Razgovor sa suradnikom:Bonč

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Rebus-strip.png Bonč je odlučio odustati od rada na Wikipediji.

Arhivirani razgovori: #1 (do 21.10.2013.) • #2 (do 31.12.2014.) • 

Sadržaj

Air Croatia[uredi]

Pozdrav, vidim da si obrisao stranicu Air Croatia koju sam ja napravio, prvi to je novi zrakoplovni prijevoznik te praktički na internetu nema ni puno informacija i zanima me točno razlog zašto je obrisana? Lijep pozdrav :) — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ciaobella9 (razgovordoprinosi) 20:36, 2. siječnja 2015.

Naša slova[uredi]

Ciao Bonč, Da..dobro si primjetio da pisem "osisanim" pismom. Naime na laptopu kojim se sluzim nema č,ć,đ,š,ž sto znatno usporava pisanje clanaka, jer svaki put trebam kliknuti na neko od tih slova. Laptop ima njemacku tipkovnicu a sve clanke ne pisem sa istog mjesta. Eto:) Pozz--El hombre (razgovor) 15:34, 12. siječnja 2015. (CET)

Ciao Bonč, Znaš kod me ne je najveći problem multitasking, uvijek radim nekoliko sati istovremeno ( pa čak i u ovom trenutku). Većinu stvari pišem s posla a tamo mi treba ova tikpovnica koju koristim jer mi je to prioritet za kruh. Prije sam imao problema kad sam prebacivao en<-->hr sa z i y da mi je trebalo vremena da to izbacim iz prstiju. Kako bilo da bilo evo napisao sam ti ovo s normalnim slovima. Ne pričam ja baš toliko puno na SZR pa eto nekako me ignoriraj.:) Lp

molba[uredi]

Postovani Bonč Dobio sam tvoju poruku... S obzirom da nisam bas upucen gdje i sto sam točno zaribao - a s obzirom da si se osobno ukljucio u uredjivanje mojih clanaka - ajde budi ljubazan pa mi daj savjet... Sto je krivo i kako to ispravit? Hvala i lp — Prethodni nepotpisani komentar napisao je RAČIŠĆE (razgovordoprinosi) 15:15, 15. siječnja 2015.

Mašala...[uredi]

...kolega.Face-grin.svg--MaGaporuči mi 18:46, 28. rujna 2015. (CEST)

Hvala[uredi]

Puno hvala! Baš je dobro! --Fraxinus (razgovor) 00:56, 3. listopada 2015. (CEST)

Sve najbolje[uredi]

Happy Birthday!.png Sve najbolje! Od srca, Maestro Ivanković 23:38, 3. listopada 2015. (CEST)

IRC[uredi]

ŽiviJo! Ajde, pliz, privirni malčice i na IRC... Face-wink.svg Maestro Ivanković 01:35, 12. listopada 2015. (CEST)

Slike na stranici Vukovar[uredi]

Ti si taj sto me sabotira :D uporno kada ja stavim sliku obnovljene ulice , sliku koja je lijepša i nastala nakon obnove, ti staviš neku koja nije nikakva i koja je nastala prije nego što je dio grada koji je na njoj prikazan obnovit. Sabotaža sabotaža. Do skora je ispod slike koju si stavio pisalo trg Franje Tuđmana taj trg ne zove se tako već se zove trg Republike Hrvatske a glavna ulica - korzo zove se po predsjedniku Tuđmanu, ne znam tko je to bio napisao, nadam se da nisi ti. Pitaj mene ja sam vukovarac. ;) :) --Portlannd (razgovor) 00:01, 14. listopada 2015. (CEST)

RE: Ratovi zvijezda[uredi]

Isprike zbog premještanja članka. Naziv Ratovi zvijezda: Sila se budi nije bio dobar zato što prethodnih šest filmova počinju sa Zvjezdani ratovi, također članak Ratovi zvijezda: Sila se budi imala je kategoriju Zvjezdani ratovi, a ne kategoriju Ratovi zvijezda. Novi naziv također je bolji ne samo zato što sadržava ispravan naziv franšize već sadržava i broj epizode što pomaže u boljem snalaženju. Hvala. --BrunoMed (razgovor) 14:16, 23. listopada 2015. (CEST)

Oceanographična Terminologija[uredi]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju. Iako su svi dobrodošli činiti konstruktivne doprinose na Wikipediji, vaša nedavna izmjena nije izgledala konstruktivnom i zbog toga je uklonjena. Ako želite, možete testirati na stranici za vježbanje i pogledati uvodni tečaj za više informacija o uređivanju na Wikipediji. Hvala na razumijevanju. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:37, 31. listopada 2015. (CET)

Bonč Dobar dan! Zašto ste izbrisali moj kategoriju? Nažalost ne govore hrvatski, pa zanimljivo je pitanje. Možda - problem je pravopis naziv kategorijepa? Pa je li moguće u ovom slučaju, nemojte brisati kategoriju i promijeniti ime u ispravan?--Yasnodark (razgovor) 15:43, 31. listopada 2015. (CET)

Pruga[uredi]

Da, ali ne.Face-grin.svg U dotičnom članku možda, ali u ovom sigurno ne. Inače, mislim da ti je poruka pucanj u prazno jer je dotični dojč only.--MaGaporuči mi 18:30, 3. studenog 2015. (CET)

sklerocij ražene glavice[uredi]

da to je sklerocij ražene glavice --Zeljko (razgovor) 14:39, 5. studenog 2015. (CET)

sklerocij je snijet, ono crno po pšenici i raži, a izaziva ergotizam (vrstu bolesti). To je stadij u razvoju te gljive. --Zeljko (razgovor) 15:16, 5. studenog 2015. (CET)

Da, ali ne[uredi]

[1] Pravopis - da, ali da se izgube izabrane godišnjice na naslovnici (i tko zna što još) - ne, osim do nekog cjelokupnog rješenja.--MaGaporuči mi 16:56, 7. studenog 2015. (CET)

P.S. Ne, ne nudim se za cjelokupno rješenje.Face-grin.svg--MaGaporuči mi 16:57, 7. studenog 2015. (CET)

Strani jezik[uredi]

Ne secam se da sam pisao nijednim od stranih jezika. Bok. --VS6507 (razgovor) 03:59, 14. studenog 2015. (CET)

Košarkašice[uredi]

Popravio sam članke o Mii Mašić, Ani Božić, Andrei Marić i Ivani Dojkić. Ne znam što ću kad na jednoj stranici piše da je rođena u Rijeci, a na drugoj da je rođena u Poreču. Hlapac (razgovor) 23:26, 19. studenog 2015. (CET)

Popravio sam one preostale članke. Hlapac (razgovor) 00:01, 26. studenog 2015. (CET)

Da te pitam...[uredi]

Ciao Bonc, postavih pitanje suradniku Maestru pa me on uputi na tebe. Kopiram ga pa je sada loptica na tvojoj strani terena.:) "Ciao Mestre,
na nekim wikipedijama ima tzv. search masina koja ako nema napisanog clanka na njoj onda izbaci clanak napisan na drugim wikipedijama. Sto mislis bi li to bila dobra ideja ugraditi i u hr.wiki? Npr. ako "uwikipediras" Ivana Jelčić u "https://sv.wikipedia.org/w/index.php?search" na dnu stranice ti je pokazano na kojim wikipedijama je napisan taj clanak. Svedjani su pragmaticni a njihova wikipedija je 2. po broju napisanih clanaka bas zbog tog."

Sto mislis bi li se ovo moglo napraviti i na hr.wiki. U zdravlje.--El hombre (razgovor) 15:36, 23. studenog 2015. (CET)

re:Zrinski Land.[uredi]

Ovo "Land." je skraćenica od nekog sponzora (nisam uspio pronaći puno ime) i u toj sezoni je bila dio imena kluba. Zbog toga sam stavio taj naziv u tablicu (tako sam u originalu i našao u tablici), pa da bi se znalo o kojem klubu je riječ, stavio sam preusmjeravanje na NK Zrinski Tordinci... Ipak nisam uspio pronaći cijeli naziv sponzora (mada mi se u glavi vrti da sam negdje ranije pročitao taj dodatak imenu kluba), te sam u tablici promijenio u NK Zrinski Tordinci... --Pera detlic (razgovor) 15:46, 24. studenog 2015. (CET)

Hvala na pojašnjenju... Will do in future... --Pera detlic (razgovor) 08:27, 25. studenog 2015. (CET)

Domišljato!!! :)))))[uredi]

Najdomišljatija nagrada! Hvala! Kubura (razgovor) 06:48, 25. studenog 2015. (CET)

PSORIJAZA[uredi]

Pozdrav Bonč,


mene zanima zašto je izbrisan napisan tekst o psorijazi? Nije bilo potrebno citirati članak jer ne piše da je obaveza ako samo citiranje nije rađeno. U Vašem komentaru je navedeno da ako kopiram sa internetske stranice moram imati dopuštenje. Ja nisam kopirala sa internetske stranice već sam napisala tekst na temelju literature navedene na dnu ( u literaturi). Također tekst je prilagođen širokoj masi i NIJE copy pastean. Da li mi tekst možete vratiti ili ćete ga vratiti tek nakon što pribavim dopusnicu? Dopusnicu mogu bez problema nabaviti jer surađujem sa jednim od autora. Također me zanima gdje točno moram prikazati i kopirati dopusnicu.

Zahvaljujem

Freshnew12345 --Freshnew12345 (razgovor) 22:11, 25. studenog 2015. (CET)

Na više uzoraka u pretraživanju dobio sam poklapanje teksta iz Vaše izmjene i iz ovog izvora, str. 116.-119.. Čak i da je djelomično prepisan (a to je moja nasumična pretraga pokazala), takav tekst ne može ostati. Ja nisam kopirala sa internetske stranice već sam napisala tekst na temelju literature navedene na dnu Svejedno odakle je tekst preuzet (internet, knjiga, časopis), vrijede ista pravila, odnosno mora biti jasno istaknuta neka licenca za slobodnu uporabu (ako se radi o internetskom izdanju), ili pribavljena dopusnica nositelja autorskih prava. Stanica HLZ-a i Liječničkog vjesnika zaštićene su i stoga se s njih sadržaj ne može preuzeti bez dopusnice (a kako naplaćuju članarinu odnosno pretplatu, sumnjam da ćemo ju dobiti). Tri su razloga uklanjanja sadržaja, od kojih sam naveo najznačajniji, prepisivanje bez dozvole. Nakon što sam tekst uklonio, nije bilo razloga spominjati Vam druga dva razloga, (1.) što taj prepisani tekst nije uobličen po zahtjevima Wikipedije i (2.) što ste pritom uklonili prijašnji ispravni sadržaj (infookvir, vanjske poveznice i kategorije). Naravno, možete i dalje raditi na članku, ali svakako prethodno proučite uvodni tečaj (upute su gore u dobrodošlici) i upoznajte se s osnovama rada na Wikipediji. • Bonč (razgovor) • Budite odvažni! • 00:33, 26. studenog 2015. (CET)

Pozdrav Bonč,

evo potruditi ću se dobiti dopusnicu, te čim ju nabavim javim i objavim je prema pravilima. Ne bi trebalo biti problema pošto sam u kontaktu sa samim autorima knjige. Što se tiče uređivanja, tekst ću urediti prema pravilima Wikipedije. Treća stvar, koja može biti razlog vašeg brisanja mog posta- tu neznam kako da ispravim stvar jer vratiti nečiji tekst ne mogu nažalost. Uostalom, brisati novi tekst jer se postavio umjesto starog mi ne drži vodu-to samo po sebi se kosi sa svrhom wikipedije. Što nebi trebao svatko moći postaviti tekst ako ima novije i točnije podatke? Naravno, kada tekst bude uređen i dovršen po pravilima.... --78.0.22.9 14:02, 1. prosinca 2015. (CET)

[2] Nisam baš kužio što ste rekli za "treću stvar"... Svaki suradnik može poništiti / promijeniti pretodno/a uređivanje/a, naravno s navođenjem odgovarajućih izvora, eventualno s dogovorom s prethodnim urednicima. Ako bude problema, javite se i pokušat ćemo ih riješiti.  • Bonč (razgovor) • Čitajte pažljivo, ovo pišem samo jednom! •  15:39, 1. prosinca 2015. (CET)


Pozdrav,

javljam se da sam pribavila dopusnicu za korištenje podataka sa stranice Liječnički Vijesnik te je postala na stranicu za dopusnice kako je i navedeno u uputstvima. Takodjer sam procitala da je moguce dopusnicu prosljediti i urednicima, pa me zanima mogu li onda vama poslati original mail i na koju adresu? Slijedeće pitanje je sto se tice ove teme i clanka koji sam planirala urediti je da li je moguće u potpunosti preurediti tekst koji je sada na stranici (prakticki maknuti stari i staviti novi?)? Psorijaza spada u moju domenu rada i smatram da ono sto pise na stranici nije vjerodostojno. Dopusnica koju sam nabavila je direktno od urednika Smjernica za liječenje psorijaze, te u tim sjernicama se lijepo definira i pise o samoj psorijazi. Ako treba prepravila bih tekst koji imam pripremljen - ako vi smatrate da nije citljiv sirokoj masi, no kad sam ga radila bilo je to sa namjerom da je citljiv svima. Opet kazem mozda sam subjektivna pa bi bilo dobro da se tekst prekontrolira od strane "nemedicinara". Hvala unaprijed.--Freshnew12345 (razgovor) 15:55, 8. siječnja 2016. (CET)

Pozdrav, mail sa dopusnicom van je poslan preko poveznice koju ste mi pustili. Što se tiće izvora-uključiti ću još koju literaturu. Ako bi to bila medicinska literatura, točnije ova ili ova da li i od tih autora onda trebam nabaviti dopusnicu ili je dovoljno citiranje? Članak ću kopirati i dovršiti uređivanje...samo mi još recite kako ću znati koji suradnik je iskusan u ovom području; kako ću ga pronaći?

