Razgovor:Prozor-Rama

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Prozor-Rama.
Rad na člancima

Gospodo urednici, izradu stranica općine Rama zaštitili Ste nakon što je organizacija "Mladi muslimani" iz Rame, odnosno urednici stranice prozor.net, napisala svoju povijest Rame. Rama je uvijek bila hrvatska zemlja i u njoj je uvijek bilo većinsko stanovništvo Hrvati. Manji dio čine muslimani-poturice, a postoje i povijesni zapisi, da su prije bili Hrvati. Veličati turske zločince koji su u BiH, pa i Rami nanjeli najveće zlo Hrvatima u svojoj povijesti, je napad na Hrvate Rame. Veličati partizane, koji su u Rami poslije turaka nanijeli zlo Ramskom narodu, je najveća provokacija poslije rata i o ovome će biti upoznati svi Ramci u Rami, Hrvatskoj i dijaspori. Ukoliko se poslije ovoga pogoršaju odnosi u općini Rama, sve posljedice snositi će urednici ove stranice i urednici stranice prozor.net!

Dobar dan! Dragi anonimni suradniče, očito ti je stalo da ovaj članak bude točan i istinit, ali krenuo si na posve krivi način. Na Wikipediji je nemoguće išta postići vrijeđanjem. Slažem se da nisam trebao izbrisati tvoj kompletan doprinos, pa sam vratio one dijelove koji imaju smisla. Veličaj hrvatski narod i tradiciju pisanjem o njima, a ne vrijeđanjem drugih naroda i tradicija. Što se tiče naziva članka, moj kolega administrator tvrdi da je to službeni naziv općine, a ja ne vidim zašto bih vjerovao tebi, a ne njemu. Skinut ću blokadu s članka u nadi da ćemo od tebe dobiti kvalitetne doprinose. Mnogo uspjeha u radu! --Zmaj 13:30, 20. ožujka 2006. (CET)

Otključajte stranicu da mogu da uredim stanovništvo i naselja općine Prozor!!! melzer, 09.08.2006, nije fer...

Registriraj se, nije teško. Ovdje je pomoć: Wikipedija:Prijava. --Zmaj 08:25, 9. kolovoza 2006. (CEST)

registrirao sam se...pozz Melzer, cekam za dalje u vezi Prozora

samo malo.. tko ste vi da tako pricate o Rami?

odakle vam pravo?

povijest Rame je jedna i ona se zna! nema se tu sta mijenjati! psy — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 85.94.134.189 (razgovordoprinosi)

Možete Vi zabranjujte pristup! Uskoro Vam sljedi tužba od Hrvata iz Rame, pa neka Vam i dalje poznate osobe budu Turski Begovi i Age koji su kroz 500 godina ubijali, iseljavali i terorizirali Hrvate!U Rami živi većinsko Hrvatsko stanovništvo i tako će uvijek biti bez obzira na Vaše uvrede! Vidimo se uskoro na sudu!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 83.131.62.93 (razgovordoprinosi) 20:18, 20. veljače 2007.

wikipedia.hr[uredi]

Bitka po kojoj je Prozor ostao poznat u historiji je Bitka za ranjenike.

Zar na hrvatskoj wikipediji se ne bi trebalo pisati hrvatskim jezikom?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 89.146.141.217 (razgovordoprinosi) 16:31, 14. siječnja 2009.

Stranica[uredi]

neka netko unese službenu stranicu općine [1] međ uvanjske poveznice!

Plus načelnik se zove Jozo Ivančević[2] — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 78.3.31.248 (razgovordoprinosi) 12:28, 3. lipnja 2010.

Provirit[uredi]

Kad uklonimo parolno-grafitni dil ovih uređivanja [3] [4] [5], ostaju podatci koje bi tribalo provirit, jer bidu mogli uć u tekst, ako se pokaže da se radi o točnim podatcima.

  • Marinko Beljo, zapovjednik brigade Rama. Poginuo na Studenčici u obrani Rame, boreći se protiv muslimanske vojske
  • Šimun Fofić, zapovjednik brigade Rama. Poginuo kod Zvirnjače u borbama sa četnicima.
  • Ilija Lovrić, pripadnik HOS "tkz. Bugojanska skupina". Poginuo 1972. u Rami u borbama sa JNA u Rami
  • Spomenik Iliji Lovriću,
  • Spomenik Fenix grupi

Jasno, potribno je stilski doraditi tekst, da ne diluje ka' grafit. Kubura (razgovor) 03:07, 4. lipnja 2010. (CEST)

Ovo je sa nike druge stranice [6]. Dalo bi se izvadit normalnih podataka i sročiti pristojni članak. Stranicu bi s moglo koristiti kao izvor. Kubura (razgovor) 03:40, 4. lipnja 2010. (CEST)

Izmjena slike[uredi]

Fotku sam izmijenio jer je stara u članku o gradu Prozoru-Rama prikazivala nešto drugo (Šćit). --Marijan (razgovor) 12:04, 21. kolovoza 2010. (CEST)

Gospodarstvo[uredi]

U općini Prozor - Rama, prema iznesenim podatcima u siječnju 2012., posluju 84 poduzeća u privatnom vlasništvu, 61 samostalna trgovačka, 71 samostalna ugostiteljska i turistička radnja te 208 obrta i 37 dopunskih djelatnosti raznih vidova.[1] Velik dio prihoda općine dolazi od naknada za korištenje (koncesija) koje isplaćuje Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne za korištenje hidroakumulacijskih i elektroenergetskih objekata na području općine.[2]

Istorija ove opcine Rama-Prozor[uredi]

Vidim da je rasprava u toku ko je starosjedioc i kako je sve bilo.

Po meni da se nebi vrijedjali najbolje i istorijski najtacnije rijesenje je napisati da su prije dolaska Turaka na ovom podrucju zivjeli narodi Bogumili koji su pratili ucenja Crkve Bosanske. Nakon dolaska Turaka i ukidanja Crkve Bosanske narod nije imo drugog izbora nego da prihvati Islam ili da prihvati Crkvu Hrvatsku koja je imala svoju podrsku iz matice Hrvatske i Rima.

  1. Općina Prozor-Rama, službene web stranice: OSVRT NA „OTVORENO PISMO RAMSKIH GOSPODARSTVENIKA“
  2. Boboska.com Elektroprivreda HZ HB prošle godine isplatila 27 milijuna maraka naknade