Razgovor:Biblija

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Biblija.
Rad na člancima
Pismohrane:

Stajao je ovdje tekst, da je Biblija osnova za Kur'an.. Ja sam musliman.. ucen.. i to je krajnja besmislica sto je napisano.. bez osnova.. Ispravio sam samo to..

u članku Kuran piše: Kuran donosi nove priče o osobama poznatim iz židovske i kršćanske Biblije (Tora, Novi zavjet) i pobožne literature (apokrifi, midraš), ali odstupa u mnogim detaljima. Biblijski proroci Adam, Noa, Abraham, Mojsije, Isus i Ivan Krstitelj spomenuti su u Kuranu kao Navjesnici Islama. Naravno potpuni popis sličnih likova daleko je bogatiji. Muslimani vjeruju da razlike između kuranskih i biblijskih tekstova objašnjava tvrdnja da su kršćani i Židovi tijekom vremena iskvarili istinu (tahrif) i vremenom izmijenili u njima neke stvari, dok za Kuran vjeruju da donosi pravu istinu o biblijskim osobama i zbivanjima. S druge strane, kršćani i Židovi naglašavaju da je njihova zajednička tradicija Starog zavjeta starija od Kurana, te drže da je Kuran nastao na temelju mješavine kršćanskih i židovskih predaja na rubnim dijelovima kršćanstva u 7. stoljeću.
Formulacija da je Biblija osnova za Kur'an nema previše smisla, ali da je dio Kurana nastao, ili pak spominje likove i događaje iz mješavine kršćanskih i židovskih predaja je nepobitno. Pošto je takvim analizama prije mjesto u članku o Kur'anu časnom (nastao je kasnije) nego ovdje, nema razloga vraćati ni točniju formulaciju odnosa dviju svetih knjiga u ovaj članak. SpeedyGonsales 01:40, 28. lipnja 2009. (CEST)[odgovori]
Pozdrav.. Dio Kur'ana nije nastao iz predaja Krščana i Židova. Istina je da Kur'an potvrđuje prijašnje poslanike, to stoji... ali donosi istinu o njima i niti jedan maleni dio nije fragment iz Biblije.

Islam potvrđuje da su Jevrejima date knjige: Tevrat i Indžil, ali u svom izvornom obliku, ne ono što je danas nastalo kao proizvod ljudskih ruku, prepravljano toliko puta.. i što su Krščani sabrali u djelo kojem je dato ime Biblija, a čijeg se drugog dijela Židovi odriču, ne priznavajući Isusa (Isa a.s.) kao njihovog Mesiju.. Ako te interesuje razgovor na ovu temu, ja sam više nego raspoložen da pričamo o ovome, ali nema potrebe da govorimo o Kur'anu kao djelomičnoj kopiji, bez argumenata... Ako te interesuje razgovor sa mnom, pls javi se..— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Rijecislama (razgovordoprinosi)