Ebby Thust: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
dijakritici sređeni, malo stil...
Redak 1: Redak 1:
{{dijakritici}}
{{prijevod-nje}}
{{prijevod-nje}}
{{prijevod-eng}}
{{prijevod-eng}}
Redak 6: Redak 5:
[[Image:Ebby Thust and his wife Sonja.jpg|thumb|right|Ebby Thust i njegova hrvatska supruga [[Sonja Thust]] rođ. Larma]]
[[Image:Ebby Thust and his wife Sonja.jpg|thumb|right|Ebby Thust i njegova hrvatska supruga [[Sonja Thust]] rođ. Larma]]
[[Image:Ebby Thust with Zjelko Mavrovic.jpg|thumb|right|Ebby Thust sa Željkom Mavrovićem]]
[[Image:Ebby Thust with Zjelko Mavrovic.jpg|thumb|right|Ebby Thust sa Željkom Mavrovićem]]
[[Image:Ebby Thust with Ante Bilic.jpg|thumb|right|Ebby Thust sa svojim boksaćima: WBC Junior World Champion Ante Bilić]]
[[Image:Ebby Thust with Ante Bilic.jpg|thumb|right|Ebby Thust sa svojim boksačima: WBC Junior World Champion Ante Bilić]]


'''Eberhard "Ebby" Thust''' ([[Frankfurt na Majni]], * [[16. studenog]] [[1947]]), njemački Boks-Promoter i autor knjige.
'''Eberhard "Ebby" Thust''' ([[Frankfurt na Majni]], [[16. studenog]] [[1947]].), njemački Boks-Promoter i autor knjige.


== Zivotopis ==
== Životopis ==


Thust je prvi puta bio vjenčan sa Roswithom Thust. Iz tog braka ima dvoje djece Cynthia (* 1975) i Titus (* 1978). Njegova kćer Lara (* 1992) iz veze sa Nicole Meissner, živi s njim u Mallorci. Njegov sin Tristan (* 1996) iz njegove kratke veze sa Christianom Niedermayer. Od 1999 je Thust vjenćan sa svojom drugom suprugom Sonjom (* 1975) rođ. Larma, hrvaticom iz [[Slavonski Brod|Slavonskog Broda]] . Thust je živio mnogo godina u Niedernhausen. Od godine 2001 živi Thust sa svojom obitelji na njegovoj Finca u blizini Calvia u [[Mallorca]] koja se zove Ebbyland.
Thust je prvi put bio vjenčan s Roswithom Thust. Iz tog braka ima dvoje djece: Cynthia (1975.) i Titus (1978.). Njegova kći Lara (1992) iz veze s Nicole Meissner, živi s njim u Mallorci. Njegov je sin Tristan (1996.) iz njegove kratke veze sa Christianom Niedermayer. Od 1999. Thust je vjenčan sa svojom drugom suprugom Sonjom (1975.) rođ. Larma, Hrvaticom iz [[Slavonski Brod|Slavonskog Broda]]. Thust je mnogo godina živio u Niedernhausenu. Od 2001. godine Thust sa svojom obitelji živi na imanju Ebbyland u blizini Calvia u Mallorci.


