Drago Ikić

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Drago Ikić
Drago Ikić
Drago Ikić
Rođenje 2. srpnja 1917.
Smrt 19. studenoga 2014.
Zanimanje imunolog
Portal: Životopis

Drago Ikić (Foča, BiH, 2. srpnja 1917. - Zagreb, 19. studenoga 2014.), hrvatski akademik i imunolog, osnivač i dugogodišnji ravnatelj Imunološkog zavoda u Zagrebu.

Životopis[uredi | uredi kôd]

U Zagrebu završava studij medicine i specijalizira bakteriologiju, a na Centralnome higijenskom zavodu u Zagrebu vodio je odjel za kontrolu i ispitivanje seruma i cjepiva. Godine 1961. osnovao je Imunološki zavod na čijem je čelu bio do 1982. godine. 1977. godine postao redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.[1] gdje je vodio Kabinet za istraživanje i standardizaciju imunoloških supstancija. Bio je i redoviti profesor imunologije na Medicinskom i Prirodno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.[2]

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

HAZU 76 17 lipnja 2008.jpg  
Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežnih stranica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (http://info.hazu.hr/).  Vidi dopusnicu za Wikipediju na hrvatskome jeziku: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.
Dopusnica nije važeća!
Sav sadržaj pod ovom dopusnicom popisan je ovdje.

Science-symbol-2.svgP vip.svgFlag of Croatia.svg Nedovršeni članak Drago Ikić koji govori o hrvatskom znanstveniku treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.