Razgovor:Goga Sekulić

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Goga Sekulić.
Rad na člancima
Pismohrane:

srpska ili crnogorska ? Nešto ne štima. --Zeljko (razgovor) 18:39, 19. lipanj 2009. (CEST)

Crnogorska. Bilo bi super da samo ovo nije štimalo ;)--Uskboy 18:52, 20. lipanj 2009. (CEST)

Crnogorska?[uredi kôd]

A po kom to kriteriju crnogorska? Beograd je grad u Srbiji, ona tu živi od svoje 1. godine. Pjeva na srpskom jeziku - ekavici. Po nacionalnosti se izjašnjava kao Srpkinja (i jako je ponosna na to), mjesto Pljevlja je u Crnoj Gori http://hr.wikipedia.org/wiki/Pljevlja ali kao što se vidi 60% čine Srbi, Bošnjaka i Muslimana je 13%...tako da je "Crnogoraca" svega 20ak% (ako se već koristite tim podmuklim kriterijom tobožnje "nacionalnosti"). Dotična osoba ima državljanstvo Republike Srbije i sva ostala dokumenta.

  • Robert Prosinečki je rođen u Njemačkoj, otac mu nije Hrvat, majka mu je Srpkinja iz Čačka. Nitko ne spori da je hrvatski trener i nekada nogometaš.
  • Rade Šerbedžija - Srbin. U Hrvatskoj nazivan "hrvatski" glumac...što i jeste bez obzira na porijeklo.
  • Miroslav Blažević - Rođen u Bosni i Hercegovini - pa nitko ne veli da je Bosansko-Hercegovački.
  • Skoro kompletan tim DAVIS CUP hrvatske je rodom iz Bosne i Hercegovine. Da li ih netko naziva Bošnjacima?
  • Aleksanar Stanković - voditelj HRT-a je rođen u Subotici, pa nije ni srpski ni srbijanski ni vojvođanski nego hrvatski.
  • Sa druge strane sve one koji se žele ocrniti u javnosti proglašavaju se Srbima iako su Crnogorci (Željko Ražnatović Arkan, Radovan Karadžić, Slobodan Milošević, Jovica Stanišić... te Hrvat rođen u Sarajevu Vojislav Šešelj, još jedan Hrvat Franko Simatović Frenki...). Postoji i sramna kvalifikacija Novaka Đokovića kao Crnogorca jer mu je djed rođen u Crnoj Gori (i do smrti se smatrao velikim Srbinom i rodoljubom, otac mi je rođen u Zvečanu - na Kosovu...Novak u Beogradu....ali je ipak "Crnogorac" - valjda da se umanji svaki uspijeh Srbije. Sa druge strane Dražen Petrović "nije" Crnogorac, jer je igrao za Hrvatsku (iako mu je otac Srbin iz Crne Gore. Arijan Komazec nije srpski košarkaš nego hrvatski (iako Srbin)...

Kakve veze ima Goga sa ovim?

  • Članak o Gogi je slučajno uzet kao primjer, a odnosi se na sve. Primjećeno je da se koristi selektivan pristup po kriteriju kako se autoru dopadne...pa je onda Bojan Tomović (rođen u Somboru) Crnogorac a Željko Ražnatović Arkan rođen u Sloveniji Srbin (porijeklom sa Cetinja), Novak Đokoviće je "Crnogorac" od oca Srbina i majke Hrvatice..ali je zato Dražen Petrović "čist" Hrvat, Radovan Karadžić je "čist" Srbin iako je rođen u Crnoj Gori ali je zato Ivica Kralj "crnogorski" nogometaš iako živi u Srbiji dulje nego što je živio u Crnoj Gori, a po nacionalnosti je Hrvat. Ovakvih primjera je na stotine i ja vas molim da emocije prilikom pisanja ovakvih tekstova ostavite po strani jer Eva Ras bez obzira na to što je Mađarska Židovka ne može biti ni Izraelska ni mađarska glumica, a Hrvat Aljoša Vučković je ipak srpski glumac (kao i Rade Šerbedžija hrvatski).— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 37.19.108.16 (razgovordoprinosi) 16:13, 12. travnja 2013.