U godini 1966 počeo je Thust njegov put kao funkcioner kod Bund Deutscher Berufsboxer (BDB). On je radio kao Timekeeper i Sekundant, kasnije kao menađer, tehnicki direktor i promotor. Svog prijatelja Rüdiger Schmidtke doveo je do Profiboksa, iako Schmidtke nikada nije bio amater. Schmidtke je postao 1972 Evropski Prvak. Sa mnogim drugim boksaćima imao je Thust također menađer ugovore, promotirao ih je ili organizirao je kao tehnićki direktor njihove mećeve, najviše kod Sauerland priredbi; kao naprimjer sa kasnijim Evropskim prvacima Lothar Stengel, Georg Steinherr, Rene Weller i José Varela. Njegovim Bokserima ptipadali su Bernd August, Reiner Hartmann, Toni Habermeier, Erwin Heiber, Theo Hauser, Mikan Popović, Ralf Rocchigiani, Josef Jakob, [[Ante Bilić]], Mark Hendem, Konni Konrad i mnogi drugi. Imena kao Manfred Jassmann, John Mugabi, John Munduga, Chisanda Mutti, Charly Graf, Charly Graf jr. i Toni Bawa nadopunjuju liste boksera s kojima je Thust zajedno radio. Sa njegovim prirerdbama i aktivnosti kao tehnički direktor držao je Thust zajedno sa malim dijelom drugih 80tih godina Njemačku Boks scenu na životu.
Godine 1966. počeo je Thust njegov put kao funkcioner kod Bund Deutscher Berufsboxer (BDB). On je radio kao Timekeeper i Sekundant, kasnije kao menadžer, tehnički direktor i promotor. Svog prijatelja Rüdigera Schmidtkea doveo je do Profiboksa, iako Schmidtke nikada nije bio amater. Schmidtke je postao 1972. europski prvak u poluteškoj kategoriji. S mnogim drugim boksačima imao je Thust također menadžer ugovore, promotirao ih je ili organizirao kao tehnički direktor njihove mečeve, najviše kod Sauerland priredbi; kao naprimjer s kasnijim europskim prvacima Lotharom Stengelom, Georgom Steinherrom, Reneom Wellerom i Joséom Varelom. Njegovim boksačima pripadali su Bernd August, Reiner Hartmann, Toni Habermeier, Erwin Heiber, Theo Hauser, Mikan Popović, Ralf Rocchigiani, Josef Jakob, [[Ante Bilić]], Mark Hendem, Konni Konrad i mnogi drugi. Imena kao Manfred Jassmann, John Mugabi, John Munduga, Chisanda Mutti, Charly Graf, Charly Graf ml. i Toni Bawa nadopunjuju liste boksača s kojima je Thust zajedno radio. Svojim priredbama i aktivnostima kao tehnički direktor Thust je 80-ih godina s nekolicinom drugih držao njemačku boks scenu na životu.


Otprilike sedamdeset priredbi je Thust,najviše u funkciji tehnićkog direktora, zajedno sa Wilfried Sauerland promotovo. Također prvi pet mećeva Klitschko-braću u [[Frankfurt na Majni]], Offenbach na Majni i [[Stuttgart]] je Thust, dijelom kao Promoter, dijelom kao tehnićki direktor sa Universum Box-Promotion priređivao. Tome su došle druge priredbe, između ostalog sa Svijetskim prvacima Dariusz Michalczewski i Markus Beyer u Frankfurter Ballsporthalle.
Otprilike sedamdeset priredbi je Thust, najviše u funkciji tehničkog direktora, zajedno sa Wilfriedom Sauerlandom priredio. Također je priredio prvih pet mečeva braće Klitschko u Frankfurtu na Majni, Offenbachu na Majni i [[Stuttgart]]u, dijelom kao Promoter, dijelom kao tehnički direktor s Universum Box-Promotion. Tome su došle druge priredbe, između ostalog sa svjetskim prvacima Dariuszom Michalczewskim i Markusom Beyerom u Frankfurter Ballsporthalle.


Thust je primjer za to, kako isprepleteni mogu biti putevi u Boksu. Tako mu je bilo 50 posto u menađerstvu od Željka Mavrovića pripadalo. Također puno koperacijskih ugovora, kao npr. od hrvata Branka Šobota ili Willi Fischer sa Universum Box-Promotion, pripadaju normalnosti u boks poslu.
Thust je primjer za to kako isprepleteni mogu biti putevi u boksu. Tako mu je bilo 50 posto u menadžerstvu od Željka Mavrovića pripadalo. Također puno koperacijskih ugovora, kao npr. od Hrvata Branka Šobota ili Willi Fischer sa Universum Box-Promotion, pripadaju normalnosti u boks poslu.


1986 dobio je Thust od tadašnjeg BDB predsjednika Klaus-Peter Kohl za svoje boks-sportski trud Zlatnu Kopću od BDB „za posebne uspijehe za Njemački Boks sport“ nagrađen.
1986. dobio je Thust od tadašnjeg BDB predsjednika Klaus-Petera Kohla za svoj sportski trud Zlatnu kopču „za posebne uspjehe za njemački boks“.


