Otmica Betty i Barneya Hill

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

U rujnu 1961. godine bračni par Betty Hill, 41, socijalna radnica; i Barney Hill, poštanski radnik navodno su imali susret s vanzemaljcima iz sistema Zeta-Reticuli (slično kao i projekt Serpo) blizu Indian Heada, sjeverno od Woodstocka.

Događaj su opisali: Vozili su se u autu i vidjeli svjetla na nebu. Kada su stali i pustili svojeg psa da se malo prošeće u blizini je sletio svemirski brod na tako maloj udaljenosti da su mogli vidjeti posadu unutar letjelice. Tada su otrčali u auto i pobjegli. No kada su stigli kući vidjeli su da im je trebalo više od 2 sata nego inače da prevale put, a prevaljena kilometraža na autu je pokazivala da su prevalili isti put kao inače.

Betty je tada nazvala svoju sestru Janet i ispričala joj to, na što joj je Janet rekla da odmah to prijavi obližnjoj Vojnoj Zrakoplovnoj Bazi. Tek kroz seanse terapije hipnozom i snove su shvatili što im se dogodilo u brodu. Otkrili su da im na nekim dijelovima tijela nedostaju komadići kože. Jedno biće im je pokazivalo na karti otkuda dolaze te je Betty bez ikakvog prethodnog znanja o astronomiji znala točno na zvjezdanoj karti pokazati gdje se nalazi sistem Zeta-Reticuli.

Hillsovi nisu nikom pričali o tome želeći izbjeći publicitet, jer su bili rasno mješani par - tada rijetkost. No kada su iskrivljene verzije otišle u javnost morali su stupiti i razjasniti što se zapravo dogodilo.PurportedUFO2cropped.jpg Nedovršeni članak Otmica Betty i Barneya Hill koji govori o ufologiji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.