Razgovor sa suradnikom:Ivucica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!


--Luka Krstulović 11:49, 18. lipnja 2006. (CEST)[odgovori]

Računalo[uredi kôd]

Naravno ad treba članak koji se zove Računalo.

U članku Računalo se izbriše #REDIRECT [[Dijelovi računala]]. I poćme se pisati članak o računalu. Naravno da se može prepisivati sa wikipedija na drugim jezicima ali taj prijepis mora biti na hrvatskom jeziku (preveden na hrvatski jezik).

Puno uspjeha --Andrej Šalov 12:15, 18. lipnja 2006. (CEST)[odgovori]

Obalna straža[uredi kôd]

Bok, članak Hrvatska obalna straža će biti izbrisan jer već postoji Obalna straža Republike Hrvatske. Eto, ako imaš želje, slobodno nadopuni nekim novim informacijama :-)--Saxum 18:03, 10. lipanj 2009. (CEST)

hehe, hvala na upozorenju :-)--Saxum 18:03, 10. lipanj 2009. (CEST)

ZATEMAS[uredi kôd]

Članak je vraćen na stranicu za razgovor, s rokom za sređivanje od mjesec dana, do 1. listopada 2018. godine.

Glede njegova brisanja prije 11 godina, napisao sam ovdje zašto je članak bio obrisan.

Netko s odgovarajućim tehničkim obrazovanjem i više desetljeća u informatičkoj struci trebao bi razumjeti o čemu se radi iz prve rečenice, koja glasi: ZATEMAS je evaluacijski sustav koji omogućuje svojim korisnicima da razvijaju svoje programersko znanje rješavajući zadatke na tom sustavu.

  • Evaluacijski sustav? Kakav, elektronički, softverski, drveni? Što taj sustav vrednuje?

Pretpostavljam da je 11 godina poslije lako vidjeti da se iz postojećeg teksta od prosječnog čitatelja traži da pročita cijeli članak da bi shvatio o čemu se radi, a od naprednog čitatelja se traži da je ili već čuo o sustavu, ili da ignorira manjkavosti teksta, time što će brzo shvatiti o čemu se radi.

U redu, brzo sam shvatio o čemu se radi, ali tekst koji je napisan prije 11 godina nije enciklopedijski bio onda niti je to danas, ali sam pretpostavio da će lakše biti osmisliti jednu ili dvije uvodne rečenice i dopuniti ostatak, nego pisati sve ispočetka, zato sam vratio sve. Lijep pozdrav! SpeedyGonsales 13:53, 1. rujna 2018. (CEST)[odgovori]

Brigada Kralj Tomislav[uredi kôd]

Napisali ste: Pozdrav, na Brigada Kralj Tomislav sam pokušao dodati tag da su potrebni citati

  • Citati sami po sebi nisu potrebni nijednom članku, pretpostavljam da ste mislili na izvore.
  • Ne dodaje se oznaka (tag), nego se dodaje predložak, koji je u tekstu vidljiv kao uputa da je potrebno dopuniti članak izvorom, uputa je tipično napisana kao eksponent (superscript).


Napisali ste: ... no jedan korisnik je već dvaput rollbackao edit bez ikakvog opravdanja.

  • Predložak za izvore ne dodajemo bez valjanog obrazloženja na stranici za razgovor, što je mislim obrazloženo u samom predlošku. Ako dodajete dotični predložak bez valjanog obrazloženja, drugi suradnici su u pravu ukloniti beskorisni predložak.

Napisali ste: Pokušao sam stupiti u kontakt s korisnikom, no bezuspješno. Thoughts? Jesam li ovdje pogriješio?

  • Komunikacija s drugim suradnicima je način kako Wikipedija funkcionira, no kako su suradnici volonteri, ponekad je komunikacija spora i suboptimalna.

Slobodno postavljajte pitanja, rado ćemo Vam pomoći da budete koristan suradnik Wikipedije i napose, hrvatske wikipedije. SpeedyGonsales 16:01, 13. listopada 2018. (CEST)[odgovori]

Re: ZATEMAS[uredi kôd]

Razlog ispravka wikipoveznice u članku ZATEMAS jest uvjetovan postojećim wikipedijskim smjernicama, odnosno pravilima (vidi Wikipedija:Tečaj (Wikipoveznice). Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 22:30, 17. listopada 2018. (CEST)[odgovori]