Ali također kod velikih mećeva sa internacionalnim zvijezdama je Thust pripadao. On je bio 80tih godina ćesto u [[Las Vegas]] i bio je prisutan mnogim velikim mećevima. [[Muhammad Ali]], Larry Holmes, Sugar Ray Leonard, Marvin Hagler, Julio Caesar Chávez, Roberto Durán, Evander Holyfield, Riddick Bowe i [[Mike Tyson]] je uživo gledao i gotovo sve privatno upoznao. Kod jedne posjete u Las Vegasu organizirao je predsjednik i vlasnik SANDS Hotela, Henry Lewin, jednu većeru za Thusta i njegovog sina Titusa, zajedno sa njemačkom Box-Legendom Max Schmeling. „To je bio moj najveći doživljaj u Boks sportu, na to ću biti moj cijeli život ponosan“ reko je Thust.
Ali također kod velikih mečeva s internacionalnim zvijezdama je Thust pripadao. On je bio 80-ih godina često u [[Las Vegas]]u i bio je prisutan mnogim velikim mečevima. [[Muhammad Ali|Muhammada Alija]], Larryja Holmesa, Sugara Raya Leonarda, Marvina Haglera, Julia Caesara Cháveza, Roberta Durána, Evandera Holyfielda, Riddicka Boweja i [[Mike Tyson|Mikea Tysona]] je uživo gledao i gotovo sve privatno upoznao. Kod jedne posjete u Las Vegasu organizirao je predsjednik i vlasnik SANDS Hotela, Henry Lewin, jednu večeru za Thusta i njegovog sina Titusa, zajedno s njemačkom boks legendom Maxom Schmelingom. „To je bio moj najveći doživljaj u boksu, na to ću biti moj cijeli život ponosan“ reko je Thust.


Svi ti doživljaji i uspomene, poslovne i privatne, su sada ispunile jednu knjigu, koju je Thust 1999 objavio. Knjigu je predstavio na Frankfurter Buchmesse podsjetilo je na VIP-Partys prošlih godina. Thust je objavio CD ''Life is a fight'', na kojoj on pjeva i govori. Onda je postalo mirnije kod njega. Thust se preselio 2001 iz Frankfurt na Majni za Mallorcu. Ali nakon tri godine on je osnovao firmu AURA i novi AURA SPORTS Boks-Team. Thust je tražio mlade talente i našao je 22 godišnjeg Kavin Gebhard,iz Kölna Mark Hendem, Konni Konrad i Hrvata [[Ante Bilić]]. Trener je bio Ulrich May, otac od Olimpijskog prvaka Torsten May. Bilić i Konrad bili su ispod Thustovog manađerstva obadvojica Juniorski-Svijetski-Prvaci organizacije WBC.Nakon 18 mjeseci razišao se AURA SPORTS Team . Thust je svoja tri AURA SPORTS boksera odveo kod Universum Box-Promotion i tu je dobio ugovor kao savjetnik kod Universuma. 2005 je Thust osnovao zajedno sa Španjolcem Ramon Guiaro Diaz World Fight Club (WFC), jednu boks organizaciju sa sjedistem u [[Palma de Mallorca]]. WFC je Svijetska organizacija za sve borilaćke sportske vještine kao [[Boks]], [[Kickboks]], [[K-1]], [[Muay Thai]] i [[Ultimate Fighting Championship|Ultimate Fighting]].
Svi ti doživljaji i uspomene, poslovne i privatne, su sada ispunile jednu knjigu, koju je Thust 1999. objavio. Knjigu je predstavio na Frankfurter Buchmesse podsjetilo je na VIP-Partys prošlih godina. Thust je objavio CD ''Life is a fight'', na kojoj on pjeva i govori. Onda je postalo mirnije kod njega. Thust se preselio 2001. iz Frankfurta na Mallorcu. Ali nakon tri godine on je osnovao firmu AURA i novi AURA SPORTS Boks-Team. Thust je tražio mlade talente i našao je 22-godišnjeg Kavina Gebharda iz Kölna, Marka Hendema, Konnija Konrada i Hrvata [[Ante Bilić|Antu Bilića]]. Trener je bio Ulrich May, otac Olimpijskog prvaka Torstena Maya. Bilić i Konrad bili su ispod Thustovog manadžerstva obojica juniorski svjetski prvaci organizacije WBC. Nakon 18 mjeseci razišao se AURA SPORTS Team. Thust je svoja tri AURA SPORTS boksera odveo kod Universum Box-Promotion i tu je dobio ugovor kao savjetnik kod Universuma. 2005. Thust je osnovao zajedno sa Španjolcem Ramonom Guiarom Diazom World Fight Club (WFC), jednu boksačku organizaciju sa sjedištem u [[Palma de Mallorca]]. WFC je svjetska organizacija za sve borilačke sportske vještine kao što su [[boks]], [[kickboks]], [[K-1]], [[Muay Thai]] i [[Ultimate Fighting Championship|Ultimate Fighting]].


