Popis epizoda serije Živi mrtvaci

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
The Walking Dead 2010 logo.svg

Živi mrtvaci (The Walking Dead) je američka televizijska serija temeljena na istoimenom stripu Roberta Kirkmana, Tonyja Moorea i Charliea Adlarda, a za TV ju je razvio Frank Darabont. Premijera serije je prikazana na kabelskoj mreži AMC 31. listopada, 2010. Glavni lik serije je zamjenik šerifa okruga King u Atlanti, GeorgijiRick Grimes. Nakon što se probudi iz kome u napuštenoj bolnici, otkriva da je svijet koji je poznavao nestao – prožet je epidemijom zombija epskih razmjera. Nedaleko u predgrađu Atlante, mali kamp preživjelih bori se za život dok "hodači" opsjedaju na svakom koraku. Živi mrtvaci je epska avantura o preživljavanju, napravili su je redatelji filmova "Iskupljenje u Shawshanku" i producenti "Terminatora" i "Aliena".

Od 1. prosinca 2013., emitirano je 43 epizode.

Pregled serije[uredi | uredi kôd]

Sezona Epizoda Originalno emitirano
Premijera sezone Završnica sezone
1. 6 31. listopada, 2010. 5. prosinca, 2010.
2. 13 16. listopada, 2011. 18. ožujka, 2012.
3. 16 14. listopada, 2012. 31. ožujka, 2013.
4. 16 13. listopada 2013. 30. ožujka, 2014.

Popis epizoda[uredi | uredi kôd]

Sezona 1 (2010.)[uredi | uredi kôd]

Epizoda # Naslov Redatelj Scenarist(i) Datum
1 (S01E01)"Nestali dani/Days Gone Bye"Frank DarabontTeleplay: Frank Darabont31. listopada, 2010.

Zamjenik šerifa Rick Grimes luta oko parkirališta benzinske postaje u potrazi za gorivom. Naiđe na malu djevojčicu koja hoda također oko postaje i ispadne da je zombi. Rick ju upuca u glavu jer ga je krenula napasti. Epizoda onda pokaže retrospekciju u kojoj je Rick ranjen u žestokom oružanom obračunu i kako padne u komu. Kasnije se probudi u napuštenoj bolnici i vidi da je svijet okupiran živim mrtvacima. Grimes uspije doći do svoje kuće, ali otkrije da su mu sin Carl i žena Lori nestali. Uzrujan je i sumanut, ali sretne oca i sina, Morgana i Duanea Jonesa, koji su se pritajili u susjedovoj kući na Rickovoj ulici, te saznaje da Centar za kontrolu bolesti (CDC) postavio karantensku zonu u Atlanti, Georgiji. Rick otputuje u Atlantu da bi pronašao svoju obitelj, ostavljajući Morgana i Duanea s nešto oružja iz policijske postaje i s walkie-talkiem kroz koji će se redovito čuti s njim da ga obavijesti gdje se nalazi. Drugdje, Lori je započela romantičnu vezu s Rickovim starim partnerom i najboljim prijateljem, sa Shaneom Walshom (koji je rekao Lori da je Rick mrtav), zajedno s Carlom i malom grupom ostalih preživjelih se skrivaju u ruralnom području izvan Atlante. Rick stiže u Atlantu i napadnut je velikom hordom "hodača" (zombija). Uspijeva se izvući ulaženjem u tenk M1 Abrams, gdje se zatvori. Nepoznata osoba (Glenn) šalje prijenos u radiju tenka, govoreći: "Hej ti, glupane. Da, ti u tenku. Udobno unutra?"

2 (S01E02)"Guts"Michelle MacLarenFrank Darabont7. studenog, 2010.

