Razgovor:Sigurnosno-obavještajna agencija

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Sigurnosno-obavještajna agencija.
Rad na člancima
Pismohrane:

Sličan tekst o povijesti obavještajnog sustava postoji već duže vrijeme u članku Sigurnosno-obavještajni sustav u Hrvatskoj. Budući da nema smisla ponavljati, predlažem dio o povijesti uklopiti u taj članak. --Suradnik13 (razgovor) 09:33, 13. srpanj 2008. (CEST)

To sam i razmišljala kada sam ga dodala, ovdje je skraćeni dio teksta, a oba članka su povezana. --Roberta F. 15:36, 13. srpanj 2008. (CEST)
Ovo je povijest i razvoj čitavog obavještanog sustava Hrvatske (uključujući i vojnog) od njezinog osamostaljenja, zbog toga se nalazi na gore navedenom članku koji obrađuje tu problematiku. Ovo je članak o SOA-i u kojoj je dovoljno napisati da je osnovana 2006. po novom Zakonu i nastala spajanjem OA i POA. Za sve drugo postoji ovaj drugi članak. --Suradnik13 (razgovor) 19:26, 13. srpanj 2008. (CEST)

Misljenje[uredi kôd]

Smatram kako se ne bi trebalo ništa uklapati. Ovaj članak govori o jednoj državnoj agenciji. Članak Sigurnosno-obavještajni sustav u Hrvatskoj je više orijentiran na ustroj obavještajnog sustava u bliskoj povijesti.

Po mom mišljenju ovaj posljednji bi trebao biti Kategorija:Sigurnosno-obavještajni sustav u Hrvatskoj koji bi se onda trebao podjeliti na: 1. neki povijesni pregled iz bliske povijesti 2. SOA 3. VSOA

U svakom slučaju mislim da se ta dva članka ne mogu uklopiti/mješati, premda su međusobno povezani. Bolje bi bilo malo pročistiti i reorganizirati članke.

Pozdrav! --Vatel (razgovor) 19:56, 17. kolovoz 2008. (CEST)

Da, članka govori o državnoj agenciji koja postoji od 2006. godine. Ovaj drugi članak govori o razvoju sigurnosno-obavještajne zajednice od osamostaljenja do danas. SOA je samo jedan, najvažniji dio obavještajnog sustava.
Kad sam predložio spajanje, nisam mislio na cijeli članak, već samo na povijest koja je dodana naknadno (predložak nije na početku, već na dijelu o povijest).--Suradnik13 (razgovor) 22:04, 17. kolovoz 2008. (CEST)
Uklonio sam predložak za spajanje. Ostao u manjini. --Suradnik13 (razgovor) 16:05, 18. kolovoz 2008. (CEST)