Razgovor:Pseudonim

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Pseudonim.
Rad na člancima
Pismohrane:

Treba napravit tablicu kako treba, ovako se prelamaju redovi i nista se ne kuzi tko je tko.

Mh, ako je Jack Trbosjek serijski ubojica, što su onda Lenjin, Staljin, Tito i Che Guevara? Oh, da, oni su "revolucionari", "državni službenici" i "predsjednici". Krasno.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Janka (razgovordoprinosi)

Nužnost ispravka[uredi kôd]

Smatram da bi trebali malo organiziranije pristupiti raspodjeli pod pojmom "Pseudonimi". Nehotično je očito došlo do nekakvog premještanja pojedinih imena, i time se naposljetku dobivaju kriva shvaćanja tj. potpuno krivo poimanje tih informacija.Tako npr. ispada da je pseudonim Josipa Broza: JOSIF STALJIN. Time se nehotično TJ. SVJESNO šalju POTPUNO KRIVE INFORMACIJE U SVIJET. Smatram da bi ovaj dio trebalo čim prije ispraviti.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Swabo (razgovordoprinosi)

Mogli bi odvojiti malo svog vremena i ispraviti ako nešto nije točno. Ipak je wikipedija slobodna enciklopedija.--Saxum 21:59, 13. lipanj 2009. (CEST)
Ispravio sam manje pogreške, ali ne vidim potrebu isticanja nacionalnosti navedenih osoba, to jest postavljanja poveznica na državu iz koje osoba dolazi.
--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 22:23, 21. studenog 2009. (CET)

Svrha tablice[uredi kôd]

Pseudonima, manje ili više poznatih, ima na tisuće, možda i na milijune... Tablica Poznati pseudonimi po meni ne bi trebala biti u članku:

  • Koji je kriterij uvrštavanja - tko ocijenjuje stupanj poznatosti?
  • Miješaju se pojmovi pseudonim i nadimak (npr. Tito, Lenjin)

Prijedlog:

U članku ostaviti nekoliko karakterističnih primjera kao ilustraciju, a tablicu prebaciti u ImPr Dodatak, te ju presložiti u uobičajeni abecedni popis.

Bacio sam oko na ovaj popis na njemačkom, i koliko ga mogu razumijeti, mogli bi se i kod nas primieniti takvi kriteriji iz uvoda "Sadržaj i konvencije" (Inhalt und Konventionen).

 • Bonč (razgovor) • Nekad mislim, a nekad postojim. •  15:08, 25. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Prema gornjem prijedlogu pripremio sam stranicu za premještanje. Pri izradi sam se rukovodio spomenutom njemačkom stranicom (čiji je uvod preveo Suradnik:Maestro Ivanković) te sam popis odvojio u dva poglavlja, svaki sa svojim abecednim popisom, a svaki od njih ima svoj nezavisni sadržaj.
Dopuna gornjeg prijedloga: pri prebacivanju pročistiti popis, u skladu s uvodom koji se nalazi na pripremljenoj stranici.  • Bonč (razgovor) • Lajava najava - labava zabava. •  05:21, 2. svibnja 2016. (CEST)[odgovori]