Super Mario Galaxy: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Redak 10: Redak 10:
Mario se probudi na planetu punom trave gdje ga probude tri [[Zečevi|zeca]]. Zečevi, koji su preobražene Lume, ga odvedu do Rosaline. Rosalina je majka Luma koja putuje kroz svemir. Bowser je ukrao gorivo njenog broda (''Comet Observatory''ja), moćne i velike zvijezde. Rosalina zamoli Marija da joj pomogne vratiti zvijezde i uništiti Bowsera. Mariju također pomogna Luma koja mu se uvuče u kapu i dadne moći brzog okretanja.
Mario se probudi na planetu punom trave gdje ga probude tri [[Zečevi|zeca]]. Zečevi, koji su preobražene Lume, ga odvedu do Rosaline. Rosalina je majka Luma koja putuje kroz svemir. Bowser je ukrao gorivo njenog broda (''Comet Observatory''ja), moćne i velike zvijezde. Rosalina zamoli Marija da joj pomogne vratiti zvijezde i uništiti Bowsera. Mariju također pomogna Luma koja mu se uvuče u kapu i dadne moći brzog okretanja.


Mario i Luma putuju kroz mnoge galaksije pronalazeći zvijezde i vračajući ih Rosalini, uz moć zvijezda mogu putovati u novije galaksije, dok im Peach šalje pisma. [[Luigi]] se nekad pojavi i pomogne igraču dovršiti nivoe.
Mario i Luma putuju kroz mnoge galaksije pronalazeći zvijezde i vračajući ih Rosalini, uz moć zvijezda mogu putovati u novije galaksije, dok im Peach šalje pisma. [[Luigi]] se nekad pojavi i pomogne igraču dovršiti nivoe. Mario kasnije može s Lumama slušati Rosalininu priču. Rosalina objasni da, kad je bila mlada, posjetila ju je Luma da joj pomogna pronači majku. Ona i Rosalina putovale su brodovima i zvijezdama, ali je Rosalini falio dom, i osječala se krivo jer je i njena majka umrla. Luma se pretvorila u komet i dopustila Rosalini da putuje svemirom koliko hoće. Tamo je odlučila da su joj Lume obitelj.

Nakon još putovanja Mario i Rosalina dospiju u centar svemira gdje Mario pronađe Bowsera u novoj galaksiji. Mario ga porazi i uzme zadnju veliku zvijezdu. Kad Mario i Peach krenu doma, jedan od planeta Bowserove galaksije iskusi [[Supernova|supernovu]] i stvori ogromnu [[Crna rupa|crnu rupu]]. Sve Lume, uključujući i Lumu koja je pomogla Mariju, se bace u crnu rupu da ju neutraliziraju. Nakon što se zatvori, eksplodira i pošalje Marija daleko, gdje ga Rosalina uhvati i kaže da ovo nije kraj, nego novi početak za svemir, koji se ne savršeno ponavlja.

Mario i svi ostali se vrate baš na mjesto gdje su započeli. Pred Peachin dvorac u novom svemiru. Nitko osim Marija se ne sjeća starog svemira, i kad se probudi sretno vikne "''Dobrodošla, moja nova galaksijo''!". Ako igrač skupi 120 zvijezda, u posebnoj završnoj sceni Rosalina kaže "''Paziti ću te, čak i preko zvijezda''". Mariova Luma je također živa i ostane sama dok Rosalina otputuje u novu galaksiju.


== Doživljaj igre ==
== Doživljaj igre ==

Inačica od 8. svibnja 2020. u 12:39


Super Mario Galaxy
Europski omot
ProizvođačNintendo EAD Tokio
Izdavač(i)Nintendo
SerijalSuper Mario
Nadnevak izlaskaOriginalno izdanje
JA: 1. studenog 2007.
SA: 12. studenog 2007.
EU: 16. studenog 2007.
AU: 29. studenog 2007.
JR: 1. veljače 2008.
HK: 12. srpnja 2008.
RK: 12. srpnja 2008.
JK: 4. rujna 2008.
Nintendo Selects
SA: 28. kolovoza 2011.
EU: 16. rujna 2011.
AU: 7. studenog 2011.
JK: 23. travnja 2011.
Digitalno preuzimanje za Wii U
JA: 31. svibnja 2015
SA: 24. prosinca 2015.[1]
EU: 4. veljače 2016.[2]
AU: 5. veljače 2016.
Nvidia Sield
22. ožujka 2018.[3]
Žanr(ovi)Platformska igra, akcijsko-avanturistička igra
Način(i) igreJedan igrač, zajednička igra s dva igrača
Dobna granicaESRB: Everyone
PlatformaNintendo Wii, Wii U, Nvidia Shield (N.R. Kina)[4]
Ulazni uređajiWii, U: Wii Remote i Nunchuck
Wii U: Wii U GamePad
Medij(i)Wii: Optički disk
Wii U: Digitalno preuzimanje


