Razgovor:Pušenje

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Pušenje.
Rad na člancima


Definicija je besmislena.... pušenje je konzumiranje duhana a ne nikotina i drugih štetnih tvari koje se proizvode od duhana, kao je to napisano. Od duhana se ne proizvodi nikotin, niti te druge štetne tvari, pa da se kao takve prodaju i koriste za pušenje. Od duhana se proizvode proizvodi kao što su cigare, cigarete, duhan pušenje lule i duhan za žvakanje. Ovo posljednje ne spada u pušenje, ali spada u konzumaciju duhana. Znači to treba napisati suvislo a ne u svrhu antipropagande pisati besmislice. --Zeljko 15:11, 9. veljača 2008. (CET)

Osporena objektivnost[uredi]

Po meni, članak nije objektivan, već izgleda kao propaganda protiv pušenja. Ne sporim štetnost pušenja, ali to ne smije biti osnovna vodilja članka. Npr. jedno od pitanja na koje članak ne daje odgovor: zašto ljudi puše?
 • I pušači su ljudi. Ali ne zadugo. • Bonč (razgovor) 23:06, 21. srpnja 2011. (CEST)

Da, članak izgleda pišu nepušači, pa članak o pušanju pretvaraju antipropagandni tekst. Pa ti Bonč popravi. --Zeljko (razgovor) 23:08, 21. srpnja 2011. (CEST)

makni te naljepnice, ružno izgledaju i poboljšaj koliko znaš. --Zeljko (razgovor) 23:09, 21. srpnja 2011. (CEST)

Maknuo sam. Uzalud je borba protiv vjetrenjača :(
 • Svatko ima glupih misli, ali ih mudrac prećutkuje. • Bonč (razgovor) 20:36, 28. srpnja 2011. (CEST)

Ovo[uredi]

Tu nešto nije u redu. Kaže... Čak 92,2% djece izloženo je pasivnom pušenju kod kuće, a 93,3% učenika sadašnjih pušača izloženo je duhanskom dimu na javnim mjestima... ma koliko su ono rekli da pušaći čine postotak stanovništva kad su u pitanju kafići. Ha-ha. Netko tu debelo laže i igra se brojkama. --Zeljko (razgovor) 22:24, 28. srpnja 2011. (CEST)

Znači nisu u pitanju nikakva istraživanja nego se razbuje brojkama po želji kao bi se pravdalo nešto što je štetno za državni buđet. Nema mu više što punit rupe šoldima koje su dolazile iz zadimljenih oštarija, gostionica, kafića, točionica, birtija, kavana i sličnih ustanova. sad su kafići prazni, a prazan je i naš buđet, a nepušaćima u birtijama ni traga. --Zeljko (razgovor) 22:30, 28. srpnja 2011. (CEST)