Ponos Hrvatske

Izvor: Wikipedija
Zajednička fotografija dobitnika nagrade Ponos Hrvatske uoči svečane dodjele 22. siječnja 2012. ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu
Zajednička fotografija dobitnika nagrada Ponos Hrvatske s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem
Zajednička fotografija dobitnika nagrade Ponos Hrvatske u palači Dverce 2008. godine

Ponos Hrvatske naziv je udruge i nagrade koja se svake godine dodjeljuje građanima Hrvatske za hrabra i nesebična djela, postupke i sl.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Nagradu je 2005. godine ustanovio dnevni list 24sata, a 2008. godine osnovana je udruga Ponos Hrvatske koja okuplja dobitnike nagrade.

Partner nagrade 2008. godine bila je RTL televizija koja je prikazala reportaže o herojima u svom programu i pratila svečanu dodjelu iz gradske palače Dverce u Zagrebu.

Partner nagrade 2009. godine bila je Hrvatska televizija, koja je uz prikazivanje reportaža o dobitnicima izravno prenosila dodjelu. Dodjela nagrade 2009. godine bila je u zagrebačkom HNK-u 6. prosinca.

Statueta "Srce na dlanu" za Ponos Hrvatske[uredi | uredi kôd]

Statueta "Srce na dlanu"

Nadahnut pričama dobitnika nagrade, umjetnik Ivica Propadalo odlučio je osmisliti statuetu srca na dlanu za dobitnike nagrade. Propadalo se odrekao autorskog honorara, a škola Steklarska Nova iz Rogaške Slatine prema njegovoj ideji izradila je kristalnu, pjeskarenu statuetu.

Dobitnici[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]