Rick pobjegne iz tenka pomoću Glenna, glasa kojeg čuo preko radija. Rick i Glenn se sastanu s Glennovim prijateljima, ekipom preživjelih koja je podskupina veće grupe u kojoj su Lori, Carl i Shane. Glennovi ga prijatelji obavijeste da njegovo pucanje iz Berette je privuklo pažnju hodačima prema robnoj kući u kojoj se skrivaju. Emocije se povećavaju u grupi, osobito između crnca T-Doga i bijelca Merlea Dixona, što dovede Ricka da lisicama sveže Merlea za cijev na krovu robne kuće. Kako hodači pokušavaju probiti se kroz dućan, kratki radio kontakt je uspostavljen s grupom u kojoj su Shane i Lori, nesvjesni Rickove prisutnosti, odluče da ne mogu pomoći. Rick i Glenn smisle plan za bijeg i izvedu ga tako što stave krv i crijeva mrtvog hodača na sebe (da bi uskladili miris i mogli se kretati s hodačima), te uspijevaju doći do kamiona. Glenn odvuče pažnju hodača vozeći se okolo s Dodge Challengerom s upaljenim alarmom. Skupina pobjegne iz grada, zajedno s Glennom, ostavljajući Merlea zavezanog za cijev na krovu jer se T-Dog spotaknuo na torbu s alatom i slučajno ispustio ključ za lisice u odvod.

3 (S01E03)"Reci to žabama/Tell It to the Frogs"Gwyneth Horder-PaytonPriča: Charles H. Eglee & Jack LoGiudice
Teleplay: Charles H. Eglee & Jack LoGiudice i Frank Darabont
14. studenog, 2010.

Dolaženjem u kamp zajedno s preživjelima iz robne kuće, Rick ima emocionalno sjedinjenje s obitelji. Uskoro poslije toga, međutim, iako su sreli hodača blizu kampa, Rick odluči usprotiviti se Shaneovoj odluci i vratiti se u Atlantu po Merlea i vreću koja mu je ispala kada je bio okružen zombijima, a vreća je imala oružje i walkie-talkie koji treba da upozori Morgana o dolaženju u Atlantu. Rick je popraćen s Merleovom uzrujanošću i njegovim nepovjerljivim mlađim bratom Darylom Dixonom, isto kao i s Glennom i T-Dogom. Lori upozori Shanea da se kloni nje i njezine obitelji otkad je Rick došao. Rickov povratak je iznenađenje, jer je Shane rekao Lori da je Rick umro u bolnici. Napetost raste u kampu između žene Carol i njezinog zlostavljačkog muža Eda. Tučnjava izbije kada Ed ošamari Carol i zaprijeti ostalim ženama, stoga Shane iskali svoj bijes na njemu i skoro ga premlati do smrti. Ekipa dođe u Atlantu, i jednom kad dođu na krov robne kuće, otkrivaju pilu za metal, Merleovu odsječenu šaku, krv na njegovim lisicama i nigdje mu nema traga.

4 (S01E04)"Vatos"Johan RenckRobert Kirkman
21. studenog, 2010.

Dok su još u potrazi za Merleom, grupa pokuša preuzeti vreću s oružjem koju je Rick ispustio u prijašnjem posjetu Atlanti. Međutim, grupu napadne nekoliko Latino čovjeka koji također žele vreću. Skupina uspijeva uhvatiti ozlijeđenog napadača, ali ostali pobjegnu vozilom i uzmu Glenna za taoca. Nakon ispitivanja svog taoca, Rick i ostali saznaju gdje je se napadači skrivaju, te krenu prema tamo s nadom da će napraviti razmjenu. Latinoi ih spriječe i zahtjevaju vreću oružja zajedno s razmjenom taoca. Prijetnja krvoprolića je izbjegnuta kada se pojavi starica (baka jednog od Latinoa) i naruši sukob. Grimes i njegovi shvate da nisu nasilnici nego samo zaštitnici. "Banda" Latinoa se sastoji od bivših zaposlenika skrivenog staračkog doma u kojem se većina starih ljudi skriva. Rick im ostavi nešto oružja, pokupi Glenna i ode. Tijekom vraćanja, vide da im je kombi nestao i zaključe da ga je Merle ukrao. Nazad u kampu, velika horda hodača dođe s brda i iznenadi preživjele. Nekoliko članova je umrlo, uključujući Andreinu mlađu sestru Amy i Carolinog muža Eda. Rick i ostali stignu baš na vrijeme da ubiju sve hodače.

5 (S01E05)"Divlja vatra/Wildfire"Ernest DickersonGlenn Mazzara
28. studenog, 2010.

