NK Poganovci

Izvor: Wikipedija
NK Poganovci
Puno ime Nogometni klub Poganovci
Nadimak Poge
Osnovan 1971.
Igralište Berečak
Kapacitet 500
Liga 2. ŽNL Našice
2. ŽNL 2014./15. 8.
Domaći dres
Gostujući dres

NK Poganovci je nogometni klub iz Poganovaca u općini Podgorač nedaleko od Našica u Osječko-baranjskoj županiji.

NK Poganovci je član Nogometnog središta Našice te Nogometnog saveza Osječko-baranjske županije. U klubu treniraju dvije kategorije: juniori i seniori. Klub je osnovan 1971.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Osnivanje kluba (1931. – 1971.)[uredi | uredi kôd]

Strast za nogometom u ovom selu počinje još davne 1931. godine. Tada je prvi puta u selo donesena kožna lopta što je mještanima izazvalo veliko oduševljenje. Iako se klub službeno počeo natjecati tek 40 godina poslije, nekoliko generacija nastupalo je na mnogim turnirima i prijateljskim susretima prije osnuća. 1971. godine osnovan je klub pod imenom NK „Orao“ Poganovci.

Sezona bez poraza i osvajanje naslova prvaka lige NS Našice (2011/2012.)[uredi | uredi kôd]

Kroz ovo selo prošlog stoljeća zaigralo je nekoliko stvarno vrhunskih igrača, ali što se tiče ljepote nogometa te timske igre većina starijih mještana slaže se da je ovo jedna od najboljih generacija. Nakon nekoliko sezona u najnižem društvu natjecanja većinom su nas zastupali igrači iz drugih sela, a za ovaj naslov ipak su najzaslužniji domaći dečki kojima je za ovaj uspjeh trebalo samo dvije sezone. Predvođeni kapetanom Goranom Bulatom koji je član ovog kluba od 2001. godine te jedan od pokretanja ponovnog osnutka te iste godine, ostali mladi dečki iz sela dobili su potpunu slobodu. Petar Tomić, Davor Radaković, Tomislav Krenek, Davor Stanivuković, Igor Vukadinović, Darije Todorović, David Gaube te sadašnji trener Dražen Milković dio su domaćeg društva zaslužnih za osvajanje prvenstva. Dok su uvelike pomogli i ostali suigrači koji su također postali dio ovog sela, Boris Stupar, Borna Brtan, Nenad Novaković, Dinko Ivanović, Mirel Hodžić, Siniša Arbutina, Kristijan Kovačević, Njegoslav Marinović, Boris Pipek, Dragan Radić, Goran Šarčević i Lovro Tankosić. Naravno ovaj podhvat ne bi uspio bez tadašnjeg trenera Ozrena Đurića te uprave predvođene i današnjim predsjednikom Acom Lazićem, ostali članovi koji su također pomogli bili su Goran Prekodravac, Anđelko Stanivuković, Zoran Bulat, Milenko Vukadinović, Pero Buček i Živko Radaković.


2. ŽNL Našice (2012. – 2018.)[uredi | uredi kôd]

Prva sezona u višem stupnju natjecanja nije bila onakva kakvu smo očekivali. Od samog početka znali smo da će to biti velika borba za ostanak što se na kraju tako i uspostavilo. Slavili smo u samo 6 od ukupno 26 utakmica te 5 puta remizirali što je bilo dovoljno za ostanak. Samo tri ekipe završile su ispod nas, a mi smo prikupili dovoljno iskustva da naredne sezone ostvarimo još bolji rezultat.

Novi iskorak pravimo iduće sezone te osvajamo 31 bod i mirno zauzimamo sredinu tablice odnosno 8. mjesto. U tom trenutku očito je bilo kako nam je mjesto u ovom rangu što se tiče kvalitete, a i uvjeta.

Svaka nova sezona značilo je sve bolji i bolji uspjeh. Rekordnih 39 bodova osvajamo 2014/2015. Upisali smo 12 pobjeda, ali vrijedno napomene je završetak prvenstva s nevjerojatnih pet pobjeda u nizu i postignutih 30 golova u tom razdoblju. Proljeće 2015. sigurno nećemo brzo zaboraviti, jer smo i na kraju sezone imali najboljeg strijelca lige Davora Stanivukovića s postignutih 33 pogotka u 28 nastupa. Također smo postigli i rekordan broj golova (65). Ako ćemo suditi po prijašnjim sezonama znači da iduće godine možemo očekivati još bolji uspjeh.

Klub je ispada iz 2. ŽNL Našice u sezoni 2017./18. i prelazi u 3. ŽNL Liga NS Našice.

Uspjesi kluba[uredi | uredi kôd]

2011./12. – prvak 3. ŽNL Liga NS Našice.

Izvori[uredi | uredi kôd]


Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Nedovršeni članak NK Poganovci koji govori o hrvatskom nogometnom klubu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.