Kiril Naumov

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Kiril Naumov

Kiril Naumov na Skopskom ljetu 2005.

Kiril Naumov na Skopskom ljetu 2005.
Rođen/a8. kolovoza 1981.
Zanimanjeviolinist
Portal o glazbi
Portal o životopisima

Kiril Naumov (Skoplje, 8. kolovoza 1981.), makedonsko-hrvatski violinist.

Životopis[uredi VE | uredi]

Rođen je u Skoplju u obitelji diplomiranih glazbenika (otac Petre, prva violina u Makedonskoj filharmoniji, majka Jagoda Cvetičanin, viši predavač klavira na Umjetničkoj akademiji u Osijeku).

Glazbenu naobrazbu započinje sa 6 godina u Skoplju, a školovanje nastavlja 1989. u Osijeku. Violinu je učio kod profesora: Pavline Misirkove, Tonija Terzieva, Krunoslava Peljhana, Franje Finte, Eve Hühn, Vlatke Peljhan i Ines-Ane Tomić. Za vrijeme školovanja sudjeluje na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima, gdje osvaja razne nagrade i priznanja.

Naumov se usavršavao na majstorskim tečajevima uglednih pedagoga: Asje Kouchner, Blagoja Dimčevskog, Midori Goto, Leonida Sorokova, Yurija Korchynskog, Catherine Mackintosh i Dejana Mihailovića. Diplomirao je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2006., u klasi izv. prof. Marije Ćepulić.

Surađivao je s kazališnim orkestrima u Osijeku, Rijeci i Zagrebu, s Riječkom filharmonijom te komornim orkestrima u Osijeku, Karlovcu i Zagrebu. Nastupa i u inozemstvu: s komornim orkestrom Muzičke omladine Makedonije i Nordijsko-Balkanskim orkestrom na renomiranom međunarodnom festivalu Ohridsko ljeto i Belef festivalu u Beogradu, u Austriji i Italiji s mladom bečkom filharmonijom te sa Hrvatskim komornim orkestrom u Švicarskoj.

Od solističkih nastupa izdvaja se sudjelovanje na međunarodnom festivalu 26. Skopskog ljeta kulture.

Naumov je trenutno član opernog orkestra HNK Osijek.