Razlika između inačica stranice »Rupotina«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodana 22 bajta ,  prije 4 godine
bez sažetka
Posebna je po svojim [[priroda|prirodnim]] ljepotama od čega su najljepši izvori pitke [[voda|vode]] u [[Borovi|bor]]ovoj [[šuma|šumi]] Voljak.
 
Rupotina je najmanje mjesto s mnogo poznatih športaša, a to su: Stipe Čerina, [[Nikola Kalinić]], [[Marina Katić]], [[Ante Delaš]], [[Mario Delaš]], [[Tomislav Nakić]], [[Lukša Boban]], [[Krešimir Bogdan]], [[Igor Čerina]], [[Marinko Boban]], Petra Vrdoljak, [[Nikola Žižić]], Milan Mičić, Franko Bogdan.{{nedostaje izvor}} Iz Rupotine je i poznati hrvatski športski povjesničar [[Jurica Gizdić]], autor 50 knjiga športske tematike. Gizdić je i potpredsjednik Hrvatskog društva za povijest sportašporta na razini cijele Hrvatske.
 
Selo [[Blaca (Rupotina)|Blaca]] iza Kozjaka pripada također MO Rupotina. Selo je jedno od izoliranijih u županiji, jer nema spoja na vodovodnu niti na električnu mrežu. U njemu obitava nekoliko obitelji, a više njih je obnovilo svoje stare kuće, bave se stočarstvom i poljoprivredom. Udruga Blaca-Solin želi sačuvati običaje i selu vratititi nekakav život te organizira pučku feštu "Žetva i vršidba", svaka posljednje subote u srpnju mjesecu.{{nedostaje izvor}}
 
{{Mrva-naselje hr}}
155.232

uređivanja

Navigacijski izbornik