Razgovor:Bitka na Kosovu polju

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Albanskih?[uredi]

Albanija je nastala 1912. godine (ova kakvu je danas poznajemo, ako se ne računa ona u Aziji). Prema popisima stanovništva iz 14. i 15. veka na prostorima gde se vodila bitka nije živelo "albansko" stanovništvo. Kada je reč o bosanskim snagama tačno je da su postojale ali istine radi niko u ratu od 1992. - 1995. godine ne ističe vojsku Republike Srpske kao "bosansku" iako je sa tih prostora (da ne ispadne da su "Bošnjaci" koji su nastali 1992. iz "Muslimana" koji su prihvatili islam tek po okupiranju Bosne od strane Turaka tobož branili Evropu od Islama).

Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Bitka na Kosovu polju.
Rad na člancima

Čitao sam jednom, čini mi se u "Globusu", da nema nedvojbenog povijesnog dokaza da se ova bitka zaista i dogodila !? Da li u ovome ima istine ? Kao što nema ni egzaktnog dokaza da se desila bitka u kojoj su Hrvati porazili Tatare na Grobničkom polju (otud mu i ime) kraj Rijeke, 1243. godine ? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 89.172.174.18 (razgovordoprinosi)


"Zna se i da su hrvatsko-bosanske snage razbile tursko krilo," !?! Ovo je potpuno ne tacna informacija, Hrvatsko-Bosanske snage u bile na levom krilu, koje nije uradilo nista, cak sta vise Bajazit koji je bio na Turskom desnom krilu, je uspeo da probije Srpsko levo (Hrvatsko-Bosansko). Proboj od Srpske strane je izvrsio Vuk Brankovic koji je bio na Srpskom desno krilu, a probio je Tursko levo kojim je komandovao Jakub.

Jedino na hrvatskoj i na albanskoj verziji ove enciklopedije stoji da su u bitki učestvovale i albanske snage, a izvori koji se ovde navode nisu relevantni. Opet se, izgleda, ovaj medij koristi u dnevno-političke svrhe (vjerojatno je članak napisao neki Albanac, ali velika većina urednika su Hrvati, pa se postavlja pitanje zašto netko nije prepravio očigledan falsifikat). Srpsku verziju zbog pristrasnosti takođe ne treba uzimati kao primjer, ali pogledajte sve ostale, kao i neke relevantne izvore izvan Wikipedije.