Razgovor:Branko Paić

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Branko Paić.
Rad na člancima


Po kojim kriterijima bi trebali imati ovaj članak?--MaGaporuči mi 17:41, 11. studenog 2016. (CET)

Molim pogledati životopis i postignuća g. Paića. Ako to nije dovoljno i u skladu s našim kriterijima, doista ne znam što bi još drugo trebalo biti važno...!? Maestro Ivanković 17:50, 13. studenog 2016. (CET)
Osnivanje par diskografskih firmi te HGU-e, HDU-e, Hrvatskog glazbenog odbora, Hrvatske udruge managera i producenata, nadalje: član i potpredsjednik UO „Porina“ i Instituta Hrvatske glazbene industrije su kriteriji za nove članke?--MaGaporuči mi 17:59, 13. studenog 2016. (CET)
Ma zamisli (?!): čini se da je npr. jedna Super Silva "strašno značajna" za hrvatsku glazbenu scenu... A ako pak kojim slučajem doista jest tako, onda su nam kriteriji stvarno u... banani! Maestro Ivanković 20:08, 23. studenog 2016. (CET)
Kriteriji za glazbenike su vrlo jasni, koliko god da se to nekome (ne) sviđalo. Za ostalo ću morati preoblikovati pitanja.
  • osnivanje diskografskih tvrtki - počinjemo pisati o osnivateljima tvrtki?
  • osnivanje HGU, HDU, HGO,... - počinjemo pisati o osnivačima Hrvatske udruge poslodavaca, udruge odvjetnika, udruge ceha građevinara, udruge arhitekata...?
  • član i potpredsjednik UO... - počinjemo pisati o članovima i potpredsjednicima nadzornih odbora u ne-znam-čemu?
Molim pogledati životopis i postignuća g. Paića. Uz dužno poštovanje, nešto sam možda previdio ili...?--MaGaporuči mi 21:05, 23. studenog 2016. (CET)
Svakojaka su tumacenja moguca, ali doista ne vidim razloga zasto ne bismo imali clanak o ovom uspjesnom hrvatskom poduzetniku i glazbenom producentu (?, vidi Vanjske poveznice) buduci da vec ionako imamo clanke i o nekim drugim hrvatskim i stranim glazbenim producentima. A i clanaka o drugim glazbenim producentima ce zasigurno biti jos ... Maestro Ivanković 19:19, 28. studenog 2016. (CET)
Uspješnih producenata sigurno ima još pa ne mogu imati članke. Uspješan ne znači imati članak na wikipediji. Hoćemo li (npr.) imati članak o uspješnom čovjeku koji je zaslužan za 50-ak omota glazbenih albuma?--MaGaporuči mi 18:36, 29. studenog 2016. (CET)
U Predlošku:Infookvir glazbenik može se odabrati i boja infookvira za tzv. vanjske suradnike, dakle sve one koji su kao ne-nužno-glazbenici zaslužni za mnoge glazbene projekte (albume, koncerte, glazbene obrade, produkcije i sl.). Ovdje ne govorimo o nekome tko je autor omota glazbenih albuma, nego glazbenom producentu bez čijeg angažmana pojedinih albuma ne bi ni bilo. Ako takvi glazbeno angažirani i zaslužni ljudi – dakle glazbeni producenti – ne zaslužuju članke na (ovoj) Wikipediji, onda su nam kriteriji definitivno zastarjeli i trebali bismo ih nadopuniti. Maestro Ivanković 22:13, 7. prosinca 2016. (CET)
Mislim da ovo vodi - ničemu. Elvis Presley je bio jedan i jedini. Bez Elvisa ne bi bilo Elvisovih albuma. Svi ostali su zamjenjivi i bez njih su Elvisovi albumi bili itekako mogući: producenti, dizajneri omota pa i čistačice.
Da ponovim: po čemu trebamo imati ovaj članak? Sve ovo jako djeluje na (samo)promociju.--MaGaporuči mi 17:15, 8. prosinca 2016. (CET)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Ne znam čemu služi dirljiva pričica o jedinstvenosti Elvisa Presleya (to je valjda čak i manje glazbeno pismenima poznata činjenica), ali nemam namjeru nikome posebno objašnjavati značaj i ulogu glazbenog producenta, odnosno glazbenih producenata u tzv. glazbenoj industriji, osobito bilo kome tko o tome ne zna ništa ili to možda ne može ili ne želi shvatiti. Koliko znam nismo ograničeni megabajtima, a zanima me i što će ostali kolege Wikipedisti o svemu ovome reći u Kafiću. Maestro Ivanković 22:26, 8. prosinca 2016. (CET)

Maestro, nisam ja toliki tukac o' mužike koliko ti misliš. Ako nisi shvatio poantu s Elvisom, žao mi je. Nego, vratimo se Paiću: još uvijek čekam odgovor. Volio bih čuti i odgovor kako to da je članak započeo suradnik pod imenom Scardonanešto koji je započinjao članke o albumuma u izdanju (gle čuda!) Scardone...--MaGaporuči mi 18:46, 9. prosinca 2016. (CET)
U prethodnome sam odgovoru rekao sve što sam imao na temu glazbenih (pa tako i izvršnih i inih) producenata. Suradnik ScardonaZG jest provjereno zaposlenica diskografske kuće Scardona (imamo još sličnih "slučajeva" kod kojih nitko od kolega, nažalost, nije pravovremeno reagirao na potencijalno neprihvatljivo suradničko ime), a za ostalo što pitaš imamo i – gle čuda! – dopusnicu Scardone (vidi ovdje, preporučam pogledati i ostale dopusnice koje imamo kad su posrijedi glazbeni sadržaji). Maestro Ivanković 19:16, 15. prosinca 2016. (CET)
Hvala na preporuci kolega Maestro, međitim, kakve veze imaju dopusnice s mojim prethodnim pitanjem? Ovo meni liči na igru gluhog telefona, ili (kako bi rekli u Dalmaciji) ja u kupe, ti u špade. Kako god, nisam dobio nikakve argumente da zadržimo članak. Ne bih više gubio vrijeme, pa ću i dalje ostati pri svom mišljenju da članak trebamo obrisati.--MaGaporuči mi 19:27, 15. prosinca 2016. (CET)
Argumenti za zadržavanje članka sadržani su u mojim prethodnim odgovorima, a svatko lako može pogledati u Vanjske poveznice (sadržaj će s vremenom sigurno biti i dorađen). Koliko znam, ovaj nam virtualni prostor nije baš toliko ograničen da bismo morali brisati bilo kakav sadržaj za koji ionako imamo valjane dopusnice. Stoga ja nikako nisam za brisanje, nego za dopunu manjkavih i zastarjelih kriterija. No ako ova tema zanima samo tebe MaGa i mene, onda nam je "spala knjiga na dva slova" ... Maestro Ivanković 21:13, 19. prosinca 2016. (CET)