== poznati neaktivni i aktivni Thust-Bokseri ==
== Poznati neaktivni i aktivni Thustovi boksači ==


*Rüdiger Schmidtke,Evropski Prvak u poluteškoj kategoriji
*Rüdiger Schmidtke, europski prvak u poluteškoj kategoriji
*Charly Graf, Njemački Prvak u teškoj kategoriji
*Charly Graf, njemački prvak u teškoj kategoriji
*José Varela, Europski Prvak u Welter kategoriji; Njemački Prvak u Welter kategoriji i Super-Welter kategoriji
*José Varela, europski prvak u Welter kategoriji; Njemački Prvak u Welter kategoriji i Super-Welter kategoriji
*Reiner Hartmann, Njemački Prvak u teškoj kategoriji
*Reiner Hartmann, njemački prvak u teškoj kategoriji
*Erwin Heiber, Njemački Prvak u srednjoj kategoriji
*Erwin Heiber, njemački prvak u srednjoj kategoriji
*[[Branco Sobot]], Internacionalni Prvak kod IBF
*[[Branco Sobot]], međunarodni prvak kod IBF
*Ralf Rocchigiani, Svijetski Prvak kod WBO u Cruiser kategoriji
*Ralf Rocchigiani, svjetski prvak kod WBO u Cruiser kategoriji
*[[Željko Mavrović]], Evropski Prvak u teškoj kategoriji
*[[Željko Mavrović]], europski prvak u teškoj kategoriji
*Willi Fischer, Internacionalni Prvak kod WBO; njemački Prvak i Svijetski Prvak u teškoj kategoriji
*Willi Fischer, međunarodni prvak kod WBO; njemački Prvak i Svijetski Prvak u teškoj kategoriji
*Mark Hendem, Internacionalni Njemački Prvak u Cruiser kategoriji
*Mark Hendem, međunarodni njemački prvak u Cruiser kategoriji
*[[Ante Bilić]], Juniorski-Svijetski Prvak kod WBC u Super-Welter kategoriji
*[[Ante Bilić]], juniorski svjetski prvak kod WBC u Super-Welter kategoriji
*Konni Konrad, Juniorski-Svijetski Prvak kod WBC u super srednjoj kategoriji
*Konni Konrad, juniorski svjetski prvak kod WBC u super srednjoj kategoriji


