Kino Lika

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Kino Lika
Kino lika.jpg
Redatelj Dalibor Matanić
Scenarist Dalibor Matanić
Milan Živković
Glavne uloge Krešimir Mikić
Areta Ćurković
Ivo Gregurević
Danko Ljuština
Milan Pleština
Marija Tadić
Glazba Jura Ferina
Pavle Miholjević
Montaža Tomislav Pavlić
Godina izdanja 2008.
Trajanje 117 min.
Država Hrvatska
Jezik hrvatski
IMDB Logo 2016.svg Profil na IMDb-u
Applications-multimedia.svg Portal o filmu

Kino Lika je hrvatski igrani film autora Dalibora Matanića snimljen prema literarnom predlošku Damira Karakaša koji prikazuje tužne, neprilagođene ljude negdje u Lici.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Prva nesretna osoba filma je Mike (Krešimir Mikić) - mladi, zaigrani talentirani nogometaš, koji živi uz neizmjernu majčinu ljubav i mučaljivog oca (Danko Ljuština). Otac želi unovčiti sinov talent u inozemstvu, a mjesni liječnik - zavodnik (Milan Pleština) uz seksualni interes za lijepu i mladu lokalnu medicinsku sestru Mariju Tadić pokazuje interes samo za provizijom koju bi dobio uz Mikin prelazak u Hajduka, i daje Mikeu nekakve tablete.

Druga (još nesretnija) pojava filma je Olga (debitantica Areta Ćurković), kćer poginulih roditelja, koja živi uz strinu i radi u mjesnoj trgovini i otkupnoj stanici mlijeka. Olga ima višak kilograma, lijepo pjeva (pjesmu "Na-na-na" Josipe Lisac), ali taj višak kilograma povezan s neuglednim licem i nedostatkom ljubavi i neuzvraćene zainteresiranosti prema Mikeu vodio ju je preko minhenskog glavnog kolodvora u svinjac u potrazi za ljubavlju i prijateljstvom.

Fotografija koja se vidi uz odjavnu špicu filma — Ličko polje s gorom Zir.

Nagrade[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]