Katerina Graham

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Katerina Graham
Katerina Graham
Rodno ime Katerina Alexandre Graham
Rođenje 5. rujna 1989. (Ženeva, Švicarska)
Pseudonim(i) Kat Graham
Zanimanje glumica, pjevačica, plesačica, model
Godine rada 1998.-danas (glumica)
2008.-danas (pjevačica)
http://www.katgraham.com/
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Katerina Alexandre Graham (Geneva, 5. rujna 1989.), poznatija kao Kat Graham švicarsko-američka je glumica, model, i pjevačica. Pojavila se u brojnim TV emisijama i filmovima kao i u glazbenim spotovima. Poznatija je po ulozi Bonnie Bennet u TV seriji "Vampirski dnevnici".

Životopis[uredi | uredi kôd]

Katerina Graham rođena je u Ženevi, u Švicarskoj, a odrasla je u Los Angelesu, u Kaliforniji. Njezin otac, Josip, je iz Liberije, a njena majka Natasha podrijetlom iz obitelji ruskih i poljskih Židova. Njen otac bio je izvršni producent, a djed joj je bio veleposlanik UN-a, koji je služio 40 godina u Nizozemskoj, Švedskoj, Rumunjskoj, i Keniji. Njezini roditelji rastali su se kad je imala pet godina. Ima polubrata rođenog u Izraelu.
Graham je pohađala židovsku školu te govori engleski, španjolski i francuski, kao i nešto hebrejskog i portugalskog.

Gluma[uredi | uredi kôd]

Kat je započela svoju karijeru u dobi od šest godina. Tijekom sljedećih osam godina, pojavila se u raznim reklamama, uključujući one za Barbie, K-Mart, Pop tarts i Edison. Sa 17, Graham je sudjelovala u nacionalnoj marketinškoj kampanji za oglašavanje Coca-Colinih bezalkoholnih pića Fanta. Graham se pojavila u marketinškoj kampanji, kao pripadnik "Fantanas", poznat kao Capri.
U dobi od 15, Graham je zapela za oko koreografkinji Fatimi Robinson, te ju je pitala za izvođenje na BET Awards, u pozadini plesačice za Lil 'Bow Wow-a. Graham je nastavila s radom pozadinske plesačice za Missy Elliot, Pharrell, Jamie Foxx, i koreografe Hi-Hata i Michaela Rooneyja. Graham se pojavila u različitim glazbenim spotovima, uključujući Akonov "Lonely", Justinov Bieberov i Usherov "Somebody to Love (Remix)" i druge.
Graham se pojavila u raznim televizijskim emisijama, uključujući CSI: Crime Scene Investigation, The OC, Malcolm u sredini, Joan of Arcadia, Strong Medicine i dr. Također se pojavila kao Jacksonova djevojka, Allison, u Hannah Montana, kao i integralni karakter Bonnie Bennett u Vampirskim dnevnicima. Glumila je i u Ponovo 17 sa Zacom Efronom.