Razgovor:Maraton lađa

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Maraton lađa.
Rad na člancima

Na maratonu neretvanskih lađa koji je održan 2005. godine po prvi puta je sudjelovala i ekipa Hrvatske vojske koja je formirana od strane brigadnog generala Mate Obradovića zapovjednika 4. korpusa HKoV. Sama ekipa formirana je od pripadnika 357. VOS i 4. gbr koje je u treninzima i takmičenju vodio stožerni narednik Tonći Puljiz, prvi dočasnik 4. gbr.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 193.198.137.172 (razgovordoprinosi)

ispravak zenskog maratona[uredi]

Molim ispravak vezan za zenski maraton ladjarica. 2015 god su treci na postolju bile Gusarice Metkovic tako da Gusarice Metkovic imaju 2 zlata i 1 broncu a Metkovke Metkovic 3 bronce HVALA— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 31.45.230.150 (razgovordoprinosi)

Ispravljeno. Hvala Vama na uočenoj nepravilnosti.--MaGaporuči mi 10:42, 14. kolovoza 2017. (CEST)

Statistički info / Zanimljivosti[uredi]

Znam da postoji mogućnost zamjene članova posade. Ima li informacija koje pobjedničke posade nisu izvršile zamjenu odnosno u istoj postavi izveslale od starta do cilja. To bi bilo zgodno dodati.

Takve informacije se nisu bilježile. Za dio utrka bi se moglo rekonstruirati, ali ako nemamo info za sve utrke, tekve nekonzistentne, nepotpune i neslužbene informacije ne bi imale enciklopedijsku težinu.

Također ima jedan uzak kanal (jednom u prijenosu komentator rekao) koji je zapravo "cilj", odnosno nakon njega je pretjecanje gotovo nemoguće. Pa ima li informacija o tome, odnosno posade koje su izgubile vodstvo (i pobjedu), a ušle su prve u taj kanal?

Niti ovo nije bilježeno, ali dogodilo se nekoliko puta. Isti razlog kao i kod gornjeg pitanja je zašto to ne treba objavljivati.

Jesu li u svim "muškim" posadama baš svi članovi bili muškarci? Je li bilo zabranjeno za žene ili jednostavno nisu bile u ekipi?

Samo jedna ekipa u povijesti je imala mješovitu posadu (Žabe i komari), a to u je članku i opisano. U svim drugim slučajevima ekipe su bile isključivo muške ili ženske.

Pitanja: Setenzatsu (razgovor) 20:35, 15. travnja 2019. (CEST)

Odgovori: Jure Grm, 17. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevetnaeste u 10:51.'