Wikipedija:Rasprava o brisanju/Rasprave/Ožujak 2024.

Izvor: Wikipedija
Čemu služi ova stranica?

Ova stranica popisuje sve članke koji su predloženi za brisanje i ne mogu se brisati po kriterijima za brzo brisanje. Članci se na popis dodaju kronološki u mjesecu kad su predloženi za brisanje.

Koristite sljedeće predloške kako biste istaknuli svoja mišljenja, imajući na umu da u raspravama ne zbrajamo glasove:
{{Zadržati}} za Zadržati Zadržati i {{Obrisati}} za Obrisati Obrisati

Aktivni mjesec:
Travanj 2024.
Prosinac 2023. · Siječanj 2024. · Veljača 2024. · Ožujak 2024. · Travanj 2024. · Svibanj 2024. · Lipanj 2024.

Tražite nešto drugo?


Rasprava o brisanju – Li Yundi – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA


Ja bi ga stavio u Nacrt. Članak ima nesumnjivo ima određenu kvalitetu, trebalo bi ga samo doraditi.—Dean72 (razgovor) 16:37, 3. ožujka 2024. (CET)

Ja sam ga pobrisao. Osoba koja je prevodila ne zna hrvatski, takve je članke lakše prevesti iz početka. --₳RɢṌ Ṅav¡ડ 16:04, 4. ožujka 2024. (CET)
Rasprava o brisanju – Margarita (hrvatska kraljica) – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

 Komentar: Postoji li šansa da se radi o legendarnoj, a ne povijesnoj osobi? —Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 22:37, 4. ožujka 2024. (CET)

Obrisati Obrisati - Članak nije utemeljen u stvarnosti. Radi se o konstrukcijama koje je bivši član hr.wiki nekritički preuzeo i stavio na wikipediju. Ranije sam ispravio članak o kralju Miroslavu koji je bio iskrivljen umetanjem legendi o posvećenju crkve kod Dubrovnika. U vezi s tim imaginarnim Stjepanom Miroslavom je i pojava tzv. kraljice Margarite. Ništa od toga nije utvrđena povijesna činjenica i takvim konstrukcijama nema mjesta na wikipediji. Walter9 (razgovor) 22:35, 30. ožujka 2024. (CET)

@Walter9, možeš li prepraviti članak Crkva sv. Stjepana u Dubrovniku? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Croxyz (razgovordoprinosi)
Rasprava o brisanju – Datoteka:Sabine Moussier.jpg – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

 Komentar: Ne treba rasprava, dovoljno je staviti predložak pa će, do sudnjega dana, admin obrisati. ponor (razgovor) 05:42, 7. ožujka 2024. (CET)

Rasprava o brisanju – Pismo „Dear Boss“ – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – Simplicia – novo
RASPRAVA

Obrisati Obrisati – @Ponor, htio sam ga ranije predložiti za brisanje, no odlučio sam ostaviti malo vremena u slučaju da netko sredi članak. – Croxyz💬 16:08, 7. ožujka 2024. (CET)

@Ponor, predlažem premještanje članka i brisanja članka pod nazivom Simplicia. Simplicia vodi na oko 10 članaka o nekakvim biljkama. – Croxyz💬 00:46, 12. ožujka 2024. (CET)

@Croxyz @Ponor
Pozdrav,
  1. Izvori su dodani.
  2. Ono da je prepisano iz www.simpliciamusic.com/biografija to je web stranica Simplicie.
  3. To za biljke nema nikakve veze Simplicia je Hrvatska Pjevačica, Skladateljica, Tekstopisac I Likovna Umjetnica.
  4. to za sukob interesa ne razumijem na što mislite.
Lp Diana Vunić (razgovor) 20:27, 17. ožujka 2024. (CET)
SUR:Diana Vunić, članak ne izgleda loše i uz još malo truda mogao bi eksplicitno zadovoljiti kriterije: kada se kaže da treba dodati izvore, misli se da se one brojčice (koje sam sada premjestio na početak) stave nakon svake rečenice, ovisno o tome je li iz njih prenesena tvrdnja. Sukob interesa je pisanje o samoj sebi; to se tolerira, ali uvijek pati od istih problema: mi ne znamo što je točno (ili barem provjerljivo) bez da je to već negdje objavljeno. Vidite WP:BVI. ponor (razgovor) 16:42, 19. ožujka 2024. (CET)
Rasprava o brisanju – Joyce Borden Baloković – novo
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – Žitnica u Gornjem Miholjcu – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – Andrian Konsa – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – Dalmatinska Akcija – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

