Dodatak:Popis vrsta:Polyd

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Polydacrys , Polydactylos , Polydactylus , Polyddacrys , Polydectus , Polydegmon , Polydema , Polyderces , Polydercicus , Polyderis , Polydesma , Polydesmia , Polydesmida , Polydesmidae , Polydesmorhachis , Polydesmus , Polydesmus , Polydictya , Polydiscidium , Polydiscina , Polydistoma , Polydius , Polydnaviridae , Polydora , Polydorella , Polydrachma , Polydrepanum , Polydrosodes , Polydrosus , Polydrusus , Polydus ,

Polyda[uredi VE | uredi]

  1. Polydacrys
  2. Polydactylus

Polydd[uredi VE | uredi]

  1. Polyddacrys

Polyde[uredi VE | uredi]

  1. Polydectus
  2. Polyderces
  3. Polydercicus
  4. Polyderis
  5. Polydesmia

Red Polydesmida Leach, 1814[uredi VE | uredi]

  1. Chelodesmidea Cook, 1895
  2. Dalodesmidea Hoffman, 1980
  3. Haplodesmoidea Cook, 1895
  4. Oniscodesmoidea de Saussure, 1860
  5. Opisotretoidea Hoffman, 1980
  6. Paradoxosomatidea Daday, 1889
  7. Platyrhachoidea Pocock, 1895
  8. Polydesmidea Leach, 1815
  9. Pyrgodesmoidea Silvestri, 1896
  10. Rhachodesmoidea Carl, 1903
  11. Sphaeriodesmoidea Humbert & de Saussure, 1869
  12. Strongylosomatidea Brölemann, 1916
  13. Trichpolydesmoidea Verhoeff, 1910
  14. Xystodesmoidea Cook, 1895

Animalia → Arthropoda → Diplopoda

Porodica Polydesmidae Leach, 1815[uredi VE | uredi]

  1. Archipolydesmus Attems, 1898
  2. Bidentogon Buckett & Gardner, 1968
  3. Brachydesmus Heller, 1858
  4. Brembosoma Verhoeff, 1931
  5. Calianotus Shelley, 1997
  6. Cretodesmus Strasser, 1974
  7. Dixidesmus Chamberlin, 1943
  8. Epanerchodus Attems, 1901
  9. Eumastigonodesmus Brolemann, 1915
  10. Mastigonodesmus Silvestri, 1898
  11. Polydesmus Latreille, 1803
  12. Propolydesmus Verhoeff, 1895
  13. Pseudomastuchus Ceuca, 1966
  14. Pseudopolydesmus Attems, 1898
  15. Sardodesmus Strasser, 1980
  16. Schedoleiodesmus Silvestri, 1898
  17. Schizomeritius Verhoeff, 1931
  18. Schizoturanius Verhoeff, 1931
  19. Scytonotus Koch, 1847
  20. Serradium Verhoeff, 1941
  21. Soleurus Manfredi, 1957
  22. Speodesmus Loomis, 1939
  23. Speorthus Chamberlin, 1942
  24. Tidesmus Chamberlin, 1943
  25. Tolosanius Attems, 1952
  26. Utadesmus Chamberlin & Hoffman, 1950

Animalia → Arthropoda → Diplopoda → Polydesmida → Polydesmidea

Natporodica Polydesmidea Leach, 1815[uredi VE | uredi]

  1. Cryptodesmidae Karsch, 1880
  2. Polydesmidae Leach, 1815

Animalia → Arthropoda → Diplopoda → Polydesmida

  1. Polydesmorhachis

Polydesmus Latreille, 1803[uredi VE | uredi]

