Madagaskar (2005.)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Madagaskar
Naslov izvornika Madagascar
Redatelj Eric Darnell
Tom McGrath
Producent Teresa Chang
Mireille Soria
Glavne uloge Ben Stiller
Chris Rock
David Schwimmer
Jada Pinkett Smith
Glazba Hans Zimmer
Distributer Dreamworks
Godina izdanja 2005
Trajanje 83 minute
Država SAD
Jezik engleski
Proračun $ 18,000,000
IMDB Logo 2016.svg Profil na IMDb-u
Applications-multimedia.svg Portal o filmu

Madagaskar (engl. Madagascar) je američki animirani film iz 2005. godine, kojeg je producirao Dreamworks. Film je redatelja Eric Darnell i Tom McGrath, u kojem su glasove posudili Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, i Jada Pinkett Smith. Nastavak pod nazivom Madagaskar 2 objavljen je 2008. godine. Madagaskar 3 je predviđen za 2012.

Radnja[uredi VE | uredi]

U jednom zoološkom vrtu u New Yorku žive raznolike životinje. Tu se nalaze i četiri životinje: Alex lav, Marty zebra, Melman žirafa i Gloria nilski konj. Martyju bude deseti rođendan. Martyjeva najveća želja je da ode u divljinu. U tome ga nitko ne podržava. Melman mu kaže da je čuo da je Kanadi prilično prostrano. Jedne noći, kada svi zaspu, Marty se išulja i otiđe podzemnim vlakom za Kanadu. Kada ostali shvate da je on otišao, pođu ga tražiti. Dok ga oni traže, Marty ide na kolodvor. Oni ga nađu, no dođe policija i Alexa upuca strelicom za uspavljivanje. Alex se opet probudi, i zaradi još jednu strelicu.

Kada se Alex probudi, shvati da je u kutiji. Pokraj njega također u kutiji su i Marty, Melman i Gloria. Nađu se u brodu za Keniju koji ih premješta u zoološki vrt u Keniji. Pokušavaju se osloboditi. Nakon toga upadnu u more i Alex se razdvoji od njih.

Kada svane dan, Alex se probudi i nasuka na nekakvu obalu. Cijeli dan doziva svoje prijatelje, no sljedeći dan ih pronađe. Melman zakljući da su na otoku Santa Barbara. Čuju glazbu i pomisle da tu ima ljudi. Kada dođu, shvate da na tu glazbu plešu životinje lemuri. Oni isprva misle da su to zle zvijeri, no po njima su to kasnije mimoze. Kažu im da su na otoku Madagaskar.

Dok svi umiru od gladi i žeđi, Marty uživa jer mu se želja za odlazak u divljinu ispunila. Čak napravi malu kućicu od lišća u koju kasnije svi uđu. Sutradan se probude u šumi, gdje su lemuri. Ugađaju im svakako. Tada se Marty i Alex hvataju u divljini i Alex shvati da je lav i od gladi počne jesti životinje. Svi pobjegnu. Nakon toga dođe brod po njih. Zapravo u brodu su samo pingvini. U brodu ne bude više benzina i oni ostanu.

Uloge[uredi VE | uredi]

Originalni glasovi[uredi VE | uredi]

Hrvatski glasovi[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]