Obrisati Obrisati, (WP:KR, WP:PRO, WP:NI, WP:BVI); pola sadržaja je kopirano iz izvornog članka Dalmatinska akcija; nisam pronašao nikakve izvore (WP:VI) na tu temu, a u članaku se kao izvor jedino navodi arhivirani mrežni članak iz 2005. —Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 21:36, 12. ožujka 2024. (CET)

Rasprava o brisanju – Gospodarstvo Estonije – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – Luksemburške eurokovanice – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – Robert Kozina Legenda iz Njemačke – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

Obrisati Obrisati — Neprimjereni osobni podatci? Po datumu rođenja pretpostavljam da se ne radi o nogometašu rođenom godinu kasnije. — Hijérovīt(snakk) 13:00, 9. ožujka 2024. (CET)

Rasprava o brisanju – Veleprodaja – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – Milan Bošnjak – zadržano
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

izvorCroxyz💬 18:31, 10. ožujka 2024. (CET)

Vraćeno dok sur. ne sredi članak. Poslije izbrisati doprinose koji krše autorska prava iz povijesti uređivanja. ponor (razgovor) 09:55, 3. travnja 2024. (CEST)


Dopusnica je zaprimljena i dodana u članak. @Croxyz može li se brisanje povući ili članak ima dodatnih kriterija za nominaciju?—Ivi104 03:15, 7. travnja 2024. (CEST)

@Ivi104, može. – Croxyz💬 12:31, 7. travnja 2024. (CEST)
Rasprava o brisanju – Popis poznatih Hrvata – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

Obrisati ObrisatiCroxyz💬 09:34, 11. ožujka 2024. (CET)

Rasprava o brisanju – Nucleus Aerospace – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

Pisano oglašivački, značajnost (vrlo) upitna.—Pax Vobiscum! (razgovor) 13:38, 13. ožujka 2024. (CET)

 Komentar: Čini mi se da je tema zaista malo upitna, ali se spominje u nekim mrežnim člancima. Po meni nema dovoljno sekundarne literature ili/i izvora za članak. Možda se to u budućnosti promijeni? —Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 19:24, 13. ožujka 2024. (CET)
Rasprava o brisanju – Radoje Golović – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

Obrisati Obrisati, brinem se da zaista ne ispunjava kriterije za životopis na Wikipediji, a sekundarnih izvora nema. —Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 19:25, 13. ožujka 2024. (CET)

Rasprava o brisanju – Marko Plavčić – zadržano
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

Završio je Glazbenu akademiju u Sarajevu [1], koncertira od 2021. [2], [3]. Prenosim citat iz [4]:

»Tijekom školovanja na Muzičkoj akademiji osvojio je oko 35 nagrada na međunarodnim i domaćim natjecanjima. Posebno se ističu laureati, prve i druge nagrade na sljedećim natjecanjima: Beogradski festival harmonike (Srbija), Harmonikaški susreti u Puli (Hrvatska), Eufonija Novi Sad (Srbija), Međunarodno natjecanje harmonikaša u Loznici (Srbija), Accordion Days u Pragu (Češka), Akkordeonfest u Grazu ( Austrija), Akordeon Art u Istočnom Sarajevu (BiH), Art Champion u Rusiji, Dani harmonike Smederevo (Srbija), Internacionalno natjecanje Polyhymnia u Skoplju (Makedonija), Australian International AATTA Music Championships and Festival 2020., Majski susreti mladih muzičara Lazarevac ( Srbija), Međunarodni festival „Muzičko proleće“ Smederevo ( Srbija), Otvoreno republičko natjecanje „Ozornye Garmoniki” u Bjelorusiji, Muzički festival „Ohrid te sakam“ (Makedonija) i World Art Games (Španjolska).«

