J-core

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s J-Core)
J-Core
Stilski začetak: Hardcore techno, Happy hardcore, Gabber, Trancecore, Mákina, Freeform hardcore, Speedcore, Breakcore, Noisecore, Hardstyle
Kulturni začetak: Oko 2000., Otaku supkultura, Akihabara/Akiba-kei.
Glazbala: Sintesajzer, računalo
Popularnost:Glazbeno podzemlje u Otaku supkulturi
Regionalna scena
japanska

J-Core (Jコア) je japanska podvrsta hardcorea koji također preslikava elemente iz ostalih elektroničkih stilova, a to su trancecore, mákina, gabber, happy hardcore, hardstyle, freeform hardcore, speedcore, breakcore. Podvrsta je ponekad poznata i po tome što sadrži brze i visoke bass faktore. Ima neke korijene koji su podrijetlom iz Otaku supkulture i u glazbu se uključuju uzorci iz Anima (japanskih animiranih filmova), videoigara i idola J-Pop glazbe.

Većina J-Corea je objavljeno u Dōjin stilu.

Neke se pjesme pojavljuju u ritam videoigri Beatmania IIDX za koje se mogu reći da su J-Core.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Sredinom i u kasnim 90-ima, neki japanski DJ-evi su počeli uključivati uzorke iz Otaku kulture u svojim pjesmama. Neki od starijih DJ-eva, poput C-Typea, DJ Sharpnela i m1dyja, objavljivali su svoje pjesme na albumima tijekom Dōjin događaja kao što je Comiket.

U J-Core događajiima mnogi izvođači nastupaju uživo od njegova začetka.

Ova podvrsta sadrži mješavinu teške elektroničke glazbe i uzorke preuzetih iz Otaku supkulture kojeg su vidjeli kao potpunu razliku od uobičajenog hardcorea i tako je dobio naziv "J-Core" od strane slušatelja (koristeći J-Pop i J-Rock vrste kao primjer za njegovo imenovanje). Ovaj termin se koristi u Japanu.

Povezani članci[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Poveznice[uredi | uredi kôd]