Dok se preminuli pokapaju, Andrea ostaje obrambena za Amyino tijelo koje se probudi kao hodač, Andrea joj se ispriča i opet ubije Amy. Jim otkriva da je ugrižen tijekom borbe, stoga ga živi članovi grupe odluče odvesti u CDC, iako postoje znakovi svađe između Ricka i Shanea, dok Shane vjeruje da će put prema tamo rezultirati smrću. Jedna obitelj se odluči odvojiti od grupe i vratiti se doma u Birminghamu, Alabami, a ostali krenu prema CDC-u. Na putu, dok popravlja rekreacijsko vozilo (RV), Jim želi da ga grupa ostavi. Grupa nastavlja, stiže do zgrade CDC-a, gdje znanstvenik, Edwin Jenner, koji se izolirao dok je provodio testove na virusu hodača, je izgubio svoj jedini virusni uzorak za test i želi počiniti samoubojstvo. Kada se grupa sprema otići, misleći da je zgrada prazna, Rick primijeti kameru kako se miče i počne preklinjati da njega i grupu puste unutra. Vrata se otvaraju dok preživjeli gledaju u čudu.

6 (S01E06)"TS-19"Guy FerlandAdam Fierro i Frank Darabont
21. studenog, 2010.

U retrospekciji početnog izbijanja virusa i hodača, Shane pokušava maknuti Ricka iz bolnice, ali ne može jer su vojnici ušli u bolnicu i počeli terminirati bolničko osoblje i hodače koji su se probili unutra. Misleći da je Rick mrtav, sve što Shane može napraviti je to da zabarikadira vrata Rickove sobe i pobjegne iz bolnice. U sadašnjosti, grupa uživa u kratktrajnoj normalnosti i udobnosti tuševa i vina. Pijani Shane želi obraniti svoja prošla djela prema Lori, govoreći joj da je bio siguran da je Rick mrtav. Pokuša ju spolno prisiliti, ali ga uspije odbiti. Sljedećeg jutra, dr. Jenner objašnjava grupi, korištenjem kompjuterskog modela zvan Ispitanik 19 (Test Subject 19), proces koji zauzima mjesto u mozgu kada je osoba ugrižena i onda kad djelomično oživi kao hodač. Zatim grupa otkrije brojač vremena u labosu koji odbrojava do iscrpljenosti zaliha struje u zgradi i kada odbroji do nula, zgrada će se "dekontaminirati" samouništenjem. Dr. Jenner ih zatvori unutra, govoreći im da je takav kraj human, te da će njihova smrt biti brza i bezbolna. Grupa, međutim, vjeruje da mogu preživjeti i pokušaju pobjeći. Rick uvjeri Jennera da ih oslobodi; Jenner to napravi i kaže im nešto nedovoljno glasno prije nego što grupa pobjegne. Jedna od članova skupine, Jacqui im reče da će ostati što god bilo i da će umrijeti s Jennerom. Andrea odabere istu sudbinu, ali Dale kaže da ako ona ostane, i on će. Dale ju eventualno uvjeri da ne ostane. Carol da Ricku granatu M67 koju je pronašla u njegovim hlačama kad je prala rublje, s granatom raznesu prozor od industrijskog polikarbonata (neprobojno staklo) i jedva pobjegnu prije eksplozije, te nastave odvesti se vozilima.

Sezona 2 (2011–12.)[uredi | uredi kôd]

Epizoda # Naslov Redatelj Scenarist(i) Datum
1 (7) (S02E01)"Što se nalazi ispred/What Lies Ahead"Ernest Dickerson & Gwyneth Horder-PaytonRobert Kirkman i Ardeth Bey
16. listopada, 2011.

Grupa se uputi prema bazi vojnih rendžera Fort Benning, ali put blokira hrpa nagomilanih vozila na međudržavnoj (SAD) autocesti i put je krajnje odgođen zbog puknuća radijatora za hlađenje motora u RV-u. Deprimirana Andrea iskaže ogorčenost Daleu za to što joj nije dopustio da umre na način koji je odabrala; otkad ju je natjerao da ga spasi od eksplozije CDC-a; nasuprot, osjeća se kao da ju je spasio. Shane kaže Lori da će napustiti grupu čim bude imao priliku. Grupa jedva izbjegne hordu hodača koji su prolazili kroz gomilu vozila, ali dvoje od njih krene progoniti Sophiu zbog čega bježi u šumu. Rick odvrati pažnju i ubije dva hodača, ali Sophia nestane tijekom toga. Tijekom potrage za Sophiom, ekipa se zaustavi kod ruralne crkve, gdje Andrea pita Shanea može li mu se pridružiti kada će napustiti grupu.

2 (8) (S02E02)"Krvoproliće/Bloodletting"Ernest DickersonGlenn Mazzara
23. listopada, 2011.