Može li se tu primijeniti načelo „ostaviti pa ako nije poznat ianako ga nitko ne će gledati”, koje je primijenjeno kod M. Kosovca? Nije najbolja usporedba, znam, no Plavčić je školovan, a Kosovec nije (no, ima popularnost i „pokrivenost”). Mnijem da školovani glazbenik koji je počeo karijeru (koncertiranje) ima „pravo” na članak kada ga već imaju pobjednici show-ova. Ako mogu instant-pjevači, mogu i mag. mus. Ili?—Pax Vobiscum! (razgovor) 19:13, 12. ožujka 2024. (CET)

Ravnam(o) se samo po onom što je u članku. Propitivao se ostanak Kosovca pa je ostao, može se propitati i ostanak Plavčića. Često pomogne da se članak sredi.
Usput, rekao bih da članak o Kosovcu korisnim smatra puno više naših čitatelja. Ako smo tu kako bi zadovoljili znatiželju čitatelja... ponor (razgovor) 19:28, 12. ožujka 2024. (CET)
Pokušat ću doraditi članak. Razumijem argumentum čitanosti (i ne tvrdim kako nije opravdan), no može li odnijeti prevagu nad naobrazbom? Klasični glazbenici ne mogu imati ni približnu popularnost kao estradni, koji uglavnom nemaju visoku glazbenu naobrazbu. Utoliko ne mislim kako članak svojim postojanjem šteti, ukoliko se još doradi.—Pax Vobiscum! (razgovor) 19:33, 12. ožujka 2024. (CET)
Mudroslove, nemoj me krivo shvatiti. Nije meni kriterij značajnosti čitanost članka (u smislu mala čitanost=enciklopedijska bezznačajnost, ali uvažavam velika čitanost=moguća značajnost). Što se naobrazbe tiče: na komu stati? Kirurzi, onkolozi, sveuč. profesori kemije, diplomirani glazbenici... sigurno bi dosta njih htjelo imati mali spomenik i na wikipediji. Mislim da su englezi išli na smanjenje tereta za suradnike koji odlučuju o brisanju članaka famoznim "postojanjem dovoljnog broja sekundarnih izvora (koji nisu usputno spominjanje)". Koju god mjeru uzmeš, netko "značajan" ispast će iz nje, a i netko 'privremen' upast će u wiki. I tomu onda služe ovakve rasprave. Moja je greška što nisam pretražio tko je "Marko Plavčić"; rješavam desetke otvorenih wiki-tabova i ovo mi je bio jedan od njih. Odustat ću od zahtjeva ako samo malo popraviš članak. ponor (razgovor) 19:56, 12. ožujka 2024. (CET)

Članak je dopunjen, odustajem od zahtjeva za brisanje. ponor (razgovor) 15:03, 13. ožujka 2024. (CET)

Rasprava o brisanju – Only Records – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

 Komentar: WP:MRVA, nisam pronašao sekundarne izvore. —Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 19:27, 13. ožujka 2024. (CET)

Rasprava o brisanju – Darko Tomašević – zadržano
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

Dorađeno, dodani izvori. Dekan fakulteta, bibliografija od 6-7 knjiga. Mnim kako udovoljava kriterijima.—Pax Vobiscum! (razgovor) 13:36, 13. ožujka 2024. (CET)

Rasprava o brisanju – Kremenko – zadržano
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

Spojeno, ne znam može li se iskoristiti, preusmjereno na Obitelj Kremenko.ponor (razgovor) 15:00, 13. ožujka 2024. (CET)


Rasprava o brisanju – Kategorija:Velikosrpski mitinzi – zadržano
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

Ne slažem se s ocjenom propagande (POV-a). Mitinzi na kojima se proklamirala velikosrpska ideologija jesu velikosrpski. Taj pridjev jasno označava ideološku obojenost tih događaja („događanja naroda”).—Pax Vobiscum! (razgovor) 16:02, 13. ožujka 2024. (CET)

