Razgovor sa suradnikom:Bonč

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Rebus-strip.png Bonč je odlučio odustati od rada na Wikipediji. Možda i nije...

Arhivirani razgovori: #1 (do 21.10.2013.) • #2 (do 31.12.2014.) • #3 (do 25.11.2017.) • 

Zahtjev za ukidanje ovlasti[uredi]

Već godinama plačem, kumim, molim na koljenima prestanite s "popravljanjem" - ništa. Išao sam na Wikiodmore, pokušavao se prilagoditi, ali mi ne uspijeva. I dalje agresivno nastavljaju "popravljati" te bombardirati iskočnicima koje ne mogu da trajno isključim. Stoga sam odlučio sâm sve to isključiti tako što neću otvarati Wikipediju. Jednostavno!

Kako sam ovlasti dobio ovdje, na ovoj Wikipediji, tu ću postaviti zahtjev za razrješenje:

Molim da mi se ukinu sve ovlasti jer više neću raditi na Wikipediji.

Iako nerado odlazim, ova je odluka konačna.  • Bonč (razgovor) • Zbunite zavjesu, spustio sam se! •  16:22, 26. studenoga 2017. (CET)

Kap koja je prelila čašu: iskočnik prevoditelja, koji sam isključio u postavkama, a stalno agresivno iskače.
-- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  16:50, 26. studenoga 2017. (CET)

Dragi Bonč, nadam se da će te nadležni čuti. Ja bi također to rado promijenio, ali nemam pojma kako se manevrira s time. Jednostavno to ignoriram i idem dalje. Meni bi bilo jako žao da odeš, trebamo te, bitan si nam, probaj uzeti još jedan odmor i onda nam se vrati. Možda i nestanu, ti iskočnici.--Fraxinus (razgovor) 22:09, 27. studenoga 2017. (CET)

Bog kolega[uredi]

Sve pošalji k vragu, zaboravi na Wikipediju neko vrime, a onda se vrati još žešći i vridniji. Btw, i ja san bija reka da neću više,...još samo ovo,...pa ono,...Dobar odmor i brzo se vrati --Lasta 14:15, 14. prosinca 2017. (CET)

Pozdrav[uredi]

Bok! Nažalost sam tek sada vidio da si se odučio odustati od rada na Wikipediji. Crying GIF.gif Bio si jako vrijedan suradnik i nadam se da ćeš se vratiti jednog dana. Sve najbolje! --Mateo Katana 11:20, 22. travnja 2018. (CEST)


Wikiodmor, ali u drugom smjeru[uredi]

Prije skoro dvije godine prestao sam uređivati Wikipediju (razlog je naveden gore), ali sam nastavio raditi članke za Wikipediju na mojoj mrežnoj stranici. Uz pisanje članaka uživao sam u još jednom poslu, u pisanju vodiča za koncerte.

Kako je sad pauza između dvije koncertne sezone, a ljeto nije pogodno za obimniji rad (tj. pisanje članaka), nestalo mi je posla. Stoga planiram uzeti wikiodmor u drugom smjeru: od posla koji radim odmarat ću na Wikipediji. To znači, popravit ću pokoju slovnu grešku, pogledati neku nepregledanu promjenu, daviti suradnike..., ali ništa što bi iziskivalo napore.

 • Bonč (razgovor) • Svatko ima glupih misli, ali ih mudrac prešuti. •  15:51, 13. srpnja 2019. (CEST)

Zločinac se vratio na mjesto zločina.Rolling on the floor.gif Mogao bih i ja zatražiti status nazad.Smiley lol.gif-- MaGaporuči mi 21:43, 13. srpnja 2019. (CEST)
Ma, ja sam mislio za mene, a ne za tebe. :D-- MaGaporuči mi 05:37, 14. srpnja 2019. (CEST)
Da, čudo je što jedno slovo viška može učiniti. Kao i zarez lijevo ili desno (...ubiti, ne pomilovati... / ...ubiti ne, pomilovati...).-- MaGaporuči mi 19:41, 14. srpnja 2019. (CEST)

Dobro nam došao nazad! Uvijek je lijepo vidjeti te aktivna Face-smile.svg --Pajo Pajimir 20:49, 13. srpnja 2019. (CEST)

Dobrodošao nazad! Nemam ti poželjeti što drugo osim što manje posla i što više Wikipedije. :)--Man_Usk recider 23:11, 21. srpnja 2019. (CEST)

