastrabus

Metastrangalis Hayashi, 1960[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycidae

Metastrongylidium[uredi | uredi kôd]

Protozoa → Ciliophora → Hypotrichea → Stichotrichida → Spirofilidae

Porodica Metastrongylidae[uredi | uredi kôd]

Animalia → Nematoda → Secernentea → Strongylida

Metastrongylus Molin, 1861[uredi | uredi kôd]

Animalia → Nematoda → Secernentea → Strongylida → Metastrongylidae

Metasulenus[uredi | uredi kôd]

  1. Metasychis
  2. Metatanais
  3. Metatemnus
  4. Metathelges

Infrarazred Metatheria Huxley, 1880[uredi | uredi kôd]

  1. Red †Alphadontia
  2. Red †Deltatheroida
  3. Red †Asiadelphia
  4. Red †Sparassodonta

Animalia → Bilateria → Deuterostomia → Chordata → Vertebrata → Gnathostomata → Tetrapoda → Mammalia → Theria

  1. Metathyriella
  2. Metator
  3. Metatoxodera
  4. Metatrichoniscoides
  5. Metatyges
  6. Metaurostylopsis
  7. Metavargula

Metavelifer[uredi | uredi kôd]

  • Metavelifer multiradiatus

Metavermilia[uredi | uredi kôd]

  1. Metaverruca
  2. Metavirus
  3. Metawithius
  4. Metaxanthops
  5. Metaxia
  6. Metaxycheir
  7. Metaxymecus
  8. Metaxyphloeus
  9. Metaxypsamma
  10. Metaxythus

Podcarstvo Metazoa Haeckel 1874[uredi | uredi kôd]

Eukaryota → Opisthokonta

Metazygia F. O. Pickard-Cambridge, 1904[uredi | uredi kôd]