Hvala unaprijed --Freshnew12345 (razgovor) 19:19, 10. siječnja 2016. (CET)

Članak o SB[uredi]

Pozdrav Bonč,

Uklonili ste moju izmjenu i napisali mi u razgovor da je uklonjena "jer sadržava djelomično prepisan naterijal i nepravilne wiki- i vanjske poveznice." Prvo, nepristojno je ukloniti nešto na što je netko potrošio par sati rada s općim obrazloženjenm, zapravo bez konkretnog obrazloženja. Drugo, citiranje nije prepisivanje, do Boga dragoga! Pa ako koristim neki izvor i stavim tekst s njega, te ga citiram, i Vi to nazovete prepisivanjem - nije li onda cijela Wikipedia prepisana? Pogotovo biografski podatci kao u ovom slučaju - pa zar svi nisu nužno odnekud prepisani? Da zašto nam služi citiranje? Dakle:

 1. Navedite mi točno što je "prepisano" a da nije citirano u tekstu koji sam dodao?
 2. Navedite mi točno koje su wiki poveznice "nepravilne", što je u njima nepravilno i kako bi izgledale pravilne.
 3. Navedite mi točno koje su vanjske poveznice "nepravilne", što je u njima nepravilno i kako bi izgledale pravilne.
 4. Ako su poveznice nepravilne, nije rješenje maknuti cijeli tekst, nego popraviti poveznice. Ili mene uputiti na to da ih popravim i kako.

Hvala i živjeli, Deternamor (razgovor) 18:23, 28. studenog 2015. (CET)

[3] Hvala Vam na odgovoru. Što se tiče davanja objašnjenja, ipak mislim da bi trebalo dati samo mrvicu iscrpnije objašnjenje, kako ste recimo dali sad u odgovoru. Samo jedna rečenica u kojoj ste rekli što je problem - i sve izgleda drukčije. Ako ništa, djeluje dosta manje kruto nego ako samo maknete nešto uz neko generalno objašnjenje. Ali istom razumijem i da materijala ima puno i da ne stignete sve detaljno kontrolirati.
Što se tiče poveznica - moje isprike. Ovo za vanjske poveznice sam zbilja skroz zaboravio (mada, moram priznati da mi je to pravilo čudno, ali ako je pravilo, pravilo je). A za interwiki poveznice, ja sam to memorirao više kao preporuku nego kao pravilo. Jasna mi je logika pravila (tjeranje ljudi na dodavanje kad vide crvenu poveznicu), ali zato sam dodao interwiki tamo gdje mislim da zbilja nikad nitko neće napisati hrvatski članak na danu temu, recimo Friedelove oscilacije. Ali opet, ako je pravilo, pravilo je.
Za "prepisivanje" - i dalje tvrdim da citiranje neke rečenice s jasnim navođenjem izvora nije prepisivanje. Ja jesam nastojao tekst parafrazirati gdje mogu, da bude čitljiviji, ali kad se dođe do redanja godina iz biografskih podataka, samo po sebi je jasno da tu nemam što nego "prepisati", iako ja to nikad ne bih nazvao prepisivanje nego citiranje.
Živjeli i još jednom hvala na pojašnjenju, Deternamor (razgovor) 13:19, 30. studenog 2015. (CET)

Autorska prava[uredi]

Činjenica da piše. No 1957. još su očito trajala autorska prava, ali to je bilo pred 60 godina. Autorska prava idu od prvoobjave izvornika, i kad se napuni 75 ili 100 godina, istječu ma što tko pisao. A ova knjiga je iz sredine 19. st., pogledajte prve stranice pa ćete vidjeti.Ante Vranković (razgovor) 04:41, 29. studenog 2015. (CET)

Zavjetrinski i Privjetrinski otoci[uredi]

Hvala ti što si se potrudio oko članka ali nisi morao mijenjati one poveznice. Zavjetrinski otoci i Privjetrinski otoci su otočne skupine u Karibima, a Britanski Zavjetrinski otoci (British Leeward Islands) i Britanski Privjetrinski otoci (British Windward Islands) su imena bivših britanskih kolonija. Svaki su imali svoju zastavu i glavni grad. St. John's i Bridgetown, respektivno. S datumima si u pravu. Hrvatska enciklopedija navodi manji dio, a ne sve ono što sam napisao. Ostatak je s Wikipedije na engleskom jeziku iz članka West Indies Federation iz odlomka Government and legal status, odakle sam preuzeo i uklopio u članak. Ne znam otkuda su izvukli te datume, pa jedino mi ostaje iskopirati sve iz odlomka References.
Još ne znam kako postaviti međuwiki poveznice. Hari Tre (razgovor) 21:45, 2. prosinca 2015. (CET)

Removal Frans Sammut page[uredi]

Dear Bonc

I do not speak Croatian; I hope you speak English.

I would like to ask you why was the page dedicated to Frans Sammut removed?

Hvala and regards,

--Maltisafi (razgovor) 21:57, 3. prosinca 2015. (CET)

Irak[uredi]

Nema nista u tom clanku izvore,trebao bi sve izbrisati!Sto se pravopisa tice mogao si malo pogledati clanak o Tysonu koji je preveden google translateom! Trant (razgovor) 14:18, 5. prosinca 2015. (CET)

Trant (razgovor) 14:18, 5. prosinca 2015. (CET)

Ada i Irak[uredi]

Vec sam rekao da sam napisao o adama sve sto se moze napisati.U Hrvatskoj postoje samo 4 VELIKE ade.Kad bi krenuo tokom Save i Drave nasao bi ih mozda jos ali biste vi rekli da nemam izvore.Sto se tice Iraka naveo sam izvore a vi niste naveli izvor da je ovo sto sam napisao gramaticki netocno.Ali ako jest slobodno vi taj dio ispravite.To je puno bolje nego da cijeli tekst bude izbrisan zbog neke greske.Isto tako ako znate nesto jos o adama sto nije navedeno mozete vi napisati. Trant (razgovor) 11:51, 9. prosinca 2015. (CET)

Pjesma Eurovizije 2016.[uredi]

Pozdrav, 26. studenog stavio si na projekt Pjesma Eurovizije 2016. zaštitu. Zamolio bih te da mi daš mogućnost uređivanja stranice jer je sve ostalo na onome na čemu sam ja stao, a ima još puno toga za nadodati i izbrisati. Slavko.sain (razgovor) 15:32, 9. prosinca 2015. (CET)

Casa Vicens - odgovor[uredi]

Sve je to što ste spomenuli na mojoj stranici napisano i pred par minuta već stavljeno. Greškom sam bio stavio nedovršenu inačicu, bez jednog dijela bilježaka. Sad je to već ispravljeno. Tijekom dana će tekst biti do kraja wikipediziran. Hvala i svako dobro.Ante Vranković (razgovor) 15:11, 10. prosinca 2015. (CET)

Nogomet županijske razine[uredi]

Napisah zaključak, obrisao sam par novih redova tako da rasprava ne bude razlomljena, jednu sam riječ istaknuo masnim slovima jer mislim da ju se htjelo formatiranjem istaknuti. Ako sam negdje promašio, unaprijed se ispričavam. SpeedyGonsales 21:13, 11. prosinca 2015. (CET)

Mark_A._Sammut[uredi]

Molim za objašnjenje zbog brisanja ovog teksta. Prijevod nije strojni. Hvala. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Zoran1977 (razgovordoprinosi) 11:53, 12. prosinca 2015.

Poštovani, prihvatio sam sve Vaše sugestije i primjedbe. Uredno sam ispravio greške a tekst je danas ponovo obrisan. Ljubazno vas molim za pojašnjenje. Hvala. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Zoran1977 (razgovordoprinosi) 22:42, 13. prosinca 2015.

Tekst je potpuno uklonjen. Ispravio sam ga međutim blokiran sam i ne mogu ga objaviti. https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Razgovor:Mark_A._Sammut&action=edit&redlink=1

tekst je uređen: https://hr.wikipedia.org/wiki/Special:ContentTranslation?page=Mark+A.+Sammut&from=en&to=hr&targettitle=Mark+A.+Sammut&draft=94144

Međutim: Greška prilikom objavljivanja stranice. Pokušajte opet objaviti stranicu. Greška: The "editprotected" right is required to edit this page

Zoran1977 (razgovor) 21:57, 14. prosinca 2015. (CET)

Mala šala[uredi]

Ne radi :) SpeedyGonsales 19:12, 12. prosinca 2015. (CET)

Sad radi! SpeedyGonsales 19:20, 12. prosinca 2015. (CET)

{{subst:Doprinosi suradnika|Bonč||5|Izgleda da radi.}} Izgleda da radi. SpeedyGonsales 19:37, 12. prosinca 2015. (CET)

Izgleda da radi 2 SpeedyGonsales 19:45, 12. prosinca 2015. (CET)

Mica i čokolada[uredi]

Dragi Bonče, hvala ti puno! Getz.jpg i 40px Totach zahvaljuje :-) --Roberta F. 13:50, 13. prosinca 2015. (CET)

Hukavica[uredi]

Hvala na sugestijama. I za Medeno Polje--Zavičajac (razgovor) 18:22, 19. prosinca 2015. (CET)

Prijestolonasljednikovica[uredi]

[4] I meni se čini da ima boljih mogućnosti, ali su u pripadajućoj kategoriji takvi dometci nazivu u zagradama te sam se zato tako odlučio. Ponekad nije loše prikloniti se nekoj postojećoj praksi. Iz sličnih razloga intervenirao sam i kod onih premještanja gradova i općina u Albaniji, ali nisam dovršio taj posao. Nadam se da nije problem ;-) Lijepo te pozdravljam. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 2.35, 25. prosinca 2015. (SEV)

Šablone?[uredi]

Nisam nešto takvo očekivao od Bonča; ja sam ga molio pomaganje, a dobio sam odmaganje. Dali se tako radi na Hrvatskoj Wikipediji i dali je to u duhu Wikipedije? Mislim, da nije. Poradi Božića brišem ostali komentar.--Stebunik (razgovor) 00:00, 27. prosinca 2015. (CET)

Izabrana slika[uredi]

Da, da. Ja sam mislio da će slika vatrometa biti odmah od 1.1., a onda sam vidio da tek od ponedjeljka. Promijenit ću u neku snježnu sliku.--Fraxinus (razgovor) 23:03, 2. siječnja 2016. (CET)

Dječje igre (?!)[uredi]

Poštovani kolega Bonč! Pokušavam odgonetnuti smisao moje dvosatne blokade (3. siječnja 2016. u 15:33 sati), ali mi Vaši razlozi ipak ostaju nedokučivi (unatoč objašnjenju, odnosno poruci koju ste napisali u sažetak uređivanja a ne, sukladno pravilima, na moju SZR [?!]). Prestar sam za dječje igre, a i Wikipediju uopće ne doživljavam kao mjesto pogodno za takvu zafrkanciju (ako je to posrijedi): stoga očekujem Vaše jasno objašnjenje moje dvosatne blokade, ali i ispriku ako je ista (bila) bezrazložna. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 01:21, 4. siječnja 2016. (CET)

