Razgovor:Krešo Beljak

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Krešo Beljak.
Rad na člancima
Pismohrane:

Pa o Milanu Bandiću se mogu napisat cijele knjige, napravio je svega i svačega u životu. A s ovakim životipisom koji stoji o ovoj osobi, članak ne bi ga zaslužio ni Napoleon Bonaparte. Znači treba nešto i napisat o njemu. A ne neke trice, išao u osnovnu školu simo pa tamo i ostale kučine --Zeljko (razgovor) 16:47, 2. lipanj 2009. (CEST)

E, a ono kako kažeš 'jednoga dana' , ako dosdad nije ništa učinio u životu osim što je prolazio ustaljene staze svakoga od nas, pa mu je postanak gradonačelnika jedini uspijeh u životu... triba pričekat da vidimo nosi li kakve promjene poštovani gradonačelnik svojim sugrađanima.

Znači sam će ispisat svojim dijelima nešto što čemo zabilježit i napravit članak. Slažeš li se. Postao je a sad čekajmo. --Zeljko (razgovor) 17:01, 2. lipanj 2009. (CEST)

Mogao bi netko odgovorit na ovo, da nema te naljpnice iznad njega. Hoćemo li sve gradonačelnike (možda čak i načelnike) ili ne. Ja sam možda za. Ali tekst ovdje treba pročistit od kojekavih gluposti. --Zeljko (razgovor) 06:53, 5. lipanj 2009. (CEST)

Hajde recite. Hoćemo li sve gradonačelnike. Ja možda bi. --Zeljko (razgovor) 09:14, 5. lipanj 2009. (CEST)

Ja osobno nebih, ali kad vidim koji sve klinci koji igraju nogomet imaju članke na wikipediji, a jedini su podaci kad su rođeni, u kojem klubu igraju, koliko su utakmica odigrali te koliko su možda golova dali, te eventualno imaju li djevojku ili ne, postaje mi svejedno :) Dakle načelno nisam za, ali nemogu biti ni protiv. Ali mišljenja sam, ako se ovo prihvati, da treba zadržati na gradonačelničkoj razini, ne načelnike općina. --Ex13 (razgovor) 10:01, 5. lipanj 2009. (CEST)
To znači po zasluzi. I tako bi bilo najbolje. --Zeljko (razgovor) 12:11, 5. lipanj 2009. (CEST)
Na stranici Wikipedija:Kriteriji piše: Za ostale političare (zastupnike u Saboru, gradonačelnike hrvatskih gradova, itd.) vrijedi pravilo da mogu biti pobrojani, npr. može postojati članak imena Popis saborskih zastupnika 4. saziv 2000.-2003., ili Popis gradonačelnika hrvatskih gradova (glavni grad Hrvatske smije imati zaseban članak Popis zagrebačkih gradonačelnika).
Po tome bi valjalo obrisati ovaj članak, i vidim da gornji komentari idu u tom smjeru. Pravilo je takvo, a suradnici mogu pokušati obrazložiti razloge za njegovu promjenu. Ako valjanog obrazloženja neće biti, članak se briše. SpeedyGonsales 11:47, 8. lipanj 2009. (CEST)
Tako je brišite. Napisat čemo drugi kad postigne u životu nešto više od osobnog uspjeha, postanka gradonačelnika... --Zeljko (razgovor) 12:30, 8. lipanj 2009. (CEST)

Sliku sačuvati, i prebaciti na stranicu "Zubi".

Dinko Pintarić i druga ekipa iz kategorije Gradonačelnici u Hrvatskoj[uredi kôd]

Šta onda s njima? --Ex13 (razgovor) 14:51, 8. lipanj 2009. (CEST)

Pa vidim da je dosta aktivan, gradonačelnik je postao drugi puta, pravnik je, ima možda još toga, ali meni nije poznato.
Možda doista ne bi trebalo brisat gradonačelnike, pogotovo ako je tekst kvalitetan, ako nije to je već drugi padež. Ako malo razmislimo ipak su to ljudi koji vode gradove. Mislim da je sve to izašlo ( o brisanju) zbog lošeg tekstopisca.
Ja glasujem da ih se ne briše, nego da se tekstovi pišu o njima.

Beljak je u međuvremeno postao predsjednik HSS-a, pa zadovoljava kriterije za članak na Wikipediji. SpeedyGonsales 01:54, 23. kolovoza 2016. (CEST)[odgovori]

1999. godina[uredi kôd]

Nadam se da je ovakva formulacija korektna. Navedene su činjenice, naveden je Beljakov opis događaja, mislim da bi na tome mogli stati. To što je bio mangup s 28 godina očito su mu Samoborci oprostili, valjda je dobar gradonačelnik. Na drugom sam mjestu napisao da bih najradije da nam u člancima ne piše ništa o sudskim ili zatvorskim kaznama, ali je malo teško odmjeriti gdje povući crtu. Mislim da je najbolje ne pisati previše o sudskim procesima koji su u tijeku, bilo bi najbolje pisati o nečemu kad je sve gotovo. Znam da je Wikipedija internetska enciklopedija i da se na ovoj i drugim wikipedijama danas začinju članci o Olimpijskim igrama za 4 i 8 godina, ali jedno su Olimpijske igre, drugo su ljudski životi. Kad je sve gotovo i kad su neki podaci javni, ne vidim smisla previše ih skrivati, može se postići kontraefekt. SpeedyGonsales 02:04, 23. kolovoza 2016. (CEST)[odgovori]

Vratio sam što je bilo obrisano, [1] a sada je opet obrisano [2]. Opet se skriva. Kakva je ovo enciklopedija kada se skrivaju informacije? Trebao je misliti o tome prije krađe.202.147.44.194 05:30, 27. srpnja 2018. (CEST)[odgovori]