Prijeđi na sadržaj

Molly Weasley: razlika između inačica

Dodano 30 bajtova ,  prije 6 godina
m
lektura
m (lektura)
m (lektura)
Njezina najmlađa djeca, Ron i Ginny, najbolji su prijatelji [[Harry Potter (lik)|Harryja Pottera]] i [[Hermione Granger]] (Ginny je izlazila s Harryjem tijekom svoje pete godine). Molly je Harryja i Hermionu, koji nemaju čarobnjačke obitelji, prihvatila kao svoju djecu i neslužbene članove [[obitelj Weasley|obitelji Weasley]]. Posebno se zaštitnički ponaša prema Harryju zato što je on siroče kojeg njegova jedina obitelj maltretira. Kad je Molly u [[Harry Potter i Plameni pehar|Harryju Potteru i Plamenom peharu]] čula neistinite priče o tome kako Hermiona vara Harryja s [[Viktor Krum|Viktorom Krumom]], počela se hladno ponašati prema Hermioni sve dok joj Harry nije objasnio da je ta priča samo još jedna izmišljotina [[Rita Skeeter|Rite Skeeter]] (Hermiona zapravo nikad ni nije bila Harryjeva djevojka pa se njezina veza s Krumom ne može nazvati varanjem). Molly se nakon objašnjenja opet počela ponašati normalno prema Hermioni.
 
Ponekad se čini da se Molly prema Harryju ponaša čak i bolje nego prema svojoj djeci, a pogotovo Ronu. Očiti je primjer toga kad Molly u Harryju Potteru i Plamenom peharu Ronu da groznu iznošenu svečanu pelerinu (koja izgleda kao da je za djevojke) dok je Harryju nabavila znatno ljepšu pelerinu i čini se da joj uopće ne smeta Ronov sram zbog izgleda pelerine; kad je Ron rekao da neće odjenuti tu pelerinu, Molly mu je rekla da može ići gol, a Harryju je nabacila da ga fotografira zato što bi joj dobro došlo malo smijeha. Ipak, trebalo bi naglasiti da je Harryjeva pelerina kupljena njegovim novcem dok je Ron dobio rabljenu zato što Weasleyjevi imaju znatno manje novca od Harryja. Potpuno suprotno prethodno navedenom događaju, Molly je bila presretna kad je Ron postao [[Domovi u Hogwartsu#Gryffindor|gryffindor]]skim prefektom te ga je zbog toga izgrlila i izljubila, na gađenje Freda i Georgea, te mu je čak ponudila da mu kupi novu svečanu pelerinu kao nagradu (tada mu svečana pelerina više ne bi pomogla zato što učenici pete i šeste godine nisu prisustvovali nikakvim svečanim prigodama). Kako su mu Fred i George već kupili novu svečanu pelerinu (nakon ''Plamenog pehara''), Molly je prihvatila da mu umjesto pelerine kupi novu leteću metlu.
 
Molly pokušava održavati red u kući, ali taj zadatak otežavaju Fred i George. Čini se da se Molly čvrsto drži pravila, ali tijekom školovanja u [[Hogwarts]]u je, zajedno sa svojim budućim suprugom, često kršila pravilo da svi učenici moraju biti u prostorijama svog doma do ponoći (vidi [[Harry Potter i Plameni pehar|4. knjigu]]).