Drava Bike Tour

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Drava Bike Tour, biciklistička turistička staza koja bi južnom stranom rijeke Drave povezala most kod Belišća s mostom kod Donjeg Miholjca, i koja bi išla kroz Belišće, Gat i Črnkovci, a potom bi mostom kod Donjeg Miholjca ušla u Mađarskoj i išla sjeverno od Drave i ponovo ušla u Hrvatsku kod Baranjskog Petrovog Sela, a dalje bi prolazila kroz zapadnu Baranju do belišćanskog mosta. Time bi se stvorio krug koji bi uveliko pridonio razvoju turizma u svim spomenutim gradovima i naseljima.

Projekt gradnje takve biciklističke staze vrijedan 300.000 eura, čiji je nositelj Grad Belišće u partnerstvu s Gradom Donjim Miholjcem, općinama Petlovac i Marijanci te Ekonomskim fakultetom u Osijeku, Osječko-baranjskom županijom i Poduzetničkim centrom Belišće, nominiran je za financiranje iz pretpristupnih fondova Europske unije.

Grad Belišće već ima građevinsku dozvolu za biciklističku stazu projektne vrijednosti 1.000.000 kuna koja bi povezivala Beli Manastir s Belišćem, Valpovom i Bistrincima. No njena gradnja nije počela jer postoje očekivanja da će taj projekt biti uključen u projekt Drava Bike Tour, kao i biciklistička staza od belišćanskog mosta do spomenika 107. brigade u Baranji.


Izvor: