Croteam: razlika između inačica

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodana 92 bajta ,  prije 11 godina
→‎Povjest Tvrtke: žestoki spellcheck i mala dopuna
(→‎Povjest Tvrtke: žestoki spellcheck i mala dopuna)
'''Croteam''' je poznati hrvatski proizvođač [[Igra|video igara]], osnovan u [[Zagreb|Zagrebu]] [[1993]]. godine.
 
== PovjestPovijest Tvrtketvrtke ==
'''Croteam''' je osnovan [[1993]]., a prvi svoj projekt su imali već igru po nazivu "FootbalFootball GlorryGlory" koju su izdali za Black Legend platformu, [[1994]]. godine. Godinama kasnije, Croteam razvija interni game-engine, koji je kasnije nazvan "Serious Engine" te je korišten za njihovu najpoznatiju igru - [[Serious Sam]]. Igra je izdata [[2001]]. godine i doživjela je velik uspjeh, između ostalog je osvojila nagradu igre godine od poznatog kritičarskog portala GameSpot.
 
[[2002]]. Godinegodine Croteam izdaje samostalni expansion pack za proslavljenog [[Serious Sam]]-a, pod jednostavnim nazivom "Serious Sam - The Second Encoutner".
 
[[2003]]. Godinegodine Croteam javno najavljuje Serious Sam 2 kojeg će pokretati Serious Engine 2 te će istovremeno biti puno naprednijnapredniji i kompleksnij od svog prethodnika. 2005. Izdaju Serious Sam 2 te Serious Engine 2.
 
[[2007]]. Godinegodine Croteam izjavljuje da je Serious Sam 3, kao i Serious Engine 3 u razvoju te da će se ubrzo pojaviti. No, unatoč najavama do dana današnjeg Serious Sam 3 nije ugledao svjetlo dana.
 
[[2009]]. Godinegodine Najavljujunajavljuju i ubrzo izdaju prerađena izdanja Serious Sam-a, ali rađenih u Serious Engine 3. CjelaIgra je izdana pod nazivom "Serious Sam HD: The First Encounter". Cijela igra je prebačena u novi grafički engine, te uz poboljšan [[multiplayer]] predstavlja ponovljeno iskustvo prvog djeladijela. Također, istovremeno je i objavljena verzija za [[Xbox 360]] platformu.
 
[[2010]]. Godinegodine Izbacujuizdana takođerje prerađenu veriju [["Serious Sam]]-a, aliHD: ovog puta je u pitanju "The Second Encounter". Također i dalje i izjavama najavljuju da će Serious Sam 3 biti do sada najbolje iskustvo napravljeno od strane Croteama.
 
[[2011]]. godine Serious Sam 3 prikazan je na E3, na oduševljenje novinara i publike.
 
== Vanjske poveznice ==
41

uređivanje

Navigacijski izbornik