Prijeđi na sadržaj

Masters of Hardcore

Izvor: Wikipedija
Masters of Hardcore
Mjesto Nizozemska, Italija
Godine održavanja 1996. - danas
Osnivač(i) Rob Gee
DJ J.D.A.
Bass D & King Matthew
Datum održavanja 1996.
Žanr Hardcore/gabber
Službena stranica Službena stranica


Masters of Hardcore je trenutno najveći međunarodni hardcore/gabber događaj i diskografska kuća

Događaj[uredi | uredi kôd]

Osnovan 1996. u Zaandamu, Nizozemska, MOH je postavljen tako što je oživljavao tada posrnulu gabber scenu, za koju se smatralo da ona lagano propada i miješa se s ostalim "nečistim" vrstama kao što su happy hardcore i hard house.

MOH su osnovali američki gabber DJ Rob Gee i nizozemski producent DJ J.D.A., uskoro aglomerativni "čisti" hardcore izvođači kao što su Bass D & King Matthew, Buzz Fuzz, DJ Paul Elstak i The Masochist. Sirov i iskren zvuk pogodio je akord kod ljudi koji su nekada bili ljubitelji oldskool gabbera, a uskoro je MOH je postao broj jedan hardcore diskografska kuća i događaj u svijetu.

MOH nastavlja organizirati velike hardcore događaje s preko 20.000 posjetitelja, kao i objavljivanje godišnje CD kompilacije. (zadnji događaj održao se 6. ožujka 2010. povodom petnaeste godišnjice događaja pod nazivom Masters of Hardcore - The Voice of Mayhem u dvorani Brabanthallen u 's-Hertogenboschu (Den Bosch)).

Diskografska kuća[uredi | uredi kôd]

Masters of Hardcore je također diskografska kuća u kojoj se uglavnom producira darkcore, raniji hardcore i hardcore/gabber glazba. Tvrtku su osnovali DJ dvojac Bass D & King Matthew.

Himne (anthemi) Masters of Hardcorea[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]