Re:Neslobodna slika[uredi]

U redu, hvala, pripaziti ću ubuduće.-Kraljnnm (razgovor) 22:38, 14. srpnja 2019. (CEST)

Lipo te je opet vidit[uredi]

:) Kubura (razgovor) 17:33, 17. srpnja 2019. (CEST)

Odg. Pravedna upotreba slika[uredi]

Nuvola apps important.svg Prije ovakve izmjene provjerite što piše u ojašnjenju o pravednoj upotrebi pod slikom Datoteka:NKdinamozagreb.svg.  • Bonč (razgovor) • 6 × 9 = 4213 •  23:58, 18. srpnja 2019. (CEST)

Znaš poprilično je glupo što neki nogometni prvak države ne može imati svoj grb u izabranom članku. To je poprilično neodgovorno od Uprave GNK Dinama što to nije omogućila, jer ispada kao da se ne radi od jednom od četiri najveća hrvatska nogometna kluba. Kao da se radi o nekom klubu za koji grb uopće ne postoji. Uopće im nije stalo kako će izgledati na naslovnici i koliki im utjecaj može dodati ili pak oduzeti. Lijep pozdrav.
Dodatne aktivnosti: 6 X 9 = 54 - 13 = 41 --Uspjeh je ključ života (razgovor) 01:02, 19. srpnja 2019. (CEST)
[1] To nije moj problem, ja navijam za Medveščak Face-grin.svg
UBR, nisi pazio na času, 6 × 9 = 42.  • Bonč (razgovor) • Prodajem enciklopediju. Moja žena zna sve. Imam Wikipediju! •  01:26, 19. srpnja 2019. (CEST)
Kad smo već kod Medveščaka, šta ne bi bilo dobro da se napravi i nogometni, (hokejaški,) košarkaški, vaterpolski, rukometni, odbojkaški, rugby, američkonogometni i bejzbolski klub Medveščak, i Dinamo, i Hajduk, i Rijeka, i Osijek, i Split i Zagreb. To bi uvelike pomoglo u financijama tim šporrskim društvima. Izgradili bi se višensmjenske stadioni tipa nogomet > rugby > američki nogomet, hokej > rukomet > košarka > odbojka i/ili pak vaterpolo > rukomet > košarka > odbojka. Evo nekih primjera pogledaj tko upotrebljava u infookviru: CenturyLink Field, Dignity Health Sports Park, Toyota Stadium.
Dodatni argumenti: Ne, ne prodajete enciklopediju. Da, Vaša žena zna sve. Da, ali svi mi imamo Wikipediju!. Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 02:32, 19. srpnja 2019. (CEST)

Odg.: Mali, malecni savjetić[uredi]

[2] Bok, hvala na savjetu. Prije nekoliko mjeseci još sam stavljao u sažetak nadnevak inačice na koju sam vraćao. Ali ako je to poželjno, zašto da ne :). Nije mi baš jasno koja mi je promjena promakla, sve sam u tom članku pregledao i vratio. --Mateo K 01 (razgovor) 12:46, 21. srpnja 2019. (CEST)

[3] Nema veze. Tko radi taj i griješi, a iz grešaka se najbolje uči :) --Mateo K 01 (razgovor) 13:15, 21. srpnja 2019. (CEST)
[4] Rabim kratke wikipoveznice da bi kod bio pregledniji. Ali ako ovaj način suradnicima olakšava rad, rado ću promijeniti naviku. --Mateo K 01 (razgovor) 15:11, 21. srpnja 2019. (CEST)
[5] Prije nekoliko dana uključio sam sebi taj dodatak. Uređujem često preko pametnog telefona pa ne radi uvijek kako bi trebao.
Nešto drugo, možda si primjetio da od travnja ove godine imamo poslužitelj hrvatske wikipedije na Discordu. Ukoliko se želiš pridružiti, uvijek si dobro došao :) --Mateo K 01 (razgovor) 00:36, 22. srpnja 2019. (CEST)
[6] Jedan suradnik koji je trenutačno blokiran na Discordu svojevremeno slao je pozivnice mnoštvu suradnika. To je za mene bio pogrešan način. Mislio sam pisati o mojim iskustvima s IRC-om, ali potrošio bih previše vremena za nekorisnu stvar. Ukratko, po mom mišljenju prednosti su jasno na strani Discorda.
Ako ti je moja poruka djelovala agresivna, ispričavam se, nije mi to bila namjera. --Mateo K 01 (razgovor) 02:49, 22. srpnja 2019. (CEST)

