Raymond Arroyo

Izvor: Wikipedija
Raymond Arroyo

Rođenje 25. rujna 1970.
New Orleans, SAD
Zanimanje Književnik
Novinar
Nacionalnost Amerikanac
Period pisanja 2005. - ?
Književne vrste Kršćanska fantastika
Teme Katolička Crkva
Supruga(e) Rebecca Arroyo
Djeca 3
Važnija djela

[raymondarroyo.com Službena stranica]

Portal o životopisima

Raymond Arroyo (25. rujna 1970., New Orleans), američki književnik i novinar. Glavni urednik vijesti na EWTN, najvećoj svjetskoj katoličkoj televiziji. U svijetu književnosti najpoznatiji je po fantastičnoj heptalogiji "Will Wilder".

Životopis[uredi | uredi kôd]

Raymond Arroyo rođen je 25. rujna 1970. u New Orleansu. Diplomirao je na Školi umjetnosti Tisch u New Yorku. Radio je u novinama Associated Press i New York Observer. Najpoznatiji je po katoličkoj emisiji The World Over Life u kojoj ugošćuje mnoge poznate osobe iz svijeta katoličanstva. Jedan od najpoznatijih gostiju je kardinal Joseph Ratzinger, kasnije papa Benedikt XVI., koji je dao intervju na engleskom samo u toj emisiji. Sudjelovao je u The Today Show, Good morning, America i ostalim emisijama. Čest je gost u emisijama The Laura Ingraman Show i The Ingraman Angle.

Bibliografija[uredi | uredi kôd]

Raymond Arroyo napisao je knjigu o Majci Angelici te je uređivao neke knjige. Ipak, djelo kojim se najviše proslavio je Will Wilder, serijal kršćanske fantastike od sedam dijelova. Dosad su objavljena tri djela, a u Hrvatskoj je prevedena samo prva knjiga u Verbumovoj knjižari. To su:

  1. Will Wilder: Relikvija Strmograda (2017.)
  2. Will Wilder: The Lost Staff of Wonders (2018.)
  3. Will Wilder: The Amulet of Power (2019.)

Osobni život[uredi | uredi kôd]

Arroyo živi u Sjevernoj Virginiji sa suprugom Rebeccom i troje djece.[1]

Izvori[uredi | uredi kôd]