Nika Turković

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Nika Turković
Rođen/a7. lipnja 1995.
Zanimanjepjevačica
Instrumentglasovir
Portal o glazbi
Portal o životopisima

Nika Turković (Zagreb, 7. lipnja 1995.) je hrvatska pjevačica, koja je predstavljala Hrvatsku na Dječjoj pjesmi Eurovizije 2004. godine.

Životopis[uredi VE | uredi]

Glazbom se Nika počela baviti sa četiri godine. Sa 9 godina osvojila je hrvatski izbor za Dječju pjesmu Eurovizije, a kao najmlađa na JESCU u Norveškoj osvojila je izvrsno treće mjesto. Nakon toga nastupala je na brojnim eventima i TV emisijama u Hrvatskoj i svijetu.

Nika je diplomirala song writting u pop glazbi, na Institute for contemporary music u Londonu, a magistrirala kreativnu ekonomiju na Kingston universtity u Londonu. Radi kao content manager u marketinškoj agenciji, te sudjeluje u raznim glazbenim projektima.

Pored hrvatskog, Nika tečno govori, slovenski i engleski, a nešto slabije francuski, talijanski i španjolski.

Diskografija[uredi VE | uredi]

Nika je poslije uspjeha na Dječjoj pjesmi Eurovizije snimila CD "Alien", na kojem se nalaze dueti s Tonyjem Cetinskim i Oliverom Dragojevićem.

Njezin album pod nazivom "Alien" (eng. izvanzemaljac, svemirac) sadrži 15 pjesama, među kojima su i "Putujem", "Hej, mali", "Alien", "I can see", "Ja mogu.. sve!" (brza verzija), "Ja mogu.. sve!" (spora verzija), pjesma na španjolskom s Oliverom Dragojevićem, "Sjaj, zvjezdani sjaj", "Zamisli", "Sve je u redu"... Pjesme "Hej, mali" i "Zamisli" su prevedene na engleski jezik i također se nalaze na tom albumu. Nika i dalje piše tekstove i glazbu. Potpisala je ugovor s Aquarius records-om, te iz te suradnje izlaze tri singla: U mraku, Raj i Gledaj me.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]