Dodatak:Popis zeničkih gradonačelnika

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Gradonačelnik Grada Zenice
Gradonačelnik Grada Zenice
GradonačelnikFuad Kasumović
(neovisni kandidat)
Osnovano1878.
SjedišteGradska uprava Grada Zenice,
Trg BiH br. 6, Zenica
ImenovateljGrađani Zenice na neposrednim izborima
Službena stranica:      www.zenica.ba

Gradonačelnici kroz povijest grada Zenice.

Gradonačelnici[uredi | uredi kôd]

# Slika ime
Mandat Napomene
1 No image.png Suljo Arnaut[1] 1878. 1878.
2. Ahmetaga Mutapčić.jpg Ahmet-aga Mutapčić[2] 1889. 1895.
3. No image.png Esad ef. Alikadić[3] 1898. 1905.
4. Ali ef. Harmandić.jpg Ali ef. Harmandić[4] 1906. 1913.
5. Mahmud ef. Tarabar.jpg Mahmud ef. Tarabar 1913. 1917.
6. Osman ef. Mutapčić.jpg Osman ef. Mutapčić 1917. 1923.
7. Ivo Ghey.jpg Dr. Ivo Ghey 1923. 1925.
8. Ahmed Mutapčić.jpg Ahmed Mutapčić 1926. 1931.
9. Abdul Aziz Asko Borić.jpg Dr. Abdul Aziz Asko Borić 1932. 1935.
10. Eniz Mutapčić.jpg Eniz Mutapčić 1935. 1936.
11. Mehmedalija Tarabar.jpg Mehmedalija Tarabar 1936. 1941.
12. Ismet Salčinović.jpg Ismet Salčinović 1941. 1946.
13. Mustafa Čolaković.jpg Mustafa Čolaković 1945. 1945.
14. Mustafa Mujagić.jpg Mustafa Mujagić 1945. 1945.
(9.) Abdul Aziz Asko Borić.jpg Dr Abdul Aziz Asko Borić 1945. 1946. SK BiH
15. Jozo Marčinković.jpg Jozo Marčinković 1946. 1948. SK BiH
16. Veljko Bilanović.jpg Veljko Bilanović 1949. 1950. SK BiH
17. Nikola Spaić.jpg Nikola Spaić 1951. 1952. SK BiH
18. Safet Uzunović.jpg Safet Uzunović 1952. 1955. SK BiH
19. No image.png Đuro Vekić 1955. 1959. SK BiH
20. No image.png Milko Križanović 1959. 1960. SK BiH
21. No image.png Ezher Arnautović 1960. 1965. SK BiH
22. No image.png Vinko Jelčić 1965. 1966. SK BiH
23. No image.png Muhamed Berberović 1966. 1970. SK BiH
24. Abdulah Mutapčić.jpg Abdulah Mutapčić 1970. 1974. SK BiH
(22.) No image.png Vinko Jelčić 1974. 1978. SK BiH
25. No image.png Nikola Mirković 1978. 1982. SK BiH
26. No image.png Salim Tarabar 1982. 1983. SK BiH
27. No image.png Muhamed Pašalić 1983. 1984. SK BiH
28. No image.png Nikola Telebak 1984. 1985. SK BiH
29. No image.png Omer Filipović 1986. 1988. SK BiH
30. No image.png Bogdan Kolar 1988. 1990. SK BiH
31. No image.png Ibrahim Alispahić 1990. 1992. SDA
32. No image.png Besim Spahić 1992. 1997. SDA
33. No image.png Ferid Alić 1997. 2000. SDA
34. No image.png Zakir Pašalić 2000. 2004. SDA
35. Husejin Smajlović.jpg Husejin Smajlović 2004. 2016. SDA
36. Зеница 20190812 225720 - Фуад Касумовић.jpg Fuad Kasumović 2016. trenutačno neovisni

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Zenica-stare slike. Zenica-stare slike. 5. kolovoza 2017. Pristupljeno 7. svibnja 2016.
  2. Zenica-stare slike. Zenica-stare slike. 5. kolovoza 2017. Pristupljeno 7. svibnja 2016.
  3. Zenica-stare slike. Zenica-stare slike. 5. kolovoza 2017. Pristupljeno 7. svibnja 2016.
  4. Zenica-stare slike. Zenica-stare slike. 5. kolovoza 2017. Pristupljeno 7. svibnja 2016.

Vanjske povezice[uredi | uredi kôd]