Negdje ima netočnosti, negdje ima krivih tumačenja (odnos nacionalnog podrijetla, mjesta rođenja i prvih desetljeća života prema posljašnjem mjestu življenja, djelovanja i gdje se je postalo poznatim).
Negdje se javljaju situacije koje nisu samo speicifične ovdje, nego se javljaju diljem svijeta: poznat je slučaj Austrije, Hitlera i Mozarta, stoga se nije čuditi što Crnogorci ne ističu mutante koji bi svojim nedjelima ocrnili Crnu Goru, za koju ionako nisu nikad ni radili niti se borili.
Za Đokovića nije točno da mu je mati Hrvatica. Da jest, već bi joj se znalo prezime i odakle je. A svih ovih godina to nitko nikad nije našao.
Draženu Petroviću mati je Hrvatica. Ta strana obitelji nije ništa manje bitna od očeve.
Aljoša Vučković je srbijanski, ne srpski glumac, postoji razlika tih dvaju pojama. Kubura (razgovor) 07:24, 19. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

Mutant[uredi kôd]

Dobro, po kom kriteriju je dotična osoba Crnogorska? Po tome što je rođena u današnjoj Crnoj Gori? Ako je tako, onda je Ban Jelačić srpski ili vojvođanski? Crnogorci sa ponosom ističu i Miloševića i Karadžića i Arkana i Jovicu Stanišića i Radomana Božovića, Unkovića, Milorada Vučelića i mnoge druge koji su vladali Srbijom i Republikom Srpskom 90-ih godina, samo je pitanje koji Crnogorci? Po pravilu podeljeni su 50-50...neki ih hvale neki ih se stide ali niko ne poriče da su Crnogorci, s tim što 60% pravoslavaca u Crnoj Gori smatra da su Crnogorci poseban narod a 40% da su samo poseban deo srpskog naroda. Više od 50% onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci po nacionalnosti kaže da govori srpskim jezikom (iako je u Crnoj Gori i crnogorski jezik zvaničan), i velika većina njih pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi iako postoji i Crnogorska. U Srbiji živi oko 2 000 000 ljudi koji su poreklom iz Crne Gore ali se samo oko 30 000 njih izjašnjava "Crnogorcima" ali 90% njih kaže da govori srpskim jezikom i da pripada srpskoj pravoslavnoj crkvi. Veselin Šljivančanin za sebe kaže da je Crnogorac po nacionalnosti, on se borio u JNA navodno za Jugoslaviju. Budva od 10 000 stanovnika je dala 2000 dobrovoljaca za napad na Dubrovnik a ceo Beograd od skoro 2 000 000 je sakupio 2 000 ratnika koje je vojna policija jurila po kućama. Odziv na mobilizaciju u Srbiji je bio 16% a hiljade mladih je pobeglo iz Srbije jer nisu hteli da ratuju za interese Crnogoraca Miloševića, Bulativića, Karadžića, Božovića, Stanišića, Đukanovića (koji je sada veliki demokrata i mirotvorac), Šljivančanina, Arkana i ostalih genijalaca. U Crnoj Gori je odziv bio skoro 100% a pored vojnih obveznika i rezervista bilo je i mnogo dobrovoljaca...tako da sada priča da se Crnogorci stide svojih "mutanata" koji "za njih" nisu ratovali nego za Srbiju može da prođe jedino kod Slavka Perovića, Novaka Kilibarde (bivšeg velikog Srbina, danas još većeg Crnogorca) i po kojeg neinformisanog Hrvata (ali svaki Hrvat koji je imao nekoga u ratu može da posvedoči kolika je nesrazmera u JNA i kasnije VRSK, VRS, i VJ bila u korist Crnogoraca u odnosu na broj stanovnika - 5% stanovnika i 70% komandnog kadra u vojskama i "paravojnim" formacijama. Majka Novaka Đokovića jeste Hrvatica, tako bar piše hrvatska Wikipedia, ako smatraš da to nije tačno izmeni.