Poštovani kolega Bonč! O tome što je Vama šaljivo ili nije na kanim dalje uopće više raspravljati. Vjerujem da ste upoznati s pravilima ponašanja na IRC-u: iako – koliko se sjećam – nismo raspravljali ni o čemu osobito tajnovitom, slobodan sam dati Vam do znanja da moguće neobavezno čavrljanje na IRC-u i blokiranje na projektu nisu iste stvari. Za mene je Wikipedija ozbiljan projekt i ne mislim da je naročito šaljivo "igrati se administratorskim alatima": tipka "blokiraj" meni kao administratoru služi isključivo za blokiranje zlotvora i štetočina koje samo tako mogu/možemo spriječiti u pokušajima da vandaliziraju ovaj hvalevrijedan lokalni, odnosno globalni projekt. Ne želim niti namjeravam spekulirati o tome što Vas je nagnalo na tu neprimjerenu šalu, ali Vam ipak zahvaljujem Vam za nenadano iskustvo blokiranoga (Vaša je prosvjetiteljska uloga i nakana tu došla do punog izražaja!). I da ne bi bilo nikakve zabune: moja zahvala ni u kojem slučaju ne znači da Vam odobravam slične djetinjarije ili "duhovitu" bezrazložnu blokadu (!?). Pozdrav, Maestro Ivanković 13:31, 7. siječnja 2016. (CET)
Poštovani kolega Bonč! O tome o čemu Vi meni pišete i o Vašoj – ili bilo čijoj – procijeni mojega neopravdanoga blokiranja neprijavljenih suradnika nema ni slova u priručniku za administratore (isti sam Vam već citirao kad ste mi to ranije predbacivali). Ja nikada do sada – u mojoj relativno kratkoj administraturi – nikoga nisam blokirao bez valjanoga razloga (ne znam možete li Vi isto reći i za sebe?) Kad mi već napominjete i načelo pretpostavljanja dobre namjere (bez brige, s istim sam vrlo dobro upoznat!), moj odgovor je retoričko protupitanje Vama i svima koji bi mi eventualno htjeli citirati postojeće wikipedijske smjernice i pravila: Kakvu to "dobru namjeru" mogu pretpostaviti u očigledno asocijalnim štetočinama koji nemilosrdno vandaliziraju Wikipedijske članke, neodgojene i seksualno ugrožene prostačine i njihove "male" "nepodopštine" da i ne spominjem?!? Takvim se "sirotim" i "dobronamjernim" zlotvorima uopće ne namjeravam još i ispričavati zato što ih blokiram za njihova zlodjela, a to što je statistički evidentna velika razlika u mojem korištenju tipke "blokiraj" spram svih vas ostalih kolega administratora, to me uopće ne zabrinjava: uostalom, niste me – kao Wikizajednica – izabrali za administratora da samo gledam svoje alate, nego da ih po potrebi rabim za dobrobit i zaštitu Wikipedije. U tom se smislu još jedino pitam – čemu tipka "blokiraj" vama ostalima služi? Za igranje? Pozdrav, Maestro Ivanković 11:55, 9. siječnja 2016. (CET)
Poštovani kolega Bonč! Ne znam kada ste – ako jeste – promovirani u nadzornika administratora Wikipedije na hrvatskom jeziku, ali doista ne razumijem na koji to način Vaše uporno cjepidlačenje mojega administratorstva opravdava Vaše blokiranje mene kao kolege? Nadam se da mi sad nećete opet citirati neko od naših nepisanih ili manjkavih pravila... Pozdrav, Maestro Ivanković 16:56, 9. siječnja 2016. (CET)
Poštovani kolega Bonč! S obzirom da uporno izbjegavate odgovor na moje prethodno jasno Vam postavljeno pitanje, lijepo Vas molim da svojim nesuvislim "litanijama" i daljnjim okolišanjem ne zatrpavate moju stranicu za razgovor. Javite mi se tek onda kada doista budete htjeli konkretno odgovoriti na moje konkretno postavljeno pitanje. Pozdrav, Maestro Ivanković 17:27, 9. siječnja 2016. (CET)

Zahvala za podršku[uredi]

Bok Bonče,

zahvaljujem Ti na izraženoj potpori mom predloženičtvu za ophoditelja. Nadam se kako ću opravdati dobiveno povjerenje. Lijepo je znati da čovjek ima tvoju potporu. Da tebe nije bilo, tvojih razgovora na IRC-u, tvojih savjeta i životne mudrosti, pitanje je bih li imao snage nastaviti. Vjerujem u nastavak uspješne suradnje. Još jednom − hvala lijepa! -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 15.34, 10. siječnja 2016. (SEV)

Please discuss[uredi]

Hello Bonč, it is now the third time you revert my edits with the same vague comment on indiscriminate additions, without accepting to discuss why in your opinion they are indiscriminate. I have made over 86.000 contributions to various wikipedia projects and have been elected 6 times at the French arbcom. This could suggest I am not a vandal and may have a good understanding of the project scope ;) I hope we will have a constructive exchange and find a consensus this time. Cheers, — Racconish ✉ 08:58, 12. siječnja 2016. (CET)

Hello again Bonč and thank you for your answer. I understand better your reasonning and I hope the same goes for you. I agree that the matter of proportion of image to text was relevant and I hope you agree What Wikipedia is not was not relevant. After Speedygonsales additions do you still think the article is too short to add this video ? In any case, I will remember to contact you on your talk page if I have any further problems with you. Happy editing, — Racconish ✉ 09:02, 13. siječnja 2016. (CET)

Traženi članci po temama[uredi]

Prikladan uvod bi sigurno dobro doša, ali činjenica je da popis nije potpun i to bi tribalo biti naglašeno. Ako će stajati uvod za suradnike kako pomoći, mislin da bi predložak tribalo staviti na dno stranice. BlackArrow (razgovor) 01:19, 14. siječnja 2016. (CET)

Izgleda da imamo drugačije viđenje same stranice. Face-badtooth.svg Stranica Wikipedija:Željeni članci je za želje, kako kažeš. I slažen se. Na njoj neko tu i tamo napiše koja mu je želja. S druge strane, Wikipedija:Traženi članci po temama je sveobuhvatna stranica na kojoj su takoreći svi traženi članci. I ne vidin smisla u filtriranju sa stranice Wikipedija:Željeni članci kad je tamo navedeno tek 15 članaka u 2015. godini. S druge strane, na stranici Wikipedija:Traženi članci po temama navedeni su svi članci koji nekome padnu na pamet (a da su smisleni, naravno). Primjerice, pod podnaslovom Film vidin naveden najnoviji film iz, sada već davne, 2010. godine. Besmisleno malo ako se ne nadopunjava, zar ne? Jer što ćemo kad poplave sve poveznice? Novu sličnu stranicu? Zbog toga je predložak. BlackArrow (razgovor) 11:23, 14. siječnja 2016. (CET)
Koliko kužin, i ti si za dodavanje članaka, ali na "Željeni članci". Ono sto ne kužin je zašto tamo? "Traženi članci po temama" su sveobuhvatniji i nekako mi je logičnije da se tamo dodaju. To je jedan razlog, a drugi je što je tamo sve razbacano i ritko kad se koristi. Promjena na novu sličnu stranicu za 10 godina isto mislin da nema smisla – zašto ako već imamo ovu koja se može unedogled dopunjavati (uz micanje napisanih ako se želi)... To je neko moje viđenje. BlackArrow (razgovor) 16:36, 14. siječnja 2016. (CET)
Radi je u tome kad bi se na Željene članke dodavali članci u tolikoj mjeri ko na Tražene članke po temama, bilo bi toliko nabacano i nepregledno da nikad ne bi bili napisani. Face-grin.svg Po meni je stranica Željeni članci za one članke koji žurno tribaju biti napisani, kojima je potribno dodatno pojašnjenje i slično, dok su Traženi članci jednostavno popis. A i dalje mi nije jasno to da će biti dodana poveznica na Tražene članke u sadašnjem obliku, dakle bez dodavanja novih poveznica, pa da će se zaminiti nekom drugom kad se završi. Besmisleno, al ajde neka. A i vidin da je već takoreći odlučeno. Stvar je u tome da mene nije briga, ja dajen svoje mišljenje, al zanimljivo bi bilo viditi kako bi se stvar završila da smo oboje jednako tvrdoglavi... BlackArrow (razgovor) 17:24, 16. siječnja 2016. (CET)
Reka si da nije provjereno da nisi tvrdoglav. Face-badtooth.svg Da, ŽČ imaju puno veći broj uređivanja, al TČPT imaju puno više napisanih članaka ili, sportskim rječnikom, veću učinkovitost (i zbirno i po glavi stanovnika tj. postotkom). A to i jest cilj tih stranica – stvaranje novih članaka. Zbog toga je procedura nepotribna i besmislena. Potribna je stranica di će se navesti što se triba napisati, neku poveznicu da to veći broj suradnika vidi i to je to; bez dodatnih procedura i sličnog. TČPT upravo tome služi, za popis potribnih članaka. ŽČ su već glazbene želje koje traže, kako rekoh, dodatno pojašnjenje i slično. BlackArrow (razgovor) 23:40, 17. siječnja 2016. (CET)
Istina, nije naveden izvor iz razloga što mi se nije dalo brojati. Face-badtooth.svg Al priznat ćeš, vidi se na prvu da je TČPT učinkovitija. Face-wink.svg Načelno se ti i ja slažemo, ali ne i oko stranice na kojoj će se dopunjavati traženi članci. Probaj napraviti kako smatraš da triba pa ćemo dati komentare. BlackArrow (razgovor) 19:03, 18. siječnja 2016. (CET)

Kratko i jasno[uredi]

Ciao Bonc, kriv sam po svim tockama otuznice. Pozz --El hombre (razgovor) 11:04, 14. siječnja 2016. (CET)

Prepisivanje[uredi]

Preuzeo sam dvije zavisne rečenice koje sam prepričao koliko se to moglo. Subjekt i dio predikata ne može se promijeniti, zbog čega smatram da nisam prepisivao. Hinko~hrwiki (razgovor) 21:41, 16. siječnja 2016. (CET)

Pozdrav[uredi]

Blokiran sam na vašoj Vikipediji i kao razlog moje blokade navedeno je da je moje korisničko ime neprihvatljivo. Do juče sam kao korisničko ime koristio naziv Serbijana, ali sam podnio zahtjev za promjenu i promjena je izvršena, tako da moja blokada više nema smisla. Moje novo korisničko ime je Ranko Nikolić. Iz navedenog razloga bih Vas zamolio da deblokirate moj nalog. Svako dobro! — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 31.223.128.35 (razgovordoprinosi) 17:34, 18. siječnja 2016.

Neprihvatljiva suradnička imena blokiraju se trajno. "Novo korisničko ime" koje ste naveli blokirano je još 2012. godine, također kao neprihvatljivo. Možete izabrati novo suradničko ime u skladu sa smjernicom Wikipedija:Suradničko ime i nastaviti rad pod novim imenom. Obratite pozornost na točku Suradničko ime ne smije biti zbunjujuće, nerazumljivo ili takvo da ometa rad zajednice, niti smije sadržavati nacionalna obilježja., na osnovu koje su spomenuta dva računa blokirana. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  02:02, 19. siječnja 2016. (CET)
Izgleda da se nismo razumjeli. Moje ranije korisničko ime je bilo neprihvatljivo i sadržalo je nacionalno obilježje, a sada sadrži samo moje lično ime. Nalog je blokiran dok je nosio naziv Serbijana, ali ja sam prije par dana ponio zahtjev za njegovu promjenu i ona je izvršena, tako da je sada korisničko ime Ranko Nikolić, mislim da u istoriji moje stranice za razgovor možete vidjeti kada je promjena izvršena. Tako da nisu moja dva naloga blokirana, nego samo jedan, tj. ovaj za koji tražim da se odblokira jer više nema nacionalno obilježje. --31.223.128.200 17:42, 19. siječnja 2016. (CET)
Svojim suradničkim pravima ne mogu pratiti "akrobacije" oko preimenovanja. U evidenciji blokiranja vidi se da je blokiran suradnik "Ранко Николић", u što nisam imao razloga sumnjati, jer je ime napisano ćirilicom jednako nerazumljivo kao da je napisano arapskim ili kineskim pismom. Ali iz poveznice na SZR koju ste mi dali vidljivo je o blokadi kog računa je zapravo riječ.
Što činiti? Prema smjernici, ime je nerazumljivo. Međutim, kako je smjernica pisana prije globalizacije suradničkih računa, a uz to i na Vašoj suradničkoj stranici stoji "prijevod", mislim da se Vaš zahtjev može uvažiti, te ću skinuti blokadu računa. Dobrodošli!  • Bonč (razgovor) • Nothing is so smiple that it can't get screwed up. •  14:19, 21. siječnja 2016. (CET)
Hvala Vama na razumjevanju i na dobrodošlici. --Ranko Nikolić (razgovor) 17:32, 21. siječnja 2016. (CET)
Ispričavam se što se ubacujem, ali nisam znao da na hrvatskoj Vikipediji user može biti blokiran zato što mu je ime napisano ćirilicom. Ja sam, koliko sam upoznat, blokiran zbog nedoličnih preusmirenja, a ne zbog ćirilice. Što se tiče same ćirilice, tvrdnja da je nerazumljiva podjednako kao arapsko ili kinesko pismo je, oprostit ćete mi, budalaština. Možda jeste specifična u odnosu na latinicu, kao što je gotica drukčija od obične latinice, ali ne može bit strana koliko kinesko i arapsko pismo. Pogotovo ne može biti strana Hrvatima, koji ne kriju da su im pretci pisali jednim oblikom ćirilice koji neki zovu arvaticom a neki bosančicom, koji su štoviše i sami tokom postojanja Jugoslavije učili ćirilicu. Uostalom, ćirilica kao i latinica razvila se iz grčkog pisma. Stoga se može reći da iste korene kao latinica. Zato Vas molim da makar Vi ne demonizujete ćirilicu zbog Srba. Njome između ostalog pišu i Hrvatima naklonjeni narodi Bugari i Ukrajinci.--Nimča (razgovor) 20:48, 21. siječnja 2016. (CET)

