Razgovor:Dani u kalendaru

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Dani u kalendaru.
Rad na člancima
Pismohrane:

Stranica je likovno zanimljiva, a i zanimljiva je kao tehničko rješenje, budući da ovoliko mnoštvo poveznica vjerojatno znači da je korišteno neko tehničko rješenje za automatsko generiranje sadržaja. No ne vidim neki enciklopedijski značaj... Nikako je ne bih obrisao, zbog silnog truda koji je netko uložio u sve te poveznice, ali neki prikladniji naziv joj sigurno treba. A možda čak i da se premjesti u članak 2006.

Nego, kad već svi dani imaju poveznice, šteta je da poveznice ne govore ništa o tome zašto je baš određeni dan neradni u 2006. Za fiksne praznike to bi značilo da u odgovarajuće fiksne stranice treba dodati redak teksta da je to praznik u Republici Hrvatskoj, a za pomične praznike to neće biti tako trivijalno. DarkoS (razgovor) 14:32, 23. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Nije mi jasno što članak opisuje, odnosno ilustrira. Da godina ima 12 mjeseci, a tjedan 7 dana? Da su 2006. (ili 2012?) godine državni praznici padali u određene dane? Koja je svrha članka? GregorB (razgovor) 00:19, 5. prosinca 2014. (CET)[odgovori]

Automatsko osvježavanje predložaka o kalendarskim mjesecima[uredi kôd]

Predlošci kalendarskih mjeseci, koji se koriste u člancima o kalendarskim mjesecima (veljača) i u ovom »članku«, nisu se osvježavali od 2012.

Riječ je o predlošcima: {{siječanj}}, {{veljača}}, {{ožujak}}, {{travanj}}, {{svibanj}}, {{lipanj}}, {{srpanj}}, {{kolovoz}}, {{rujan}}, {{listopad}}, {{studeni}} i {{prosinac}}.

Budući da nema suradnika koji su voljni ovo ručno osvježavati, predlaže se uvođenje automatskog osvježavanja sadržaja, ali bez naznačenih datuma praznika u Republici Hrvatskoj.

Bilo bi izvedeno u dvije faze, prvo supstituiranje postojećih sadržaja predložaka za 2012. godinu, kako bi odgovaralo trenutačnom sadržaju »članka« dani u kalendaru, a zatim promjene sadržaja dvanaest prethodno navedenih predložaka na način vrlo sličan onom koji je pokušan ovom izmjenom u predlošku Veljača od 8. studenoga 2017..

Naime, sadržaj bi bio usklađen ovako i vrlo slično za sve ostale kalendarske mjesece:

{{VeljačaKalendar{{MJESNAGODINA}}Izvor|1=|1a=|2=Mjesec|3=|4=|5=|float=right|color=#fff3f3|color2=#fff3f3|EndNote=<small>[[Siječanj]]&nbsp; '''[[Veljača]]'''&nbsp; [[Ožujak]]</small><br>Raspored [[dani u kalendaru|dana]] u [[{{MJESNAGODINA}}.]]}}<noinclude>

Neposredno poslije usklađivanja predložaka, u »članak« dani u kalendaru uvrstili bi se navedeni predlošci za prikazivanje kalendarskih mjeseci s točnim prikazom dana u mjesecu, za prikaz trenutačne kalendarske godine. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdravi, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 11,06; 29. siječnja 2020. (SEV)

2021.[uredi kôd]

Podatci za 2021. su netoćni jer nitko nije ažurirao kalendar. – Croxyz💬 12:26, 7. siječnja 2021. (CET)[odgovori]