  1. Polydesmus angustus Latzel, 1884
  2. Polydesmus armatus Machado, 1946
  3. Polydesmus asthenestatus Pocock, 1894
  4. Polydesmus barberii Latzel, 1889
  5. Polydesmus brevimanus Brölemann, 1892
  6. Polydesmus bureschi Verhoeff, 1928
  7. Polydesmus burzenlandicus Verhoeff, 1925
  8. Polydesmus cerrutti Strasser, 1967
  9. Polydesmus clavator Verhoeff, 1925
  10. Polydesmus collaris C.L. Koch, 1847
  11. Polydesmus complanatus (Linnaeus, 1761)
  12. Polydesmus coriaceus Porat, 1871
  13. Polydesmus csikii Loksa, 1954
  14. Polydesmus dadayanus Tabacaru & Negrea, 1961
  15. Polydesmus dadayi Silvestri, 1895
  16. Polydesmus denticulatus C.L. Koch, 1847
  17. Polydesmus edentulus C.L. Koch, 1847
  18. Polydesmus emirganensis Verhoeff, 1940
  19. Polydesmus escherichii Verhoeff, 1896
  20. Polydesmus falcifer Latzel, 1884
  21. Polydesmus fanzagoi Fedrizzi, 1876
  22. Polydesmus fissilobus Brölemann, 1892
  23. Polydesmus fontium Verhoeff, 1939
  24. Polydesmus fontius Mrsic, 1986
  25. Polydesmus geminidentatus Loksa, 1954
  26. Polydesmus genuensis Pocock, 1894
  27. Polydesmus geochromus Attems, 1952
  28. Polydesmus geoffroyi Mauries & Kime, 1999
  29. Polydesmus gradjensis (Jawlowski, 1933)
  30. Polydesmus graecus Daday, 1889
  31. Polydesmus griseoalbus Verhoeff, 1898
  32. Polydesmus herzogowinensis Verhoeff, 1897
  33. Polydesmus ignoratus Ceuca, 1964
  34. Polydesmus incisus Brolemann, 1921
  35. Polydesmus inconstans Latzel, 1884
  36. Polydesmus ionicus Strasser, 1974
  37. Polydesmus jawlowskii Strasser, 1966
  38. Polydesmus juergengruberi Mrsic, 1994
  39. Polydesmus jugoslavicus (Jawlowski, 1933)
  40. Polydesmus komareki Lozek & Gulicka, 1962
  41. Polydesmus lambranus Verhoeff, 1936
  42. Polydesmus mastophorus Gerstäcker, 1873
  43. Polydesmus mediterraneus Daday, 1889
  44. Polydesmus microcomplanatus Negrea & Tabacaru, 1958
  45. Polydesmus minutulus Mauriès & Barraqueta, 1985
  46. Polydesmus montanus Daday, 1889
  47. Polydesmus monticola Latzel, 1884
  48. Polydesmus motasi Jawlowski, 1932
  49. Polydesmus niveus Brölemann, 1900
  50. Polydesmus noricus Latzel, 1884
  51. Polydesmus oltenicus Negrea & Tabacaru, 1958
  52. Polydesmus peloponnesi Strasser, 1974
  53. Polydesmus planinensis Gulicka, 1967
  54. Polydesmus polonicus Latzel, 1884
  55. Polydesmus polygamiae Verhoeff, 1932
  56. Polydesmus progressus Brölemann, 1900
  57. Polydesmus pseudoedentulus Mrsic, 1986
  58. Polydesmus pulcher Silvestri, 1895
  59. Polydesmus raffardi Brölemann, 1905
  60. Polydesmus rangifer Latzel, 1884
  61. Polydesmus renschi Schubart, 1934
  62. Polydesmus ribeiraensis Demange, 1970
  63. Polydesmus robiniarum Verhoeff, 1926
  64. Polydesmus rodopensis Gulicka, 1967
  65. Polydesmus rubellus Attems, 1902
  66. Polydesmus rupicursor Verhoeff, 1907
  67. Polydesmus schaessburgensis Verhoeff, 1898
  68. Polydesmus stiphropus Attems, 1927
  69. Polydesmus strouhali Verhoeff, 1938
  70. Polydesmus stuxbergi Attems, 1907
  71. Polydesmus subscabratus Latzel, 1884
  72. Polydesmus subulifer Brölemann, 1892
  73. Polydesmus susatensis Verhoeff, 1934
  74. Polydesmus syrensis Verhoeff, 1893
  75. Polydesmus taranus Verhoeff, 1926
  76. Polydesmus tatranus Latzel, 1884
  77. Polydesmus transylvanicus Daday, 1889
  78. Polydesmus triacanthos Ceuca, 1960
  79. Polydesmus tridens Attems, 1951
  80. Polydesmus undeviginti Strasser, 1971
  81. Polydesmus varians Strasser, 1976
  82. Polydesmus wardaranus Verhoeff, 1937
  83. Polydesmus xanthocrepis Attems, 1898
  84. Polydesmus zonkovi Verhoeff, 1937