Tehničko pitanje[uredi]

Isključite obavezan autopregled prilikom izmena stranica!--176.104.110.11 13:55, 24. siječnja 2016. (CET)

A?
UBR, mogu odgovoriti i na uklonjenu izmjenu: Wikipediju na srpskom jeziku više ne uređujem da se ne bih nervirao zbog viška slova A, kao što sam svojevremeno napisao na svojoj (ugašenoj) web stranici

srpski jezik očito ima višak slova A

Prema "novogovoru" (talenAt, subjekAt, momenAt...) samo čekam kad će osvanuti:

StudenAt je seo na trajekAt i pije jogurAt

I bio sam "vidovit", nedavno je na kanalu Viasat History osvanuo "trajekAt".
Sad očekujem i nastavak "a insekAt violinistA je uzeo svoj instrumenAt i svira koncerAt dok ga sluša producenAt."  • Bonč (razgovor) • Gdje si ti svladan pohotom, ja bih se smijao grohotom. •  11:44, 26. siječnja 2016. (CET)

Molba[uredi]

Bok Bonč,

moj je prijedlog da ovog znamenitog znanstvenika/diplomata Image:Igor Janev.jpg|Igor Janev

uvrstiš u galeriju Makedonci "Neki poznati Makedonci" ,

ako si suglasan.

pozdrav,

178.222.99.1 04:12, 30. siječnja 2016. (CET)

Nisam suglasan - galerija u članku Makedonci po meni je suvišna i u tom smislu ću na SZR predložiti njeno uklanjanje. I generalno sam protiv popisa značajnih osoba u člancima (zbog nedefiniranih kriterija), tome služe popisi u dodatku. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  13:07, 30. siječnja 2016. (CET)

Re: Blokada[uredi]

Poštovani kolega Bonč! Suradničko ime "Mazga227" blokirao sam kao neprihvatljivo. No ako se Vi na ovom projektu želite obraćati nekakvom ili nekakvoj "Mazgi", Vaše je pravo da takva imena i nadalje ne blokirate. Vaše i moje shvaćanje neprihvatljivosti pojedinih suradničkih imena se očigledno razlikuju, pa stoga o tome dalje uopće ne želim raspravljati jer je suradniku/suradnici ionako ostavljena mogućnost da se prijavi pod prihvatljivijim i, uvjetno rečeno, "normalnijim" imenom. Ovom Vas prigodom – uz moje najdobrohotnije pretpostavljanje Vaše dobre namjere – još jednom lijepo molim da se okanite "nadzorničkoga dušebrižništva" glede mojega administriranja te da moju stranicu za razgovor ne zatrpavate besmislenim pitanjima: na njih Vam više neću odgovarati. Pozdrav, Maestro Ivanković 18:48, 1. veljače 2016. (CET)

Spužve[uredi]

meni izgleda više da govori o školskom priboru, a razmisli malo kako bi bilo bolje, pa neka bude tako, nemam protiv. --Zeljko (razgovor) 13:00, 22. veljače 2016. (CET)

 • reci ako je bolje tako čemo prebacit --Zeljko (razgovor) 13:06, 22. veljače 2016. (CET)
  • eto vidjet ćemo šta spidi kaže. --Zeljko (razgovor) 18:17, 22. veljače 2016. (CET)

Novonastala zbrka[uredi]

Pozdrav, Bonč! U predlošku o modelima automobila od njegovog stvaranja stoji krivo naveden parametar "predhodnik", koji je sad ispravljen, al je nasta novi problem. Sad se u člancima pojavljuje ispravan parametar "prethodnik", al automatski stavlja nema jer stari parametar "predhodnik" sada ne postoji, pa bi botom tribalo izminiti kako bi se ispravno prikazivalo. BlackArrow (razgovor) 18:49, 1. ožujka 2016. (CET)

Nisan za prvo rješenje jer je jednostavno pogrešno. Face-grin.svg Jasno mi je da je to zakrpa, al kad se već radi, neka se radi kako triba. Face-wink.svg Sebe kao bota ne vidin jer san loš što se tiče toga, a ne znan ko je vičan tome, a da je ujedno i aktivan... BlackArrow (razgovor) 18:42, 2. ožujka 2016. (CET)
Kažen pogrešno jer su i do sada predlošci minjani i za banalnije pravopisne greške, što je i u redu; ako se radi, neka se radi kako spada. Jedne prilike san ja iša ispravljati sličnu stvar u člancima pa mi je rečeno da se tako ne radi nego da to radi bot. Što se mene tiče, to mi nije problem, pa mogu ako se usuglasimo. BlackArrow (razgovor) 12:59, 3. ožujka 2016. (CET)

Infookvir njemački grad[uredi]

Opet ja s predlošcima. Face-badtooth.svg Predložak Infookvir njemački grad parametar "stanovništvo" u člancima prikazuje kao brojeve s tisućicama odvojenim zarezima iako je u okviru za uređivanje napisano odvojeno točkom. Da bi stvar bila čudnija, kad se napiše sa zarezima ili bez odvajanja, u članku se prikaže s točkama (?). Možeš li riješiti problem? BlackArrow (razgovor) 21:44, 12. ožujka 2016. (CET)

Haha, barem nije bilo uzalud – imamo rješenje. Face-grin.svg BlackArrow (razgovor) 20:59, 13. ožujka 2016. (CET)

Izbrisana stranica[uredi]

Bok, upravo ste izbrisali stranicu zbog kopiranja sadrzaja, a jedini sadrzaj kojeg sam kopirala je kod, jer sam nova u tome i ne znam ga proizvest. Autor sadrzaja kojeg sam kopirala sa stranice dhk je moja mama za koju upravo i uredjujem stranicu - kako mogu vratiti sadrzaj stranice, lp Anouchka registered (razgovor) 01:24, 28. ožujka 2016. (CEST)Anouchka_registered Hvala sto ste vratili sadrzaj :) Pozdrav

Zvonili ste milorde[uredi]

Zašto je ovaj članak obrisan? Nisam ga ja napisao, ali mi je bila svojevremeno jedna od omiljenijih serija --Pera detlic (razgovor) 16:31, 5. travnja 2016. (CEST)

Dopisno kazalište[uredi]

Molim vas da vratite nazad ovaj obrisani članak jer njegov sadržaj nije prepisan bez dozvole. Naime, veći deo sadržaja članka jeste prepisan sa zvaničnog veb sajta ovog teatra, ali ja sam napravio taj veb sajt i prepisao sam na vikipediju svoj tekst. Pored toga na veb sajtu je naznačeno ovo: "Sav materijal na ovom veb sajtu je slobodan za svaku upotrebu i umnožavanje" (pogledati to na dnu ove stranice: http://pozornica-dramske-umetnosti.webstarts.com/contact.html ). Ova tema je značajna i za hrvatske čitaoce jer je ovaj teatar delovao i u Hrvatskoj, preko svog ogranka u Zagrebu čiji je glavni koordinator bio esperantista Slavko Šimunić. РД (razgovor) 09:57, 8. travnja 2016. (CEST)

webstarts.com je internet domen na kome se mogu praviti besplatni veb sajtovi. Ja sam na tom domenu napravio ovaj veb sajt: http://pozornica-dramske-umetnosti.webstarts.com/index.html Sav materijal tamo sam ja postavio (tekstove i slike). S tim u vezi, materijal koji sam stavio na vikipediju originalno i ne potiče sa tog sajta već iz mog računara. Znak zaštite prava "Copyright © 2015 My Website" se odnosi na ceo domen "webstarts.com" a ne na sajt "http://pozornica-dramske-umetnosti.webstarts.com/index.html". Ako je potrebno mogu vam poslati mail sa maila koji je ovde naveden kao kontakt sa potvrdom da se sadržaj može koristiti na vikipediji: http://pozornica-dramske-umetnosti.webstarts.com/contact.html Recite mi samo na koji mail da pošaljem tu potvrdu. Što se tiče jezika, tekst je na hrvatski preveden pomoću sajta "google translate", pa ne znam na koji se način to još može popraviti. РД (razgovor) 15:56, 8. travnja 2016. (CEST)
Evo, ja sam uradio sa člankom sve što mogu: izvori u tekstu, wikipoveznice, predlošci. Što se tiče jezika, članak je gramatički tačan i pretežno je na hrvatskom. Ako je ostala još neka srpska varijanta neke reči ja to ne znam popraviti. Možda bi neki drugi urednik ove vikipedije to mogao uraditi? РД (razgovor) 18:07, 8. travnja 2016. (CEST)

Zahvala[uredi]

Hvala na rješavanju zahtjeva.--Orguljaš (razgovor) 14:08, 10. travnja 2016. (CEST)

Izvori[uredi]

Dodani su izvori u svakom člankom iz popisa. Pozdrav - Dangerous (razgovor) 15:05, 11. travnja 2016. (CEST)

el subst[uredi]

Ciao Bonč,
moje sadasnje stanje nazivam plavi period Alzheimera tako da se to desi i najboljima da to tako nesto ne naprave. :) Obicno ne prakticiram uputiti dd osim ako ne zelim novom suradniku nesto i poruciti. U svakom slucaju hvala na ukazu a ove izmjene napravim za dan dva, mozda tri, mozda sto, ne znam broj. Gdje sam ono stao.. ah da ugodan dan.:)--El hombre (razgovor) 08:56, 12. travnja 2016. (CEST)

Datum rođenja[uredi]

Ne znan koliko ovaj zahtjev drži vodu s obzirom da se radi o javnoj osobi i da je samim time njen datum rođenja poznat. On trenutno može biti sakriven, al svaki čas se može dodati i neće se moći dežurati kako bi ga se uklonilo. Ovo je enciklopedija, koja kao takva daje pregled ukupnog znanja o nečemu. Ako se već javno zna njen datum rođenja i došlo je do Wikipedije, to je zakazalo na nekom nivou daleko prije Wikipedije i van je njene domene, pa ne vidin opravdanog razloga uklanjanju podataka. BlackArrow (razgovor) 19:08, 16. travnja 2016. (CEST)

Vidija san sve. Face-wink.svg Smišno mi je to malo, da se brinemo za nečije propuste... Al tako je, kako je. BlackArrow (razgovor) 19:45, 16. travnja 2016. (CEST)

Brisanje[uredi]

Aj mi samo obriši Vrsta 8472‎. Face-wink.svg BlackArrow (razgovor) 01:02, 21. travnja 2016. (CEST)

Reklama[uredi]

Uklanjanje bez malo jasnijeg objašnjenja nema baš smisla i ne može se smatrati konstruktivnim... Članak je bio stavljen po uzoru na već postojeće, vrlo slične pa mi nije jasno u čemu je konkretna razlika i je li se eventualno mogla popraviti. Može pojašnjenje? Costa LaCosta (razgovor) 23:19, 21. travnja 2016. (CEST)

Formule[uredi]

[5] U "običnom" tekstu strše formule. Neću vam se miješati u posao te predlažem: probajte predložak {{matematika}}, koji će formulu koja strši, npr. kodom {{matematika|n(n-3)/2}} napisati n(n-3)/2, što je po meni čitljivije u tekstu. Predložak ima i parametre, ali nije dokumentiran (upute nisu napisane) - to ću uraditi, a vi ga možete primijeniti u osnovnom obliku, sačekati upute ili pogledati izvorni engleski predložak.  • Bonč (razgovor) • Matematičar je stroj za pretvaranje kave u teoreme. •  15:04, 24. travnja 2016. (CEST)

Ne razumijem kako umetnuti razlomak ili korijen. Čekat ću dokumentaciju. Wumbolo (razgovor) 15:42, 24. travnja 2016. (CEST)
Vidim da nije moguće umetnuti razlomak i korijen. Ovi predlošci izgledaju korisno: Gaps i Sqrt. Wumbolo (razgovor) 16:27, 8. svibnja 2016. (CEST)
Hvala na odgovoru. Nisam znao da mogu pisati crtu iznad riječi, to ću koristiti za dužine. Wumbolo (razgovor) 18:27, 8. svibnja 2016. (CEST)
EDIT: Ne sviđa mi se da svaki put kad želim napisati ime dužine, moram ručno postavljati gornji obrub. Je li ovo opravdani razlog za stvaranje predloška? Wumbolo (razgovor) 18:33, 8. svibnja 2016. (CEST)
Dogovoreno. Za nizove znakova duljine 2+ koristit ću Predložak:Nadcrta. Imam jedno pitanje. Zašto mi Predložak:Matematika ne vraća nowrap? Wumbolo (razgovor) 15:57, 9. svibnja 2016. (CEST)

Copyright[uredi]

Nisam činio copypaste, nego sam svojim riječima prenio tekst. Vjerojatno mi je ostala neka rečenica koju sam zaboravio izbaciti iz konačnog oblika članka. Što ću sad? Pisati opet? Kunackupusar (razgovor) 23:08, 30. travnja 2016. (CEST)

