Razgovor:Paintball

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Paintball.
Rad na člancima


Iz članka sam izbacio ovu rečenicu: To je sport u kojem su svi ravnopravni, bez obzira na spol, na rasu i na pripadnost u društvu.

Smatram da je spomenuta rečenica suvišna i "predramatizirana".— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Janka (razgovordoprinosi)

Korištenje wiki u promotivne svrhe[uredi]

Članak je katastrofalan, bilo bi dobro da se malo pogleda engleska i druge wikipedije. U ovom članku ima više reklame nego što je uobičajeno na wikipediji. Popis klubova (čitaj: tvrtke koje nude paintball), a pogotovo njihove web stranice nemaju šta tražiti u jednoj online enciklopediji. Sa druge strane uopće nema npr. ništa o povijesti paintballa, opremi, natjecanjima itd. --93.138.243.199 23:10, 17. rujna 2010. (CEST)

Mišljenja sam da je dio o klubovima (koji nije reklama) nepotrebno uklonjen. Radi se o korisnim i osnovnim podacima koji govore kada je klub osnovan, iz kojeg mjesta dolazi te u kojoj ligi se natječe. Ne vidim potrebu da se za takve klubove otvaraju novi članci, al' isto, ne vidim razlog zašto se ne bi spomenuli u samome članku o Painballu.--frk@ 09:31, 28. rujna 2010. (CEST)
Zato što to mnogima služi za SEO, odnosno iskorištavanje wikipedije za komercijalne potrebe i promidžbu. Ne vidim ništa sporno da se negdje u zagradi upišu podaci kada je neki klub osnovan i otkuda je, ali web stranice kao i djelatnosti klubova, njihove usluge... se ne bi trebale spominjati. --Vatel (razgovor) 12:06, 15. listopada 2010. (CEST)