U retrospekciji prije apokalipse, Shane kaže Lori da je Rick ranjen u cestovnoj pucnjavi, a Lori to kaže Carlu. U sadašnjosti, Carla slučajno pogodi lovac zvan Otis. Otis uputi Ricka, Shanea i Carla u dom veterinara Hershela Greenea koji uspijeva izvaditi jedan od šest komadića metka. Jedna od Hershelovih kćeri, Maggie, je poslana u potragu za Sophiom, te se vrati s Lori. Rick da krv Carlu, dok Otis i Shane krenu prema nekadašnjoj stanici FEMA-e (Federalna agencija za interventni menadžment) u školi preplavljenoj hodačima da skupe hitno potrebne medicinske zalihe. Dale i T-Dog čekaju u RV-u; Dale se boji da je T-Dog možda pokupio zarazu zbog nanešene ozljede, stoga dvojica pođu tražiti antibiotike. Shane i Otis pronađu nužne lijekove u stanici FEMA-e, ali su prisiljeni zabarikadirati se u ulazu škole jer ih okruže hodači.

3 (9) (S02E03)"Spasite posljednjeg/Save the Last One"Phil AbrahamScott M. Gimple
30. listopada, 2011.

Hershel kaže Ricku i Lori da će morati napraviti kirurški zahvat bez respiratora ako se Shane i Otis ne vrate uskoro s medicinskim zalihama. Daryl i Andrea se vrate u šumu da bi potražili Sophiu, Daryl podijeli priču iz djetinjstva kada se on izgubio u šumi. Njih dvoje naiđu na zombija obješenog za drvo, koji se ubio prije nego što se pretvorio u hodača, ali su mu noge pojedene; Daryl ubije zombija, ali samo ako Andrea odgovori njegovom pitanju hoće li se ubiti ili nastaviti živjeti. Glenn i T-Dog stignu do doma Greeneovih, gdje se T-Dog izliječi, a Glenn i Maggie razgovaraju o sudbini. Lori razmišlja o tome da li će pustiti Carla da umre da bi se završila njegova patnja u ovakvom svijetu, dok Rick vjeruje da će živjeti u boljoj budućnosti. U međuvremenu, Shane i Otis se bore kako bi pobjegli iz škole, ali samo susreću hodače iza svakog ugla. Baš kada im ponestane streljiva, ozlijeđeni Shane onesposobi Otisa pucanjem u nogu, tako da on pobjegne od hodača. Shane tada krene uzeti zalihe od Otisa i gleda ga kako ga hodači rastrgavaju. Shane se vrati u Greeneov dom sa zalihama baš na vrijeme za Carlovu operaciju. Shane dovodi sve u zabludu govoreći kako je Otis umro i obrije si glavu, oboje kao znak da je potpuno promijenio svoj način razmišljanja i da eliminira jednu stvar (svoju kosu) za koju ga je Otis držao kada je došao presudni trenutak.

4 (10) (S02E04)"Cherokee ruža/Cherokee Rose"Billy GierhartEvan Reilly
6. studenog, 2011.

Dale, Daryl, Andrea i Carol stignu u dom Greeneovih i postave kamp dok se Carl oporavlja. Otkad je Shane još uvijek ozlijeđen, a Rick je slab zbog gubitka krvi, Daryl odluči sam potražiti Sophiu. Ne uspije ju pronaći, nego umjesto ubere ružu Cherokee (simbol američkih starosjedioca kao znak za suze majke na Stazi suza) i da joj Carol. Hershel povede Ricka na obilazak i reče mu da bi trebali otići s imanja kada se Sophiju pronađe i kada se Carl oporavi. Rick preklinje Hershela da ponovo razmotri, Hershel kaže da mogu ostati ako će poštovati pravila. Dok Dale i T-Dog prikupljaju vodu iz obližnjeg bunara, primijete da je hodač unutra dolje. Otkad ga ne mogu ubiti, jer tako bi mogli kontaminirati vodu, odluče iskoristiti Glenna za mamca da uhvate hodača u zamku, tako da ga mogu maknuti iz bunara. Uspijevaju staviti uže i povući hodača, ali baš kada ga izvuku iz bunara, noge i unutranji organi se otkinu i padnu nazad u bunar, čime se potpuno voda zarazi. T-Dog onda ubije debelog hodača. Glenn nađe ispit za trudnoću kojeg Lori zahtjeva, kasnije ga iskoristi i shvati da je trudna.

