Razgovor:Šarplaninac

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Šarplaninac.
Rad na člancima
Pismohrane:


The Fédération Cynologique Internationale[uredi kôd]

Da li mi neko može reći šta je loše u ovom, pa je vraćeno? Dodavanje zvanične lokalizacije, po Fédération Cynologique Internationale, i dodavanje reference za to je po pravilima vikipedije, a brisanje referenci nije. Inače, isti suradnik je ranije već brisao ovu informaciju, takođe bez reči i objašnjenja. --WhiteWriter piše 22:28, 12. prosinca 2011. (CET)

7. Serbia/Macedonia 
Jugoslovenski Ovcarski Pas - Sarplaninac (41)
(Yugoslavian Shepherd Dog-Sharplanina) 24/11/70 FR/EN/DE/SP

Isečak iz referenci. --WhiteWriter piše 22:35, 12. prosinca 2011. (CET)

Brisanje razumno referencirane informacije i vraćanje nereferencirane, i to bez ikakvog obrazloženja je vandalizam i treba ga tako tretirati. Takve izmjene se mogu slobodno ukloniti bez posebne diskusije. 188.129.110.71 00:37, 13. prosinca 2011. (CET)

Bilo bi pristojno pisati na hrvatskom kad već netkog ovdje optužujete.
A isto bi bilo zgodno pitati "zašto si to učinio", a ne napadati.
[1] Ovdje je poveznica samo na stranicu "nomenclature.aspx" [2], a traženjem po stranici (Find) nigdje nije davalo ni "Serbia" ni "Srbija". Samo općeniti popis.
A svatko može staviti glavnu ili indeksnu stranicu kao "referenciju". Trebalo je tražiti dublje po stranici. Stoga je postavljatelj referencije trebao staviti točnu poveznicu, a ne da patroler kopa kroz deset poveznica dok je došao do podatka. Kubura (razgovor) 03:55, 13. prosinca 2011. (CET)

Pitao sam. "Da li mi neko može reći..." Pošto objašnjenja u sažetku nije bilo. I ranije sam pitao, za druge stvari, pa nije bilo odgovora, pa sam morao preko trga. Hvala na razumevanju i poštovanju wiki pravila. Veliki pozdrav! --WhiteWriter piše 16:16, 13. prosinca 2011. (CET)

Albanski stočarski pas[uredi kôd]

Međunarodni kinološki savez nije jedini autoritet, osobito nije jedini izvor za podatke koji se pišu u infookvirima i drugdje u člancima. Jednako kako ne uzimamo zdravo za gotovo podatke Europske radiodifuzne unije o Pjesmi Euroviziji, niti podatke UN-a o Republici Kosovo, MOO o nadnevku osnivanja pojedinih olimpijskih odbora, čudna zbrajanja SFRJ i SRJ i slično. Tako i u ovom slučaju Šar Planina (Bjeshkët e Sharrit) je na granici Kosova i Makedonije. Međunarodni kinološki savez zastupa manji dio planeta Zemlje, istina neki su interesi zadovoljeni. Ipak, ne svi. -- Bugoslav (razgovor) 13:39, 15. prosinca 2011. (CET)

Ali je MKS jedini internacionalno relevantan registar pasmina. I jedini koji ima referencu za ovu vrstu bilo gde na internetu ili u arhivama. Nemojte forsirati POV, kada imamo reference, koje su jedini relevantan način pisanja vikipedije. Nije bitno šta ja ili ti mislimo, jedino je bitno šta kažu internacionalne, neutralne reference. Gde ih nema je druga stvar, ali ovde je sve vrlo jasno. Ostavio sam oba, mada ne postoji nikakav dokument da je šarplaninac registrovan na kosovu. Takođe, Hrvatska jeste član MKS-a, tako da postoji razlog više da se mks koristi kao primarna referenca u Hrvatskoj vikipediji. --WhiteWriter piše 15:23, 4. siječnja 2012. (CET)

Cijeli je članak od riječi do riječi prepisan odavde čije su stranice zaštićene. Znači treba ga brisat --Zeljko (razgovor) 03:11, 12. veljače 2013. (CET)

I, ovo treba brisat. --Zeljko (razgovor) 22:43, 12. veljače 2013. (CET)