Razgovor:New York City, New York

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku New York City, New York.
Rad na člancima


Ante ovo ti je velika glupost, i lijepo vrati nazad kako je bilo. Pitaj boga kolike linkove si time preusmjerio na krivu stranicu. -Sad sam ljut na tebe. --Zeljko 14:27, 8. srpanj 2007. (CEST)

Ante, treba napraviti razdvojbu za New York. Moraš to bolje srediti, tako da se država New York dobije kada se ime i upiše, na onu tvoju natuknicu ne vodi ništa, i velika je smetnja na svim člancima koji se tiću Sjedinjenih Država. Ako se 49 država dobiva klikom na ime, onda treba i država New York, pa na nju staviti razdvojbu. Nadalje kod svih se gradova i anselja u SAD-u iza imena piše se zarez i ime države iza nje, pa tako i New York, New York i Washington, DC. --Zeljko 15:14, 8. srpanj 2007. (CEST)


Za standardizaciju sam i sve, ali ovaj naslov je stvarno blesav. Američki stil označavanja države uz ime naselja odvojeno zarezom bio bi koristan tamo gdje postoji više naselja istog imena. Ovo bi trebalo biti preimenovano u "Grad New York" ili "New York City", no prekasno je za to. Rosier 21:31, 19. veljača 2008. (CET)

Naglašeni oblik[uredi]

Da se ovo ne pretvori u prepucavanje [1].
"Najpoznatiji športski klubovi u New Yorku jesu New York Yankees i ...".
Ovo je već znak da suradnik ne razumije hrvatski jezik.
Postoji razlika između:

  • Oni su poznati...
  • Oni jesu poznati...

Pročitao sam brojne enciklopedije i leksikone. Ne sjećam se kad sam naletio na naglašeni oblik, "jesu".
Sljedeći primjer kojeg ću dati nije dostatni primjer, ali dosta pokazuje. Googleov test.

  • 35 rezultata za "najpoznatiji jesu" [2]
  • 45.300 rezultata za "najpoznatiji su" [3]

Kad bi se ovako reklo [4], ispada da su ti klubovi najpoznatiji, suprotno nekom očekivanju, unatoč nečemu pretpostavljenom.
Pretpostavit ću dobru namjeru. Možda čovjek zbilja misli da je točno ondje rabiti naglašene oblike. No u krivu je.
Da ne pretpostavljam dobru namjeru, rekao bih da se suradnik pravi blesav i da zavlači administratora sa glupavim primjedbama, kao da admina uvjerava da je crno bijelo, a ne crno.
Pozivam druge suradnike neka rečedu svoje mišljenje. Kubura (razgovor) 00:07, 1. kolovoza 2010. (CEST)

Tražio sam objašnjenje zašto bi naglašeni oblik trebao imati prednost pred nenaglašenim, i nisam ga našao. Kad suradnik koji to ispravlja ponudi valjano objašnjenje zašto je naglašeni oblik bolji ili pravilniji onda ćemo ispraviti, do tada se slažem s ovim gore napisanim. SpeedyGonsales 18:00, 16. kolovoza 2010. (CEST)