Prenio sam svojim riječima koliko se dalo. Ostavio sam gole činjenice koje se ne da drukčije reći: od kad djeluju, članovi i gosti, repertorar, čime sviraju, kratka povijest funkcioniranja, važniji koncerti i festivali. Kunackupusar (razgovor) 20:07, 5. svibnja 2016. (CEST)

Riješio preusmjeravanjem. Tekst je u članku Boris Leiner. Imam drugo pitanje. Kako se rješava ako izvođač nema objavljen službeni studijski album, a nastupa po festivalima? Recimo da kao Zorica Kondža nastupa po festivalima, osvaja nagrade, ali prvi samostalni album snimila je tek nakon 11 godina od odlaska iz Stijena. Kunackupusar (razgovor) 00:28, 13. svibnja 2016. (CEST)

Nazovimo to da je guranje na mala vrata. Uvažavam ti argumente, pa predlažem da se sadržaj prebaci u članak o Leineru, gdje bi tekst mogao ostati dok orkestar ne objavi album, a da umjesto članka bude preusmjeravanje. Sav sam sadržaj ja napisao, pa bi moglo proći. Može li tako? Kunackupusar (razgovor) 23:53, 20. svibnja 2016. (CEST)

Nikola Šimić Tonin[uredi]

Zašto brisanje ove teme, kada je to o samom autoru svih navedenih tekstova. Sam autor mi je poslao svoj životopis i svoje radove, te ih samo ubacujem u članak o njemu. --Hkdzadar (razgovor) 16:47, 1. svibnja 2016. (CEST)

Re: Diva-Dodola[uredi]

Pozdrav! Koliko mogu zaključiti, "Diva-Dodola" je album sastava Ira Roma – vidi Amazon.com/Diva Dodola – Ira Roma. Iz spomenutoga linka ne mogu zaključiti je li posrijedi kakvo službeno izdanje u skladu s postojećom smjernicom o kriterijima za glazbenike, pa mi se čini da članak Diva-Dodola Folk Orkestra zasad ne udovoljava kriterijima koje imamo. No tu je svakako i pitanje jesu li nam kriteriji, takvi kakvi jesu, možda zastarjeli s obzirom na aktualno stanje i praksu u glazbenom izdavaštvu (?!). Maestro Ivanković 11:32, 6. svibnja 2016. (CEST)

Opseg[uredi]

Što je opseg? Smatram da duljina zatvorene krivulje sigurno nije. Wumbolo (razgovor) 16:24, 8. svibnja 2016. (CEST)

Re:Matematika[uredi]

Vodio sam se ovom informacijom: Ahmes. Lp Pojmoslovac (razgovor) 12:08, 11. svibnja 2016. (CEST)

A izvori? Mrve?[uredi]

Ciao Bonč,
za ova tri clanka koja sam zapoceo nisam stavljao nikakve izvore jer sam ih jednostavno preveo sa sv. wikipedije a tamo nije bilo nikakvih izvora. Uostalom sve clanke, osim nekih prije nekoliko godina prevodim direktno sa drugih wikipedija bez pomoci google prevoditelja, a ako one imaju izvore stavim ih a ako nemaju onda ne kao sto je to bila u ova tri clanka. Za preusmjeravanje na Mir u San Stefanu nisam ni pomislio da treba nekakv izvor. Pozz--El hombre (razgovor) 16:22, 11. svibnja 2016. (CEST)

Eh Bonč, sto se tice ispunjavanja norme i dobivanja nekih virutalnih pluseva to mi bas puno ne znaci jer sam sebican da drugi nacin (nema veze sa sastavom Drugi nacin). Meni wikipedija ne znaci isto kao vecini od vas: meni je wikipedija izdusak, nesto sto me oslobadja od stresa ali istovremeno s njom zeliti prosirti moje diafazone. Pisem uglavnom o stvarima koje me interesiraju ili o kojima zelim nesto (sa)znati ili pak ako to vec radim onda prijevodom sa drugih jezika ostvarujem moj cilj postajanja (hiper)poliglota. Sto se tice Nijemaca i njemacke wikipedija, iskreno ne svidja mi se kako to funkcionira. Zivim u Njemackoj dvoznamenskasti broj godina i na zalost moram reci da su totalno suhoparni iako je njihov cilj isti kao u filmu "Top gun" koji ideju vuce iz Istocne Pruske kada zele imati elitu "creme de la creme" po sustavu piramide gdje je 10% inteligentnih koji vladaju a ostalo je druga liga, otprilike danasnji smartphone idioti koji su amebe u drustvu koje trebaju slusati sto alfe govove. Da znam da bi se paralela mogla provuci i na ostala drustva u kojima uglavnom vecina gradjana je nesto procitala koristeci whatsup no ne zelim biti vojnik u armiji luzera. Moj omiljeni pisac Umberto Eco je malo prije svoje smrti rekao, parafraziracu, da ovi danasnji wannabe pisci ne znaju sto je car pisanja knjige nekoliko godina i samim tim ne sire svoje vidike saznavajuci vise o temama o kojima pisu. No on je pisao o tako kompleksnim temama (meni je trebalo 20 g da procitam i razumijem Foucaultovo njihalo, clanak koji se spremam godinama da napisem). Jednostvno ja nemam vremena istrazivati i dodavati nove poveznice na neki clanak na hr. wiki sa jezika drugih wikipedija koji korisnici hr.wiki uglavnom ne razumiju (da rabe manje smartphone mozda bi i razumjeli). Jednom ti nisam odgovorio (a sada hocu:)) o svedskoj wikipediji: radi se naime o broju clanaka na istoj. Svedjanima su isprani mozgovi kao i drugim osobama ali puno manje tako da teze nekakvom srednjem sloju u svim segmentima drustva: sto stvara pragmaticnost u pokusaju iznalazenja rjesenja za bilo koji problem. Mozda (ne)znaju ko je ubio Olofa Palmea ali napraviti izum od svjetionika, preko dinamita do pisanja clanaka na wikipediji je njihova specijalnost. Uglavnom ako sam ista propustio napisati je da sam zapocete clanke preuzeo sa sv. wiki, sto mogu ubuduce ispraviti. Ali zbilja ako vec dodjem na hr. wiki istjerati stres iz svog zivota ne vicuci na druge suradnike, zapocinjujuci clanke koji bi bar donekle mogli biti svrsishodni za citatelje ove wikipedije ne nalazim tu nista lose. Ja sam od onih osoba koje nemaju apsolutno nista protiv ako neki drugi suradnik izmjeni moj zapoceti clanak, malo ili do kraja, ako taj clanak postane bolji. Jer na taj nacin i ja cu nesto nauciti sto me oplemenjuje jer sam pisao o necem sto me interesira a kao sto vec rekoh sebican sam do bola i to ce biti moja satisfakcija.

Ako si razumio sto ti zelim reci onda si vjerojatno citao Orlov dar od Castanede ili Siddharthu od Hessea.:) Pozz--El hombre (razgovor) 19:52, 11. svibnja 2016. (CEST)

Ciao Bonč,

znas onaj vic. "Uh sto si zaostao. Eh da nisam zaostao zgazio bi ti i mene":) Dakle kasnim s odgovorom. Ubuduce cu kad clanak budem preveo direktno sa sv. wiki napisati da je to sa te iste wikipedije, a ako tu bude izvora bice i na hr. wiki. Ako ne bude ne trazio ih ja. Eh sada idemo do kralja Artura i vitezova okruglog stola. Ja sam davno shvatio da demokracija ne postoji i ne funkcionira. U bilo ko0joj zajednici se mora iskristalizirati osoba ili nekoliko osoba koje su iznad ostalih (brave new world). Isto je tako i u braku, nikada dvije osobe nisu tako jake po karakteru. No kada ubijes vodju copora automatski se mora, ponavljam mora, naci vodja od ostalih sljedbenika. Mislim da smo blize coporu (ili krdu) u suvremenoj demokraciji pa tako i na wikipediji. Kada bi to tako bili Bakunjin bi vec odavno zakucao na vrata. Vjerojatno si primjetio da postoje i neki stariji suradnici koji ne zele da se predje preko njihove rijeci (citaj clanaka) iako mozda nisu u pravu i zbog toga je hr. wiki puno ispastala (i jos uvijek ispata) sto se moze vidjeti kroz porazavajucu statistiku (da nema suradnika koji pise o galaksijama otislo bismo u podzemlje), no opet na duze staze od nekih 20-30g to ne bi trebao biti problem. Nekad, a to je vrlo cesto, kao npr. jucer sam trazio neki info i onda sam zaglavio na engl. wikipediji, ogroman clanak dug poput knjige. Trebala mi je instant informacija a tamo sam trebao provesti pola sati da bih dosao do odgovora. Pokusavam reci da mi je nekad draza neka lijeva wikipedija koja mi daje odmah ono sto trazim, mozda cak to i saznam odmah iz slike, mada sam uglavnom u tehnickim vodama isto kao i ti. Razlike izmedju wikipedija postoje i zbog mentaliteta. Suradjivao sam s Japancima: i bez obzira kako im nesto objasnih uvijek su zeljeli da im se to i uslika. Mislim da to ima veze sa njihovim slikovnim pismom i brdom kamera koje nose, dok su pak Nijemci vise filozofski nastrojeni, i pokusavaju to vrtiti u svojim mislima. Ako si gledao film Top Gun, to je kopija njemacke istocno-pruske skole da se biraju najbolji od najboljih koji bi upravljali drzavom ili sl. Tako i danas Njemacka funkcionira, kao piramida, postoji krema na vrhu (10%) a ostalo su bete i game (iz brave new worlda). Oh udavih. Lijep pozdrav.--El hombre (razgovor) 16:52, 30. svibnja 2016. (CEST)

Ciao Bonč,
moglo bi se za taj period reci "kada je Michael Jackson bio crnac". Nego salu na stranu prije nekoliko godina je objavljeno istrazivanje na tinejdzerima i podacu su uznemiravajuci jer im je IQ manji za 2 od istih vrsnjaka prije 30 g uz sve informacije koje su puno brze dostupne. Pogledaj novinare, ne ove wannabe koji pisu glogove pardon blogove, vec one koji koricu kruha zaradjuju s pisanjem. Istrazivacko novinarstvo se svodi uglavnom otici na wikipediju i pokupiti informacije. Nije to naravno lose ali treba misliti i na one koji ce to citati i kojima suhoparan clanak, a vecina je takvih, nista ne znaci i vec su poslije 2 sec na drugom clanku. Ti se uveliko pitas o cemu ja pricam:) Pokusavam reci da se i sa kojom slikicom ili informacijom suhoprani clanak moze popraviti. Svojevremeno sam kad sam bio bez posla predavao na osnovnoj skoli i primjetio sam da djeca puno bolje uce ako im se ubaci i nesto kvazi-povezano sa subjektom: npr. da je George Washington imao protezu za zube od drveta ili da je Tycho Brahe imao nos od srebra. Naravno da je to uglavnom nebitno za njihovo djelo i8 rad, ali bi se moglo upisati kao zanimljivost i stvoriti se jedna zelja kod citatelja da ponesto vise saznaju o doticnim osobama. Kad smo vec kod dijelova tijela upravo sam se vratio od zubara:) Pozz--El hombre (razgovor) 12:11, 31. svibnja 2016. (CEST)

Opeta Mirko Miočić[uredi]

Zašto mi je uklonjeno na članku o Mirku, da od 2013 nastupa u Potjeri?, Ono što je uređeno i što znam sa HRT-a, to sam i napisao Darko 0015 (razgovor) 14:33, 14. svibnja 2016. (CEST)

Nije indijanski hrvatski, već pidžn rvacki.Face-grin.svg--MaGaporuči mi 11:11, 20. svibnja 2016. (CEST)

K znanju i ravnanju?Face-grin.svg--MaGaporuči mi 15:23, 20. svibnja 2016. (CEST)

indijanski[uredi]

Dvoumio sam se kako da pravilno formuliram naslov podsekcije, pa mi je ovo nekako ispalo najtočnije. Možda sam ga mogao preformulirati u Popularna "forum software" rješenja ili Popularna gotova rješenja za forum software, ali nije mi ništa drugo palo na pamet, a da razvoji pojedinačne forume (kao što je npr. forum.hr) od software-a kojim se forumi kreiraju (forum software rješenja)... Možda Popularni alati za kreiranje foruma ili nešto slično... Ne znam... Poenta je bila da u članku navedem software-e koji se najčešće koriste za pravljenje i administraciju foruma... --Pera detlic (razgovor) 11:30, 20. svibnja 2016. (CEST)

Zanimljiva dvojba[uredi]

[6] Genitiv: LZMK ili LZMK-a? SAD ili SAD-a? Čak i praksa poznaje različita rješenja. Recimo "glumci splitskog HNK", ali: "vozilo lokalnog DVD-a" (dobrovoljnog vatroglasnog društva) ili "plesači tamošnjeg KUD-a". Morat ću dublje proučiti. Kubura (razgovor) 04:24, 23. svibnja 2016. (CEST)