== „Graf-Afera“ ==
== „Graf-Afera“ ==


U godini 1990 je Thust u cijelom Svijetu postao poznat kroz takozvanu „Graf-Aferu“. Thust, koji je u to vrijeme sa modelom iz Playboya Nicole Meissner bio zajedno, bio je od javnog tužitelja u Frankfurt optužen, Peter Graf, otac od [[Steffi Graf]], da ga je ucijenjivao. Novine Bild-Zeitung cijeli njemački mediji pisali su i objavljivali mjesecima o toj aferi. Također i u Svijetkim novinama od USA do Kine je bilo pisano o ovoj aferi. Radilo se o tome, da je Thustova djevojka Meissner sa Peter Grafom tajnu vezu imala. I kao iz te veze je njena kćer Tara Tanita (* 1990). Kasniji test za oćinstvo dokazalo je da Graf nije otac od njene kćeri.
Godine 1990. Thust je u cijelom svijetu postao poznat kroz takozvanu „Graf-Aferu“. Thusta, koji je u to vrijeme bio s modelom iz Playboya Nicole Meissner, optužio je javni tužitelj u Frankfurtu, Peter Graf, otac [[Steffi Graf]], da ga je ucjenjivao. Svi njemački mediji pisali su i objavljivali mjesecima o toj aferi. Također i u svjetkim novinama od SAD-a do Kine je bilo pisano o ovoj aferi. Radilo se o tome, da je Thustova djevojka Meissner s Peterom Grafom imala tajnu vezu. I kao iz te veze je njena kćer Tara Tanita (1990). Kasniji test za očinstvo dokazao je da Graf nije otac njene kćeri.


== Film „Ebbies Bluff“ ==
== Film „Ebbies Bluff“ ==


1993 igrao je Thust u Kinofilmu ''Ebbies Bluff'' (Regie Claude-Oliver Rudolph) pored Til Schweiger, Heiner Lauterbach, Manfred Zapatka i Sabine von Maydell glavnu ulogu. Ovaj film nije imao nikakve veze sa „Graf-Aferom“. Thust je glumio samog sebe u ulozi jednog Bokspromotera. Til Schweiger je za ovaj Film u godini 1997 kao najbolji talent mladih glumaca sa Max-Ophüls-Preis nagrađen. Sa filmom ''Ebbies Bluff'' je glumac Claude-Oliver Rudolph prvi puta kao režiser radio. U godini 2000 izašao je ovaj film također na [[DVD]].
1993. igrao je Thust u filmu ''Ebbies Bluff'' (režiser Claude-Oliver Rudolph) s Til Schweiger, Heiner Lauterbach, Manfred Zapatka i Sabine von Maydell u glavnim ulogama. Ovaj film nije imao nikakve veze s „Graf-Aferom“. Thust je glumio samog sebe u ulozi jednog bokspromotera. Til Schweiger je za ovaj film 1997. kao najbolji talent mladih glumaca s Max-Ophüls-Preis nagrađen. S filmom ''Ebbies Bluff'' je glumac Claude-Oliver Rudolph prvi puta kao režiser radio. 2000. izašao je ovaj film također na [[DVD]]-u.


== Literatura ==
== Literatura ==
Redak 59: Redak 58:


== Vanjske poveznice ==
== Vanjske poveznice ==
* http://www.ebby.de (ovdje možete CD slušati)
* http://www.ebby.de (ovdje možete slušati CD)
* http://www.thust.com
* http://www.thust.com
* http://www.ringside.de
* http://www.ringside.de
Redak 68: Redak 67:
[[Kategorija:Biografije, Njemačka|Thust, Eberhard]]
[[Kategorija:Biografije, Njemačka|Thust, Eberhard]]
[[Kategorija:Boks|Thust, Eberhard]]
[[Kategorija:Boks|Thust, Eberhard]]

[[de:Eberhard Thust]]
[[en:Eberhard Thust]]

Inačica od 2. kolovoza 2007. u 11:51


Datoteka:Ebby Thust.jpg
Ebby Thust
Datoteka:Ebby Thust and his wife Sonja.jpg
Ebby Thust i njegova hrvatska supruga Sonja Thust rođ. Larma
Datoteka:Ebby Thust with Zjelko Mavrovic.jpg
Ebby Thust sa Željkom Mavrovićem
Datoteka:Ebby Thust with Ante Bilic.jpg
Ebby Thust sa svojim boksačima: WBC Junior World Champion Ante Bilić

Eberhard "Ebby" Thust (Frankfurt na Majni, 16. studenog 1947.), njemački Boks-Promoter i autor knjige.