Da bi vuk bio sit a koza cijela...[uredi]

[7] Ako nije problem ukloniti prvu varijantu datKoteTke, o'šla prije reda u visokoj rezoluciji.-- MaGaporuči mi 17:29, 24. srpnja 2019. (CEST)

Da, sad sam skužio, ali nemam poMja o tome.Face-sad.svg Iskreno, ČPR.-- MaGaporuči mi 19:44, 25. srpnja 2019. (CEST)

Razdvojbe[uredi]

Bonč, slažem se da bi razdvojbena stranica treba biti kratka i pregledna, a ne skup sažetaka članaka. Ali u strojarstvu su profili jako korišten materijal i htio sam samo ubaciti onaj dio o tome, ali kako profil se koristi u raznim područjima, trebamo razlikovati sve te različite pojmove. U biti, trebao bi napisati članak o strojarskim profilima, ali ne znam kada ću to napraviti i kada ću naići na pogodnu literaturu. Za sada sam htio samo ostaviti osnovni pojam o tome. Da, razdvojbena stranica treba biti uravnotežena, mislio sam da nisam pretjerao.... Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 14:40, 29. srpnja 2019. (CEST)

Češko Selo[uredi]

https://www.petrinja.hr/grad/povijest-grada

https://hrcak.srce.hr/file/188153 --> (strana 8 / 134 u pdf dokumentu) --cameosis (razgovor) 17:05, 2. kolovoza 2019. (CEST)

eTvoji (eNjegovi,...)[uredi]

Vidim da si promijenio mišljenje oko sliKica pa se zabljevaš oko njih. Pitat ću BrEzoga da ga predložim za IČ. Rolling on the floor.gif-- MaGaporuči mi 17:00, 9. kolovoza 2019. (CEST)

Propao mi je štos, OZNA je sve DoznaLA.Face-grin.svg-- MaGaporuči mi 07:02, 10. kolovoza 2019. (CEST)

Mahično[uredi]

Ministarstvo uprave jasno kaže da se zove "Mahično", o ostalim dokazima da ne govorim. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je TheFlag (razgovordoprinosi) 10:49, 17. kolovoza 2019.

Re: Popravljač protiv "popravljača"[uredi]

[8] Riješeno! Alat Posebno:ExpandTemplates je jako koristan u ovakvim stvarima: predložak {{nowrap}} započinjao je novim redom, te je svojim pozivanjem "zatvorio" <ul> i <li>, tagove koji stvaraju popise. S obzirom da je <ul> blokni tag, njegovim zatvaranjem idući element mora u novi red. Kad maknemo novi red s početka predloška, element liste se proteže skroz do kraja reda, i - nema problema! --Ivi104 (razgovor) 13:12, 21. kolovoza 2019. (CEST)

Odg.: Malo ometanja (i zamolba)[uredi]

[9] Slažem se s tobom, naravno je to i moguće preko smajlića Face-smile.svg

Baš sam nedavno razmišljao kojeg bi suradnika mogao zamoliti da pregleda ovaj predložak. Stvorio sam ga jer najmanje svaki drugi dan netko mijenja "bošnjački jezik" u "bosanski". Htio bih ga premjestiti u odgovarajući imenski prostor tako da postane "službeni" predložak. Vidim da se ti dobro razumiješ pa bi mi bilo drago čuti tvoje mišljenje o zamišljaju. --Mateo K 01 (razgovor) 05:30, 22. kolovoza 2019. (CEST)
[10] Bok, prvo se želim ispričati zbog zakašnjelog odgovora. Kada nešto na računalu radim pogledam povremeno na Nedavne i vratim štetne izmjene, ne stignem uvijek odgovoriti na vrijeme. Mislim da je supstituirati stari predložak sada suvišno, neću ga više rabiti ili mijenjati. Kao mali izraz zahvalnosti dodijelio sam ti nagradu. Nalaz i mišljenje: izvrsno! Face-smile.svg --Mateo K 01 (razgovor) 02:16, 24. kolovoza 2019. (CEST)

Veličina slike[uredi]

Shvatio. No je li članak koji ste mi Vi poslali u buksu Autotransport Šibenik spreman za {{vratiti u GIP}} ili nije. Lijep pozz.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 01:47, 24. kolovoza 2019. (CEST)