Prikaz[uredi]

Oprosti mi što mi je promaklo par pogrešaka na osam tisuća bajtova teksta. I nakon tri pregledavanja nešto ne vidim, nego kad je već kasno. Ostane mi čekati da će netko drugi ispraviti umjesto mene tu pogrešku, recimo Čakavska sabor u Čakavski sabor, ili da to ja napravim i onda izgleda da ne hajem za tvoje upozorenje. Hvala na strpljenju. Kunackupusar (razgovor) 22:26, 23. svibnja 2016. (CEST)

To i ti krenuo u popravljače?Face-grin.svg--MaGaporuči mi 15:21, 3. lipnja 2016. (CEST)

Meni ionako taj dodatak ništa ne znači, ali te neću zaustavljati u daljnjem popravljanju. Ipak, WP je vpAt.Rolling on the floor.gif--MaGaporuči mi 18:52, 3. lipnja 2016. (CEST)

Ako si zaboravio što znači WP je vpAt, što da ti kažem? Imaš dvije solucije: pitaj Rajka ili vraaaaaaaaaati seeeeeeeeeeeeee.Rolling on the floor.gif--MaGaporuči mi 18:50, 10. lipnja 2016. (CEST)

Vegeta[uredi]

Pozdrav dragi prijatelju. Imam pitanje u vezi članka "Vegeta". Prije nekoga vremena, suradnica Tintina888 uređivala je taj članak, ali si joj ga vratio na prethodno stanje, vjerujem da s dobrim razlogom. Ona mi se obratila, jer joj je taj članak važan i tiče se njenog posla, to joj je bio zadatak na poslu. Pita se kako dopuniti taj članak, a da bude u skladu s pravilima Wikipedije. Što da joj kažem?--Fraxinus (razgovor) 02:05, 4. lipnja 2016. (CEST)

Hvala puno na odgovoru! Sad mi je puno jasnije, nisam bio upućen o čemu se radi.--Fraxinus (razgovor) 02:02, 5. lipnja 2016. (CEST)

Arhivirani dokumenti[uredi]

Nisam shvatio što ste htjeli reći svojim postom. Sređivao sam kako ste napisali. Stara poveznica http://www.mrrfeu.hr/UserDocsImages/Regionalni%20razvoj/xII%20%20%20%20%20PREGLED%20lektoriranK-smanjen%2022%2002%202012.pdf više ne postoji i zamijenio sam ju arhivskom https://web.archive.org/web/20130630030648/http://www.mrrfeu.hr/UserDocsImages/Regionalni%20razvoj/xII%20%20%20%20%20PREGLED%20lektoriranK-smanjen%2022%2002%202012.pdf. Stara i nova izravno su vodile na pdf dokument. Moderni futurist (razgovor) 08:02, 6. lipnja 2016. (CEST)

en:User:Yahadzija[uredi]

You are mentioned there, do you know about it?Xx236 (razgovor) 13:00, 6. lipnja 2016. (CEST)

Bol[uredi]

– Boli me zub. – Boli i ti njega. Face-badtooth.svg Mislija san da je bol ženskog roda... Ili se varan? BlackArrow (razgovor) 01:54, 7. lipnja 2016. (CEST)

Re:Nadnevci[uredi]

Bok Bonč, hvala vam za informaciju! Znam kako se piše pravilno piše datum na hrvatskom, i mislim da sam uvijek pravilno napisao. Jeli bi vi meni mogli reći gdje sam pogriješio, zato što ne mogu nigdje naći? Face-grin.svg

Pozdrav, Mateo Katana 19:59, 13. lipnja 2016. (CEST)

Dodatak[uredi]

Bok Bonč, evo Matea opet. Htio sam samo javiti da sam pronašao grešku! Pozdrav, Mateo Katana 20:06, 13. lipnja 2016. (CEST)

Zašto "ne" iz prve[uredi]

Kao s ključevima za automobil kad izađeš iz kuće. Sjetiš se da ih nisi uzeo tek kad si već došao do automobila i to tek kad posegneš u džep da bi uzeo ključeve. Analogno tom je ponovno snimanje u kratkom roku na istom članku. Sjetim se što bih mogao još upisati, ali tek nakon što sam već snimio. Hlapac (razgovor) 09:37, 16. lipnja 2016. (CEST)

Majstorov mjernikov palac[uredi]

U pravu što se naziva tiče – premjestit ću ga. Inače, prethodni naziv sam našao u ovom članku, pa sam prepostavio da je ispravan. – Srdjan m (razgovor) 07:59, 30. lipnja 2016. (CEST)

Hvala na promjenama. :-) Inače, u međuvremenu sam se dočepao Tajne Boskomske doline u izdanju Alfe iz 1978., pa ću nju koristiti za nazive ako budem pisao još koji članak o Holmesu (vjerojatno će to biti "Liga riđokosih" i/ili "Pet sjemenki naranče"). – Srdjan m (razgovor) 17:10, 4. srpnja 2016. (CEST)

Boris Johnson[uredi]

Bonč: thank you for your message. I trust that the info (presently both incorrect & out-of-date) about Boris Johnson will be updated without my help should you so wish. Best L'honorable (razgovor) 01:37, 19. srpnja 2016. (CEST)
PS. he was appointed Foreign Secretary last week & finished his second term as Mayor of London on 9 May 2016.

Mala Učka[uredi]

Dobar dan. Ja imam podatke za raznorazna naselja u bivsoj jugoslaviji. I dokaz toga su ove karte ovde: [7] Izvori svih tih podataka na tim kartama su iskljucivo od raznih zavoda statistike. Jos ne verujes? Evo ti onda ovo: [8] , a taj izvor ocigledno je napravio gresku. Ajde nemoj da vodis zaklucak da zato sto sam srbin da sam zlonameran pa da uklanjas stvari pod filozofijom kriv dok nije dokazano suprotno. Eto, dokazano ti je suprotni, ajd ziveli i nemoj me dalje sumljati kad je vise nego jasno da imam podatke istampane na papiru za oboje objavljenje i neobjavljene statisticke podatke. (Lilic (razgovor) 00:54, 23. srpnja 2016. (CEST))

Da se dodje do stranice treba da se prodje kroz nekih broj koraka. Dao sam ti izvo baze podataka oz zvanicnog sajta zavoda. Izgleda da kroz broj klikova misom, ne moze da se prikaze finalni link. Ali, evo onda, da sazvacem to, i da ti dam korak po korak instrukcije.
 • [9] - odes ovde, vidis "baza podataka"
 • trebas da si onda na ovoj stranici [10] - kliknes "Naselja i stanovništvo Republike Hrvatske 1857. - 2001." , opa
 • trebas da si onda ovde [11] - dakle idemo dalje, opt kliknes "Naselja i stanovništvo Republike Hrvatske 1857. - 2001."
 • sad trebas da si stigao ovde [12] - imas dva foldera, opce informacije i stanovnistvo. Pritisnes "Stanovništvo", pa onda "Naselja", pa onda "Primorsko-goranska županija - broj stanovnika po naseljima"
 • valjda si sad ovde, [13] i vidis "Traži", utipkas "Mala Učka" , i onda "nastavi"
 • finalno si ovde, [14]
 • Ako slucajno ne vidis, evo ti ovde, https://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:MalaUcka.gif
Imali jos nekih drugih pitanja? (Lilic (razgovor) 07:14, 23. srpnja 2016. (CEST))

Prepisivanje ili prepričavanje[uredi]

Točno je da je veći dio sadržaja preuzet s tih stranica. Isti sadržaj navode dvije različite stranice, bosnasrebrena.ba i www.tavelic-sarajevo.com, koji sam iskombinirao tako da nije sasvim istovjetan kao ondje. Ako želim napisati članak, moram se pozvati na neki izvor. Za izvor ne mogu reći da sam bio ondje i naučio napamet šta piše na oglasnoj ploči. Drugo rješenje je permutirati do besmislenosti napisani tekst sa stranica. Hinko~hrwiki (razgovor) 17:35, 23. srpnja 2016. (CEST)

Hvala ...[uredi]

... za nagradu! Face-badtooth.svg Maestro Ivanković 10:21, 25. srpnja 2016. (CEST)

Revert[uredi]

Hello Bonč, hope you speak English. Your revert here is substantially useless because the file you wished to restore as image has just been deleted since it was replaced by its vector version. Thus now you have a template with no image at all. -- Blackcat (razgovor) 16:02, 1. kolovoza 2016. (CEST)

Vučkovec ili...[uredi]

Pozdrav, Bonč,

Slažem se, neka ostane kako je prije bilo. Vjerojatno se Tebi, kao ni meni, ne sviđaju takve poveznice tipa "piše jedno, a kad klikneš, otvori se drugo", ali takvih slučajeva ima puno, npr. tražiš "kulu", a dobiješ "toranj" - što nikako nije isto - i slično, pa sam i ja ovaj puta tako napravio. Trenutno sam u jednom drugom "filmu", pa se sad ne bih bavio toplicama. Inače, u međuvremenu je i raštrkani zaselak kod kojeg se nalazi veliki termalno-lječilišni kompleks, odnosno tvrtka "Toplice sveti Martin", preimenovan u Toplice Sveti Martin, koliko sam primijetio. Vučkovec je stariji naziv za lokalitet izvora tople vode i skromnog predratnog bazena, a koristi se i za upravo komercijalizirano plinsko polje, i dr. S poštovanjem, --Silverije (razgovor) 18:50, 1. kolovoza 2016. (CEST)

Re: Lorske baštine[uredi]

[15] Pozz, nisam li jasno naveo izvor teksta o drugoj knjizi, Algoritam? Bio sam pod dojmom da je u redu preuzeti tekst s neke stranice ukoliko se navede točna poveznica na nju, jer mi je suradnik Kubura2 to naveo ovdje. Naravno, ukoliko to nije slučaj, izmjenit ću tekst. Hvala. --Ivi104 (razgovor) 14:36, 15. kolovoza 2016. (CEST)

[16] Nemamo dopuštenje za HJP, tražio sam ga po stranici i nisam ga našao, zato mi je i uređena definicija riječi rijeka s Wječnika preuzeta s HJP bez izvora. Izvor teksta odlomka Snaga Šestice sam naveo na kraju odlomka, i jasno piše pod Izvori, pod brojem 3. No to je sad nebitno, preraditi ću odlomak. Lp, Ivi104 (razgovor) 16:05, 15. kolovoza 2016. (CEST)

Elisha Cuthbert[uredi]

Pozdrav, napravio sam dodatke na ovoj stranici!! NinjaPT (razgovor) 03:46, 16. kolovoza 2016. (CEST)

Nakon zalaska sunca[uredi]

postupno dolazi mrak. Izvor za to nemam... treba li? A sad me blokiraj trajno. --Kexek (razgovor) 23:58, 16. kolovoza 2016. (CEST)

Datum3 ili bilo koji[uredi]

[17] Kreiram "Dodatak:Popis epizoda Zvjezdanih staza", koji se trenutno nalazi na Suradnik:Ivi104/ToDo/EST. Popis sam preuzeo sa en.wiki, i u njemu se, na mjestu datuma prvog emitiranja epizode, koristi predložak Start date, u formatu {{start date|GGGG|MM|DD}}. Kako bi si uštedio dosta vremena izmjenjujući predložak tekstom, u nemogućnosti pronaći predložak s potrebnom funkcijom, prilagodio sam predložak Start date s en.wiki za formatiranje datuma u Hrvatskoj, i radi kako treba. --Ivi104 (razgovor) 01:41, 19. kolovoza 2016. (CEST)

Jel' to i ti malo popravljaš?Face-grin.svg--MaGaporuči mi 13:04, 21. kolovoza 2016. (CEST)

Jašta.ba.--MaGaporuči mi 13:44, 21. kolovoza 2016. (CEST)

Infookvir album[uredi]

Poštovani Bonč,

Odlučio sam Vam se obratiti na inicijativu suradnika Maestro Ivanković. Pošto sam danas imao u planu započeti članak o jednom demo uratku grupe Carach Angren, otišao sam na sam Predložak:Infookvir album kako bih saznao koji je točan parametar za vrstu albuma (nisam znao je li samo "demo" ili "demo album". Sitnica, znam) te sam uočio kako neki nazivi vrsta albuma sadrže ili engleske riječi (primjerice "cover album") ili malo nezgodno zvuče (primjerice "album uživo"). Nakon jednog malog testa primjetio sam da je, kada se stvara novi članak s parametrom "album uživo", sve bijelo i nema one karakteristične smeđe boje koja nastaje kada se stavi "live album". Stoga bih Vas pitao postoji li neki način da se ti parametri izmjene u prikladnije nazive, kao što su "album obrada" i "koncertni album" (koji su više u duhu hrvatskog jezika), ali na način da to ne zasmeta infookvirima članaka na koje su već postavljeni? (id est; uzmimo u obzir primjer članka Unplugged. Ono što me pomalo muči je da postoji mogućnost da će, ako se izmjeni parametar iz "live albuma" u "koncertni album", svi članci koji sadrže parametar "live album" kao navedeni članak postati bijeli i da će onda to sve trebati rješavati nekakav bot). Znam da ovo nije neki ogromni problem, ali pošto smo ipak na hrvatskoj Wikipediji, mislim kako bi puno prikladniji bili (točni) hrvatski nazivi, pa bih Vas zato zamolio za pomoć.

