Popis likova u Inspektoru Rexu

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Ovo je popis likova iz austrijske kriminalističke serije "Inspektor Rex".

Rex[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Rex
Rex je njemački ovčar i policijski pas koji služi kao dodatan par očiju i ušiju za ekipu. Vrlo je brz i ima dobar njuh. Tijekom serije promijenio je mnoge partnere i glumce: naime, Rexa je glumilo čak četvoro pasa. Rex obožava sendviče, mrzi zločince i boji se veterinara.

Rexovi partneri[uredi VE | uredi]

Richard Moser[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Richard Moser
Richard Moser bio je prvi Rexov vlasnik i vođa ekipe. Udomio je Rexa nakon smrti njegovog vlasnika i brzo se sprijateljio s njim. Moser je atletski građen (za razliku od svojih nasljednika) i bio je u vezi s mnogo žena. Ubijen je u četvrtoj sezoni, a glumio ga je Tobias Moretti.

Alexander Brandtner[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Alexander Brandtner
Brandtner je u četvrtoj sezoni zamijenio Mosera kao vođu tima. Iako se zakleo da neće raditi s psima nakon smrti njegovog Arka u eksploziji, Brandtner se predomišlja kad vidi Rexa te se useljava u Moserov stan. Kao i Moser, Brandtner je atletski građen i privlačan ženama. Glumio ga je Gedeon Burkhard.

Marc Hoffmann[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Marc Hoffmann
Marc Hoffman naslijedio je Brandtnera u osmoj sezoni. Ponekad je nespretan, ali je i mudar te često nadmudri ubojice. U vezi je s policajkom Nikki Herzog. Glumio ga je Alexander Pschill.

Lorenzo Fabbri[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Lorenzo Fabbri
Lorenzo Fabbri je talijanski viši inspektor s kojim se Rex udružuje u 11. sezoni. Čini se da je Rex razumio talijanski jezik bez problema. U drugoj epizodi 14. sezone poginuo je u eksploziji automobila koju je namjestio srpski mafijaški poglavnik. Glumio ga je Kaspar Capparoni.

Davide Rivera[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Davide Rivera
Davide Rivera zamijenio je Fabbrija u 14. sezoni i brzo se sprijateljio s Rexom. Tijekom 14. i 15. sezone riješio je mnogo zamršenih slučajeva. Nije sasvim jasno zašto se nije pojavio u 16. sezoni. Glumio ga je Ettore Bassi.

Marco Terzani[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Marco Terzani
Marco Terzani zamijenio je Riveru u 16. sezoni i ostao sve do osamnaeste, posljednje sezone serije. Za razliku od prethodnika, bio je vrlo atletski građen i privlačan ženama, kao i Moser. Glumio ga je Francesco Arca.

Ostali istražitelji[uredi VE | uredi]

Ernst Stockinger[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Ernst Stockinger
Ernst Stockinger je Moserov prijatelj i comic relief u prvih nekoliko sezona. Oženjen je i obožava sendviče koje mu Rex redovito krade. Unatoč tome, vrlo je sposoban i u više navrata spasio je svoje prijatelje od sigurne smrti. Krajem treće sezone odlazi u Salzburg gdje mu je supruga naslijedila stomatološku ordinaciju. Glumio ga je Karl Markovics.

Peter Höllerer[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Peter Höllerer
Peter Höllerer je podeblji policajac koji uglavnom radi u uredu i ne voli obavljati terenske poslove. Govori bečkim dijalektom, hladne je glave i uspješno se suočava s najtežim problemima. U četvrtoj sezoni odlazi u mirovinu kako bi se brinuo o bolesnoj majci. Glumio ga je Wolf Bachofner.

Christian Böck[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Christian Böck
Christian Böck je upoznao Mosera u trećoj sezoni te je bio glavni sumnjivac tijekom istrage o nekom zločinu, ali se pokazalo da je policajac na tajnom zadatku. Moser ga je uvjerio da dođe u njihovu ekipu, te je on s njima proveo mnogo godina. Neprestani comic relief je odnos njega i Rexa. Glumio ga je Heinz Weixelbraun.

Fritz Kunz[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Fritz Kunz
Fritz Kunz zamijenio je Höllerera i ostao nekoliko sezona. Uglavnom se javlja na telefon, ali često ide i na teren, za razliku od Höllerera. Dobar je matematičar i statističar te je vrlo pedantan. Glumio ga je Martin Weinek.

Nikki Herzog[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Nikki Herzog
Jedina žena istražitelj u seriji, Nikki je bila Marcova djevojka i policijska partnerica. Vrlo je atraktivna i inteligentna. Glumila ju je Elke Winkens.

Giandomenico Morini[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Giandomenico Morini
Giandomenico Morini kolega je i pomoćnik Lorenza Fabbrija. Pojavljuje se u 10. sezoni, a odlazi početkom 14. jer je premješten u Milano. Glumio ga je Fabio Ferri.

Alberto Monterosso[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Alberto Monterosso
Alberto Monterosso zamijenio je Morinija u 14. sezoni i ostaje do kraja snimanja. U lošoj je kondiciji i neprestano puši. Glumio ga je Domenico Fortunato.

Ostali likovi[uredi VE | uredi]

Dr. Leo Graf[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Leo Graf
Dr. Leo Graf je forenzičar i patolog koji je bio u seriji od 1. do 10. sezone. Za razliku od ostalih, opušten je u svom laboratoriju. Ima dobar odnos s kolegama i često im pomaže. Glumio ga je Gerhard Zemann.

Max Koch[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Max Koch
Max Koch je umirovljeni istražitelj koji često pomaže ekipi kao špijun. Nakon Stockingerova odlaska pomogao je reformirati ekipu. Ima mnogo vremena, vrlo je dobrodušan i neprestano puši lulu. Nakon Moserove smrti više se nije pojavljivao. Glumio ga je Fritz Muliar.

Katia Martelli[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Katia Martelli
Katia Martelli je rimska forenzičarka beznadno zaljubljena u Fabbrija. Dok Rex pokušava sabotirati tu vezu, Morini im pomaže. Glumila ju je Pilar Abella.

Filippo Gori[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Filippo Gori
Filippo Gori šef je rimske policije. Iako isprva nije prihvaćao Rexa, kasnije mu je dopustio ostati vidjevši da je koristan. Glumio ga je Augusto Zucchi.