  1. Metazygia adisi Levi, 1995
  2. Metazygia aldela Levi, 1995
  3. Metazygia amalla Levi, 1995
  4. Metazygia arnoi Levi, 1995
  5. Metazygia atalaya Levi, 1995
  6. Metazygia atama Levi, 1995
  7. Metazygia bahama Levi, 1995
  8. Metazygia bahia Levi, 1995
  9. Metazygia barueri Levi, 1995
  10. Metazygia benella Levi, 1995
  11. Metazygia bolivia Levi, 1995
  12. Metazygia calix (Walckenaer, 1841)
  13. Metazygia carimagua Levi, 1995
  14. Metazygia carolinalis (Archer, 1951)
  15. Metazygia carrizal Levi, 1995
  16. Metazygia castaneoscutata (Simon, 1895)
  17. Metazygia cazeaca Levi, 1995
  18. Metazygia chenevo Levi, 1995
  19. Metazygia chicanna Levi, 1995
  20. Metazygia cienaga Levi, 1995
  21. Metazygia corima Levi, 1995
  22. Metazygia corumba Levi, 1995
  23. Metazygia crabroniphila Strand, 1916
  24. Metazygia crewi (Banks, 1903)
  25. Metazygia cunha Levi, 1995
  26. Metazygia curari Levi, 1995
  27. Metazygia dubia (Keyserling, 1864)
  28. Metazygia ducke Levi, 1995
  29. Metazygia enabla Levi, 1995
  30. Metazygia erratica (Keyserling, 1883)
  31. Metazygia floresta Levi, 1995
  32. Metazygia genaro Levi, 1995
  33. Metazygia genialis (Keyserling, 1892)
  34. Metazygia goeldii Levi, 1995
  35. Metazygia gregalis (O. Pickard-Cambridge, 1889)
  36. Metazygia ikuruwa Levi, 1995
  37. Metazygia incerta (O. Pickard-Cambridge, 1889)
  38. Metazygia ipago Levi, 1995
  39. Metazygia ipanga Levi, 1995
  40. Metazygia isabelae Levi, 1995
  41. Metazygia ituari Levi, 1995
  42. Metazygia jamari Levi, 1995
  43. Metazygia keyserlingi Banks, 1929
  44. Metazygia lagiana Levi, 1995
  45. Metazygia laticeps (O. Pickard-Cambridge, 1889)
  46. Metazygia lazepa Levi, 1995
  47. Metazygia levii Santos, 2003
  48. Metazygia limonal Levi, 1995
  49. Metazygia lopez Levi, 1995
  50. Metazygia loque Levi, 1995
  51. Metazygia manu Levi, 1995
  52. Metazygia mariahelenae Levi, 1995
  53. Metazygia matanzas Levi, 1995
  54. Metazygia moldira Levi, 1995
  55. Metazygia mundulella (Strand, 1916)
  56. Metazygia nigrocincta (F. O. Pickard-Cambridge, 1904)
  57. Metazygia nobas Levi, 1995
  58. Metazygia octama Levi, 1995
  59. Metazygia oro Levi, 1995
  60. Metazygia pallidula (Keyserling, 1864)
  61. Metazygia paquisha Levi, 1995
  62. Metazygia pastaza Levi, 1995
  63. Metazygia patiama Levi, 1995
  64. Metazygia peckorum Levi, 1995
  65. Metazygia pimentel Levi, 1995
  66. Metazygia redfordi Levi, 1995
  67. Metazygia rogenhoferi (Keyserling, 1878)
  68. Metazygia rothi Levi, 1995
  69. Metazygia samiria Levi, 1995
  70. Metazygia saturnino Levi, 1995
  71. Metazygia sendero Levi, 1995
  72. Metazygia serian Levi, 1995
  73. Metazygia silvestris (Bryant, 1942)
  74. Metazygia souza Levi, 1995
  75. Metazygia taman Levi, 1995
  76. Metazygia tanica Levi, 1995
  77. Metazygia tapa Levi, 1995
  78. Metazygia uma Levi, 1995
  79. Metazygia uraricoera Levi, 1995
  80. Metazygia uratron Levi, 1995
  81. Metazygia valentim Levi, 1995
  82. Metazygia vaupes Levi, 1995
  83. Metazygia vaurieorum Levi, 1995
  84. Metazygia viriosa (Keyserling, 1892)
  85. Metazygia voluptifica (Keyserling, 1892)
  86. Metazygia voxanta Levi, 1995
  87. Metazygia wittfeldae (McCook, 1894)
  88. Metazygia yobena Levi, 1995
  89. Metazygia yucumo Levi, 1995
  90. Metazygia zilloides (Banks, 1898)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Araneidae

Metazythia[uredi | uredi kôd]

  1. Metazythiopsis

Metc[uredi | uredi kôd]

  1. Metcalfia
  2. Metcalfina

Mete[uredi | uredi kôd]

  1. Metedwardsia

Metelectrona[uredi | uredi kôd]

  1. Metelectrona ahlstromi
  2. Metelectrona herwigi
  3. Metelectrona ventralis

Metellina[uredi | uredi kôd]

  1. Metenoploides
  2. Metentoria

Meteoria[uredi | uredi kôd]

  1. Meteoria erythrops
  2. Meteoridium
  3. Meteoriella
  4. Meteoriopsis
  5. Meteorium
  6. Meteoromyrtus

Metepeira F. O. Pickard-Cambridge, 1903[uredi | uredi kôd]