Srdačan pozdrav, Pajo Pajimir 18:46, 4. rujna 2016. (CEST)

Svemir[uredi]

   pozdrav  imateli ista oledenoj u svemiru -165 nema nigdje o tome ako imate ista otome

— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Jasmiz (razgovordoprinosi) 20:41, 5. rujna 2016.

re: Prikaži[uredi]

Hvala na savjetu. Pozdrav! Scoobyhr (razgovor) 16:11, 9. rujna 2016. (CEST)

Izvori[uredi]

Izvori s pripadajućim poveznicama dodani (prepisano s omota). Sada je sve u redu, nadam se. Pozdrav. Scoobyhr (razgovor) 19:19, 9. rujna 2016. (CEST)

Sedukciologija[uredi]

Dragi kolega! Javljam se povodom teme sedukciologije, nove znanstvene grane u kojoj imamo jednog od prvih autora u svijetu. Molim Te pomozi mu da napravi OK članak, ali pomažući a NE brišući jer je čovjek već prevailo 60 i to ga odbija, pa dvoji da li da piše uopće o tome. Čovjek objavljuje zanimljive stvari, i k tome svoje origunale na koje ima autorska prava. Molim te pomozi mu. (link: https://hr.wikipedia.org/wiki/Razgovor_sa_suradnikom:Carobking ) Hvala! - Ante Vranković (razgovor) 01:28, 12. rujna 2016. (CEST)

Hrvatska na Pjesmi Eurovizije[uredi]

Članak Dora je članak o glazbenom festivalu za odabir predstavnika, a članak o rezultatima, Hrvatska na Pjesmi Eurovizije je druga tema. Izvore ću dodati, hvala na podsjetniku. -- Mihitza78 (razgovor) - 14:37, 14. rujna 2016. (CEST)

Iskreno – ne mislim ništa posebno o tome: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati pa stoga može i jedno i drugo ... Face-badtooth.svg Jedino što sam primijetio da je u članku koji je stvorio suradnik Mihitza78 hrpa loše napisanih (crvenih) Wikipoveznica na već postojeće članke (npr. Hrvatska radiotelevizija, "Lighthouse", Klapa s mora itd.) Maestro Ivanković 12:52, 16. rujna 2016. (CEST)

Nisam to ni znala...[uredi]

[18]Smiley lol.gif--MaGaporuči mi 17:00, 18. rujna 2016. (CEST)

Predložak[uredi]

E pa ja sam mu slično i odgovorio. Valjda mu je sada sve jasno. --Zeljko (razgovor) 12:51, 21. rujna 2016. (CEST)

Águas de São Pedro[uredi]

Zdravo! Vidio sam da je članak Águas de São Pedro je obrisan. Zašto se to dogodilo? Piracicaba, na primjer, ima istu količinu informacija koje Águas de São Pedro je imao i još uvijek online. Želim primiti objašnjenje. Žao mi je za moj hrvatski, jer ovaj tekst je napisan koristeći on-line prevoditelj. Agente Rolf (razgovor) 04:12, 23. rujna 2016. (CEST)

Dobro, nije bilo potrebno odgovoriti neljubazno. Članak može biti smeće kao što si rekao, ali to bi se moglo urediti da bude bolje. Čak i ti mogla pomoći u članku biti bolje. Mislim da nije bilo dovoljno malo strpljenja prije nego što je članak izbrisan. Nisam koristio stroj prevoditelj za stvaranje članak, samo kopiraju rečenicu drugog članka i može kopirati druge, ali to je bespredmetno. Kako bi bilo da mi pomogne stvoriti članak? Razumiješ engleski? Agente Rolf (razgovor) 02:33, 24. rujna 2016. (CEST)
Žao mi je za pokojnog odgovor, i ispričavam se ako nisam vas dobro razumio. Sigurno ne razumiju hrvatski jezik i kulturu, nešto može poći po zlu. Ja sam vas pitao ako razumijete engleski nije ga koristiti ovdje, ali zato što sam planirao slijedeće: Ja bih kopirati i prevesti tekst s engleskog Wikipedia članke, te ih ovdje kako bi svoju zahvalnost, te će usporediti hrvatski tekst s engleskog teksta da li su oni u pravu, a onda s ispravljenim teksta sam mogao stvoriti članak u hrvatskoj Wikipediji. Znajući da je vaše vrijeme dragocjeno, ne bih dovesti stvari prevođenja svih vremena. Odgovor na Vaše pitanje, imam interes članaka o gradovima državi São Paulo, mjesto su živim. Vidio sam da su članci u hrvatskom su samo minimalne članaka (izradi), kao što je onaj koji sam vam pokazala o gradu Piracicaba. Vjerojatno nijedna hrvatska će provesti njegove/njezine vremena za pisanje članaka o malim brazilskih gradova. Čak i ne znajući jezik, mislio sam da mogu učiniti nešto za njih. Jedan od fokusa Wikipedije je suradnički pisanje, pa sam pomislio da me netko mogao pomoći u ovom zadatku. Znam pravila i taj stroj prijevodi treba izbjegavati, ali pomislio sam da bih mogao koristiti jednu rečenicu iz članka tu i tamo i stvoriti nešto, a ako nešto nije u redu, da bi se jasno primjećuje se i možda ispraviti. Znam da ne mogu računati na dobru volju naroda svih vremena, ali ja sam odlučio pokušati sreću. Pa, mislim da je to sve. Agente Rolf (razgovor) 23:34, 27. rujna 2016. (CEST)

Re: Nekonstruktivne izmjene[uredi]

Izvini, molim te, do prije par tjedana nisam bio koristio Wikipediju nekoliko mjeseci (nisam imao vremena) i jedna budala se zaj...zezala i to radila preko mog računa. Izvini, to sam ja kriv, i izvini što mi je ovako dugo trebalo da odgovorim :D LP Prometej13 (razgovor) 21:23, 1. listopada 2016. (CEST)

Imaš li ideju zašto se ovo našlo u popisu traženih kategorija?--MaGaporuči mi 19:16, 5. listopada 2016. (CEST)

wikipedija - kriteriji[uredi]

Pozdrav, bi li komenntirao ovo što sam stavio za prijedlog vezano za nogometne lige, valjda sam dobro obrazložio, valjda je stranica Wikipedija:Kriteriji OK za to?
Pozdrav, Cybermb (razgovor) 22:59, 12. listopada 2016. (CEST)

ma OK, ovo što sam stavio je za sezone pojedinih liga i kako to srediti (naravno idu u Dodatak, ovdi je ipak više vezano uz kategoriziranje), a da bude sustavno i nekako logički povezano te koliko se daleko može ići...za klubove se svakako slažem da oni koji su bili službeni / registrirani u odgovarajućim savezima mogu imati svoj članak neovisno jesu li bili stalno u prvoj ligi ili doli 6.-7.-a liga, naravno vrijedi i za ostale sportove
pozdrav, Cybermb (razgovor) 15:32, 13. listopada 2016. (CEST)

Re:Upute[uredi]

Zahvaljujem na skretanju pažnje na pogreške, te sam samim time sam počeo bolje pregledavati članke. Drugi put ću paziti! S poštovanjem, TatraTram (razgovor) 18:19, 18. listopada 2016. (CEST)

John Williams[uredi]

Pozdrav, Bonč!

Molio bih te, ako nije problem, da promijeniš vidljivost ovog vandalizma. Hvala unaprijed! --Pajo Pajimir 17:12, 24. listopada 2016. (CEST)

Molba[uredi]

Bok Bonče,

pošto postoji problem s tim pojašnjenjem, bolje da se ukloni kao što je predloženo: Posebno:Permalink/4849192 Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 17,08; 7. veljače 2017. (SEV)

Bok Bonče,
naravno da imaš pravo na svoje mišljenje, ali ono nije dopusnica, ne u smislu licencijâ, a ni u smislu uobičajena tumačenja riječi citirati. Kad sam došao na wikipediju, primijetio sam da se itekako vodi briga o načinu na koji se citati donose u okviru članaka, te obično izdvojeni i oblikovani pomoću predložaka za citate, odnosno posebno oblikovani unutar navodnika. Citate se po pravilu rada ne smije mijenjati, a svako dopunjavanje nečijega citata mora se odvojiti od sadržaja citata − obično uglatim zagradama, ali i posebnim oznakama koje upućuju da se tekst citata nije završio punom rečenicom citata, već da je skraćen, primjerice oznakom (…). Bilo kakvo kreativno tumačenje riječi citat, citiranje, citirati po meni je nepoželjno jer stvara više problema. Prvi je problem taj da se sadržaji na wikipediji ne mogu držati u nepromjenjivom obliku ukoliko nisu između navodnika, te bi se samo u tom slučaju moglo govoriti o citiranju. Drugo, i važnije, problem cirkularnog prenošenja sadržaja na druge bliskosrodne jezične projekte, uz pretpostavku potpuno slobodnoga sadržaja − što wikipedija i jest − te na taj način stvaranja problema širih razmjera.
Možda je najbitniji element, činjenica, da se wikipedija ne piše temeljem tercijarnoga sadržaja, a ukoliko se i rabi, tada se u prijevodu mora naznačiti s koje je jezične inačice prevedeno i preuzeti uz tako slobodni sadržaj − preveden na način slobodnoga (od autorskih prava) prijevoda − preuzeti sve izvore koji su u izvorniku rabljeni, to nije omogućeno u slučaju tako planirana preuzimanja sadržaja podrijetlom iz LZ, jer se tamo ne navode izvori.
Lijepo molim da sukladno mom mišljenju i obrazloženju koje sam dao u izmjeni br. posebno: diff/4852264, uskladiš svoje pojašnjenje koje si dao izmjenom br. posebno: diff/4598030. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 4,08; 14. veljače 2017. (SEV)

Drago mi te vidjeti opet na nedavnim promjenama...--MaGaporuči mi 17:05, 8. kolovoza 2017. (CEST)

Lapidariji[uredi]

Prihvaćam zamjerku i vratio sam kategoriju, ali moram napomenuti kako nisam na prečac promijenio kategoriju i da sam dobrano istražio. Uglavnom, ne znam niti jedan primjer lapidarija u kojemu nije isključivo arheološka zbirka kamenih spomenika. No, pojmovno bi mogla biti, stoga vraćamo na staro. Puno pozdrava, --Prof saxx (razgovor) 10:17, 23. kolovoza 2017. (CEST)

Prokuplje[uredi]

Malo neshvatljivo i besmisleno, ali okej. Pravila su pravila. Pozdrav, Miljan Simonović (razgovor) 13:03, 29. kolovoza 2017. (CEST)

Re: Parle vu franse?[uredi]

[19] Na Wikidati je fr:Étui (arme) povezan na cartridge case. Iskreno malo me zbunjuje razlika između d:Q37144 (cartridge, prevedeno kao metak, povezano na Čahura, sastoji se od cartridge case, ...), d:Q4678354 (cartridge case) i d:Q174583 (bullet, je dio metka (d:Q37144), povezano na metak). Nisam siguran da ovo sredim, i treba li uopče nešto sređivati? --Ivi104 (razgovor) 14:28, 3. rujna 2017. (CEST)

Pravopis[uredi]

Rečenične konstrukcije su takve. "Izrađuje slike" može biti mnogo toga, a "slika slike" znači da je slikarica. Akademija je "na" Širokom Brijegu, naselju. "Radnik" je stara oznaka zanimanja i takva stoji u citiranom zborniku. U zborniku ne piše ime majke i rečenična konstrukcija zvuči zbunjujuće. Interwikija nema. Soljenko (razgovor) 22:20, 4. rujna 2017. (CEST)

Radnik je "onaj koji uz naknadu obavlja pretežno fizičke poslove, koji se bavi fizičkim radom". Soljenko (razgovor) 19:57, 5. rujna 2017. (CEST)

Molba za jedan skrij[uredi]

Bok, Bonče,

molim te, ovdje treba skriti ovu izmjenu, spominju se neka osobna imena i prezimena, te plavi kit. Unaprijed zahvaljujem. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 16,02; 6. rujna 2017. (SEV)

Ako ti ne bi bio problem, sakrij/izbriši početnu verziju grba jer kao takva ne postoji (jedro je po statutu bijele boje).--MaGaporuči mi 11:53, 9. rujna 2017. (CEST)

Filtri[uredi]

Možeš li pomoći ovdje? Ja ne znam do čega je.--Man_Usk recider 18:57, 10. rujna 2017. (CEST)

Gledao sam ja u evidencije, ali nisam znao zbog čega se aktivirao filtar.--Man_Usk recider 22:50, 10. rujna 2017. (CEST)

Popis[uredi]

Pozdrav, Bonč! Radim na ovome popisu. Zbog obilja redaka i stupaca čiji izgled mogu vidjeti samo na Wikipediji, moram češće snimati. Molim te nemoj mi uzeti to za ignoriranje naputaka. Soljenko (razgovor) 17:39, 20. rujna 2017. (CEST)

Velike tablice zaslužuju iznimku. S mnogo redaka i stupaca lako promakne pogreška. Između snimanja je veliki vremenski razmak, premda je uneseno tek nekoliko redaka, pa smatram da se ne zatrpava nedavne promjene. Soljenko (razgovor) 21:54, 20. rujna 2017. (CEST)

Ova je 30 puta copy-paste s drukčijim naslovom (0-9, A, B, C...). Za ovu alal ti ga vera. Bolji si. Tuzlanski popis dovršit ću u tri-četri snimanja. Planiram izraditi tablice popisa 1981. za općine Lopare, Srebrenik, Živinice, Čelić, Lukavac i Kalesiju. Pristaješ li na to da dovršim ove na svoj način? Soljenko (razgovor) 18:08, 21. rujna 2017. (CEST)

Skrij is needed[uredi]

Bok, Bonč!