PROTIV PROTIV Ni govora o propagandom POV imenu. Svi ti mitinzi održani tijekom 1990. i 1991. su označeni kao velikosrpski i ta odrednica se pojavljuje i drugdje. Kada se usred Hrvatske urla Ovo je Srbija, to je velikosrpski miting.—Digitars (razgovor) 21:43, 13. ožujka 2024. (CET)

 Komentar: Sjetio sam se one rasprave iz listopada o jednoj sličnoj kategoriji. Meni ova kategorija i sadržajno malo nejasna, a autor kategorije i dvaju članaka je Kubura. U kategoriji su slijedeći članci: Govor na Gazimestanu, Miting u Srbu 27. srpnja 1971. i Miting u Srbu 25. srpnja 1990. Članak »Govor na Gazimestanu« po meni treba ići u neku kategoriju o govorima (= nije miting, već javni nastup/govor), a za »Miting u Srbu 27. srpnja 1971.« nisam pronašao nikakve izvore i odlomak o samom događaju djeluje kao vlastito istraživanje (WP:BVI) – izvori nisu navedeni, a sadržaj nije u skladu sa WP:NPOV. Jedino odlomak »Budući događaji#1989. – 1991.« ima neke izvore koje nisam išao provjeravati. Članak »Miting u Srbu 25. srpnja 1990.« treba spojiti sa člankom o »Saboru u Srbu«, jer je to u više manje ista tema. —Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 19:20, 13. ožujka 2024. (CET)

Ono na Gazimestanu je bio miting čiji je svakako najistaknutiji dio bio ratnohuškački i velikosrpski govor Slobodana Miloševića. Eventualno preimenovanje u miting i onda u članku opisivanje Miloševićevog govora kao najistaknutijeg dijela mitinga. Što se tiče Srba, miting je pravi izraz koji se koristi i drugdje, a sabor je bio takoreći službeni naziv koji su dali srpski organizatori tog skupa. Ova kategorija treba ostati i svakako je treba popuniti člancima o drugim velikosrpskim mitinzima, poput onog u Karlovcu, Jagodnjaku i drugdje. —Digitars (razgovor) 21:50, 13. ožujka 2024. (CET)
Rasprava o brisanju – Kataloška jedinica i dvostruka kataloška jedinica – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

Obrisati Obrisati – još koristi Wikipediju kao izvor. – Croxyz💬 00:58, 14. ožujka 2024. (CET) Obrisati Obrisati – Sasvim nesređeno. – The Yennefer (razgovor) 21:21, 17. ožujka 2024. (CET)

Rasprava o brisanju – Nikola Grabić – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – Posebno:Prefiks_indeks/Dodatak:Popis_igrač – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA

Obrisati Obrisati - apsolutno san za brisanje ove nakarade na koju san već par puta u kafiću upozorava, podaci su u većini popisa stariji od 10 godina, nešto san ja ažurira 2015. dok san se ima vrimena bavit s time. Nemamo dovoljno resursa za održavanje tih popisa, to je valjda jasno i pticama na grani. Uostalom, mislin da je trenutačnoj momčadi nekog kluba mjesto u GIP-u, a ne u dodatku.—Carl Johnson (razgovor) 17:00, 14. ožujka 2024. (CET)

Obrisati Obrisati O ovom problemu sam jednom pisao (isplati se pročitati). Usput, @Ponor, neki od njih (vjerojatno samo pokoji hrvatski i bosanskohercegovački) su iznimke poput Dodatak:Popis igrača GNK Dinama Zagreb. No, taj popis je problematičan jer nema izvora, a i ima dosta grešaka (stoga ga ne uređujem). Srećom imamo GNK Dinamo Zagreb#Momčadi_prvaka koja je dobra zamjena. – Croxyz💬 00:35, 15. ožujka 2024. (CET)
Pročitao. U godinu i po nikakvog pomaka. Red bi bio pozvati i SUR:Cybermb koji je tada jedini bio za zadržavanje. Ja ovaj put ne bih *opet* čekao da popise *NETKO* uredi. ponor (razgovor) 16:54, 19. ožujka 2024. (CET)

