Razgovor:Pirenejski poluotok

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Pirenejski poluotok.
Rad na člancima


Bavio sam se poviješću ovog poluotoka u srednjem vijeku, kada se tijekom gotovo osam stoljeća za prevlast bore kršćani i muslimani. S obzirom da je država Španjolska stvorena tek u XVI st, obradio sam povijest do stvaranja Španjolke ovdje, a povijest od braka Ferdinanda i Izabela trebala bi biti prikazan u članku o Španjolskoj (i naravno posebno članak o POrtugalu, koji postoji od ranije).

Clanak bi zapravo trebalo nazvati Povijest Pirinejskog poluotoka ili tako nekako jer nema nista o zemljopisu, stanovnistvu i sl. Mozda ga mozemo premjestiti. --Ante Perkovic

Da, treba dodati na početku i podatke koje spominješ. Korisno je dati neke podatke za poluotok u cijelini, ne samo unutar tekstova o Španjolskoj i Portugalu.--Fausto 14:13, 22. rujna 2005. (CEST)
Mislim da bi mogli napisati stranicu o Pirinejskom poluotoku na kojoj bi bila povijest samo ukratko, a ovaj poveći tekst odvojit na posebnu stranicu, kao što se radi sa državama (npr Hrvatska). No, dok se netko ne potrudi to napisat, neka stoji ovako. --Ante Perkovic 14:29, 22. rujna 2005. (CEST)

Korektan naziv "Iberijski poluotok"[uredi]

Prije nekoliko tjedana se je vodila rasprava o korektnim nazivu. Korektan naziv je Iberijski poluotok a ne pirinejski. Interwiki- Linkovi u izvorne jezike (fr, catala, castilanski, i gotovo svi drugi spominju naziv Iberia. Dakle mislim da bi trebalo preusmjeriti. Ovako ga samo mi nazivamo Pirinejskim. Bok--Croq (razgovor) 14:50, 24. svibanj 2009. (CEST)