  1. Metepeira arizonica Chamberlin & Ivie, 1942
  2. Metepeira atascadero Piel, 2001
  3. Metepeira bengryi (Archer, 1958)
  4. Metepeira brunneiceps Caporiacco, 1954
  5. Metepeira cajabamba Piel, 2001
  6. Metepeira calamuchita Piel, 2001
  7. Metepeira celestun Piel, 2001
  8. Metepeira chilapae Chamberlin & Ivie, 1936
  9. Metepeira comanche Levi, 1977
  10. Metepeira compsa (Chamberlin, 1916)
  11. Metepeira crassipes Chamberlin & Ivie, 1942
  12. Metepeira datona Chamberlin & Ivie, 1942
  13. Metepeira desenderi Baert, 1987
  14. Metepeira foxi Gertsch & Ivie, 1936
  15. Metepeira galatheae (Thorell, 1891)
  16. Metepeira glomerabilis (Keyserling, 1892)
  17. Metepeira gosoga Chamberlin & Ivie, 1935
  18. Metepeira grandiosa Chamberlin & Ivie, 1941
  19. Metepeira gressa (Keyserling, 1892)
  20. Metepeira inca Piel, 2001
  21. Metepeira incrassata F. O. Pickard-Cambridge, 1903
  22. Metepeira jamaicensis Archer, 1958
  23. Metepeira karkii (Tullgren, 1901)
  24. Metepeira labyrinthea (Hentz, 1847)
  25. Metepeira lacandon Piel, 2001
  26. Metepeira lima Chamberlin & Ivie, 1942
  27. Metepeira maya Piel, 2001
  28. Metepeira minima Gertsch, 1936
  29. Metepeira nigriventris (Taczanowski, 1878)
  30. Metepeira olmec Piel, 2001
  31. Metepeira pacifica Piel, 2001
  32. Metepeira palustris Chamberlin & Ivie, 1942
  33. Metepeira petatlan Piel, 2001
  34. Metepeira pimungan Piel, 2001
  35. Metepeira rectangula (Nicolet, 1849)
  36. Metepeira revillagigedo Piel, 2001
  37. Metepeira roraima Piel, 2001
  38. Metepeira spinipes F. O. Pickard-Cambridge, 1903
  39. Metepeira tarapaca Piel, 2001
  40. Metepeira triangularis (Franganillo, 1930)
  41. Metepeira uncata F. O. Pickard-Cambridge, 1903
  42. Metepeira ventura Chamberlin & Ivie, 1942
  43. Metepeira vigilax (Keyserling, 1893)
  44. Metepeira ypsilonota Mello-Leitão, 1940

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Araneidae

  1. Metepilysta
  2. Metepsilonema
  3. Meteremnus
  4. Meterythrops
  5. Meterythrops
  6. Metetra

Metha[uredi | uredi kôd]

  1. Methanimicrococcus
  2. Methanoaricia
  3. Methanobacterium
  4. Methanobrevibacter
  5. Methanocaldococcus
  6. Methanococcoides
  7. Methanococcus
  8. Methanohalobium
  9. Methanohalophilus
  10. Methanolobus
  11. Methanomethylovorans
  12. Methanopyrus
  13. Methanosaeta
  14. Methanosalsum
  15. Methanosarcina
  16. Methanosphaera
  17. Methanothermobacter
  18. Methanothermococcus
  19. Methanothermus
  20. Methanothrix
  21. Methanotorris

Metharme Phil. ex Engl.[uredi | uredi kôd]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Zygophyllales → Zygophyllaceae

Methe[uredi | uredi kôd]

Methesis Simon, 1896[uredi | uredi kôd]

  1. Methesis brevitarsa Caporiacco, 1954
  2. Methesis semirufa Simon, 1896

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Corinnidae

Methy[uredi | uredi kôd]

  1. Methia
  2. Methicula
  3. Methidrysis
  4. Methioeme
  5. Methioides
  6. Methiola
  7. Methiolopsis

Methl[uredi | uredi kôd]

  1. Methles

Metho[uredi | uredi kôd]

  1. Metholce
  2. Methone

Methy[uredi | uredi kôd]

  1. Methylarcula
  2. Methylibium
  3. Methylobacillus
  4. Methylobacter
  5. Methylobacterium
  6. Methylocaldum
  7. Methylocapsa
  8. Methylocella
  9. Methylococcus
  10. Methylocystis
  11. Methylohalobius
  12. Methylomicrobium
  13. Methylomonas
  14. Methylophaga
  15. Methylophilus
  16. Methylopila
  17. Methylorhabdus
  18. Methylosarcina
  19. Methylosinus
  20. Methylosphaera
  21. Methylothermus
  22. Methylovorus
  23. Methyorrhina
  24. Methypora

Meti[uredi | uredi kôd]

  1. Metialma
  2. Metiche
  3. Metilia
  4. Metioche
  5. Metiochodes
  6. Metipocregyes
  7. Metironeus
  8. Metis
  9. Metisotoma

Metl[uredi | uredi kôd]

  1. Metleucauge

Meto[uredi | uredi kôd]