5 (11) (S02E05)"Chupacabra"Guy FerlandDavid Leslie Johnson
13. studenog, 2011.

Potraga za Sophiom i dalje traje, ali Hershelova zabrinutost raste zbog njihove prisutnosti na svojem imanju iz nepoznatih razloga. Shane i Rick se prepiru hoće li nastaviti ili prekinuti potragu, s time da Shane misli da je vrijeme da se odbace repovi i otiđe. Dok traži Sophiu u šumi, Daryl pronađe njezinu lutku, ali zmija prestraši konja, čime Daryl pada sa strmog brda i biva teško ozlijeđen. Dok je u nesvijesti, u halucinaciji mu se pojavljuje Merle i Daryl se baš na vrijeme probudi da sredi dva napadajuća hodača. Uspije se popeti nazad na strminu i vratiti se na farmu. Na-sirovo pojede vjevericu, dok se približava farmi krvav i šepav, Andrea ga zamijeni za hodača i upuca ga Daleovom puškom Remington 700 VLS. Maggie da Glennu ljubavnu poruku, te Glenn kaže da se nađu u štali. Prestrašena Maggie ga pokuša zaustaviti, ali Glenn saznaje da je štala puna uhvaćenih hodača.

6 (12) (S02E06)"Tajne"David BoydAngela Kang
20. studenog, 2011.

Grupa vježba streljaštvo kako bi neki poboljšali svoje vještine, Andrea najbolje uspijeva. Glenn kaže Daleu o hodačima koji su držani u štali. Dale se susretne s Hershelom i Hershel mu objasni da su hodači u štali članovi obitelji i susjedi, te da su još "uvijek ljudi"; jednostavno su bolesni i da ih se sadržava da bi bili izliječeni u budućnosti. Lori pošalje Maggie i Glenna u ljekarnu po tablete za hitnu kontracepciju. Maggie biva napadnuta hodačem i Glenn ga ubije. U bijesu, Maggie da Lori tablete i viče kako su skoro poginuli. Glenn preda Lori prenatalne vitamine također. Lori uzme tablete, ali se odmah natjera da ih povraća. Shane i Andrea krenu tražiti Sophiu u obližnjem gradu i budu okruženi hodačima. Andrea i Shane ih dosta ubiju da pobjegnu sigurno. Kada stignu u kamp, Dale primijeti da se nešto događa između njih dvoje. Iz zabrinutosti prema Andrei, susretne Shanea i pita ga što se stvarno dogodilo te noći kad je Otis umro, kako je Dale shvatio da je Shane ubio Otisa za svoj spas. Shane prijeti Daleu. Rick pronađe kontracepcijske tablete i razgovara s Lori. Raspravljaju o etičkoj odluci o donošenju nerođenog dijeteta na svijet pun hodača. Lori prizna da je imala odnos sa Shaneom jer je mislila da je Rick mrtav.

7 (13) (S02E07)"Prilično mrtvo već/Pretty Much Dead Already"Michelle MacLarenScott M. Gimple
27. studenog, 2011.
8 (14) (S02E08)"Nebraska"Clark JohnsonEvan Reilly
12. veljače, 2012.
9 (15) (S02E09)"Triggerfinger"Billy GierhartDavid Leslie Johnson
19. veljače, 2012.
10 (16) (S02E10)"18 milja izvan/18 Miles Out"Ernest DickersonScott M. Gimple & Glenn Mazzara
26. veljače, 2012.
11 (17) (S02E11)"Sudac, porota, krvnik/Judge, Jury, Executioner"Greg NicoteroAngela Kang
4. ožujka, 2012.
12 (18) (S02E12)"Bolji anđeli/Better Angels"Guy FerlandEvan Reilly & Glenn Mazzara
11. ožujka, 2012.
13 (19) (S02E13)"Pored umiruće vatre/Beside the Dying Fire"Ernest DickersonRobert Kirkman & Glenn Mazzara
18. ožujka, 2012.

