Razgovor:Protagora (udruga)

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Protagora (udruga).
Rad na člancima
Pismohrane:

Preimenovanje[uredi kôd]

Predlažem preimenovanje članka u Protagora (udruga), jer je točnija formulacija. "Organizacija" je preopćenit pojam, a Protagora je u stvari nevladina udruga.--Dean72 (razgovor) 12:20, 15. listopada 2013. (CEST)[odgovori]

Mislim da ne treba bristati. Moze sluziti kao primjer je za hate group.--Croq (razgovor) 22:48, 3. studenog 2013. (CET)

Proširio sam članak i uklonio jednu neistinitu rečenicu: "Aktivno promicanje ideje da je religiozni odogoj u djetinstvu, odnosno katolički odgoj u djetinstvu jako štetan u razvoju djeteta kroz promicanje tzv. katoličke krivnje[1], što je jednako idejama koje promiče engleski zoolog i ateistički aktivist Richard Dawkins."

Ni u statutu udruge, ni u tužbi koja je udruga podnijela protiv Ministarstva prosvjete ne stoji da udruga promiče ideju da je katolički odgoj štetan za razvoj djeteta. Poveznica je vodila na jedan članak objavljen na stranicama udruge koji je pak preuzet s drugog izvora. Na stranicama udruge se, naime objavljuju općenito tekstovi na temu ateizma i sekularizma iz raznih izvora na internetu, tako da se i ovaj našao tamo, među mnogim drugima. Ako želimo biti nepristrani, ciljeve neke udruge možemo preuzeti isključivo iz njenih službenih dokumenata.

Ovaj Croqov komentar gore neću ni komentirati jer se ne želim spustiti na tu razinu, ali njega naravno nitko nikad neće sankcionirati.--Dean72 (razgovor) 21:26, 4. studenog 2013. (CET)