Kategorija:Baranjski leksikon

Izvor: Wikipedija

BARANJSKI LEKSIKON zamišljen je kao podvikipedija hrvatske Wikipedije, u kojoj će na sveobuhvatan način biti obrađen onaj dio Baranje koji pripada Republici Hrvatskoj, a onaj drugi, veći dio, koji pripada Mađarskoj, u mjeru u kojoj to bude moguće. Baranjski leksikon, na objektivan način i s provjerenim činjenicama, prikazat će baranjsku prošlost i sadašnjost, geografske i prirodne karakteristike, kulturna, umjetnička, privredna i sportska dostignuća i aktivnosti, značajne Baranjce i ljude koji su svojim djelom, radom i/ili životom vezani za Baranju.

Krajnji cilj Baranjskog leksikona mogao bi biti ovakav: kad god netko poželi nešto saznati o Baranji - to može pronaći u Baranjskom leksikonu.

A kroz njega se može pretraživati preko ove kategorije, u koju su uvrštene sve natuknice koje imaju svoju stranicu, ili preko gornjeg abecedarija, u koji su uvrštene iste te natuknice (s kratkim objašnjenjem), buduće natuknice, ali i riječi i nazivi koji nemaju svoje stranice, nego su obrađeni na stranicama drugih natuknica (npr. Kamenjak, najviše vrh Banskog brda).

Potkategorije

Ova kategorija ima sljedeće 4 potkategorije, od ukupno 4.

B

N

P

Stranice u kategoriji »Baranjski leksikon«

Prikazano je 190 stranica u ovoj kategoriji, od ukupno 190.