Razgovor:101. pukovnija "Ante Knežević-Krpe"

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku 101. pukovnija "Ante Knežević-Krpe".
Rad na člancima

Drele-briši to o "separatističkoj tzv. Herceg Bosni". Ovo nije mjesto za politnaklapanja i etiketiranja.Mir Harven 16:01, 5. siječnja 2006. (CET)

Slažem se. Zato i stoji { {stilska dorada} }

Sombrero

Potrebno srediti[uredi]

Srediti, pa uklopiti:


Jedan dokaz o stanju u bihaćkom HVO-u u junu 1992.[uredi]

Priloženo pismo pokazuje da je HVO Bihać od prvog dana povratka iz Bobanovog štaba znao za djelovanje i ciljeve Vlade Šantića. Zbog toga se usprotivio njegovom postavljanju za Načelnika štaba Druge Hrvatsko-Muslimanske brigade (tadašnji naziv). Usprkos protivljenju HVO Bihać, Irfan Ljubijankić i Nenad Ibrahimpašić su postavili Šantića na spomenuti položaj. Bili su sigurni da će izazivati nerede i sijati mržnju. Oni snose krivicu koliko i on. Ovo potvrđuje da SDA nije nimalo nedužna u bošnjačko-hrvatskom sukobu. Bili su joj draži jastrebovi od onih koji su htjeli slogu. Dretar je odstranjen a da bošnjačko vodstvo ništa nije htjelo poduzeti da spriječi njegov odlazak. Nije odgovarao njihovim zajedničkim planovima. Kasnije je nakon nestanka Vlade Šantića postavljen na mjesto zapovjednika HVO-a Ivan Prša, član štaba Petog korpusa i komunista, koji je danas kao delegat iz bivše SKJ predsjednik Izvršnog odbora Općine Bihać, te ispada da Hrvatski narod ima svog predstavnika u vlasti. Dakle, evo dokumenta: Pismo generalu Stipetiću u Glavni stožer HV-a poslano s faksa Tomislava Dretara

Pismo Tomislava Dretara iz juna 1992. generalu Stipetiću koje mnogo toga pojašnjava


Ispravka[uredi]

Zamijenio sam ime "Dario Šimić" s "Vid Šantić", jer je prvo ime pogrješno uneseno.--Tomahawk Cheerocky 15:10, 19. ožujka 2006. (CET)

dio izbacen zbog NPOV-a[uredi]

Postrojbe HVO-a u Bihaću ni u jednom trenutku rata u BiH se nisu sukobljavale s Armijom BiH. Borile su se za jedinstvenu i cjelovitu državu Bosnu i Hercegovinu te nisu imale nikakve veze sa HVO-om separatističke tvorevine Mate Bobana "Hrvatske republike Herceg-Bosne".

Ime[uredi]

Ne bi li ovo trebalo preimenovati u 101. pukovnija HVO-a, ipak je to bilo službeno ime postrojbe HVO-a u Bihaću? --Jack Sparrow (razgovor) 21:01, 12. ožujak 2009. (CET)Jack Sparrow

Prema mojim informacijama, naziv je bio 101. pukovnija "Ante Knežević-Krpe".--Starčevićanac (razgovor) 13:50, 23. svibnja 2012. (CEST)
Predlažem da se naziv članka promijeni 101. pukovnija "Ante Knežević-Krpe".--Starčevićanac (razgovor) 12:55, 14. rujna 2012. (CEST)
S obzirom da se nitko ne protivi, preimenovat ću.--Starčevićanac (razgovor) 12:10, 19. rujna 2012. (CEST)

Sve je u redu, samo nastoj navesti izvor.
Ono, da se može braniti tvoj podatak ako ga netko ospori. Kubura (razgovor) 04:45, 22. rujna 2012. (CEST)