Animalia → Arthropoda → Diplopoda → Polydesmida → Polydesmidae

  1. Polydesmus

Polydi[uredi VE | uredi]

  1. Polydiscidium
  2. Polydiscina
  3. Polydistoma
  4. Polydius

Polydo[uredi VE | uredi]

  1. Polydora
  2. Polydorella

Polydr[uredi VE | uredi]

  1. Polydrepanum
  2. Polydrosodes
  3. Polydrosus

Polydrusus[uredi VE | uredi]

  • Polydrusus aeratus
  • Polydrusus aeruginosus
  • Polydrusus aethiops
  • Polydrusus affinis
  • Polydrusus albomaculatus
  • Polydrusus alneti
  • Polydrusus amaurus
  • Polydrusus amoenus
  • Polydrusus argentatus
  • Polydrusus atomarius
  • Polydrusus aurifer
  • Polydrusus aurulans
  • Polydrusus aurulentus
  • Polydrusus azureus
  • Polydrusus balachowskyi
  • Polydrusus barbipennis
  • Polydrusus betulae
  • Polydrusus bonnairei
  • Polydrusus canus
  • Polydrusus carbonarius
  • Polydrusus carniolicus
  • Polydrusus cervinus
  • Polydrusus chrysomela
  • Polydrusus cinerascens
  • Polydrusus cinnamomeus
  • Polydrusus circumductus
  • Polydrusus coeruleus
  • Polydrusus confluens
  • Polydrusus contemptus
  • Polydrusus corruscus
  • Polydrusus cupreoaeneus
  • Polydrusus dasypterus
  • Polydrusus decoratus
  • Polydrusus dorsalis
  • Polydrusus fagniezi
  • Polydrusus festivus
  • Polydrusus flavescens
  • Polydrusus flavicornis
  • Polydrusus flavipes
  • Polydrusus formosus <Unverified Name>
  • Polydrusus fulvago
  • Polydrusus fulvicornis
  • Polydrusus globosus
  • Polydrusus guttatus
  • Polydrusus hirtellus
  • Polydrusus hispidulus
  • Polydrusus holosericeus
  • Polydrusus impar <Unverified Name>
  • Polydrusus impressifrons
  • Polydrusus inustus
  • Polydrusus iris
  • Polydrusus juniperi
  • Polydrusus lateralis
  • Polydrusus lineatus
  • Polydrusus maculosus
  • Polydrusus mali
  • Polydrusus marcidus
  • Polydrusus marginatus
  • Polydrusus melanotus
  • Polydrusus micans
  • Polydrusus modestus
  • Polydrusus mollis
  • Polydrusus muralis
  • Polydrusus murinus
  • Polydrusus mustela
  • Polydrusus nitens
  • Polydrusus nobilis
  • Polydrusus nubifer
  • Polydrusus oblongus
  • Polydrusus pallipes
  • Polydrusus paradoxus
  • Polydrusus parvulus
  • Polydrusus perplexus
  • Polydrusus picus
  • Polydrusus piliferus
  • Polydrusus prasinus
  • Polydrusus pulchellus
  • Polydrusus punctatus
  • Polydrusus pyri
  • Polydrusus ruficornis
  • Polydrusus rufimanus
  • Polydrusus rufipes
  • Polydrusus rufulus
  • Polydrusus rugipennis
  • Polydrusus seleneus
  • Polydrusus senex
  • Polydrusus sericeus
  • Polydrusus sinuatus
  • Polydrusus smaragdinus
  • Polydrusus spartii
  • Polydrusus speciosus
  • Polydrusus squalidus
  • Polydrusus squamosus
  • Polydrusus sticticus
  • Polydrusus tesselatus
  • Polydrusus undatus
  • Polydrusus uniformis
  • Polydrusus urali
  • Polydrusus variegatus
  • Polydrusus vespertinus
  • Polydrusus vilis
  • Polydrusus virens
  • Polydrusus viridicollis
  • Polydrusus viridinitens
  • Polydrusus viridipennis
  • Polydrusus viridis

Polydu[uredi VE | uredi]

  1. Polydus

Izvori[uredi VE | uredi]