Prijeđi na sadržaj

Liverpool F.C. (Montevideo)

Izvor: Wikipedija
Liverpool F.C.
Puno ime Liverpool Fútbol Club
Nadimak Negriazules, Los negros de la cuchilla
Osnovan 12. veljače 1915.
Igralište Stadion Belvedere
Kapacitet 10.000
Trener Gabriel Oroza
Liga Prva urugvajska nogometna liga
Domaći dres
Gostujući dres
Treći dres

Liverpool F.C. ili punim imenom Liverpool Fútbol Club urugvajski je nogometni klub iz grada Montevidea. Osnovan je 12. veljače 1915., u jeku Prvog svjetskog rata, te se otada bez prestanka natječe u urugvajskim i južnoameričkim nogometnim natjecanjima. Trenutačno se natječe u Prvoj urugvajskoj nogometnoj ligi, nakon što je sezone 2014./15. klub bio prvak Druge urugvajske nogometne lige.

Klub je osnovala skupina studenata katoličke kapucinske škole u Montevideu 1915., iako se u četvrti Nuevo París nogomet igrao od 1908. godine. Ime je dobio po engleskom gradu Liverpoolu, koji je kao i Montevideo lučki grad, a upravo su iz Liverpoola u Montevideo doputovali prvi putnički brodovi i parobrodi. Najveći klupski rival je Montevideo Wanderers F.C., a klub je odigrao i nekoliko susreta protiv engleskog kluba Liverpool F.C.

Liverpool svoje utakmice igra na Stadionu Belvedere kapaciteta 10.000 sjedećih mjesta.[1][2][3]

Postignuća

[uredi | uredi kôd]

Izvori

[uredi | uredi kôd]
  1. «Liverpool adquirió el Estadio Belvedere», LaRepública.com.uy, objavljeno 23. veljače 2000., pristupljeno 4. lipnja 2008. (šp.)
  2. Nogometni klub Liverpool (Montevideo), "Estadio Belvedere", pristupljeno 20. lipnja 2013. (šp.)
  3. CONMEBOL - Stadioni u UrugvajuArhivirana inačica izvorne stranice od 11. listopada 2012. (Wayback Machine), worldstadiums.com, pristupljeno 5. svibnja 2016. (engl.)

Vanjske poveznice

[uredi | uredi kôd]