Super Mario Galaxy (ja. スーパーマリオギャラクシー/Sūpā Mario Gyarakushī, ko. 슈퍼 마리오 Wii 갤럭시 어드벤처/Syupeo Mario Wii Gaelleoksi Eodeubencheo) je 3D platformska akcijsko avanturistička videoigra za Wii koja je izašla 2007. Treći je 3D platformer u franšizi. Ovo je prva videoigra franšize Mario koja se nalazi u svemiru. U ovoj igri, Super Mario putuje kroz svemir da spasi Princezu Peach od Bowsera nakon što pobjegne u svemir, te Mario upozna Rosalinu kojoj pomogne pojaćati leteći brod koji im može pomoći pronaći Bowsera, koji je poćeo otimati Lume, zvijezde koje je Rosalina udomila. Mario mora putoviti na planetoide i skupljati moćne zvijezde kao gorivo za Rosalinin Comet Observatory.

Radnja

Svakih 100 godina, na većer festivala zvijezda, komet preleti preko Mushroom Kingdoma i zbog njega padaju zvijezde i prah padaju na planet. Peach pozove Marija u njen dvorac da zajedno provedu festival uz poseban dar. Čim Mario dođe, Bowser poćne napadati Toadove svojim letećim brodom i zarobi ih u kristale. Bowser otme Peach da joj pokaže svoju novu galaksiju. Njen dvorac izvuče iz tla NLO-om. Prije no što ih Mario stigne, Kamek ga pogodi s svojim čarima i baci ga u svemir. Kamek teleportira dvorac na daleko mjesto dok Luma, koju je nosila Peach, poćne tražiti Marija.

Mario se probudi na planetu punom trave gdje ga probude tri zeca. Zečevi, koji su preobražene Lume, ga odvedu do Rosaline. Rosalina je majka Luma koja putuje kroz svemir. Bowser je ukrao gorivo njenog broda (Comet Observatoryja), moćne i velike zvijezde. Rosalina zamoli Marija da joj pomogne vratiti zvijezde i uništiti Bowsera. Mariju također pomogna Luma koja mu se uvuče u kapu i dadne moći brzog okretanja.

Mario i Luma putuju kroz mnoge galaksije pronalazeći zvijezde i vračajući ih Rosalini, uz moć zvijezda mogu putovati u novije galaksije, dok im Peach šalje pisma. Luigi se nekad pojavi i pomogne igraču dovršiti nivoe. Mario kasnije može s Lumama slušati Rosalininu priču. Rosalina objasni da, kad je bila mlada, posjetila ju je Luma da joj pomogna pronači majku. Ona i Rosalina putovale su brodovima i zvijezdama, ali je Rosalini falio dom, i osječala se krivo jer je i njena majka umrla. Luma se pretvorila u komet i dopustila Rosalini da putuje svemirom koliko hoće. Tamo je odlučila da su joj Lume obitelj.

Nakon još putovanja Mario i Rosalina dospiju u centar svemira gdje Mario pronađe Bowsera u novoj galaksiji. Mario ga porazi i uzme zadnju veliku zvijezdu. Kad Mario i Peach krenu doma, jedan od planeta Bowserove galaksije iskusi supernovu i stvori ogromnu crnu rupu. Sve Lume, uključujući i Lumu koja je pomogla Mariju, se bace u crnu rupu da ju neutraliziraju. Nakon što se zatvori, eksplodira i pošalje Marija daleko, gdje ga Rosalina uhvati i kaže da ovo nije kraj, nego novi početak za svemir, koji se ne savršeno ponavlja.

Mario i svi ostali se vrate baš na mjesto gdje su započeli. Pred Peachin dvorac u novom svemiru. Nitko osim Marija se ne sjeća starog svemira, i kad se probudi sretno vikne "Dobrodošla, moja nova galaksijo!". Ako igrač skupi 120 zvijezda, u posebnoj završnoj sceni Rosalina kaže "Paziti ću te, čak i preko zvijezda". Mariova Luma je također živa i ostane sama dok Rosalina otputuje u novu galaksiju.

Doživljaj igre

Likovi

Galaksije

Razvoj

Kontroverza

Recenzije i priznanja

Izvori

Predložak:Mrva-vidrač