Zamolio bih te da sakriješ ovaj vandalizam. Hvala unaprijed! --Pajo Pajimir 19:32, 21. rujna 2017. (CEST)

Bok, Bonče!
Evo, da i ja dojavim ovaj vandalizam za skrivanje. smješko -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,41; 21. rujna 2017. (SEV)
Pa da i ja budem od koristi: [20] --Pera detlic (razgovor) 22:32, 21. rujna 2017. (CEST)
Dosta prostače u zadnje vrijeme. --Pajo Pajimir 16:45, 22. rujna 2017. (CEST)

Hvala![uredi]

Puno hvala! Naći ću tortu iza drveta. :-)))--Fraxinus (razgovor) 11:36, 3. listopada 2017. (CEST)

Di si bi'a kad je grmilo?[uredi]

[21] Dakako je lakše kad drugi podmeću pleća.Ras.gifSmiley lol.gif--MaGaporuči mi 17:24, 3. listopada 2017. (CEST)

Jedna zamolba...[uredi]

Bok, Bonč!

Zamolio bih te, ako imaš vremena i volje, da stvoriš predložak za fusnote (onaj koji je na en.wiki označen ovako). Dobro bi mi došao, a vjerujem i ostalim suradnicima Face-smile.svg Ne bih pilao kad bi tehnika bila moja jača strana, ali, alas, to nije slučaj... --Pajo Pajimir 15:59, 10. listopada 2017. (CEST)

Hm, ako se i Predložak:Ref može koristiti za stvaranje fusnota (a ne izvora), onda bi i on mogao dobro koristiti (nisam znao da se može grupirati po odjeljcima ako se uključi parametar "group"...). Stvar je u tome da sam na nekolicini članaka na en.wiki (kao što je ovaj) vidio da se koristi Predložak:Refn, koji služi baš za sitnija objašnjenja i detalje. Pa sad ne znam je li onda uopće on potreban, što ti misliš? --Pajo Pajimir 11:01, 11. listopada 2017. (CEST)

Molba teKničaru[uredi]

Možeš li srediti u ovom predlošku parametar titula? Naime, ako ga nema unutar članka, u infookviru ostaju prazne vitičaste zagrade.--MaGaporuči mi 19:10, 18. listopada 2017. (CEST)

Bit će da je, ne znan ti ja ništa. Doduše, postoje teKničari te doKturi i inženjeri, samo nemoj bocu potezat.Face-grin.svg--MaGaporuči mi 09:18, 19. listopada 2017. (CEST)

Skrij is needed - yet again![uredi]

Pozdrav, Bonč!

Eto mene opet s prostacima čije bi hvale vrijedne doprinose valjalo sakriti... ovo je jedan od njih. --Pajo Pajimir 18:25, 22. listopada 2017. (CEST)

...a ovo je drugi. (Nisam ga uočio odmah jer je njegovu mudroliju otklonio Ivi104) --Pajo Pajimir 18:27, 22. listopada 2017. (CEST)

Velika sunčanica[uredi]

Kolega, nisam primijetio. Može se vratiti na kako treba.--Fraxinus (razgovor) 13:05, 25. listopada 2017. (CEST)

 • A ja čitam šta pišete pa riješio. --Zeljko (razgovor) 14:17, 25. listopada 2017. (CEST)

Molba teKničaru (2. put)[uredi]

[22] Ako ne bi bio problem: Dodaje ispraviti u dodaje. Iza dvotočke se zna kada može biti riječ velikim početnim slovom.--MaGaporuči mi 18:58, 25. listopada 2017. (CEST)

[23]Nastavak u brojaču izmjena bi trebalo promijeniti (ako sam dobro shvatio poantu) iz &project=hr.wikipedia.org u ?uselang=hr. Sadašnji nastavak vodi na stranicu sa sučeljem na engleskom, pa ako ne bi bio problem...--MaGaporuči mi 20:32, 26. listopada 2017. (CEST)

Hm...ili možda ne? Kad sam odabrao hrvatski u gornjem desnom kutu, sad mi non stop otvara na hrvatskom, pa ti pope budi pametan.--MaGaporuči mi 20:36, 26. listopada 2017. (CEST)

Bris starije inačice[uredi]

Qapla'! (Klingonski pozdrav.) Molim te sakrij stariju inačicu slike Datoteka:The_Flash_Logo.jpg. Ostali nedostatci su sređeni, pa sam maknuo predložak SBris. Hvala! --Ivi104 (razgovor) 23:22, 25. listopada 2017. (CEST)

Skrij naš svagdašnji[uredi]

Bok, Bonč!

Mislim da o ovome ne moram ništa ni govoriti... --Pajo Pajimir 15:16, 3. studenoga 2017. (CET)

Collage za excollegu[uredi]

Kad vec suskamo po nashki Face-grin.svg, mogu li se prevesti parametri pozicije (left, right i center u lijevo, desno i središte)?--MaGaporuči mi 16:59, 16. studenoga 2017. (CET)

Nakovanj je u prvom planu. Čekić je iz serije Sport Billy: treba ga samo staviti u vodu i nadoći će.Face-grin.svg--MaGaporuči mi 07:48, 17. studenoga 2017. (CET)

Nisam ni smuLJao da ćeš ti to riješiti. Ako ti se da, baci još finalni pogled na predložak (dodatni kvartet očiju nije od viška Face-grin expert.svg) i ako je sve ok, makni predložak o radovima.--MaGaporuči mi 15:06, 18. studenoga 2017. (CET)

Ja sam kolajnu dao prídeFace-grin.svg, tako da je isprika suvišna. Isprika. Koja isprika?Rolling on the floor.gif--MaGaporuči mi 16:50, 25. studenoga 2017. (CET)

Andro Krstulović Opara[uredi]

Dobra večer Bonč. Primjetio sam da si 10. rujna ove godine izbrisao članak Andro Krstulović Opara s hr wiki i da si kao obrazloženje priložio Wikipedija:Što ne spada u Wikipediju. Budući da sam pročitao wikipedijine preporuke, a da još ne znam na koju/koje si se od točaka povezao, molim te da mi to obrazložiš, jer je nejasno. Zahvaljujem na odgovoru. Walter9 (razgovor) 21:30, 23. studenoga 2017. (CET)

Ja nisam bio uključen u raspravu o tim kriterijima, niti me je itko pitao za mišljenje. Ako si ikada pogledao moju profilnu stranicu, vidio si da mi je jedna od tema o kojima pišem grad Split. Moj stav je da su lokalne ili zavičajne teme jako bitne za opću kulturu, znanje i stjecanje svijesti o građanskim pravima, ali i dužnostima. Također, smatram da se internet enciklopedija ne smije voditi ograničavajućim kriterijima njene tradicionalne tiskane vrijednosti. Čega se ti kao suradnik na wikipediji bojiš? Da će ponestati prostora za članke na hr wiki? Lokalna povijest, kultura, znanost, umjetnost... ne mogu biti kvalitetno prezentirani u jasno omeđenim i ograničenim tiskanim enciklopedijama. Također, imam primjedbu na brisanje članaka bez obavješćivanja i pozivanja u raspravu autora tih članaka. Valjda i naše uloženo vrijeme i trud unešen u izradu članka obavezuje drugoga na minimum pristojnosti da uključi sve involvirane dionike u raspravu o koracima koje se kane poduzeti. Što se tiče životopisa političara, ne prihvaćam stav i tvrdnju da pr. Nina Morić, Mladen Bartolović ili Severina zaslužuju išta više svoje članke na hr wiki od jednog Andre Krstulovića Opare ili Ive Baldasara (moj članak, izbrisan bez da sam uključen u raspravu, glasanje ili donošenje kriterija). Jesam li gubio svoj trud, znanje i vrijeme na članke, koje će netko bez mojeg znanja jednostavno izbrisati? Walter9 (razgovor) 00:07, 24. studenoga 2017. (CET)

Zahtjev za ukidanje ovlasti[uredi]

Već godinama plačem, kumim, molim na koljenima prestanite s "popravljanjem" - ništa. Išao sam na Wikiodmore, pokušavao se prilagoditi, ali mi ne uspijeva. I dalje agresivno nastavljaju "popravljati" te bombardirati iskočnicima koje ne mogu da trajno isključim. Stoga sam odlučio sâm sve to isključiti tako što neću otvarati Wikipediju. Jednostavno!

Kako sam ovlasti dobio ovdje, na ovoj Wikipediji, tu ću postaviti zahtjev za razrješenje:

Molim da mi se ukinu sve ovlasti jer više neću raditi na Wikipediji.

Iako nerado odlazim, ova je odluka konačna.  • Bonč (razgovor) • Zbunite zavjesu, spustio sam se! •  16:22, 26. studenoga 2017. (CET)

Kap koja je prelila čašu: iskočnik prevoditelja, koji sam isključio u postavkama, a stalno agresivno iskače.
-- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  16:50, 26. studenoga 2017. (CET)

Dragi Bonč, nadam se da će te nadležni čuti. Ja bi također to rado promijenio, ali nemam pojma kako se manevrira s time. Jednostavno to ignoriram i idem dalje. Meni bi bilo jako žao da odeš, trebamo te, bitan si nam, probaj uzeti još jedan odmor i onda nam se vrati. Možda i nestanu, ti iskočnici.--Fraxinus (razgovor) 22:09, 27. studenoga 2017. (CET)

Bog kolega[uredi]

Sve pošalji k vragu, zaboravi na Wikipediju neko vrime, a onda se vrati još žešći i vridniji. Btw, i ja san bija reka da neću više,...još samo ovo,...pa ono,...Dobar odmor i brzo se vrati --Lasta 14:15, 14. prosinca 2017. (CET)

Pozdrav[uredi]

Bok! Nažalost sam tek sada vidio da si se odučio odustati od rada na Wikipediji. Crying GIF.gif Bio si jako vrijedan suradnik i nadam se da ćeš se vratiti jednog dana. Sve najbolje! --Mateo Katana 11:20, 22. travnja 2018. (CEST)


Wikiodmor, ali u drugom smjeru[uredi]

Prije skoro dvije godine prestao sam uređivati Wikipediju (razlog je naveden gore), ali sam nastavio raditi članke za Wikipediju na mojoj mrežnoj stranici. Uz pisanje članaka uživao sam u još jednom poslu, u pisanju vodiča za koncerte.

Kako je sad pauza između dvije koncertne sezone, a ljeto nije pogodno za obimniji rad (tj. pisanje članaka), nestalo mi je posla. Stoga planiram uzeti wikiodmor u drugom smjeru: od posla koji radim odmarat ću na Wikipediji. To znači, popravit ću pokoju slovnu grešku, pogledati neku nepregledanu promjenu, daviti suradnike..., ali ništa što bi iziskivalo napore.

 • Bonč (razgovor) • Svatko ima glupih misli, ali ih mudrac prešuti. •  15:51, 13. srpnja 2019. (CEST)

Zločinac se vratio na mjesto zločina.Rolling on the floor.gif Mogao bih i ja zatražiti status nazad.Smiley lol.gif-- MaGaporuči mi 21:43, 13. srpnja 2019. (CEST)
Ma, ja sam mislio za mene, a ne za tebe. :D-- MaGaporuči mi 05:37, 14. srpnja 2019. (CEST)
Da, čudo je što jedno slovo viška može učiniti. Kao i zarez lijevo ili desno (...ubiti, ne pomilovati... / ...ubiti ne, pomilovati...).-- MaGaporuči mi 19:41, 14. srpnja 2019. (CEST)

Dobro nam došao nazad! Uvijek je lijepo vidjeti te aktivna Face-smile.svg --Pajo Pajimir 20:49, 13. srpnja 2019. (CEST)

Re:Neslobodna slika[uredi]

U redu, hvala, pripaziti ću ubuduće.-Kraljnnm (razgovor) 22:38, 14. srpnja 2019. (CEST)