@Ponor, pregledao sam sve članke koji imaju "NK" u imenu (vjerojatno 3/4 hrv. klubova imaju NK u imenu). Svi su po meni za brisanje. – Croxyz💬 00:42, 15. ožujka 2024. (CET)


Obrisao sam oko 400 stranica, ostale su još dvije (mogu li se iskoristiti?) i ponešto u Kategorija:Popisi nogometaša. SUR:Croxyz, SUR:Carl Johnson, možete li pogledati što s tim? ponor (razgovor) 21:03, 27. ožujka 2024. (CET)

@Ponor, Dodatak:Popis igrača GNK Dinama Zagreb treba brisati (o tom popisu sam ovdje već pričao, većinski su ga IP-ovci izradili). Dodatak:Popis igrača KK Cetina Trilj se može uklopiti u KK Cetina Trilj. Jedan suradnik ga često ažurira. Što se tiče kategorije za brisanje su Dodatak:Popis hrvatskih nogometnih reprezentativaca do 17 godina, Dodatak:Popis danskih nogometnih reprezentativaca, Dodatak:Popis stranih nogometaša u La Ligi. Ostatak zadržati. – Croxyz💬 21:51, 27. ožujka 2024. (CET)
@Ponor, slažen se u potpunosti sa @Croxyz.—Carl Johnson (razgovor) 16:01, 28. ožujka 2024. (CET)
Rasprava o brisanju – Popis epizoda serije Živi mrtvaci – novo
RASPRAVA

Obrisati Obrisatiobrazloženje. – Croxyz💬 11:48, 17. ožujka 2024. (CET)

Rasprava o brisanju – Janjče – novo
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – Bilo (Primošten) – novo
RASPRAVA


Korčulanski zaseoci[uredi kôd]

Rasprava o brisanju – Medvinjak – novo
RASPRAVA

Medvinjak, Žrnovska Banja, Pupnatska Luka, Zavalatica, Prižba, Gršćica, Karbuni, Tri Luke, Črnja Luka, Prigradica, Babina, Kneža, Vinačac . – Croxyz💬 18:04, 17. ožujka 2024. (CET)

@Croxyz Zašto zaseoci ne mogu biti na hrvatskoj Wikipediji? Na češkoj Wikipediji, koja je moja domaća Wikipedija, su članci o zaseocima prihvaćeni a ne brišu se (za izradu članaka o zaseocima dobio sam i nagradu). Iskreno, ne razumijem zašto korčulanski zaseoci nisu neovisni, kada 2021. godine stekla neovisnost na primjer naselja Maslenica i Rovanjska, ali to je samo moje mišlenje. Mislim kad su zaseoci uz more ili se po njima nešto zove (most, tunel, odmorište...), su dovoljno značanji. Moson81 (razgovor) 19:44, 17. ožujka 2024. (CET)
@Moson81 Na hrvatskoj Wikipediji, očito, imamo drugačije kriterije od vaših. Ne znam napamet točne kriterije za naseljena mjesta (3. razina prostorne podjele, ako se dobro sjećam? Prema današnjem se zakonu to odnosi na županije), ali zaseoci su (prema trenutnom konsenzusu) svakako izvan njih. — Hijérovīt(snakk) 19:56, 17. ožujka 2024. (CET)
Praksa da nemamo zasebne članke je vrlo stara na hr wiki, jedna od onih odluka koje su donesene prije nego je 98% današnjih suradnika bilo aktivno. Mislim da je povod bio članaka Farska (dio Nerežišća, iako daleko od samog naselja). Ne sjećam se točno argumenata niti mogu naći te rasprave, ali praksa je bila da se taj sadržaj uklopi u članak o naselju kojem ti zaseoci administrativno pripadaju. --₳RɢṌ Ṅav¡ડ 17:40, 18. ožujka 2024. (CET)
Osobno sam PROTIV PROTIV brisanja zaselaka tj. za preispitivanje dosadanja nepisana pravila jer će u budućnosti depopulacijom mnoga mjesta postati zaselci ili napuštena mjesta. Svaka ljudska naseobina (mjesto) koja je potvrđena kao toponim i koja ima određenu povijest (podkrjepljenu izvorima) po meni bi mogla zadovoljavati kriterije. Naravno, jedno- ili dvorečenični članci o zaseocima (XY je zaselak u AB općini u CD županiji) ne bi imali previše smisla. Zaključno, ne ad hoc ni brisati ili zadržati, nego brisati ako nema izvora niti (zemljopisno-povijesne/toponimske) značajnosti.—Pax Vobiscum! (razgovor) 02:02, 28. ožujka 2024. (CET)
@Mudroslov, ne govorim o mjestima bez populacije (takvih u Hrvatskoj ima gotovo 200) ili mjestima koja su prije postojala, a danas više ne (primjerice ova, sigurno ih više ima). O takvim mjestima imamo članke. Brišu se članci o mjestima koja nikada nisu bila dio nekog popisa stanovništva. Naravno, ne govorim o srednjovjekovnim, antičkim itd. naseljima, već isključivo o suvremenim, odnosno onima koji danas postoje. – Croxyz💬 02:57, 2. travnja 2024. (CEST)
Rasprava o brisanju – Vidljive – zadržano
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