Sezona 3 (2012–13.)[uredi | uredi kôd]

Epizoda # Naslov Redatelj Scenarist(i) Datum
1 (20) (S03E01)"Sjeme/Seed"Ernest DickersonGlenn Mazzara
14. listopada, 2012.
2 (21) (S03E02)"Bolesno/Sick"Billy GierhartNichole Beattie
21. listopada, 2012.
3 (22) (S03E03)"Hodaj sa mnom/Walk with Me"Guy FerlandEvan Reilly
28. listopada, 2012.
4 (23) (S03E04)"Ubojica unutar/Killer Within"Guy FerlandSang Kyu Kim
4. studenog, 2012.
5 (24) (S03E05)"Reci riječ/Say the Word"Greg NicoteroAngela Kang
11. studenog, 2012.
6 (25) (S03E06)"Progonjeni/Hounded"Dan AttiasScott M. Gimple
18. studenog, 2012.
7 (26) (S03E07)"Kada mrtvi pokucaju/When the Dead Come Knocking"Dan SackheimFrank Renzulli
25. studenog, 2012.
8 (27) (S03E08)"Napravljen za patnju/Made to Suffer"Billy GierhartRobert Kirkman
2. prosinca, 2012.
9 (28) (S03E09)"Kralj samoubojstva/The Suicide King"Lesli Linka GlatterEvan Reilly
10. veljače, 2013.
10 (29) (S03E10)"Dom/Home"Seith MannNichole Beattie
17. veljače, 2013.
11 (30) (S03E11)"Ja nisam Juda/I Ain't a Judas"Greg NicoteroAngela Kang
24. veljače, 2013.
12 (31) (S03E12)"Čisto/Clear"Tricia BrockScott M. Gimple
3. ožujka, 2013.
13 (32) (S03E13)"Strijela na vratima/Arrow on the Doorpost"David BoydRyan C. Coleman
10. ožujka, 2013.
14 (33) (S03E14)"Plijen/Prey"Stefan SchwartzEvan Reilly & Glenn Mazzara
17. ožujka, 2013.
15 (34) (S03E15)"Ovaj žalosni život/This Sorrowful Life"Greg NicoteroScott M. Gimple
24. ožujka, 2013.
16 (35) (S03E16)"Dobrodošli u grobnice/Welcome to the Tombs"Ernest DickersonGlenn Mazzara31. ožujka, 2013.

Sezona 4 (2013–14.)[uredi | uredi kôd]

Epizoda # Naslov Redatelj Scenarist(i) Datum
1 (36) (S04E01)"30 dana bez nesreće / 30 Days Without an Accident"Greg NicoteroScott M. Gimple
13. listopada, 2013.
2 (37) (S04E02)"Zaraženi / Infected"Guy FerlandAngela Kang
20. listopada, 2013.
3 (38) (S04E03)"Izolacija / Isolation"Dan SackheimRobert Kirkman
27. listopada, 2013.
4 (39) (S04E04)"Ravnodušnost / Indifference"Tricia BrockMatthew Negrete
03. studenog, 2013.
5 (40) (S04E05)"Sahrana / Internment"David BoydChanning Powell
10. studenog, 2013.
6 (41) (S04E06)"Živi mamac / Live Bait"Michael UppendahlNichole Beattie
17. studenog, 2013.
7 (42) (S04E07)"Mrtav teret / Dead Weight"Jeremy PodeswaCurtis Gwinn
24. studenog, 2013.
8 (43) (S04E08)"Otišao predaleko / Too Far Gone"Ernest DickersonSeth Hoffman
01. prosinca, 2013.
9 (44) (S04E09)"Poslije / After"Greg NicoretoRobert Kirkman
09. veljače, 2014.
10 (45) (S04E10)"Zatvorenici / Inmates"Tricia BrockMatthew Negrete & Channing Powell
16. veljače, 2014.
11 (46) (S04E11)"Proglašeno / Claimed"Seith MannNichole Beattie & Seth Hoffman
23. veljače, 2014.
12 (47) (S04E12)"Mirno / Still"Julius RamsayAngela Kang
02. ožujka, 2014.
13 (48) (S04E13)"Sam / Alone"Ernest DickersonCurtis Gwinn
09. ožujka, 2014.
14 (49) (S04E14)"Šumarak / The Grove"Michael E. SatrazemisScott M. Gimple
16. ožujka, 2014.
15 (50) (S04E15)"Nama / Us"Greg NicoteroNichole Beattie & Seth Hoffman
23. ožujka, 2014.
16 (51) (S04E16)"A"Michelle MacLarenScott M. Gimple & Angela Kang30. ožujka, 2014.