  1. Metocalea
  2. Metoliophilus
  3. Meton
  4. Metoncholaimoides
  5. Metoncholaimus
  6. Metonomastus
  7. Metopaulias
  8. Metopides
  9. Metopidiothrix
  10. Metopidius
  11. Metopiona

Metopium[uredi | uredi kôd]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Sapindales > Anacardiaceae

Metopobactrus Simon, 1884[uredi | uredi kôd]

  1. Metopobactrus ascitus (Kulczyński, 1894)
  2. Metopobactrus cavernicola Wunderlich, 1992
  3. Metopobactrus deserticola Loksa, 1981
  4. Metopobactrus falcifrons Simon, 1884 tipična
  5. Metopobactrus nadigi Thaler, 1976
  6. Metopobactrus nodicornis Schenkel, 1927
  7. Metopobactrus orbelicus Deltshev, 1985
  8. Metopobactrus pacificus Emerton, 1923
  9. Metopobactrus prominulus (O. Pickard-Cambridge, 1872)
  10. Metopobactrus verticalis (Simon, 1881)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Metopocarcinus
  2. Metopocoilus
  3. Metopograpsus
  4. Metopoma
  5. Metopomystrum
  6. Metopon
  7. Metoponeurys
  8. Metopoplectus
  9. Metoporhaphis
  10. Metoposoma
  11. Metopothrix
  12. Metopotylus
  13. Metopus
  14. Metorchis
  15. Metoxylamia
  16. Metoxypilus

Metr[uredi | uredi kôd]

  1. Metrania
  2. Metraniella
  3. Metraniomorpha
  4. Metrarabdotomorpha
  5. Metrarabdotos
  6. Metraria
  7. Metrianopsis
  8. Metrichia
  9. Metridia
  10. Metridium
  11. Metriocampa
  12. Metrioderus
  13. Metriogastor
  14. Metriogryllacris
  15. Metrioidea
  16. Metriomantis
  17. Metrionella
  18. Metriopelia
  19. Metriopelma
  20. Metriophasma
  21. Metriophiloides
  22. Metriophilus
  23. Metrioppia
  24. Metrioptera
  25. Metriostreptus
  26. Metriotrachelus
  27. Metrioxena
  28. Metriozonium
  29. Metrius
  30. Metrodia
  31. Metrodira
  32. Metrodora
  33. Metromenus
  34. Metroperiella
  35. Metrosideros
  36. Metrosulus
  37. Metroxylon

Mets[uredi | uredi kôd]

Metschnikowia Grimm, 1876[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Spongillida → Metschnikowiidae

Porodica Metschnikowiidae Czerniavsky, 1880[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Spongillida

Metu[uredi | uredi kôd]

  1. Metula
  2. Metulocladosporiella
  3. Metulocyphella
  4. Metulodontia
  5. Metuloidea
  6. Metus

Mety[uredi | uredi kôd]

  1. Metylophorus

Metynnis[uredi | uredi kôd]

  1. Metynnis altidorsalis
  2. Metynnis argenteus
  3. Metynnis cuiaba
  4. Metynnis fasciatus
  5. Metynnis guaporensis
  6. Metynnis hypsauchen
  7. Metynnis lippincottianus
  8. Metynnis longipinnis
  9. Metynnis luna
  10. Metynnis maculatus
  11. Metynnis mola
  12. Metynnis orinocensis
  13. Metynnis otuquensis
  14. Metynnis polystictus
  15. Metyrculus
  16. Metyrus

Metz[uredi | uredi kôd]

  1. Metzgeria
  2. Metzgeria

Metzia Jordan & Thompson, 1914[uredi | uredi kôd]

  1. Metzia alba (Nguyen, 1991)
  2. Metzia bounthobi Shibukawa, Phousavanh, Phongsa & Iwata, 2012
  3. Metzia formosae (Oshima, 1920)
  4. Metzia hautus (Nguyen, 1991)
  5. Metzia lineata (Pellegrin, 1907)
  6. Metzia longinasus Gan, Lan & Zhang, 2009
  7. Metzia mesembrinum (Jordan & Evermann, 1902)

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]

Popis taksona:Me