[11] Ja sam radio članak o Autotransport Šibeniku.
P.S. Mario Bokara je istekao rok, a ispravio sam ono što sam morao ispraviti. Lijep pozz.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 15:04, 24. kolovoza 2019. (CEST)

Odg: Kad udahneš zrak...[uredi]

Pozdrav,

svojevremeno mi je jedna kolegica koja studira kroatistiku prigovorila zbog iste stvari sa zarezima, ali to je kod mene stvar navike (od koje se trudim odviknut k'o pušač od cigarete). Popravit ću ja članak, uvažavam primjedbe. Hvala na korekcijama. Franjo Tahy (razgovor) 11:00, 29. kolovoza 2019. (CEST)

Zahvaljujem na ispravcima i svojim zarezima. Lp! (Liga prvaka :P)Franjo Tahy (razgovor) 21:56, 29. kolovoza 2019. (CEST)

Kraj wikiodmora[uredi]

I dođe zacrtani kraj wikiodmora.

Iskoristio sam ga otprilike kao što sam i planirao. A kakvi su dojmovi?

  • Najvažniji je: Najbolja bolest: skleroza. Ništa ne boli, a svaki dan čuješ nešto novo — nisam se nervirao oko "popravljanja" jer mi je sučelje praktički novo nakon velike pauze. Nestala je doduše alatna traka iznad okvira za uređivanje, ali ju ni prije nisam rabio. Važnije je što je nestao i prevoditelj sadržaja! koji je prelio čašu.
  • S mnogim surdnicima (neću ih posebno navoditi) imao sam uspješnu suradnju, na kojoj bih im zahvalio!
A što kažu nedavne promjene?
  • Već ranije sam pisao "nema kvalitetnog uređivanja s mobitela", a to je sad još izraženije: mnogo vandaliziranja i prečestih snimanja.
  • Razina ophodnje je pala. Propuštaju se "članci" od jedne-dvije rečenice bez izvora, iako smo još davno, prije deset godina, riješili minimalne uvjete za mrve. Upadljivo je Quod licet Iovi, non licet bovi — dugogodišnji suradnici, neki i s epoletama, koji bi se bi te trebali boriti protiv toga sâmi štancaju takve "članke"; doduše, stave izvor i kategoriju, ali ipak se svodi na dvije rečenice.

Zaključak: suradnik SpeedyGonsales je u Kafiću pod naslovom Dobre i loše strane Wikipedije, 2019. godine dao dobar sažetak stanja na Wikipediji, s kojim se uglavnom slažem. Samo je uz 'ladan sladoled trebao ponuditi i nešto tekuće: ima onih koji više vole nategnuti nego lizati Face-wink.svg Alzo, mogao bih nastaviti s radom i nakon wikiodmora, osim ako "popravljači" za vrijeme svog odmora nisu dobili nove ideje. Bumo vidli...  • Bonč (razgovor) • Nekad sam bio neodlučan. A možda i nisam? •  16:52, 1. rujna 2019. (CEST)

Re:Razmjena iskust(a)va[uredi]

Hvala ti na savjetu! Doista, zapitao sam se zašto mi se taj predložak pojavljuje dvaput kad sam stavio samo jedan {{bris}}, ovako je ispalo kao da će propasti cijeli svijet ne obriše li se predložak istog časa Face-grin.svg --Pajo Pajimir 15:57, 2. rujna 2019. (CEST)

Re:Škouc[uredi]

Sa, imaš pravo. Bolje da ostavimm da admini ga riješe.--Kraljnnm (razgovor) 23:58, 8. rujna 2019. (CEST)

Primjer[uredi]

Evo da Vam pokažem primjer tisuću članka poput Autotransport Šibenik upravo ovdje. Lijep pozz.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 01:00, 10. rujna 2019. (CEST)

[12] Zašto se zajednici ne da popravljati stare članke i zna li zajednica kakav primjer to pokazuje novim suradnicima? Lijep pozz.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 01:23, 10. rujna 2019. (CEST)

Kolajne, domaća živina i ostalo[uredi]

Dorat izija prikoviše ječma pa se opustia prija vrimena.Face-grin.svg-- MaGaporuči mi 18:35, 18. rujna 2019. (CEST)

Dopusnica Krunoslav Martinović[uredi]

Kako mogu dokazati da imam ovlaštenje kopirati dotični sadržaj sa navedene stranice?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Matwiki01 (razgovordoprinosi) 12:19 19. rujna 2019