Zadržati Zadržati Ovo je prvi veliki međuinstitucionalni projekt na ovu temu sa svim velikim/značajnim institucijama iz RH u tom polju. Također, to što nema puno izložbi na HR.Wikipediji nije neki argument za brisanje. Isto tako, umjetnice/žene su podzastupljene na HR.Wikipediji pa bi bilo dobro imati više sadržaja o njima. MarkoK1984 (razgovor) 10:31, 18. ožujka 2024. (CET)

Zadržati Zadržati - svakako! Slažem se sa svim gore navedenim za ne brisanje. Ne samo da se radi o važnoj suvremenoj izložbi/projektu, nego može biti poticaj za pisanje o važnim izložbama u hrvatskoj povijesti, o kojima nema ništa, a bile su značajne za pojedine umjetničke pravce, umjetnike, odraz vremena, razvoj kulturnih politika, umjetničkih incijativa i slično. Na našoj Wikipediji nismo ni članak "izložba" kako treba obradili. Možda treba cijelu priču provesti sustavno:
1. Kulturni događaji (dogovoriti se da li manifestacije (kako neki pišu) ili događaji (kako većina piše na našoj Wikipediji)
2. Izložbe/predstave/koncerti/itd
3. Važne izložbe/važni koncerti/važne predstave Druidpepo (razgovor) 11:23, 18. ožujka 2024. (CET)

Zadržati Zadržati Vidljiva nije samo izložba, nego projekt u više područja najrelevantnijih domaćih institucija. U nekim prethodnim stranicama brisani su djelovi teksta koji su se - uz prema pravilima Wikipedije navedene izvore - odnosili na statistički dokazanu podzastupljenost žena u muzejima i muzejskim zbirkama. Suradnica:Hana Gaon 11:23, 18. ožujka 2024. (CET)

Zadržati Zadržati Osim što se radi o wikimedijskom projektu, važno je sve što može privući žene kao buduće suradnice na wikipediji. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 12:58, 18. ožujka 2024. (CET)

 Komentar: Imamo izložbi, pitanje je samo koje izložbe smatramo dovoljno značajnima. Samo prema tom searchu čini mi se da većinom imamo članke za periodički organizirane izložbe (tipa Venecijanski bijenale), ali vidim da neke imaju članke za pojedine godine, ili tipa Antimasonska izložba koja je one-off. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Hijerovit (razgovordoprinosi)

 Komentar: Sve (za) što ima dovoljan broj *sekundarnih* izvora može biti tema wikipedijskog članka. U tom smislu ne bi bilo loše s vremenom dodati i osvrte na izložbu, recenzije, što drugi pišu o njoj. Pitanje iz prijedloga brisanja bilo bi slično pitanju "pišemo li o koncertima?" — pišemo, Live Aid i drugi. –ponor (razgovor) 16:02, 19. ožujka 2024. (CET)

Rasprava o brisanju – Virginia Kapić – zadržano
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

