Razgovor:Miljenko Smoje

Page contents not supported in other languages.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Miljenko Smoje.
Rad na člancima
Pismohrane:

OBJEKTIVNOST I PRAVOPIS ČLANKA Ovaj članak o Miljenku Smoji ne sadrži nikakve reference, niti dokaze za vecinu tvrdnji koje su iznjete u članku. Stoga osporavam objektivnost ovog članka gdje je uvelike iznosi nečije mišljenje a ne činjenice. Nadalje molio bih da se članak napiše književnim hrvatskim jezikom -(valjda se enciklopedija mora pisati nekim standardnim književnim jezikom). — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 213.191.152.102 (razgovordoprinosi) 11:19, 23. travnja 2009.

Ozbiljnost ove rasprave[uredi kôd]

Gramatika i pravopis prethodne primjedbe diskvalificiraju nepotpisanog komentatora kao osobu koja može suditi o primjeni hrvatskoga standardnog jezika.

Da bi objektivnost članka bila osporena potrebno je navesti koji podaci se smatraju netočnima, pristranima itd.

Još bolje je unijeti točne podatke umjesto netočnih. Inoslav (razgovor) 19:54, 6. svibnja 2011. (CEST)Odgovor[odgovori]

Uklonio sam sporne dijelove teksta jer mislim da su pisane zaista proizvoljno. Mislim da je sada objektivnije.--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 19:00, 5. kolovoza 2011. (CEST)Odgovor[odgovori]
Za vrijeme raspada Jugoslavije Miljenko Smoje se postavio kao žestoki protivnik hrvatskog nacionalizma i kao takav je nakon dolaska Franje Tuđmana i HDZ-a postao nepoćudna osoba, a njegov je opus skinut s programa državne televizije. Ovo nikako nije nepristrano. Što se misli pod "hrvatski nacionalizam"? Ako je borba za vlastitu državu i obrana od agresora "nacionalizam" nije to ništa loše, ali čini mi se da u ovoj rečenici upravo na to cilja. Nikako objektivno.


U Smojinu kontekstu to je značilo podršku Miloševiću i odanost JNA i u trenutcima dok je ta ista JNA granatirala Split.