Životopis

Thust je prvi put bio vjenčan s Roswithom Thust. Iz tog braka ima dvoje djece: Cynthia (1975.) i Titus (1978.). Njegova kći Lara (1992) iz veze s Nicole Meissner, živi s njim u Mallorci. Njegov je sin Tristan (1996.) iz njegove kratke veze sa Christianom Niedermayer. Od 1999. Thust je vjenčan sa svojom drugom suprugom Sonjom (1975.) rođ. Larma, Hrvaticom iz Slavonskog Broda. Thust je mnogo godina živio u Niedernhausenu. Od 2001. godine Thust sa svojom obitelji živi na imanju Ebbyland u blizini Calvia u Mallorci.

Godine 1966. počeo je Thust njegov put kao funkcioner kod Bund Deutscher Berufsboxer (BDB). On je radio kao Timekeeper i Sekundant, kasnije kao menadžer, tehnički direktor i promotor. Svog prijatelja Rüdigera Schmidtkea doveo je do Profiboksa, iako Schmidtke nikada nije bio amater. Schmidtke je postao 1972. europski prvak u poluteškoj kategoriji. S mnogim drugim boksačima imao je Thust također menadžer ugovore, promotirao ih je ili organizirao kao tehnički direktor njihove mečeve, najviše kod Sauerland priredbi; kao naprimjer s kasnijim europskim prvacima Lotharom Stengelom, Georgom Steinherrom, Reneom Wellerom i Joséom Varelom. Njegovim boksačima pripadali su Bernd August, Reiner Hartmann, Toni Habermeier, Erwin Heiber, Theo Hauser, Mikan Popović, Ralf Rocchigiani, Josef Jakob, Ante Bilić, Mark Hendem, Konni Konrad i mnogi drugi. Imena kao Manfred Jassmann, John Mugabi, John Munduga, Chisanda Mutti, Charly Graf, Charly Graf ml. i Toni Bawa nadopunjuju liste boksača s kojima je Thust zajedno radio. Svojim priredbama i aktivnostima kao tehnički direktor Thust je 80-ih godina s nekolicinom drugih držao njemačku boks scenu na životu.

Otprilike sedamdeset priredbi je Thust, najviše u funkciji tehničkog direktora, zajedno sa Wilfriedom Sauerlandom priredio. Također je priredio prvih pet mečeva braće Klitschko u Frankfurtu na Majni, Offenbachu na Majni i Stuttgartu, dijelom kao Promoter, dijelom kao tehnički direktor s Universum Box-Promotion. Tome su došle druge priredbe, između ostalog sa svjetskim prvacima Dariuszom Michalczewskim i Markusom Beyerom u Frankfurter Ballsporthalle.

Thust je primjer za to kako isprepleteni mogu biti putevi u boksu. Tako mu je bilo 50 posto u menadžerstvu od Željka Mavrovića pripadalo. Također puno koperacijskih ugovora, kao npr. od Hrvata Branka Šobota ili Willi Fischer sa Universum Box-Promotion, pripadaju normalnosti u boks poslu.

1986. dobio je Thust od tadašnjeg BDB predsjednika Klaus-Petera Kohla za svoj sportski trud Zlatnu kopču „za posebne uspjehe za njemački boks“.

Ali također kod velikih mečeva s internacionalnim zvijezdama je Thust pripadao. On je bio 80-ih godina često u Las Vegasu i bio je prisutan mnogim velikim mečevima. Muhammada Alija, Larryja Holmesa, Sugara Raya Leonarda, Marvina Haglera, Julia Caesara Cháveza, Roberta Durána, Evandera Holyfielda, Riddicka Boweja i Mikea Tysona je uživo gledao i gotovo sve privatno upoznao. Kod jedne posjete u Las Vegasu organizirao je predsjednik i vlasnik SANDS Hotela, Henry Lewin, jednu večeru za Thusta i njegovog sina Titusa, zajedno s njemačkom boks legendom Maxom Schmelingom. „To je bio moj najveći doživljaj u boksu, na to ću biti moj cijeli život ponosan“ reko je Thust.