Članak je pisan aktivistički, kao nekakav „popis grijeha”, bez izvora za brojne tvrdnje. Značajnost osobe je vrlo upitna. Osobno sam za Obrisati Obrisati.—Pax Vobiscum! (razgovor) 00:50, 20. ožujka 2024. (CET)

 Komentar: izvori su dodani. — Hijérovīt(snakk) 08:45, 23. ožujka 2024. (CET)

Zadržati Zadržati - članak je sada uređen i izvori su dodani, a tema je relevantna.—Dean72 (razgovor) 13:34, 23. ožujka 2024. (CET)

Rasprava o brisanju – Kasandar – zadržano
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

 Komentar: Mjesec dana do roka za ophodnju — predložiti brisanje — dva tjedna do zaključenja rasprave o brisanju. Ovo je prerano predloženo. Preuzeto je iz sr:Kasandar; tamo ima stotinjak otvaranja mjesečno. ponor (razgovor) 20:32, 19. ožujka 2024. (CET)

@Ponor, a znam, htio sam spustiti broj neophođenih na 0. Barem znamo odakle informacije potječu. – Croxyz💬 20:34, 19. ožujka 2024. (CET)
Znam. Sve OK. Nećemo te tući, inače si nam skroz dobar.ponor (razgovor) 20:36, 19. ožujka 2024. (CET)
@Ponor, preveo sam uvod s en.wiki. Od izmjena koje nismo patrolirali neki dan ostalo ih je oko 4. Ne znam što raditi s njima, pa ih ostavljam drugima. – Croxyz💬 17:15, 23. ožujka 2024. (CET)
Rasprava o brisanju – Studentski zbor Tehničkoga veleučilišta u Zagrebu – novo
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – Siniša Režek – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – Karate klub Stolac – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – Tomislav Beronić – zadržano
Zaključak rasprave: Zadržano
RASPRAVA

Zadovoljava kriterije (više izdanih književnih djela), treba samo nadopuniti (primjerice, [5]).—Pax Vobiscum! (razgovor) 17:38, 27. ožujka 2024. (CET)

Rasprava o brisanju – Srbi i Hrvati – novo
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – Centro Lago di Como – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – Viale Bligny (Milano) – obrisano
Zaključak rasprave: Obrisano
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – Kane i Abel – novo
RASPRAVA

Obrisati Obrisati – prvi izvor citira en.wiki (Wikipedija ne može sama sebi biti izvor!), a durgi je nekvalitetni izvor. – Croxyz💬 19:29, 28. ožujka 2024. (CET)

Zadržati Zadržati - Čemu brisanje, pa roman je i te kako poznat i bio je best seller? Po njemu je i napravljena mini TV serija. Treba samo malo oblikovati članak i dodati par kvalitetnih izvora.—Dean72 (razgovor) 16:40, 1. travnja 2024. (CEST)

@Dean72, predlagatelj je predložio članak za brisanje zbog cross-wiki spama. Ja sam iznio svoje obrazloženje (nekvalitetni izvori). – Croxyz💬 17:05, 1. travnja 2024. (CEST)
Izvori u biti postoje, ali ih autor nije naveo. Ponavljam, dovoljno je dodati kvalitetne izvore i po mom mišljenju članak može ostati. Tema i te kako ima značajnost.—Dean72 (razgovor) 09:56, 2. travnja 2024. (CEST)
@Dean72, ne mislim da tema ne zaslužuje članak. Komentiram trenutačno stanje članka jer u ovom stanju članak ne može opstati. – Croxyz💬 10:49, 2. travnja 2024. (CEST)
Rasprava o brisanju – Kristina Ikić Baniček – novo
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – Dinko Pintarić – novo
RASPRAVA


Rasprava o brisanju – Queer Sport Split – novo
RASPRAVA

Zadržati Zadržati Ima sasvim dovoljno izvora te je tema slabo zastupljena pa je ne treba brisati. MarkoK1984 (razgovor) 19:18, 1. travnja 2024. (CEST)

 Komentar: – slaba zastupljenost teme nije kriterij prema kojem tema zaslužuje članak. – Croxyz💬 02:48, 2. travnja 2024. (CEST)