Razgovor:Osmansko Carstvo

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Osmansko Carstvo.
Rad na člancima
Pismohrane:

Clanak je prepisan sa bosanske wikipeidje i cini mi se da je pisan na nacin koji bi podrzao bosnjacku inerpretaciju vlastite povijesti. --Ante Perkovic 10:26, 23 kolovoz 2005 (CEST)

Nastavak[uredi kôd]

Nastavila sam Osmansko carstvo ne sadržajno nego vremenski iza zatečenog teksta. Volila bih, da to netko pogleda. Da ne gubim vrijeme ako se to neće moći sve nekako uvezati u suvisli tekst. Branka France 14:55, 10. prosinca 2005. (CET)[odgovori]


Samo vi pišite, tekst je dobar.

Ja se razmišljam da li da prebacimo dijelove teksta u nove članke, ali najbolje je da za sada sve ostane na istom mjestu. Samo vi nastavite, nije kasnije bitno ako prebacimo koju rečenicu gore ili dolje.

Sombrero

Zanima me izvor za „znak Turaka Seldžuka“, pa sam stavio da se traži referenca.--Donatus 18:48, 1. kolovoz 2007. (CEST)

Neobjašnjene izmine[uredi kôd]

Ovo [1] i ovo [2] nisu opravdane i objašnjene izmine. Vraćan kako je bilo. Kubura (razgovor) 15:06, 22. travanj 2008. (CEST)

Naslov članka[uredi kôd]

Iako članak obuhvaća neke od informacija o samom Osmamskom carstvu, sadrži i stvari koje ne potpadaju pod isti naslov. To su:

  • Dolazak osmanskog carstva na prostore današnje BiH i širenje po Balkanu
  • Bosna i Hercegovina
  • Osmansko carstvo kao sustav -->potonje je pisano isključivo u vezi sa nama susjednom državom.


Taj dio članka također obuhvaća upitne interpretacije povijesti (kao što je suradnik Ante Perković već prije napomenuo), te u svemu ne pruža podatke koji odgovaraju naslovu, niti su iz nekog posebnog razloga bitne za čitatelje hrvatske wikipedije. U tu svrhu ću pokušati prepraviti iste. --Čeha (razgovor) 01:47, 10. rujan 2008. (CEST)

šekbani[uredi kôd]

to bi moglo "Sekbani. Mariandyn (razgovor) 14:21, 29. ožujka 2016. (CEST)[odgovori]