Svi ti doživljaji i uspomene, poslovne i privatne, su sada ispunile jednu knjigu, koju je Thust 1999. objavio. Knjigu je predstavio na Frankfurter Buchmesse podsjetilo je na VIP-Partys prošlih godina. Thust je objavio CD Life is a fight, na kojoj on pjeva i govori. Onda je postalo mirnije kod njega. Thust se preselio 2001. iz Frankfurta na Mallorcu. Ali nakon tri godine on je osnovao firmu AURA i novi AURA SPORTS Boks-Team. Thust je tražio mlade talente i našao je 22-godišnjeg Kavina Gebharda iz Kölna, Marka Hendema, Konnija Konrada i Hrvata Antu Bilića. Trener je bio Ulrich May, otac Olimpijskog prvaka Torstena Maya. Bilić i Konrad bili su ispod Thustovog manadžerstva obojica juniorski svjetski prvaci organizacije WBC. Nakon 18 mjeseci razišao se AURA SPORTS Team. Thust je svoja tri AURA SPORTS boksera odveo kod Universum Box-Promotion i tu je dobio ugovor kao savjetnik kod Universuma. 2005. Thust je osnovao zajedno sa Španjolcem Ramonom Guiarom Diazom World Fight Club (WFC), jednu boksačku organizaciju sa sjedištem u Palma de Mallorca. WFC je svjetska organizacija za sve borilačke sportske vještine kao što su boks, kickboks, K-1, Muay Thai i Ultimate Fighting.

Poznati neaktivni i aktivni Thustovi boksači

  • Rüdiger Schmidtke, europski prvak u poluteškoj kategoriji
  • Charly Graf, njemački prvak u teškoj kategoriji
  • José Varela, europski prvak u Welter kategoriji; Njemački Prvak u Welter kategoriji i Super-Welter kategoriji
  • Reiner Hartmann, njemački prvak u teškoj kategoriji
  • Erwin Heiber, njemački prvak u srednjoj kategoriji
  • Branco Sobot, međunarodni prvak kod IBF
  • Ralf Rocchigiani, svjetski prvak kod WBO u Cruiser kategoriji
  • Željko Mavrović, europski prvak u teškoj kategoriji
  • Willi Fischer, međunarodni prvak kod WBO; njemački Prvak i Svijetski Prvak u teškoj kategoriji
  • Mark Hendem, međunarodni njemački prvak u Cruiser kategoriji
  • Ante Bilić, juniorski svjetski prvak kod WBC u Super-Welter kategoriji
  • Konni Konrad, juniorski svjetski prvak kod WBC u super srednjoj kategoriji

„Graf-Afera“

Godine 1990. Thust je u cijelom svijetu postao poznat kroz takozvanu „Graf-Aferu“. Thusta, koji je u to vrijeme bio s modelom iz Playboya Nicole Meissner, optužio je javni tužitelj u Frankfurtu, Peter Graf, otac Steffi Graf, da ga je ucjenjivao. Svi njemački mediji pisali su i objavljivali mjesecima o toj aferi. Također i u svjetkim novinama od SAD-a do Kine je bilo pisano o ovoj aferi. Radilo se o tome, da je Thustova djevojka Meissner s Peterom Grafom imala tajnu vezu. I kao iz te veze je njena kćer Tara Tanita (1990). Kasniji test za očinstvo dokazao je da Graf nije otac njene kćeri.

Film „Ebbies Bluff“

1993. igrao je Thust u filmu Ebbies Bluff (režiser Claude-Oliver Rudolph) s Til Schweiger, Heiner Lauterbach, Manfred Zapatka i Sabine von Maydell u glavnim ulogama. Ovaj film nije imao nikakve veze s „Graf-Aferom“. Thust je glumio samog sebe u ulozi jednog bokspromotera. Til Schweiger je za ovaj film 1997. kao najbolji talent mladih glumaca s Max-Ophüls-Preis nagrađen. S filmom Ebbies Bluff je glumac Claude-Oliver Rudolph prvi puta kao režiser radio. 2000. izašao je ovaj film također na DVD-u.

Literatura

  • Eberhard Thust: Glanz und Elend. Goliath Verlagsgesellschaft, Frankfurt 1999, ISBN 3-980-58766-5

Diskografija

  • 1998: Freiheit für Ebby Thust CD by Halma
  • 2000: Life is a Fight

Vanjske poveznice