Razgovor:Hajdučki i Rožanski kukovi

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Hajdučki i Rožanski kukovi.
Rad na člancima
Pismohrane:

O spajanju članaka[uredi kôd]

Krenula sam pisati članke o Velebitu i nekolicini njegovih specifičnih područja poput ovog. Napisala sam članak o Hajdučkim i Rožanskim kukovima, ali su oni na Wikipediji odvojeni kao dva članka. S obzirom na to da oni zajedno tvore strogi rezervat prirode, (odvojeni su prijevojem) nije li ih bolje objediniti pod jednu temu, kao što je to učinjeno s Bijelim i Samarskim stijenama? Većina materijala koja se o njima može napisati se odnosi na oba područja, uz nekolicinu specifičnih podataka (Lukina jama, prohodnost, Rossijeva koliba, najznačajniji kukovi određene skupine itd.) koji bi u objedinjenom članku bili navedeni kao specifičnosti jednih ili drugih kukova. Mogu li ih objediniti pod jednu temu, da se nalaze umjesto razdvojbe, a de s pobrišu zasebni članci? Gdje mogu pronaći upute kako se to radi? Hvala. --Mishusita (razgovor) 17:33, 2. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Članak Hajdučki kukovi stvoren je 4. veljače 2006. u 17:03:05, a članak Rožanski kukovi 10. studenoga 2009. u 11:55:09 (SEV). Drugi po redu od ta dva članka pravopisno je uredio upravo stvaralac razdvojbene stranice i to 27. prosinca 2009. u 00:25:30 da bi nakon 18m 53s stvorio razdvojbenu stranicu.
Mišljenja sam da ne treba spajati članke, već jednostavno na temeljima razdvojbene stranice i sadržaja članaka napisati skupni članak o strogom rezervatu prirode, dok su kukovi kao odvojeni zemljopisni članci itekako mogući. Trebalo bi misliti unaprijed, u smislu da će članci povećavati količinu sadržaja, te će onda nekom biti puno teže razdijeliti povijesti uređivanja natrag kako su sada postavljene. Strogi prirodni rezervat. Hajdučki i Rožanski kukovi proglašen je na području 1222 hektara, s početkom zaštite na dan 22. siječnja 1969. godine, dok su Rožanski kukovi, te Hajdučki kukovi tu znatno dulje. Sveukupno s Bijelim i Samarskim stijenama to je 2395 hektara pod strogim režimom zaštite. Nadam se da će stanje po pitanju članaka ostati kakvo jest. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 20,25; 25. siječnja 2017. (SEV). Promijenjeno izmjenom Posebno:Diff/4842748 -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 20,49; 25. siječnja 2017. (SEV)